Skoči na vsebino
Tole je pa kr smeh
Napisano

:bravo::bravo:

KAJ naredi celoto(100%)? Kaj to pomeni dajati VE? kot 100%? Ste se kdaj vpra?ali, kaj mislijo ljudje, ko re?ejo da dajejo ve? kakor 100%? Prav gotovo je bil ?e vsak od nas vsaj enkrat na tistih sestankih, kjer nekdo od nas zahteva, da damo preko 100%.

Kaj pa dose?i npr. 103%? Kaj pa to pomeni 100% v ?ivljenju?

Predstavljam Vam enostavno matemati?no formulo, ki Vam bo tako, kakor je meni, pomagala najti odgovor na zgornja vpra?anja:

?e ?rkujem:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R

S T U V W X Y Z priredimo vrednosti na slede? na?in:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26.

Sledi da:

H-A-R-D-W-O-R-K (trdo delati)

8+1+18+4+23+15+18+11 = 98%

in:

K-N-O-W-L-E-D-G-E (znanje)

11+14+15+23+12+5+4+7+5 = 96%

Ampak:

A-T-T-I-T-U-D-E (odnos do dela)

1+20+20+9+20+21+4+5 = 100%

in:

B-U-L-L-S-H-I-T (saj veste kaj je to)

2+21+12+12+19+8+9+20 = 103%

AMPAK poglej kam te lahko pripelje poljubljanje...:

A-S-S-K-I-S-S-I-N-G (slovensko: ritolizni?tvo)

1+19+19+11+9+19+19+9+14+7 = 118%

Torej lahko z matemati?no gotovostjo trdimo, da nas TRDO DELO in ZNANJE pripeljeta zelo blizu cilja, pravi ODNOS DO DELA nas pripelje do ?eljenega cilja...

Toda le NAKLADANJE in RITOLIZNI?TVO, nas PO?ENE visoko preko vseh meja...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

ta alonso je kot otrok...no sej itak ne gledam vec F1, ker je to cirkus

Tole sem ?e pred ve? kot enim letom povedal pa me takrat nobeden ni preve? resno jemal ;)

Glih to je dobro, da smo si ljudje tolk razli?ni, ker ?e ne bi bili potem bi po moje pocrkal od dolgo?asja. In tko eni sovra?te ?umija, recimo meni pa gre na ?ivce Alonso, ki je en navaden razvajen pam?, ki misli, da je boga za jajca prijel, da je najbolj?i voznik. Ta slava mu je ?e tolk v glavo stopila, da bo verjetno ?el po stopinjah raznih Jacquesov, D. Hillov, Hakkinenov, ki so sijali sezono, dve potem pa strmo padli in kon?ali kariero ali pa samo pobirajo denar in ?ivotarijo na dnu lestvic.

Pravi heroji zame so vozniki tipa Lauda, Prost, Piquet, Senna in seveda ?umi, ki se kljub temu, da kak?no sezono ali dve ni pravih rezultatov ?e vedno dr?ijo in se celo vrnejo na sam vrh. Laudi je celo uspelo ponoviti naslov po sedmih letih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Hmmm... kr ena dirka, ?e ne bi bilo Alonsove lumparije bi bil sploh dolg?as. Massa so njegovi taktiki tako takti?no zajebali, da je na koncu dirko odpeljal v stilu turisti?nih rallyev - driving slow and easy with a lot of sightseeing.

Edina, ki sta dirko odpeljala na nivoju sta bila Hammilton in R?ikk?nen vsi ostali so pa bili precej poden.

Se mi pa zdi, da je leto?nji najve?ji polom ekipa Honde, ki je do zdaj zbrala celo eno (1) to?ko. Po moje gre njihov pogovor med dirka?i na progi nekako takole:

Jenson Button: When will this fuckin VTEC kicks in??

Ekipa v boksih z resigniranim glasom: Soon...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

A se ti res zdi tole presene?enje? RKC pa? ustvarja pogoje za tak?ne dogodke in "nagnjenja". A celibat pri normalnem ?loveku s svojimi potrebami res dviguje duhovnost? I don't think so.

RKC se pa? boji, ?e bi duhovniki imeli "normalno" ?ivljenje in bi lahko imeli dru?ine, da bi po smrti duhovnika vse njegovo premo?enje podedoval dedi?i (?ena in otroci) in ne Vatikan, ki je po?rten do nezavesti. :angry:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napi?ite kaj ste sanjali
Napisano

Men se je pa sanjal, da imam porabo 10litrov/100km - ?ista no?na mora vam re?em, sem kar ?vical... pol pa en model v sanjah re?e, da sem narobe bral in da pi?e 10litrov/100milj - sem se prec oddahnil ;)

:P

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napi?ite kaj ste sanjali
Napisano

kaj se mi j pa dons sanal ?zmeden?

se zbudim,..pogledam u ogledau in zgledam nekam ?udn,..gledam gledam in kon?no dojamem, da nisem ve? blond ampak ?rna,..kao so prepovedal blond barvo ?zmeden? noben ve? ni smel bit blond ?zmeden?

Objavljena slika

a ma to kaj veze z novim zakonom o kajenju? Te je strah, da ne bo? ve? smela vsepovsod kadit pa si v sanjah te strahove prenesla na barvo las ;) :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Zmagaaaaaa! :ouje:

Ob cca. 22h u?eri me je polcaj ustavu na Dunajski, nameru 102 kmh, tolerance 7 kmh, se prav sm pelju 95! :ljubezen:

No in to je pa tko k babe komandirajo in se jim nekam mudi, jz pa sm si prslu?u 5 to?k in neki ?ez 500 ojrov denarcev (niti nism poslu?u to?ne cifre, k mi je tok morala padla)! :ouje:

Kmal zatem sm sicer delu na projektu natalitete Slovencev, ampak to je bla bl kratkotrajna morala! <_<:(

Pa sem ti pri ?eljah za RD lepo napisal, da pusti avto doma... nisem ti to zastonj rekel :angry:

ReDevil my man... a si spet za eno leto starej?i? V glavnem vse naj naj pa dobr nazdravte samo avto naj bo danes doma ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

No?em prilivat olja na ogenj samo zadeva ?e ni ?isto dokon?na, ker zdaj so na vrsti dirkalniki in ?e bodo ugotovili, da so uporabili kak?no Ferrarijevo re?itev jih bo lahko ?e marsikaj doletelo.

Upam sicer da ne, ker raj?i vidim, da moje mo?tvo nima naslova kot pa da ga dobi na tak na?in, da konkurentu vzamejo to?ke. Jebe? tak pokal, ki ti ga podarijo. :P

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vi?je kazni...
Napisano

Se tudi strinjam da jagal bojo nas, ki prilagodimo hitrost pri 50 omejitvah na takih 55-60km/h. Jaz vem da bom enkrat dobil kazen, ker so se po 20 letih spomnil da bo pri nas zdaj 50 omejitev na trzaski. In skoraj vsak dan stojijo pri uvozu v moje naselje. In jaz, grem tam ponavadi okoli 60 in enkrat bo cefizelj skocil z liziko izza grma in me pohopsal. One, ki pa v nasem naseljutisijo ko zmesan in so zafiksani od steroidov iz fitnesa, in tisijo 80 v nasem naselju kjer je omejitev 40, pa ne...

Da ?e jaz pritrdim tvoji izjavi in sicer me je pred cca tremi tedni okrog pol ?estih popoldne ustavil eden od ?lanov Village People* in mi je te?il, da sem peljal ?ez naselje celih 61km/h in da so me zmerili z radarjem v belem Kangooju. Do tukaj vse lepo in prav bi rekel nobve??eni opazovalec saj sem res prekora?il hitrost.

No zdaj pa druga plat zgodbe: cesta kjer izvajajo to meritev je prave ?irine s plo?nikom brez "pasti", kot so nepregledni dovozi iz hi? in ?ive meje ?isto ob cesti. Tudi vse hi?e so odmaknjene od ceste za vsaj 10 metrov. Cesta je ravna in popolnoma pregledna, kar policajem tudi omogo?a, da sploh izvajajo meritve.

Pa ?e zanimivost - slu?ajno poznam ?loveka to?no iz tega naselja, ki je zatrdil, da v zadnjih 25 letih odkar ?ivi tam ni bilo niti ene same nesre?e in edine ?rtve so bili kak?ni okoli?ki ma?ki pa kak?na kura.

?e najbolj zanimivo pa je to, da na isti cesti kak?nih 5-6 km naprej je drugo naselje ki je stisnjeno ob cesto in z dvema ostrima ovinkoma, kjer so letos ?e enega kolesarja do smrti povozili a v tem naselju nikoli ni policijskih kontrol saj je tako stisnjeno ob cesto, da se policaji sploh nimajo kam postaviti oziroma ni dovolj dolge ravnine za merjenje s pi?tolco. In vsi okoli?ki tovornjakarji to vejo in terajo skozi kot zme?ani.

Mislim, da verjetno vidite poanto vsega tega pisanja, ?eprav moram re?i, da sem se tudi sam zmazal brez kazni in samo z opozorilom ampak ?ele po tem, ko mi je dal ?e za pihat in sem mu rekel, da bi vseeno rad videl nek dokaz v obliki slike ali kaj podobnega.

Ker je verjetno uvidel, da me na enostaven na?in ne bo obral si je samo zapisal registracijo v svoj zvezek in rekel, da je 5km tolerance tako, da bi mi moral dati kazen za 56km/h ampak ker ni bila zelo velika prekora?itev, da me bo spustil z opominom. Potem mi je ?e natrosil nekaj o?etovskih nasvetov na katere sem pa? samo pokimal in kot kak?en ?olar?ek obljubil, da se bom pobolj?al :P

* tist, ki se v policaja obla?i

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vi?je kazni...
Napisano

Ah ja, here we go again. ?e ne vem kolikokrat so zvi?ali kazni pa je efekt bolj zanemarljiv kot ne.

Sigurno je pravilno, da morajo biti vo?nja pod vplivom alkohola ali bistvene hitostne prekora?itve na nevarnih mestih, biti sankcionirane strogo - jaz bi jih prekvalificiral v kazniva dejanja (sploh alkohol).

Kaznoval bi jih z dolo?eno vsoto in obveznimi javnimi deli za kak?en mesec. In to za vse enako tako, da bi se razni povzpetne?i potili enako kot ostali dr?avljani in se ne bi mogli na lahko odkupiti zgolj z denarjem, ki je za njih itak sitni? pa ne glede kako visoka je kazen.

Predvsem bi se morala delati tudi evidenca pogostih prekr?karjev in povzro?iteljev nesre?, katerim bi nato zavarovalnice mo?no dvignile zavarovalnine, da ne bi zaradi takih nepobolj?ljivih idiotov vsi morali pla?evati vi?je zavarovalne premije.

Zanimiva je pa ?e ena zadeva. Iz leta v leto ugotavljamo da je na na?ih cestah vse ve? tujcev tako v tranzitnem prometu kot poleti turistov. In ne boste verjeli vse te nesre?e v katere so vpleteni tujci se "?tejejo" v na?o skupno "statistiko" po?kodovanih in mrtvih.

Lahko Skandinavskim dr?avam in recimo oto?kim, ki nimajo tranzitnega prometa, da vzdr?ujejo dobre rezultate glede nesre? v prometu. Pri nas bi pa morala vlada sprejeti ukrepe glede tranzita (kamione na vlake) in zmanj?ati cestnine na AC-jih, da bi jih ljudje raje uporabljali namesto lokalnih cest.

Ampak vse te zadeve stanejo, DARS je prezadol?en in tako je najla?ja in najcenej?a re?itev v pove?anju kazni in spet se bodo hvalili, kako dobro skrbijo za na?o varnost na cestah za kaos bo pa itak kriva prej?nja vladajo?a garnitura. :whatever:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

vse to je res, sam kaj pa mi, ki smo odrascali v zastavah? in smo veselo sli na morje pa vse?

sej smo se zivi, mogoce mal lacni ostali, ampak nc nam ne fali...

Tako se govori - v "na?ih" ?asih smo se natrpali v jugeca in to fotr, mat, brat (?e mali froc) in moja malenkost (ki ?e takrat ni bila glih malenkost) pa vsa krama vklju?no z lonci in kuharijo pa smo glih tako pri?li na morje in nazaj pa ?e na strehi avta nismo ni? trogal.

Vse se da ?e je volja pa ?e folk ni preve? razvajen.

Aja, ?ez par let je ?lo malce la?je, ker si je fotr omislil prikolico in eno 4 in pol metrsko ?portno jadrnico. Pol smo vi?ek krame nekako zlo?ili v jadrnico na prikolici in Jugo 45 je moral vse to odpeljati na morje in nazaj. tak na?in potovanja je bil veliko manj stresen za vse, edino sklopka se s tem ni strinjala in je zato na vsakih 15.000km rekla vaffunculo in jo je bilo treba menjat.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Tole bodo te?ko pod preprogo pometli in v ?etrtek se bo vse izvedelo. Lahko celo McLaren ostane brez to?k in lahko kaznujejo tudi dirka?e. Ne eno in ne drugo ne bi bilo cool ampak nekaj bodo morali skleniti, ker ?pijona?a mora biti kaznovana.

?e ne druzga vsaj zato, da se ustrahuje druge, da ne bi po?eli podobno in se potem, ko bi jih dobili, bi se lahko zgovarjali, da McLaren pa ni bil kaznovan. :ne vem:

OK same torije, bomo videli kaj bo ...

Ja prav ma?, se mi ne da pregovarjat, kdo je komu - zakaj in za koliko nosil informacije, ker jaz osebno od tega nimam ni?, ker ne stavim na Bet and Win in podobnih svareh. Kdo je pa fer in kdo ne pa mislim da niti eno mo?tvo ni, samo pa? od njih te zadeve na pridejo v javnost. :ne vem:

100% se motim ?

Zadnja dva moja odstavka sploh nista letela direktno na tebe ampak na vse Ferrarihaterje, ki jim gredo rde?i tolk v nos, da vidijo mi?i velike kot slone. Se pa popolnoma strinjam s tabo, da vsa mo?tva hodijo po robu legalnosti saj edino tako lahko konkurirajo za najvi?ja mesta. Se pa normalno dogaja, da nekateri pa? prestopijo tudi ta rob.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Stric, avto mu ni ugasnil za razliko od ostalih, zato so ga "nesli" nazaj na progo, to je ?isto po pravilih. Da so ga pa spustili naprej pa je pomoje bolj to da je preizkusil progo in bil nekevrste "preizkusni zaj?ek".

Ja ne?ak ;) , ?e dobro prebere? se nisem obregnil ob to, da je kaj narobe, da so ga odnesli nazaj na stezo, ?eprav je to vseeno siva cona in zanimivo bi bilo videti kak?na bi bila reakcija, ?e bi podobnih "uslug" v Nem?iji bil recimo kdaj dele?en ?umi. :D

Kar se pa ti?e poskusnih zaj?kov le teh ne poznajo v F1 ampak poznajo pa neko ?udno pravilo, da zadnji dirka? na progi ne sme zaostajati ve? kot en krog za predzadnjim (ali nekaj podobnega) in zato so ?rnega spustili naprej. Mene sicer ta poteza ne moti ampak je vseeno malce sme?no, da na koncu zaradi vseh teh bombon?kov nekdo, ki je bil skoraj odpisan v dirki (zaradi svoje napake in prevelikega zaostanka), se bojuje celo za to?ke.

Meni se pa? to ne zdi ?isto fair do drugih dirka?ev, ki pa? na njihovo ?alost nimajo tako dobrega materjala kot Hamilton, Massa, Alonso in Kimi saj so ve?inokrat odvisni od dobrih rezultatov predvsem na ra?un napak bolj?ih mo?tev in njihovih dirka?ev.

OK, to je F1, ki jo pa? v nekaterih odlo?itvah te?ko razumemo ?e posebej pri uporabi varnostnega avtomobila, ki najve?krat nepravi?no preme?a vrstni red in uni?i prednosti, ki so si jih nekateri pridirkali tudi na ra?un taktike (la?ji avto z manj goriva).

Pa ?e ena zadeva mi je hecna in sicer kako ste nekateri v preteklosti znali pljuvati ?ez Ferrari in iskati dlako v jajcu, ?e so rde?i naredili kaj narobe, a zdaj, ko se je ugotovilo da je McLaren nelegalno dobival klju?ne podatke o konstrukciji ferrarijevih dirkalnikov pa ste vsi tiho. Ne vem no ampak zame je to najhuj?i greh, ki si ga lahko neko mo?tva privo??i, da krade ideje od drugega.

Saj vem da bo kdo rekel, da jim je ferrarijev in?inir nosil informacije na pladnju ampak edino fair v takem primeru bi bilo, da bi Mc Laren opozoril Ferrari, da jim uhajajo podatki. Tako je naredil tudi Pepsi, ko jim je nekdo posku?al prodati recepturo CocaCole. ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.