Skoči na vsebino
Tole je pa kr smeh
Napisano

Deset soprogov:

Mlad mo?ki se poro?i s prelepo ?ensko, ki je imela pred njim, kar

deset soprogov.

Na poro?no no? ?ena re?e svojemu mo?u:'Prosim bodi ne?en. ?e vedno sem

devica!'

'Kaj?!' re?e zmeden ?enin. 'Kako je pa to mogo?e, saj si bila 10 krat

poro?ena?'

?ena za?ne:

'No moj mo? ?t. 1 je bil trgovski potnik; ves ?as mi je govoril, kako

fantasti?no bo bilo...'

'Mo? ?t.2 je bil vzdr?evalec software-a; nikoli ni bil ?isto

prepri?an, kako mora v resnici delovati, vendar mi je vselej

zatrjeval, da bo pogledal in se mi oglasi, takoj ko bo mogo?e...'

'Mo? ?t. 3 je bil terenski delavec; povedal je, da je vse

diagnosticiral in preveril, ni pa mu ?e uspelo vzpostaviti sistema...'

'Mo? ?t. 4 je delal pri telemarketingu; kljub temu, da je vedel, da

ima naro?ilo, nikoli ni vedel, kdaj ga bo lahko dostavil...'

'Mo? ?t. 5 je bil in?enir; osnovne procese je razumel, vseeno pa je

zahteval ?e tri leta za raziskovanje, implementacijo in oblikovanje

nove 'state of the art' metode...'

'Mo? ?t.6 je bil zaposlen v upravi; mislil je, da ve kako, ni bil pa

prepri?an ?e ima vsa potrebna pooblastila za opravljanje dela...'

'Mo? ?t. 7 je bil v marketingu; kljub temu, da je imel proizvod,

nikoli ni bil prepri?an, kam naj ga umesti...'

'Mo? ?t. 8 je bil psihiater; vse kar je samo po?el, je govoril o tem...'

'Mo? ?t. 9 je bil ginekolog; on jo je samo gledal...'

'Mo? ?t. 10 je bil zbiralec znamk; vse kar je po?el jo je samo ....

Bog kako ga pogre?am...'

'Zdaj pa, ko sem poro?ila tebe, sem presre?na...'

'Krasno!' re?e mo?, 'Zakaj pa?'

'Ti si zaposlen pri vladi.... tokrat zagotovo vem, da me bo? po?teno

nategnil!'

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomagajmo ?ivalim!
Napisano

No to, da je v "na?ih" koncih na Dolenjskem en ?isti festival primitivizma ti ?ist verjamem. Pa? ruralno okolje, kaj ?e?, en ho?e biti ve?ji kmet od drugega tudi ?e doma sploh nimajo kmetije :blink:

Vidim res marsikaj od sekanja ovinkov, blendanja za brezveze, tempomat vo?nje (naselje in izven naselja konstantnih 70km/h) do alkohola za volanom, traktorjev, ki z usranimi gumami direkt iz polja na cesto in raznoraznih prepotentnih prevoznikov, ki mislijo, da okrogla tabla ?tevilko 50 notri pomeni prepovedana vo?nja za starej?e od 50 let.

Samo kljub temu vseeno ?e nisem do?ivel, da bi ?el kdo namenoma vame al pa da bi me izsilil tik pred zdajci - OK se najdejo taki, ki na?eloma niti ne izsiljo sam se pol vle?ejo kot kurja ?revca (skoraj sem ?e on topic ;) ) in mora? kljub temu zavirati, ?eprav ne bi bilo treba, ?e bi normalno potegnil (ajde vsaj ene 25sec/100km/h).

Ampak tole kar pravta me pa kar malo ?okira, ker da bi nekdo namenoma hotel narediti nesre?o se mi zdi pa skoraj kot terorizem. Takmu bi pa tud jaz lastnoro?no zavil vrat.

Ampak bom pa vseeno osvetlil ?e drugo plat na enem mojem primeru oziroma kako lahko situacija tudi zgleda tako pa v resnici ni tak?na.

Kajuhova v Lj pri Hoferju stojim na dvopasovnici prvi pred rde?o na prehodu za pe?ce. Ob meni desno kolona ?akajo?ih in za mano kolona ?akajo?ih. Prehod se je ?e davno spraznil in pri?ge se zelena. Normalno speljem a v tistem trenutku se je ena budala na motorju prerinila med vsem avti desno od mene (nisem je videl, ker sem gledal na semfor na levi strani) in zapelje tik pred mano. Ker je butl mislil, da je ?e rde?a je bil ?e na zavori in zaviral jaz pa v tistem trenutku na gasu. Moja draga je samo ?e zakri?ala.

Manjaklo je brez zajebancije 10cm pa bi ga nasadil in ?e nekdo ne bi videl cele situacije bi zgledalo, kot da sem ga hotel nala?? zbiti ali pa celo povoziti in ne dvomim da je ta potem zve?er prjatlom razlagal da ga je nekdo posku?al zanala?? zbiti. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomagajmo ?ivalim!
Napisano

?e dobr, da nimam motorja, ker tole se sli?i grozno... :blink: sej ste ?e ?ist ogro?ena vrsta

Resno spra?ujem, a folk namenoma ogro?a motoriste - primer: recimo se vozi? z motorjem po pravilih 50-60km/h ?ez naselje pa te nekdo pogleda in ti namenoma zapelje na cesto, da te izsili? :ne vem:

@Vuk: a v Avstriji je toliko bolje ali je le manj prometa kot pri nas :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sr?ne te?ave
Napisano

Jao Borut pa kdaj se bo? nau?il - babo za polo?it gleda? od zunaj, za ?ivljenje z njo jo pa MORA? obvezno gledati od znotraj.

Kakor pa tebe ?tekam ti pa zgleda bolj razmi?lja spodnja glava kot zgornja. Pa brez zamere stari sam bolj?, da ti direkt povem, kot pa da neke filozofske razprave napletem, ke ne bo? na koncu ni? razumel jaz pa se bom tolk zapletu, da tudi ne bom vedel kaj sem ti hotel povedat. :hohoho:

?e 1x, kot si napisal je evidentno, da ona ne i??e avanturic ampak nekaj ve? - dolgotrajno zvezo in tukaj u?aljenost, kuhanje mule, nervoza niso na mestu. Tebe je tega precej strah zato si se ?el tud vozit brez veze, da se zamoti? in da se ti ni treba soo?iti s svojimi mislimi in dvomi. Napaka.

Najprej raz?isti sam s sabo, ker tale zadeva ni hec in prav zanima me kaj si bleknil, da ti je nazaj zabrusila tisto "o njenih te?avah, ki jih bo imela pri lo?itvi". Punca torej misli resno ti pa ?e ne ve? a bi al ne bi ;) . Pa to vpra?anje se ti ni postavilo po vajinem sre?anju ampak ?e pred tem in s tako dilemo si tudi ?el na ta zmenek.

Pri?el si znerviran in motile so te tudi malenkostne stvari, kot je zamujanje oziroma prestavljanje ?asa za zmenek. Tudi ona je pri?la znervirana saj z mo?em ?e zdale? ni raz?istila in tudi pribli?no si ?e ni zaprla vrat ter mu povedala, da ga zapu??a. Ampak tudi mo? ni neumen in verjetno ?e nekaj ?asa sumi, da gre veza po gobe - verjetno imata pa kreganje tudi vsak dan na dnevnem redu. Zato jo je tako sumlji?avo tudi klical in preverjal kje je.

Glej Borut ona se bori z hudo odlo?itvijo in preizku?njo in nekako normalno je, da ni spro??ena. Pa kdo bi bil v taki situaciji - mogo?e samo tisti, ki se mu jebe za vse in kot ka?e ni take sorte. Mora pa biti tudi taktik, saj v ?ivljenju hitre in nepremi?ljene odlo?itve nikoli niso dobre. S prehitro poroko se je enkrat ?e nasmolila in vsaka pametna oseba podobne napake ne bo ponovila, ?eprav tokrat v obratni smeri.

Tebi pa polagam naslednje - ne glej jo po zunanjosti (?eprav sliko pa le objavi ;) ) ker lepota je minljiva. Glej jo na osebo s katero bi rad pre?ivel veliko ve? kot kak?n malo dalj?o avanturo. Glej jo kot osebo, ki bi lahko postala tvoja dru?ica do konca ?ivljenja. ?e se najde? v tej zgodbi potem se temu primerno obna?aj in ji to tudi povej, ?e pa se ne najde? v tej zgodbi potem je pa fer od tebe, da jo ?imprej razre?i? dileme ?e predno bo zabredla in storila kak?no odlo?ilno potezo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomagajmo ?ivalim!
Napisano

Po moje ni poanta tega a krzno da al krzno ne (?eprav sem strogo proti no?enju krzn ?ivali, ki se jih ubija zgolj iz tega naslova) ampak na kak?en na?in se pride do tega krzna. Najprej gojenje divjih ?ivali v majhnih kletkah potem pa na?in kako jim sle?ejo ko?o pri ?ivem telesu. Sramota.

Pa pizde a tud tolk niso, da bi vsaj reve?a najprej ubili pa ga pol odrli.

?al je pa tako, da tisti/tiste, ki nosijo krznene pla??e so pa? tako omejena bitja, da tega sporo?ila pa? ne razumejo in je djabe klele sploh debato imet o tem.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

ekhem... :P

Mlada u?iteljica opomni malega Janezka: Nehaj se pogovarjati med poukom, Janezek!

Janezek: Ma kaj ima? ti mene za opozarjat!?

U?iteljica: Sem ti rekla, da se nehaj pogovarjat!

Janezek: Nehaj me ?e enkrat opominjat, da te ne bi jaz poje**l!

U?iteljici popustijo ?ivci in Janezka odvle?e v ravnatelj?ino pisarno in razlo?i ravnateljici, kaj se je zgodilo.

Ravnateljica se za?ne dreti na Janezka: Pa kako se ti obna?a?? Saj ti sploh nisi za normalno ?olo! Kdo pa te je tako vzgojil?

Janezek: Ma popu?i mi ga malo, stara!

Ravnateljica popizdi, vzame telefon, da bo klicala in vpra?a: Kje je tvoj o?e?

Janezek odgovori: Na sestanku SDS.

Ravnatelj: Kje je tvoja mati?

Janezek odgovori: Na sestanku NSi.

Ravnatelj: Kje je tvoj ded?

Janezek: Na sestanku slovenske vlade.

Ravnateljica se obrne k u?iteljici: Vi se lepo sle?ite, ta?as ga bom jaz malemu popu?ila!

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

uff ufff huda

V bolni?nico pripeljejo hudo zdelanega mo?kega. Zlomljen nos, izbiti zobje,

modrici na o?esih, okrog vratu sledovi davljenja.

Seveda ga zdravnik vpra?a, kaj se mu je zgodilo. Mo?ki za?ne:

- Bil je son?en dan in z ?eno sva mirno igrala golf. Pri posebno te?ki

luknji sva vsak svojo ?ogico udarila na sredino travnika, na katerem so se

pasle krave. Iskal sem ju in nenadoma opazil, da ima ena od krav pod repom

nekaj belega. Stopil sem bli?e in ji dvignil rep. ?ogica z ?eninim

monogramom je bila zabita to?no v sredino kravje riti.

Z dvignjenim repom v roki sem se obrnil k ?eni in zavpil:

- Ej, ta je tak?na kot tvoja!

Po tem pa se ne spominjam ni?esar ve? ...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

LOL - ta je pa lepa... samo pazi, da ne bo Janez spet u?aljen in da ne bo? kriv za slabo podobo Slovenije v tujini... ti.. ti... ti..... subverzivni element, uslu?benec centrov iz ozadja :hohoho::hohoho::hohoho:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sr?ne te?ave
Napisano

Borut, glede na to da nisi vezan in da ima? ?ustva do nje bo verjetno ?ogica odlo?itve na njeni strani. Ona more ugotoviti ali bo zapustila mo?a ali ne in s tem ti bo torej povedala koliko ji je do tebe.

Se mora? pa zavedat, da v odnosu ne bo? mogel vedno plesat tako kot si bo? ?vi?gal in veza je vedno usklajevanje in sprejemanje kompromisov. Tako pa? je. ;)

?e sta pripravljena to sprejet, tako eden kot drugi potem za dolgotrajno vezo ni strahu. :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sr?ne te?ave
Napisano

Sicer sta ti Labi in Mad ?e mal namignila kako in kaj bi pa ?e dodal nekaj stvari.

Ko sem malo primerjal leta, ki si jih navedel bi lahko rekel, da je situacija taka, da punco preganjajo tako dru?benomoralne norme, kot biolo?ka ura. Poro?iti se v dveh ali manj letih od trenutka, ko za?ne? z nekom skupaj ?iveti je dobro edino iz pogleda zagri?enega katolika.

Ponavadi je treba vsaj tri ali ?tiri leta, da se vidi a sta osebi kompatibilni in zreli za poroko (To ti bo potrdil tudi doktor, katerega oglasno tablo ima? v avatarju). Odlo?itve na silo so ponavadi pa? povzro?ene s strani okolice, ki nekako ne odobravajo ?ivljenje na koruzi oziroma krog prijateljev/prijateljic, ki so ?e poro?eni oziroma celo imajo otroke. No tukaj pa nastopi t.i faktor biolo?ke ure, ki ?enske nekako priganja, da bi imele prvega otroke ?e pred 30. letom.

Zakaj sta ?la pred 4 leti narazen? Si bil mogo?e ?e preve? otro?ji zanjo in si je za?elela zrelega in odgovornega dedca, ki bi ji nudil pravo podporo? Takrat enkrat se kon?ajo mladostni?ke brezbri?nosti in treba je razmi?ljati kako zdaj naprej. In takratna gospodi?na je pa? sre?ala nekoga, ki je takrat pribli?no ustrezal njeni predstavi in ?eljam ter se brez posebno dolgega premisleka tudi poro?ila ter postala gospa.

V tem ?asu je pa pa? ugotovila, da to ni to in ?e je res, da si bil skoz v njenih mislih in da te ni pozabila pomeni, da ji v tistem trenutku pred ?tirimi leti pa? nisi ponujal varnosti in je ?la. Toda zdaj po ?tirih letih pri?akuje, da si se zresnil in postal bolj odgovorna oseba, da bi ponovno poskusila.

Zdaj se pa vpra?aj ali si ?e res dovolj zrel oziroma pripravljen biti zrel, da se njene sanje ne bodo ponovno podrle, ker kot ka?e, njen ego potrebuje veliko in pri?akuje da bo dobila veliko. Vpra?anje pa je, ?e je pripravljena sama v to kaj vlo?iti ali pa je to tisti tip ?enske, ki bi samo jemal (pa ne mislim finan?no, da ne bo pomote).

Bottomline

Borut, odlo?il se bo? sam vendar kakorkoli se bo? odlo?il ne ska?i za njo kot polit cucek in poka?i, da si trdna (ne trda) oseba, ki se je ne da manipulirati. ?e te ima res rada potem bo cenila to, ?e pa so njene ideje nekje drugje pa bo? itak opazil in takrat ji ve? kot ponudit kak?no rame za zjokat ni priporo?ljivo :P

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Stare je legenda :bravo::hohoho:

Ampak se je dobro izmazal in zadevo preusmeril na ?tos.

Ne vem ?e se ?e kdo spomne ampak je njegova tudi tista, ko je na TV Dnevniku napovedal rezultate iz prvenstva v hitrostnem drkanju :hohoho::hohoho:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

ja, ja, ti ga le fajn polirej :P

malo treninga ne ?kodi :bravo:sramezljiv

lepa... sem ?e hotel nekaj napisat pa je bolj?, da ?e kdo drug nespodobnosti okrog trosi :bravo::bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem
Napisano

Labi: saj tako je pravilno, ker hitrost aviona je tudi tangentna komponenta. Da se pa najina rezultate razlikujeta je pa zato, ker sem preve? zaokro?il (mea culpa sramezljiv ) ?e posebej pri koli?ini, ki jo nato kvadriram.

100/600 = 0,16667 (jaz sem pa vzel 0,17) in ko ga kvadriram je 0,027778 (prvi moj izra?un pa pravi 0,0289)

0,27778*600=16,667 (prvi? pa 17,34) * 90kg = 1500N (1560N)

sila te?e za maso 90kg tudi ni 900N, ?e ho?emo biti natan?ni ampak 90*9,81=883N

1500-883=617N in to je enak rezultat kot tvoj ;) saj govoriva o isti stvari samo, da ti izhaja? ?e iz pokraj?ane ena?be

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem
Napisano

Sila te?e se merijo v Newtnih, mase pa v kilogramih in v tvojem primeru ne more biti 898kg ampak 898N oziroma bi tehtnica pokazala cca 89.8kg.

Sicer nisem fizik samo jaz bi nekako takole zadevo zra?unal

kotni pospe?ek (ar) je zmno?ek kvadrata kotne hitrost (ω) in radija ( r )

ar = ω^2*r

kotna hitrost pa je obodna hitrost (v) ulomljeno z radijem

ω=v/r

pa ?e sila centripentalna sila ki je zmno?ek mase in kotne hitrosti

Fc = m*ar

iz teh formul najprej izra?unamo kotno hitrost ω in dobimo 100/600= 0,17360/

vstavimo rezultat v formulo za kotni pospe?ek 0,17^2*600 = 17,34m/s^2

Na koncu pa iz tega izra?unamo ?e centripentalno silo 90*17,34=1560,6N (kgm/s^2)

Zdaj pa ?e zaklju?ek naloge: ker nas zanima s kak?no silo pritiska na sede? na vrhu loopinga moramo silo te?e od?teti od centripentalne sile F=Fc-Fg oziroma 1560,6 - 900 (masa pilota krat te?nostni pospe?ek) in dobimo rezultat 660,6N. To je sila s katero pritiska v sede?. ?e bi bila na sede?u tehtnica bi pokazala torej te?o 66kg.

?e pa bi merili silo na sede? na dnu loopinga pa bi centripentalno silo in silo te?e moral pri?teti in bi zna?ala 2460,6N ali na tehtnici zajetnih 246kg oziroma oziroma celih 2,7G ;)

a bo zdej ?lo?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Ej Borut ne ga srat... radio kar lepo ven jemlji, ker alarm ti ?ist ni? ne bo pomagal, ?e bo? ?e imel ?ipo razbito al pa vrata vdrta. Alarm je ?e tolk obi?ajna zadeva, da tud, ?e sredi strnjenga naselja tuli se nobeden sploh ne ozre ve? - enostavno ?ist brez veze sploh pa je najbolj?a za??ita, da v avtu ne pu??a? ni?esar vidnega, ki bi zbujalo po?eljenja po tem.

Aja, pa ?e to... tudi z musko na glas se ni pametno vozit po raznih ?udnih naseljih, ker bo? zelo hitro imel spremstvo, ki niso policaji ;)

Alessandro, ni blo to mi?ljen da pol mi ne morjo radia ukrast, samo da pa? raj? od enga k je zravn parkiran, npr. vedno ko sm ?ou s prej?njo 323F u Kolosej u LJ, je biu alarm spro?en, aktivirajo ga pa z brco v gumo al pa stresejo stroja, se prav preventivni test in pol grejo dalje! :danzoman::bravo:

Avtoradie kradejo samo ?e zadetki in ti so ponavadi v takem stanju, da sploh ne razmi?ljajo kaj in kje bi kradli in mogo?e jih res prepla?i sirena samo ?koda je ?e nastala. Moji dragi so vdrli v renojev skret in spizdili radio, ki je nov bil vreden takratnih 10kSIT :blink:

Profesionalci pa danes kradejo predvsem airbage, ki pa jih ti v tvojem avtu itak nima?.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.