A prav razumem... ti trdi?, da preutrujen voznik ni bolj nevaren na cesti?!?
Glej, dokler cesto uporabljamo vsi, me krepko briga v kak?nem stanju so drugi vozniki pa naj bo to pod vplivom alkohola, drog, zdravil ali pa utrujenosti. ?e bo? pa pravilno prebral moj prispevek pa sem itak napisal, da neodgovorni lastnik je prvi v vrsti za strpat v ?uzo, ?e je silil voznike v vo?njo brez potrebnega po?itka. ?e jim je pri tem ?e dodatno grozil z odpovedjo ?e toliko bolj. Ampak s tem pa ne pomeni, da pa dejanski voznik pa je opran vsake krivde - tudi ?e jaz, zaradi kakr?nega koli vzroka, zaspim za volanom in naredim nesre?o sem kriv SAM in nih?e drug. In tukaj ne rabimo iskat izgovorov kolk smo vsi grozni, ker ne toleriramo utrujenih voznikov ogromnih ve?desettonskih po?asti, ki te zme?kajo v avtu za ?alo, ?e pride o nesre?e. Seveda pa velja za vse in ne samo za kamionarje in voznike kombijev - so pa seveda ti najbolj na udaru, ker zaradi opravljanja posla vse preve?krat prav ti vozijo preutrujeni.
Saj verjetno se tudi ne bi pustil operirat zdravniku za katerega ve?, da dela ?e drugo izmeno zapored, ali pa??
Nikjer nisem napisal, da preutrujen voznik ni nevaren...
Napisal sem, da so nadure vseh poklicov nagrajene, voznikov pa kaznovane...pa odnos ljudi do voznikov, s katerimi pridejo vozniki v kontakt...
Zanimivo... mene ste pa kr dobr napadli, ker sem rekel, da ta prikolica ni varno prevozno sredstvo. O?itno ?e marsikdo meni, da je res tako.
?e bi gledali logi?no te kar razumem, ?e pa gledamo striktno po pravilih je pa vo?nja mimo le in samo takrat, ko nek objekt stoji in se ne premika. Se pravi, ?e se bo avstrijec ustavil na prehitevalnem pasu, gre? lahko po desni mimo.
Dokler ne bodo par lastnikov prevoznih podjetij strapli v ?uzo bodo zaradi utrujenosti take potencialne bombe ?e vedno na cesti. Kaj delajo ustrezna ministrstva vklju?no z ministrstvom za delo in in?pektorji je pa verjetno bolj v kategoriji retori?nih vpra?anj.
Zdaj smo pa tam...
Vsi lahko delajo nadure, pa menjavajo izmene, da delajo dva "?ihta", pa dezurstva, pa so za to nagrajeni...
Vozniki pa so kaznovani, pa tempirane bombe na cesti, pa morilci....
Ne ZAGOVARJAM prekr?kov in nesre?, ki jih naredijo, obsojam pa, da se jih poni?uje in v ni? daje...
V 90% so za "pametne" ljudi vozniki tovornjakov pokvarjeni nicvredne?i...nikoli ne pridejo pravocasno...ze vratar v tovarni ga obsoja, pa delavec na vagi, skladiscnik ob prevzemu, vilicarist pri razkladu, pa spet skladiscnik pri podpisu dokumenta, pa delavec na vaagi, ker ga spet vidi in ni v miru kavice spil, pa se vratar, ker ga mora iz tovarne izpustit...
Kako je ?ele pri nakladu...
Romane bi lahko napisal o neprijaznih ljudeh do voznikov...
V naselju se ne sme, izven naselja pa pogojno lahko...?e se vozilo pelje z polovicno hitrostjo od dovoljene ali po?asneje in ima pri?gane vse ?tiri utripalke...kar tako vozilo mora imeti, traktor in delovni stroj pa rotacijsko lu?...
In ?e lahko prehitis varno...se pravi, da se vidi naprej...
Sam sem ze leta nazaj...15 sigurno...ko sem ?e aktivno vozil, ?el v BIH, pa je hrvat hotel potni list, ko sem mu osebno dal...sem mu kar povedal, da je za njega osebna do dovolj...
Lani je na bolgarsko tur?ki meji bolgar tudi hotel potne liste...pa mu jih nisem dal...
Prvi? bil na Blo?ki polici... Izredno lepo, sicer za moje pojme preve? obljudeno,ampak se vrnem... Med tednom dopoldne, ko ne bo gne?e...
Ko je ravno pred kratkim bila debata o divjakih v Premium nem?kih znamkah...
V 210km 4slabe izku?nje; Peugeot 5008 nas je prehiteval v klanec navzgor ,medtem ko je nasproti pri?el drug kolesar . Ni bilo druge,kot da se je nasproti vozec kolesar kriti?no ustavil, Peugeot pa tudi.... Debelu?na sopotnica je pa ?e nekaj idiotsko mahala... Kdo bi vedel zakaj... Bila je fous verjetno...
Nek c4 gp nas je precej na Knap prehiteval,ampak ok... Smo navajeni...
Prastar megane karavan je sel v nepregleden ovinek prehitevati pol metra od na?ih balanc... Debil.
In pa... Prastar passat... Se peljemo po kolesarski stezi in se nekdo dere ven ...
No,ta nekdo me ni prepoznal... Jaz pa njega sem... Bo lepo v slu?bi ko bom ?elel,da se mi to ponovi v obraz...
Morda sem bil pa jaz tako utrujen,da zgolj Mislim,da so to bili avti plebejskih znamk in so bili ubistvu , tukaj tako osovra?eni, bmwji in audiji ..
Popolnega dneva ni skazila niti svinja, ki mi je ruknila xsaro na parkingu in speezdila... Upam,da se mu ?e 10x bolj pozna kot meni. Ne ker me je ruknil, ampak ker ni pustil svojih podatkov.
Bi napisal da je bilo lepo,ampak bilo je fenomenalno.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Nekateri tako do kolesarjev...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani