Kaj lahko mo?ki (glede na narodnostne, religiozne, politi?ne in mentalne preference) re?e ?enski, ko mu le-ta, s kov?kom v roki, pojasni da ga zapu??a zaradi drugega:
Ba? kad si namjeravao napasti svoju ?rtvu padne? u nesvijest. Pretpostavlja? da si previdio lampu ili te nepoznata osoba napala. Probudi? se sa stravi?nom glavoboljom za desetak minuta i odlu?i? ubuduće biti oprezniji.
u poslednje vreme mnogo ti pada? u nesvjest, da nisi slu?ajno trudan ??
Ja film je biu naslov kot sm napisu, sam na?alost z malo, tko da mogo?e niste opazl da je to naslov filma, je pa pomenljivi naslov, zato sm si mislu pa? tko, aja pa ?enska je bla res u?timana, tko da sm dubu filing, da mogo?e tip ni mogu pridt, pa je useen ?la, no ne vem! :ne vem:
se pravi je bil jokica film - kaj hudi?a si pa ti tam po?el... OK, saj vem... z mislimi ziher nisi bil pri filmu ?e posebej na to, kaj vse si opazil okrog sebe.
a ?e gre ?lovek sam v kino je pa neki narobe z njim al kaj? :ne vem:
A ?enska pa ne more biti filmofil in u?ivat pri gledanju filma? C'mon dejmo predsodke stran - jaz tudi hodim v kino najraje sam ali pa s kak?nim kolegom pa zato nisem peder, a ne? Pr filmu je treba u?ivat tisto, kar ti ponuja platno, me?kam se potem doma, ko sem 100% z mislimi tam kjer je treba
RedD, sploh pa nisi povedal za kateri film gre - mogo?e je pa tak jokica film, ki ga deci pa? ne hodmo gledat
Boj?,NE klikat na povezave! Ker pol si ga najebal............
Najbal v tem smislu, da ?e te kaj takega potegne bodo urce letele in je to tudi ene vrste odvisnost. Poznam to ?e iz preloma tiso?letja, ko smo cele no?i CounterStrike nabijal. Brez spanja pa zjutri v slu?bo kot cunja. Fak ... pol leta sem bil zarad tega ?ist neuporaben
Cen ?e niso uradno dorekli samo tista, ki je bila objavljena (213?) je bila mi?ljena v primeru, ?e bi ?e kamionarji imeli vinjete in s tem blazno zmanj?an priliv iz naslova kamionarjev.
Tako, da zdaj, ko so kamionarji ostali na klasiki bi lahko bila vinjeta tam nekje med 120-150? max.
Mally, v petek ko sem ?el k La?i?u po gume sem ?tartal iz Lj (Brdo) in sem bil v Bre?icah (Trnje) v 1 uri in 10 minut in tudi 1x nisem prekora?il omejitev pa ?e 40 na uro smo se premikali na poljanskem klancu za enim k**** prenalo?enim romunskim ?leperjem. Tako mi ni jasno kako ti rabi? od Lj do Kr?kega uro in pol
Kar se pa ti?e vinjet je pa tako, ko bo AC narejena (upam, da v naslednjih dveh letih (tudi del mimo Trebnjega in Mirne Pe?i)) bo? imel od Kr?kega do Lj obro?a cca 85km AC-ja. Po dana?njih cenah na kilometer AC bo ta relacija "vredna" cca 4? v eno smer - se pravi, da vinjeto (150?) pokrije? v 18 vo?njah oziroma eno in pol vo?nje na mesec do ljubljane.
Kaj ho?em povedat - pri teh cenah si hitro pri ceni vinjete pa sploh ni nujno, da si reden uporabnik AC.
Me je pa zanimalo a smo res slovenci eni taki brezobzirni divjaki kot nas prikazujejo tisti, ki kao skrbijo za varnost v cestnem prometu. V bistvu sem pozitivno presene?en saj niti ni tako hudo... je pa zanimivo, da je tretjina tistih, ki prekora?ijo tujcev - Italijani, Avstrijci, Nemci, najhuj?i so pa definitivno Hrvati in to predvsem Zagreb?ki snobi, ki v svojih pregre?no dragih BMW-jih, Me?kah in Audijih redno peljejo precej ve? kot je omejitev.
Je pa na cestah velik bosanskih in srbskih tablic ampak le ti vozijo dokaj po predpisih razen, da so ob?asno prenalo?eni. Zgodba o balkancih potem takem niti ne dr?i.
Aja med znamkami pa ne bo? verjel vodi celo Audi pred BMW-jem , VW (passat) je tretji. Vozniki Mazd s(m)o zgleda kar v redu saj imam na?tetih le nekaj primerov.
Sem pa do danes na?tel "le" 4 primerke, ki bi jim lahko trsni?no rekel norc za volanom oziroma ob?utna prekora?itev... 2 BMW-ja, Passat in Honda
Zato pa obstajajo radarji in policaji .Sej tudi na avtocestah se vsem nekam mudi,tako,da ?e vozi? 130 si precej ogro?ena vrsta. Meni ni niti po avtocestah ve? ne vem kak "gu?t" vozit,ker so vsi ?iv?ni in se vsem kao nekam mudi.
Boss,V Lj. ali drugam se pa res vozim 1x na mesec ali eventualno 2x,pol se bom ?e manj....ker se mi ne bo dalo in bom raje ve? telovadu po Italiji.Tam bodo verjetno imeli ?e par let dobro staro pobiranje ?oldov.
Pa sej ?e gre? 1x v lj in nazaj je to 8,80? oziroma 105? na leto pa si ?e skoraj pri predlagani ceni letne vinjete. Govorim o vinjeti, ?e bi bila tam nekje 150?. ?e pa pride? ?e na kak?no Mazda?ko sre?anje, ki ga bodo pripravili ?tajerci v Mariboru pa ?e kak?na dva piknika, ki bosta letos pa si na tej ceni. Potem ti pa ne bo ve? treba razmi?ljat a bo? ?el 1x ali 2x na mesec v Lj. :ne vem:
Kar se pa ti?e vo?nje 130km/h na AC pa ?e od januarja delam zanimiv preizkus. Ker sem vsak dan na cesti na AC ?tejem koliko vozil (in znamke ter dr?avo vozila) me prehiti, ?e vozim 140km/h (po ?tevcu - realno je to 130km/h). Plan imam to dokon?ati do konca tega meseca a ?e zdaj so rezultati nadvse zanimivi. Ve? o tem konec meseca.
?e bodo vsi tako razmi?ljali bo potovanje tudi po vsporednih cestah prijeto. ?e pa bodo nekateri hoteli "?parat" in ?e hitro nekam prit bo pa ?tala. In jaz se bojim, da bo ?tala.
Na prvi strani tega topica sem tudi sam bil proti vinjetam, kljub temu, da ste se nekateri trkali po ?elu in govorili, da je Boss nor. Kljub temu, da bom prihranil vsaj 600? na leto pa ?e brez slabe vesti se bom vedno peljal samo po AC, sem bil ob prvotnem predlogu skepti?en saj je veliko preve? priviligiral tovornjakarje in del njihovih stro?kov prevalil na ostale udele?ence v prometu ?e posebej ob dejstvu, da kamion 40.000x bolj uni?i cesto kot osebni avto.
Po?asi se stvari le kristalizirajo in to da kamioni ostanejo na starem sistemu je edina mo?na re?itev, da ne bomo privabili ?e ve? tranzitnega prometa. Sploh pa ne bi bilo neumno, da obstoje?i ABC sistem zdaj porinejo v roke kamionarjem, ki so bili v zadnji grupi (?leperji in prikoli?arji) in koristno uporabimo ?e obstoje?o tehnologijo in bistveno zmanj?amo vrste (vsaj za doma?e prevoznike).
Nazaj k vinjetam.... moja ocena je, da bo v tej situaciji (vinjeta samo za osebne) lahko cena vinjete zdaj bistveno ni?ja in se bo gibala nekje med 120-150? na leto. Veliko? Kot cifra v 1x znesku mogo?e ?e a ?e to razdelimo na mesece je to "le" 10-12,5?. A se vam ?e vedno zdi veliko?
A za 10? na mesec ste pripravljeni zgubljat ?as na lokalnih cestah, se izpostavljati nevarnostim dvosmernega prometa in recimo reskirati eno uro ve? vo?nje od recimo Lj do Kopra. Pa saj va? ?as tud ni zastonj. Zakaj samo cifre premetavate in zakaj si ne ra?unate tudi svojega ?asa? Evo po tamalem je ura, ?e imate mese?no pla?o tam nekje 800?, cca 5?. Od Lj-Kopra in nazaj ste torej ob 10? samo v ?asu.
Torej ste samo 1x od Lj-Kopra in nazaj pokrili ceno letne vinjete na mesec.
Pa kaj je 10? - marsikdo ima 3x in ve? znesek na mesec samo mobitela; 1 pizza s pija?o; 2x v kino; za en ve?er zunaj je premalo; 10 kav; 5 ?katl ?ikov; lahko na?tevam v nedogled pa ne bom, ker itak vidite kam Boss taco moli.
Finan?no to res ne sme biti problem, tisti, ki pa res samo 3x na leto uporabi AC bo pa verjetno za tiste 3x lahko tudi pogre?al AC.
Sicer bomo itak ?e videli kak?ne bodo cene, ker cena je tukaj ?e najmanj?i faktor za posameznikov ?ep. Poglejte si prednosti in koristi, ki jih s tem imate.
?e bi bilo po moje bi uvedel obvezno vinjeto za vse v nekem simboli?nem znesku 30? za vse osebne avte (tudi tujce) na leto in v ceno bencina vgradil ?e znesek recimo 5centov na liter za financiranje AC-jev.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
hehe stari, tega ma?ka tud ti ne ujame?... k prleti mim vrat se resni?no sli?i VUUUU????
Povezava za deljenje
Deli na druge strani