Skoči na vsebino
Formula 1
Napisano

Stari ma?ek je pokazal, da ?e lahko ob?asno ?e vedno me?a ?trene na samem vrhu F1... Na za?etku do prve menjave je bil suveren potem pa kot, da bi dali Barichellota za volan - sre?a zanj in za Ferarri, da je to najbolj butasta steza poleg Monte Carla vsaj kar se prehitevanja ti?e in Alonzo je ostal za njim.

?e dobro, da lahko tudi kdo drug, razen Renaulta, zmaga, ker bi lahko postalo po?asi spet dolgo?asno... ?akam pa ?e na Mercedesa, da bo ?e bolj zanimivo... ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

jump everybody
Napisano

Pridem takoj, ko bodo meli na A3M fedre za mene!

Poslu?aj to njihovo strokovno razlago, poslane so bile baje 30.3. iz Nem?ije preko UPS-a, vendar so se nekje po poti "izgubile" in jih sedaj i??ejo?!?!?!?!?!!? Jutri bom zopet malo poklical in ti sporo?im, kaj pore?ejo majstri - luzerji !!!!

:mi pijemoo: :mi pijemoo: :mi pijemoo:

naslednji? jim poleg fedrov naro? naj ti ?e navigacijo dobavijo - tako se ti vsaj fedri ne bodo zgubli ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

jump everybody
Napisano

Ampak ta je pa bolj prvoaprilska od prvoaprilskih - in kako resno so zastavili stvar :lol::lol:

dejstva:

zemlja tehta neverjetnih 6.000.000.000.000.000.000.000 ton (6E+21)

8 miljard zemljanov pri povpre?ni te?i 80kg/osebo pa zgolj 640.000.000 ton (6,4E+9) to je 1:1E+12 ali druga?e povedano, ?e bi se vsi zbrali na enem mestu in isto?asno sko?ili 50cm visoko, bi zemljo odrinili v nasprotni smeri za natanko 0,0000000005 milimetra :jupiii::jupiii:

pa ?e to ne bi zaleglo, ker bi nas v naslednjem trenutku sila gravitacije spet spojila nazaj skupaj in efekt bi bil natan?no enak ni? :lol:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kratek vic
Napisano

Po?ta Slovenije obve??a, da bo iz prodaje takoj umaknila znamke s

podobo predsednika vlade Janeza Jan?e. Kot razlog navajajo dejstvo,

da znamke vse bolj odpadajo s kuvert in razglednic. Po natan?nem

pregledu vzroka so v Po?ti Slovenije ugotovili, da ljudje pljuvajo na

napa?no stran znamke...

tole je pa vic meseca - definitivno :hohoho::hohoho:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?e obstajajo dobri ljudje!
Napisano

ja za popizdit... da se vsi udi posu?ijo tistemu, ki je za to odgovoren...

je pa to nekdo verjetno zanala?? naredil, ker ni drugih prask (vsaj na sliki se ne vidijo) in ker si mel kolesa obrnjena v levo je samo zraven pri?el pa brcnil v zadnji del odbija?a, kjer je kolotek. :angry::angry:

fou?ija je res brezmejna :angry:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Ja.... :( Sn mislo,da mu bo ?e uspelo prit do cilja,samo o?itno ni ?lo! :whatever:

baje so taktizirali in se raja odpovedali to?kam, ker ?e bi pri?el skozi cilj bi imel na naslednji dirki kazen desetih ?tartnih mest saj bi mu morali menjati motor... :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kratek vic
Napisano

Ker sem upo?teval naslednji preprosti nasvet, ki sem ga na?el v ?asopisnem

?lanku (mislim celo, da je bil to na? predesdnik!:->) , sem kon?no na?el svoj notranji mir.

Nasvet pravi takole: "Kon?ati mora? vse stvari, ki si jih za?el."

Zato sem pogledal okoli po hi?i, da bi videl vse stvari, ki sem jih za?el

in pustil nedokon?ane...

In preden sem danes zjutraj zapustil hi?o, sem do konca

spraznil odprto buteljko rde?ega vina, spil se nekaj belega vina,

prav tako tudi Whisky, Bailey's, J?germeister in Viljamovko,

pojedel Aspirin in preostanek sirove torte ter vre?ko rumovih kroglic...

Pojma nimate, kako od?tekano in notranje pomirjeno se po?utim...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nitro za diesel!
Napisano

Samo tole je nitro za atmosferske diesle, kjer jim ta NOS zgleda nadome??a turbo. Pridobljenih 50KM pa pri 6 ali 7 litrski ma?ini glih ni nek bistven powerup ali pa? :D

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prodajna cena brez dajatev...
Napisano

@David: a pri cigaretah DDV v?gete na kompletno ceno? se pravi prodajno ceno brez dajatev + tro?arina ali samo na prodajno ceno brez dajatev pa se potem dodajo ?e tro?arine?

Offtopic: Kar se ti?e pa luksuza pa po moje gorivo ne spada pod luksuz saj na?eloma ne moremo brez njega. Prakti?no je ni panoge, ki ne bi bila tako ali druga?e povezana z gorivi.

Po drugi strani pa so cigarete res luksuz saj niso nujno potrebne za ?ivljenje... isto to velja za alkohol, nakit, luksuzne avtomobile, jahte, vikende, ... itd

Je pa resda lahko pojmovanje kaj je luksuz zelo raztegljiv pojem: nekdo lahko re?e, da so ?emljice, kifl?ki luksuz saj na?eloma niso nujna ?ivljenska potreb??ina, ker imamo kruh. Isto za sokove - naj mulc vodo pije pa bo pre?ivel itd itd, da ne nakladam v tri krasne...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

David, a si ti ne lasti? eno katrco? Mislim, da bo kar dobra menjava za f-ko? :lol: nikjer namre? ne pi?e za kateri avto si stavil, a ne? :hudicek:

Ker ste se vsi na Davidoffa spravil sem mu moral malce pomagati, glede na to da sem verjetno delni sokrivec :huh:sramezljiv

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ne vem ?e sem dobro razlo?il

MPC cena je razumljivo razli?na saj so tro?arine za diesel bistveno vi?je kot za kurilca ampak prodajna cena brez dajatev bi verjetno morala biti enaka, ?e sta iz iste cisterne pre?rpana (seveda, ?e je to res in da ljudje ne nakladajo)

OK...druga zadeva pa je davek na dodano vrednost, ki se ga obra?una na kompletno ceno (se pravi prodajno ceno + tro?arino!! oz. pri kurilcu ?e takso za CO2). Ker sta tro?arina in taksa CO2 davka, enostavno pla?ujemo davek na davek se pravi da je davek ?e dodatno obdav?en :blink:

za primerjavo, ?e bi se davek "pravilno" obra?unaval, torej na prodajno ceno brez dajatev bi stal

95 oktanski namesto 225,6 "le" ?e 208,4 sit (razlika pri tankanju 50L je to 860 sit manj)

Diesel namesto 226,5 bi stal 212,0 sit (pri tanku 50L je to 725 sit)

Recimo mene na tak na?in obra?unavanja DDV dr?ava letno (50.000 prevo?enih km) oskubi za 47.000 sit - ni slabo , a ne? :angry:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

saj vem, da je bedno vpra?anje samo a je komu jasno zakaj ima kurilc ni?jo prodajno ceno brez dajatev kot diesel... baje pa naj bi ga v istih cisternah vozil samo da kurilca potem obarvajo :ne vem:

Kurilno olje

Velja od Prodajna cena brez dajatev Tro?arina Taksa CO2 DDV Maloprodajna cena [sIT/L] [EUR/L]

14.03.2006 107,622 4,995 7,800 24,083 144,500 0,603

Diesel

14.03.2006 116,273 72,477 0,00 37,750 226,500 0,945

vir za strukturo cene: Petrol d.d.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

323f in David: tole dogovarjanje okoli stav je bilo v tem topicu.

Glede na vse napisano sem bil jaz najve?ji krivec, ampak David, ti pa si se neki za avte menjat menu ... :ne vem:

:hohoho::hohoho:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tomi in njegova 6ka
Napisano

mogo?e pa njegova bolj?a polovica sploh ne bo opazila :hohoho: yeah right, prvi?, k se bo hotla notr usest in bo z glavo ob rob strehe butnla mu tud dotatno nezgodno zavarovanje ne bo pomagalo... batine.press :aaaaa:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.