Skoči na vsebino
Korona - Covid-19
Napisano
pred 37 minutami je vzupan3 napisal:

Jaz dobim danes prvo dozo cepiva. Poročam, če bodo kakšni stranski učinki.

Vse bo ok. Jaz jih poznam ogromno, ki so se cepili in je zgolj en imel prehodne prehladne znake, pa še to po mojem mnenju slucajno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 8 minutami je Z M A J napisal:

ah vse jim je uničil in še naprej se tresejo, ubogi ljudje, groza :((((

dc5ef921cc3c871f83a1_62504203.jpg?v=6eaf
WWW.24UR.COM

Nekaj minut po 18. uri je Hrvaško znova stresel potres. Epicenter naj bi bil 48 kilometrov jugovzhodno od Zagreba oziroma na območju Petrinje. Magnituda potresa je bila 5,0. Čutili so ga tudi številni prebivalci...

Baje jim tokrat ni nič uničilo.... Na srečo. (Tu se pozna,da imam HR korenine in da mi sploh ni vseeno). 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
Pravkar je Bini napisal:

Ja res, pri takih križiščih je povsod problem ne samo tukaj, tako da zdaj že nekako avtomatsko vozim bolj previdno v takih primerih. :prstgor:

Tu je recimo super,da se najprej prizge zelena za kolesarje in pešce in šele nato za avte. Podobni kot na Poljanska-roska ali Zaloška-njegoseva.... Podobno bi morali narediti še na križišču smartinske-vilharjeve-topniske,ki spada med top 3nevarne situacije v lj.

Nepravilno razvrščanje bi pa resili z sredinsko locilno črto, saj zdaj marsikdo pomisli,da je tam enosmerna cesta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano

Hitri testi so bv. Če je nekdo bolan naj ostane doma in kontaktira zdravnika.

Če se počutiš zdrav, se zavedaj, da to še ne pomeni ,da si zdrav,zato nosi masko in se ne druži vse povprek.

Hitre teste pogojno podpiram tik pred vstopom v zaprte prostore,kjer je visok riziko prenosa (npr koncerti ipd-ko bo to spet zalaufalo).

O testih pred smučanjem pa nebi,ker je to ena večjih bedarij. Btw; kaj se naredi ko tam opazijo,da je nekdo pozitiven?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 28 minutami je Bini napisal:

Res je! :)

Tole križišče je zelo nevarno; malo je zalomljeno in hitro zapelje nekdo na kolesarski pas tam ravno med rdecega tucsona (saj prav vidim,ne?) in parkirano B klaso.

Pa glede na to,da si veliko za volanom; si že doživel,da je iz smeri Masarykove nekdo peljal za tem meganom in zavijal levo na Ilirsko ter se postavil na kontra pas (tam kjer zdaj pravilno vozi Tucson)?  Jaz vedno znova to opažam tu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
Pravkar je Bini napisal:

Moja zadnja danes. V Lj.pa 0 snega! :nevem:

IMG_20210106_164929.jpg

IMG_20210106_163324.jpg

Druga fotka je pa slikana na edini trasi podaljšanega tekaškega maratona na svetu 😂 ko so par let nazaj na ljubljanskem maratonu zafrknili pri vodenju tekačev ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 46 minutami je Bini napisal:

Priznam,častna pionirska! 😷

Verjetno nas zanima kje je to,majko mila ?:whatever:

Šmarna gora. Sneži na polno.... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Res je, kar se mojega žepa tiče, nič drugače.

Jaz ne vem, a puncam so pa taki umetni, nastopači všeč? Škoda, da deklet na tem forumu praktično ni, da bi jih vprašali.

Ampak bilo bi jih lahko vsaj toliko kot nas fantov, saj deklet ne vidim nič manj za volanom Mazd, kot nas :)

Mogoče jim je všeč njihova Kreditna sposobnost in mentalna nesposobnost. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Janez , se strinjam. Meni so tudi anripaticni in takih ljudi se ognem na daleč. Jaz sem pač eden tistih,ki nedepiliranih tipov, ki na dopustih spim v poceni kampih in vozim poceni avto ter se ne kažem po socialnih omrežjih (da se ve,da mi tak stil ni všeč, čeprav bi si ga vsaj navzven mogoče celo lahko privoščil; rentanje poršeja in kurcenje z dragimi urami in poceni dekleti).

Ampak.... A bi bilo kaj drugače, če bi te iste teste prinesli preko istega razpisa 20let starejši ljudje, ki se (vsaj navzven)nebi qrčili in bi morda malo bolj prizemljeno nastopili pred kamerami, hkrati pa vseeno nebi nosili predpisanih mask?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Meni se je to (tip in njegovo obnašanje) zdelo ogabno. V življenju sem srečal in se pogovarjal z mnogimi direktorji tudi velikih družb, najuspešnejši so se obnašali popolnoma preprosto, neistopajoče, dostopno.

Kar se odgovornosti tiče, če ne drug, je vedno objektivno odgovoren tudi glavni šef, če drugega ne, bi se moral do te sramote javno opredeliti. Isto bi napisal, če bi se to zgodilo pred enim letom, pred 3 leti, ... pred X leti. Na to ne vpliva nobeno politično prepričanje, ampak gre enostavno za spoštovanje oz. nespoštovanje osnovnih človeških norm.

Tudi meni ni všeč in je to v nasprotju z mojim načinom razmišljanja,ampak jbg,zasluzil je.... Vsi delamo za denar in vsak posrednik posreduje zato da zasluzi. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 27 minutami je Alex napisal:

Sam se sicer ne spoznam na kripto valute, zato bi potreboval razlago.

1. Ali so kripto valute res piramidni sistem in s tem nezakonite? 

Namreč tako imenuje ljudi g. Slak, ki so enormno obogateli z njimi. Če je to res, zakaj ne ukrepajo organi pregona? 

2. Ali je v Sloveniji prepovedano razkazovati svoje bogastvo (kot je bilo to priporočljivo v prejšnjem sistemu, ko so enormno  obogateli posamezniki pri koritu) in ali bi morali dati na tv vse tiste, ki se vozijo in so lastniki ferrarijev, bugattijev... jaht, vil? 

3. Če se ne motim je bil javni razpis za hitre teste in so izbrali najcenejše(2€).Najdražji so bili tudi čez 20€.Rekli boste, da so tej najbrž manj zanesljivi. Kot so že ugotovili. so vsi po vrsti nezanesljivi, tudi tisti, ki se prodajajo po 20€.Da ne bo tukaj dvomov, vsi se pa proizvajajo po najbrž 50c na test. Se pravi, da v vsakem primeru bo nekdo zaslužil, nekdo manj, drugi astronomsko. 

Ok. se strinjam, da gredo tej tipi, ki se tako hvalijo in živijo razkošno življenje marsikomu v nos(Slovenci smo znani po nacionalnem športu, ki sliši na ime foušija) in tudi meni niso za vzor. Ampak, hej, ljudje so se v življenju znašli. z mešanjem megle (kriptovalute) in so podjetni. Tako pač je. G. Gantar je podpisal posel z njimi malo preden je odstopil. 😉

Točno to. Meni je tudi tak life style antipaticen,ampak če bi imel veliko več denarja kot ga imam sedaj,se tudi nebi vozil v zdajšnjem avtu in kupoval kavbojke za 50eur...

In če bi bil še kako leto mlajši , je povsem možno ,da bi se tudi meni malo zavrtelo v glavi in bi se frajaril s takimi stvarmi. 

Verjetno sem jaz (in meni podobni) v očeh polovice manj razvitega sveta isti preserator  , ko kupujem nov avto, novo kolo, perem avto z vodo,do katere afriški otroci nimajo dostopa niti za pitje...

Jbg, noben nobenega ne sili,da se testira...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

Upam, da je tole dezinformacija, ampak bom vseeno napisal, ker je prišlo od dokaj kredibilnega vira. V planu je razkritje novega seva virusa (to je ta iz Velike Britanije) tudi v Sloveniji okoli 10-11 januarja, v petek 15. januarja pa zaradi tega razglasitev skoraj popolnega lockdowna. Policijska ura ob 18. uri, dovoljeno gibanje do največ 1km od doma, dovoljen le odhod na delo in po nujne potrebščine v trgovino, pa še zato boš moral imeti izpolnjene dovolilnice, kam si namenjen in kdaj se vračaš. Otroci, ki bodo šli za en teden v šolo bodo spet doma. Lockdown naj bi bil predvidoma en mesec, oziroma dva, če bo potrebno.

Namenjen pa temu, da se ustrahuje prebivalstvo, da bodo kot edino rešitev videli v cepljenju. Trenutno navdušenje nad cepljenjem je namreč katstrofalno nizko, sploh med zdravstvenimi delavci, kjer je mogoče tretjinska podpora. Pričakovali pa so vsaj 90%.

Še enkrat vest ni prevejena, ampak da ne bo pol kdo slučajno rekel, da ni vedel.

Povsem možno. A za cepljenje bo tudi veljalo ? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jaz sem novo leto dočakal tako kot zadnjih par let; filmski večer v dvoje. Stran od gneče in hrupa.

Ob 20h sva bila v centru lj in je bilo prav prijetno. Par raket (max3) ob polnoči se je slišalo in neko parminutno dretje ob pijančevanju (nič bolj kot pol leta nazaj katerikoli petek). 

Naslednji dan pa milina; nepobruhan Petrol, (vsaj na videz)trezni ljudje ki gredo voščit familiji, brez ostankov pirotehnike po tleh... 

Kar se mene tiče , podpišem za tako Silvestrovo vsako leto. Vsak je lahko bil z najbližjimi, lahko se je napil doma, lahko je šel na sprehod po okrašeni Ljubljani, lahko je spal... Edino koncerti manjkajo nekaterim,ok...

Se pa z alkoholom prepojena slovenska družba , ki zabavo enači z razgrajanjem in pijančevanjem (in ne samo pitjem), zelo verjetno ne strinja z mano.

V celem decembru sem sicer slišal samo 1ali 2petardi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Jaz tudi danes izkoristil na polno dan... 

V deževnem jutru vržem mtb v avto in grem proti Sežani. Lije na polno... Vremenska napoved pa pravi,da ne bo hujšega naliva in da bo toplo (beri : 6stopinj). 

V Sežani startam  v rahel dež čez Lipico proti Koči na Kokoši. Že na začetku vzpona tabla na kateri pise, da je koča odprta za "to go". Blaten vzpon in na vrhu kava (sredi gozda, stran od koče, kjer itak ni bilo nikogar). Zelo lepa cesta lasntice, ki mi da novoletno darilo-kuli. to vedno prav pride.

Spust do Sežane in sledenje planu,da osvojim še kočo na Trstelju... Do izhodišča v Komnu je 20km asfalta...  Preveč za danes in za popoldansko kosilo.

Z avtom do Komna (xsara, sory za blato , saj je vedno tako...) In skok na kočo na Trstelju. 

V trenutku ko se vsedem v xsaro in grem proti vikendici pa naliv...

Popoln dan... Sploh ko sem iz Trstelja zrl v meglo v smeri Dolomitov.

Pa sta 2stkp žiga v knjižici.

IMG-178efe1c7734d9e76288ed083fd3d26e-V.jpg

IMG-e53e3061728bb6f596832082fb46ea02-V.jpg

IMG-b7741392916528546dd160990a6dafdb-V.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne bomo se ga znebili.

Je preprosto preveč prijazen do gostitelja, saj ga ne ubije (vsaj ne takoj in še to, roko na srce, ne pogosto) in se lahko veselo širi naprej ta čas. 

Napovedujem, da se bomo naučili živeti z njim (cepljenje, maske v zaprtih in natlacenih prostorih...) In da bomo čez leto ali dve preprosto vprašali sodelavca " si bil na bolniški? Kovid, Prehlad ali gripa?".

Do takrat pa verjamem, da bo negativen test vstopnica za marsikatero prireditev,dejavnost...

Sprostitev po občinah in regijah? Pomojem sočasno s šolami;nekje v sredini februarja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 19 minutami je Alex napisal:

Če v Italiji naročiš kapučino dobiš eno veliko skodelo polno kapučina. Ponavadi zraven zahtevam kruh, da si ga drobim noter. 

😳Si eden redkih, ki jih poznam, da sploh ne pije kave ali take ali drugačne. Ja no, nič hudega. Je pa baje kava zelo zdrava v zmernih količinah. Jaz recimo ne morem piti črne kave brez mleka. Ali pa mleka brez kave. Tega pa sploh samega ne prebavim. 

Res je to s kapučinom. Jaz sem vedno v Italiji pil Espresso in potem se šel na wc preoblect,pa še malo posedel ,pa kofetkal.... So mi rekli,da to skoraj malo žaljivo do natakarja in kave; Espresso se spije expresno , če pa hočeš posedati se pa naroči latte machiato ipd.

Sicer pa si jaz dostikrat v jogurt dam 2zlici kavi 😂😂 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano

Uuuu... Najprej odprta tema o cepljenju, potem o prehrani,zdaj pa kava.... Zakon. Neki zame. 

Jaz sem kofetar iz navade. Pijem obvezno nesladkano. Ponavadi podaljšano, če hočem malo se razvajati pa z mlekom ali kapučino. 

Doma si delam instant navadno . Meni je kava kava. Že tako imam izredno slabo razvit vonj/okus in mi je vse isto... Tako da pijem kavo iz navade; mojih 5minut. Ali ko sedim v kafiču in gledam svoj bajk ali pa berem časopis nekje v kotu "svojega" rockerskega kafica. Verjetno so to isti občutki,kot ko si kadilec prižge cigareto. 

Ob vsem sranju se mi zdi kava še majhno zlo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.