Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano
pred 41 minutami je ignacij napisal:

@@Nejc1986, ne na pamet.

Malica je 3,99 €, prevoz pa je obracunana mesecna vozovnica, ce pa javni prevoz ni omogocen pa je povrnjeno 0,08€ na km.

No sedaj pa lahko racunas. 

Mi je pa zanimivo kako se folk vziga kok je fajn v policiji, ko so pa razpisi za prosta delovna mesta pa nikjer nobenega junaka.

Narobe si me razumel. Ljudje vidijo potem skupen priliv na TRR in rečejo "uau,kaksno plačo ima...". Ne vidijo pa da sta malica in prevoz plačana s razlogom in da se ta denar tudi porabi zgolj zato,da si sploh lahko prisoten v službi. 

On topic: za moje pojme nimajo prevelikih plač

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 2 urama je ignacij napisal:

Prvič, sestra je učiteljica in plače učiteljev niso bajne, več o tem ne bom, ker podrobnosti ne vem...;

Drugič, policija, tukaj pa zelo dobro poznam podrobnosti in bom malo pojasnil te bruto plače. Za lažje razumevanje bom za primer vzel dežurnega policista s 13let delovnega staža, ki je uvrščen v 29 plačilni razred (začetni razred je 27) za plačo v mesecu juliju 2020 (brez bolniških, dopustov, ništa, izmensko delo dnevne nočne cel mesec):

- Osnovna plača: bruto 1613 €, neto: 1014 €

- Dodatki:

- stalnost 20€

- izmensko delo 34€ za 104 ure izmenskega dela (to je delo po 15 uri)

- nočno delo 110 € za 58 nočnih ur (to so ure med 22.00 in 06.00 uro)

- nedeljsko delo 105 € za 24 nedeljskih ur

- 8 % dodatka za povečan obseg dela to je na račun kadrovske podhranjenosti)

- Skupno: bruto 2200 €, neto 1376 €

To je redna plača vsak mesec. Tiste plače ki so jih objavili mediji pa vsebujejo še 65 % dodatek na 90% osnovnih ur, to je na uč približno 400€ neto mesečno.

Upoštevajte, da policist, ki začne danes delati dobi še cca. 250€ manj, torej okoli 1100€ za petke in svetke.

Kar sem napisal je preverjeno s prve roke, sedaj pa sami presodite kdo zavaja in kakšne so plače policistov.

Plus malica in prevoz, potem pa izgleda kot da so boga za jajca prijeli

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano
pred 46 minutami je Bini napisal:

Upam,da si ne premisliš medtem ,ko čakaš😁. Jaz tudi čakam,da me pokličejo! Sem že na prednostnem spisku,samo cepiva ni dovolj in so še pred mano bolj potrebni ljudje 👍

Ne,ne... Jaz si ne premislim kar tako in vedno stojim za svojimi dejanji. Saj pravim;cmok v grlu je bil, ampak momentalno vidim več koristi kot škode, živimo in uživamo pa za zdaj,ne? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 10 minutami je Shrek napisal:

No no no... 

Toliko dodatkov spet ni bilo. 

Ves javni sektor bi moral pokazat plače. Učitelji pa sploh. Učitelji so večji lubadarji kot policisti. Po 5-6 ur delajo na dan pa fraj so ohoho... 

Jaz nisem toliko dodatkov dobil za delo med korono... 9€ na dan, in to je to... 

Hm... Oba moja starša sta šolnika;23let sem živel z njima.... Verjemi, poznam zadeve in ni vse zlato kar se sveti. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 14 minutami je Boss napisal:

Ampak ste pa pograbli kost in jo zdaj glodate. Take plače imajo zdaj, ko je cel kup dodatkov zarad korone, pa decembrskih poplačil nadur in podobno. A resno verjamete, da ima referentka v pisarni vsak mesec 2600 bruto plače in hišnik ter snežilka 1800 bruto?

Naj dajo plačo brez teh dodatkov recimo iz januarja ali februarja lani za primerjavo. Mislim, dajmo bit pošteni, ker tole so dali v javnost le zato, da obrnejo folk proti policajem, ker so se drznili stavkat. Stara šola tipa "skregaj in vladaj".

Točno to.... Tudi jaz imam zadnjih par mesecev tako plačo,da bi me marsikdo najraje odrl. Da pa je tu malo morje nadur , dodatkov... Tega pa noben ne vidi... Če pa je tako fajn, potem pa naj dajo ljudje prošnjo v policijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 31 minutami je Alex napisal:

Bravo. Cenim vse, ki so se že cepili. Jaz bi se tudi takoj, če bi prišel na vrsto. 

Potem bi lahko vsaj hodil okoli brezskrbno. Opažam, da je vedno več ljudi, ki bi se cepili. Seveda je še veliko takih, ki verjamejo, da je v cepivu čip. 

Ali pa ljudi,ki jim je vse skupaj smešno.... oziroma se delajo , da jim je...

pred 6 minutami je Bini napisal:

V drugem bočip...:bravo:

To je bilo že v palčkah pri brisu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 7 urami je gregc88 napisal:

stranski učinki so vidni tudi po nekaj letih.... 

da se hodi folk iz lj blokov sankat v druge občine kjer je sneg je pravilno , vsaj nekdo od staršev ima še malo pameti in volje da pelje na zrak mulce prelaufat da niso zakisani pred  tv... 

zaprta smučišča so najbl bedn ukrep, komot je razdalja tam, svež zrak... bolano.... 

Kar se tiče stranskih učinkov po parih letih, lahko samo ugibamo. Razen če si je kdo zapisal imena ljudi,ki so se cepili,skocil v časovni stroj in pogledal,kaj se z njimi dogaja...

Kar se tiče sankanja v tujih obcinah (ali pa v lastni občini)... Sem prvi v vrsti,ki zagovarjam gibanje na svežem zraku in še kaj drugega,kot ležanje pred tvjem. Ampak to se da narediti tudi tako,da ne povzročis prometnega kolapsa in da ne se ne grupiras z neznanci. Kako za vraga meni uspe najti mirne kotičke? Aja,ker me žene želja po gibanju na svežem zraku in želja po tišini in miru,ne pa zgolj fajn fotka na FBju (fotka iz sosednjega hribčka pač ni tako Kul,kot fotka iz v.planine).

Tudi sam sem proti ustavitvi  smučarskih naprav,ampak verjemi da so še bolj bedni ukrepi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Ne hodit v turistične kraje, ker zardi gužve ni kje parkirati. 🤗

f8636113e729c11f657b_62505242.jpg?v=5b07
WWW.24UR.COM

Kranjski in ljubljanski policisti opozarjajo, da je zaradi lepega vremena močno povečan...

No,evo... Tu bi morala biti policija in redarstvo in lepo vsakemu ki se ne drži ukrepov kazen. Mislim... Sj mors bit res mal poseben,da greš iskat parking in se potem guzvat in po možnosti to še objavljati na fb...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 41 minutami je Bini napisal:

Tisto kar midva ponavljama, pa Boss manipulira in obrne na druge stvari kot danes. (maske distanca razkuževanje)Sam si poglej, je najboljše. 

Hm... Jaz bossa sicer ne dojamem kot manipulatorja,ampak vidi (in pove) stvari iz malce drugega kota... 

Tudi sam sem namreč mnenja, da bi se poleg reševanja kovida , dalo in predvsem moralo ukvarjati  tudi z drugimi stvarmi.

Ker nimam pojma o gospodarstvu, imam pa o praktičnih primerih iz zdravstva; nazadnje sem imel zobarja več kot leto nazaj... 2x so mi prestavili pregled-hvala Bogu poznam ljudi,ki mi pogledajo v usta in povejo kaj je razlog bulice. Kdor jih nebi poznal ali če nebi imel volje/jajc/denarja iti do recimo samoplačnika, bi lahko tako spregledal ornk peezdarijo...

Boljša polovica si je našla neko znamenje... Marsikje se sestre ne javijo, drugje ne naročajo takih stvari... Sem moral "malo" popizdit, da je prišla takoj na vrsto. Spet... Marsikdo ne bi.

Svit... Dora.... Dela? Ja... Na papirju že. V praksi pa ljudje ne upajo (ok... O tem imam tudi svoje mnenje) priti v čakalnico,ker bodo BAJE zboleli... O tem,a so te isti ljudje sicer v polnem Hoferju,niti mi pomembno. Ljudje so izgubili še zadnji kompas v glavi. Ja,mogoce res ni RAZLOG v ukrepih,so pa ukrepi jebeno dober POVOD. 

Jaz sem od nekdaj prvi v vrsti,ki zagovarja in upošteva red in to,da dobiš po prstih, če se ga ne drzis.

Pri nas pa v veljavi ukrepi,ki so res šli čez mejo in puščajo pri ljudeh nepopravljive posledice (debelost, socialno otopelost, manjko rednih zdravniških pregledov, nasilje za 4mi stenami... Da ne začnem o gospodarstvu,ampak ok... Se ne spoznam). Ampak ok... Super,naj bodo ukrepi... Ampak naj bo potem nekdo tu,da uzge po prstih kretene, ki se jih ne držijo. Ne pa da manj blagi ukrepi ne primejo (ampak ne zaradi samih ukrepov,ampak zaradi razigrane raje) in namesto da bi sankcionirale prekrškarje, gredo v veljavo še strožji ukrepi,ki se jih spet raja ne drzi.

Kot da bi se ljudje zdaj vozili 60kmh po naselju in nebi dobili kazni , ampak bi omejitev znižali na 40kmh,kazni pa še zmeraj nebi pisali...

Ja,resevanje kovida,ok... Ampak ne pozabiti na ostale stvari.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 15 minutami je Jest napisal:

Bom pa se jaz dal eno kavo oz. nescafe ;)

6E7FB495-D2CE-4B51-A574-A30828974AAB.jpeg.e07b6fc588ffa8b5bc7da02d72d4f47e.jpeg

Pa Yahoo weather kaze nek hud minus ...  ceprav termometer na balkonu kaze “samo” -3

image.thumb.png.956939c50626714fc436085d70b83fc9.png

Ferrari fan?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Ja,BOSS ti že veš kako in kaj. Mimogrede poglej na 24 ur ob 22.00 kaj je rekel na koncu javljanja  direktor UKC Pokljukar,ali pa kar vse,ne bo škodilo. Ja,mogoče se pa motiva?:whatever:

Kaj je reku? Sem na sihtu,pa nisem uspel pogledati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 33 minutami je vzupan3 napisal:

Ob cepljenju prejmeš poseben kartonček s potrdilom o cepljenju.

To govoriš za covid ali klasično cepilno knjižico , v katero se lepijo etikete iz cepiv?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 4 minutami je Jest napisal:

Tole dvomim, da bodo lahko naredili... ker ne morejo zagotoviti, da se lahko gres cepit... Torej bo to neke vrste diskreditacija... :P ... Noja... glede na norosti, ki jih ze sedaj pocnejo, je to cisto mozen scenarij ... Samo nevem, kako bos to dokazoval? S papirjem oz. potrdilom? Ali ti bodo vstavili čip 🤪 ... ali tatto na čelo :D 

Zakaj ne morejo zagotoviti cepljenja? Saj se lahko prijavis pri osebnemu zdravniku. Moja starša sta že prijavljena. 

Kako dokazovati cepljenje? Sam imamo cepilno knjižico,kamor zdravnik nalepi nalepko iz brizge s cepivom; jaz imam notri vpisana vsa cepljenja v zadnjih 10ih letih. 

Jaz pa čisto verjamem,da bo do tega prišlo. Saj ne bo obvezno. Ampak če boš želel iti v drugo regijo, boš moral imeti. Saj tudi sedaj moraš imeti dokazila o cepljenju za dežele tretjega sveta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 22 minutami je Bini napisal:

Še en podatek(pa ne okol govorit) vsi, ki bomo drugič cepljeni ne bomo imeli nobenih omejitev, za vse ostale ostane isto do precepljenosti 60%! :ouje:

To si zvedel kje v novicah ali informacija zaupnega vira? :) Je pa čisto možno, to sem že sam napovedal par dni nazaj tu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 1 minuto je Bini napisal:

Še en podatek(pa ne okol govorit) vsi, ki bomo drugič cepljeni ne bomo imeli nobenih omejitev, za vse ostale ostane isto do precepljenosti 60%! :ouje:

pred 23 minutami je Alex napisal:

Tudi moj kolega kirurg se je cepil in se sedaj celo  boljše počuti kot pred cepljenjem. Tudi kolegica, ki dela v Leku, popolnoma zaupa cepivu in se bo cepila takoj, ko bo to mogoče. Tako, da je nabijanje o škodljivosti cepiva že prav  smešno. 

Jaz razumem, da človek pomisli na stranske učinke in na to,da je bilo cepivo res hitro narejeno...

Ampak... NOBEN ne pomisli na stranske učinke lekadola... 

Razumem,da je apriori proti cepljenju nekdo ki OSEBNO pozna nekoga,ki je dokazano nasrkal zaradi cepljenja, ne pa vsak , ki zna na Google vpisati nekaj v stilu "covid cepivo strup".

Ravno včeraj mi je znanec razlagal, da kako je cepivo nevarno in oh in sploh in da to je sama kemija in bla bla bla... Saj če bi bil to nek (kolikor toliko razgledan)  majstr, ki živi nekje na samem in cele dneve vzgaja domače pridelke in živino in se prehranjuje kot naše babice, bi ga poslušal do konca... Ker pa je ravno v tistem držal pivo v roki in je imel po vseh možnih zdravstvenih smernicah 15kg preveč (pri svojih 25ih letih), se mi pa ni zdelo vredno kaj drugega, kot iti domov. 

Zdaj naenkrat se pa vsi ukvarjajo s tistim procentom (ali manj) , ko lahko nekdo dobi kako reakcijo.... A dan za dnem se večina ljudi nič ne pobriga za lastno zdravje in telo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 6 minutami je Alex napisal:

Evo, v tej anketi je lepo prikazano, kako so se ljudje držali distanciranja  in praznovanja v svoji družini med prazniki. Naravnost čudovito. In potem se čudimo, da imamo tako slabo sliko. 😉

Screenshot_20210108_111550.jpg

Jaz pa prišel k staršema na obisk po dobesedno parih mesecih,si dali roko in se vsedli vsak za svoj konec z mize z maskami na obrazu (in, priznam,snel sem masko za parkrat po 10sekund,da sem spil kavo)..

Marsikdo pa zajebancija na polno, pa nazdravljat pa pojedine v velikih skupinah pa nevem kaj še vse...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.