Skoči na vsebino
Pred eno uro je Alex napisal:

Jaz sem tudi vložil certifikate takrat v Petrol in pa nekaj v Luko Koper, drugo v Telekom. Brez notranjih in zunanjih informacij. Bolj  po instinktu. Pozneje je bilo dovolj za polog za  četrtino stanovanja on najemu kredita. 

@Alex, torej se je obrestovalo, da nekaj let nisi naredil nič.👍 Pa tudi stanovanje ni bilo prav drago :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Financni trgi in investicije preko borze
Napisano (urejeno)
dne 14. 5. 2021 ob 21:11 je Boss napisal:

Jaz tudi in samo zaradi napačnih notranjih informacij. Tako, da imet informacije je tud en klinc. Namreč to je bil čas predno je Zoki prevzel vodenje Mercatorja. Tedanje vodstvo je vse skupi tako slabo vodilo, da je bil stečaj takoj za vogalom. So bili prepričani, da je konec zgodbe in so tud direktorji prodajali svoje certifikate. Sem dobil takrat ene slabih 200.000kSIT. Če pa bi jih obdržal in prodal deset let kasneje bi pa ven dobil cca 20.000EUR.

@Boss podobna zgodba pri meni, ...  🤪

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Financni trgi in investicije preko borze
Napisano (urejeno)
dne 13. 5. 2021 ob 20:20 je Z M A J napisal:

Meni je zanimivo malo kockat in potem imeti samega sebe pod nadzorom, da kdaj je sala odnesla vraga in treba zakljucit hazard, hehe

Kockanje je vsekakor zanimivo, dokler si na plusu in vsega ne zakockaš .. :)

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Meni se je vžgal telefon. Sicer se je hitro ogenj pogasil a vseeno. Koliko požarov bo, ko bodo polnili te skiroje, električna kolesa, in avte. 🤔

pred 2 urama je Alex napisal:

Meni se je vžgal telefon. Sicer se je hitro ogenj pogasil a vseeno. Koliko požarov bo, ko bodo polnili te skiroje, električna kolesa, in avte. 🤔

Telefon ali napajalnik? Baterija originalna - katera znamka?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)

Pri nas je kar fino zaropotalo (kot bi sosed zakurblal traktor) nato pa kar fino ruknilo.😲                                               

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 16 urami je Alex napisal:

No, no. Kaj pa naših izgubljenih 15 mesecev služenja v JLA... in to najlepših let? A smo zato kaj bolj bogi ker smo bili v jugoarmiji?Mislim,da ne. Te mlade generacije so pa  pomehkužene, razvajene, sami mamini sončki. Jim daš en dober računalnik ali telefon v roke in jih ne briga dosti, kaj se dogaja.Kaki protesti neki. V bistvu se bolj obremenjujejo z njihovim življenjem starši kot oni sami. Tudi, če ne bi bilo korone so jih na žalost že prej ta razna omrežja pa računalniške igrice čisto prevzeli. Takega življenja oziroma mladosti, kot smo jo imeli mi, ne bi imeli oz. jo ne bodo imeli mladi nikoli več. 

Ko vidim kake te predstavnike dijakov ali študentov na tv z ženo kar uganjujeva, kaj bo bil kdo oz. ima cilj (v večini primerov so to ali  bodoči politiki ali advokati)."Normalni" otroci se niso nikoli izpostavljali in pravzaprav jim ni mar za politiko niti večini ne za ukrepe. Otroci se znajo prilagoditi sproti situaciji  za razliko od starejših, ki si ne želijo sprememb in hrepenijo po nekdanjih časih. Ko so bili tudi oni mladi in je bilo vse super. Otroci bodo vračali denar? Mogoče. A ga ne tudi ti in jaz in ga bodo tudi naši otroci za vse zmetane milijarde v banke. In od tega nimava ne jaz ne ti nič. 😉

Tole v odebeljenem tudi sam podpišem in kaže, da situacija za mlade z naše perspektive ni najboljša, korona pa je stanje le poslabšala (verjetno nas je povozil čas, saj naši starši so govorili podobno o nas ...). Mogoče je pa ta čas tudi priložnost, da se končno aktivirajo in začnejo brcati, da si sami v družbi izborijo boljši položaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 25 minutami je Bini napisal:

Točno tako, če bi jim blo kaj hudega bi stavkali kot so pred 50timi leti, ne pa da se nekaj oglašajo in bunijo v študentskih domovih v Lj.da nimajo dovolj zasebnosti in svobode, ker po novem varnostniki delajo red zaradi hrupa in drugih stvari, saj veste kaj vse se tam dogaja.... 🥴

Če mene vprašate je ta generacija najbolj naj..... Spomnite se sebe v teh letih, ko je navezovanje stikov, druženje izrednega pomena.

Poleg tega bo ta generacija še leta odplačevala glavnino dolga, ki smo si ga nakopali v zadnjem letu, denar pa se je vrgel v vse drugo, samo za mlade ne.

Tudi mene čudi njihova pasivnost, očitno imajo tudi predstavnike nesposobne. Če bi imeli študentje nekoga podobnega, kot predstavlja taksiste, bi bilo verjetno zelo drugače.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 13 urami je Alex napisal:

Moj sin študira "na daljavo" in to zelo uspešno. Pravi, da mu manjka edino kak pir s kolegi  na terasi. Od ponedeljka bo lahko tudi to izkusil. Popolno. 😉

To da so po ocenah uspešni, sploh če se "znajdejo", je znano.  Kaj pa študira?

Me zanima @Alex, kako se boš počutil na operacijski mizi bodočega zdravnika, ki je pol faksa naredil na daljavo ... 🤔 Zadnjič sem govoril z zdravnco in mi je razlagala, kako se trenutno učijo anatomijo, ... sem postal kar zaskrbljen ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 8 urami je Scr3am napisal:

Zato pa pošteni ljudje, celo življenje delajo za take "glumce". Žal. Moj sodelavec je že kar lepo zaslužil na račun kriptovalut pa niti pod razno nima bajne plače. Je pa pač nekaj let nazaj reskiral in vložil 4.000 € in bum. Je pa res, da je to bolj kot ne "igra na sreco" in pa konstantno spremljanje trga in pa cen. Trenutno mu še malo manjka potem pa cash out je reku in nakup hiše.

Ja, za "uspeh" je potrebna drznost, sreča in v tem primeru tudi neumnost 🤪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano (urejeno)
pred 6 minutami je NevLado napisal:

No jaz sem se šele danes zvečer spomnil, da bi lahko zadnjič, ko sem bil na servisu, slikal, ko mi je kar sam g. Majes eno iz automata počastu. :D 

Kolk je koštala? 50 €? 😁

Moj tast jim je ob obisku vedno kaj prinesel za žejo, vsaj kakšen six-pack. Fantje so se potem menda še bolj potrudili.  😊

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.