Yavarye, klele si pa mo?no brcnu v temo - to niso stave ampak zgolj napovedi... od teh napovedi noben ne bo ni? pridobil niti ni? izgubil... ?e bomo pa na koncu leta zmagovalcu eno pivce al pa sok ?astili pa to ?e vedno ni niti pribli?no podobno stavam, a ne?
BOSS ampak tele tvoje so res samo smeh! Najhuj?i so fanti?ki v pofafi-?altkebl pozi. Levica na vrhu volana, zapestje obrnjeno navzdol, glava pa malo nad ?altkeblom. Mogo?e je to zaradi bolj?ega ob?utka, da ima avto na sredi avtomobila!
?e bolj je sme?en, k dv not sedita in mata glave 15 cm narazen... gey all the way
Sre?a, da v prometu obstajajo poleg stvari, ki te jezijo tud take, ki ti privabijo smeh na usta ali celo krohot in tudi take, da lahko samo
evo nekaj primerov:
- avto za 15-20 milionov zadaj pa tovorna prikolica z oznakami Bauhausa in gor ?tiri gajbe krompirja
- vozniki s klobuki oz. ?e bolj tisti z baseball kapcami - ?e posebej je sme?no ko pridejo do kri?i??a in gledajo levo, desno pa jim tist ?ild ska?e sem in tja
- ogromen enoprostorec, voznik je sam, na strehi pa dve veliki trugi (mogo?e ima res veliko familijo ampak takrat, ko je sam v avtu pa zgleda sme?no kot hudi?). Enako sme?en je Twingo s tavelko Thulejevo krsto in ti ni jasno a avto nosi trugo al truga avto
- kadilci pri -15 stopinj z pol odprtim oknom, da lahko pepel ven stresajo
- dame srednjih let zadekane s pelcmontlom, ogromno ku?mo in rokavi?kami. Tud pribli?no mi ni jasno kako lahko ?e kej druzga vid kot samo tisto, kar je direkt pred njo
- raznorazni stili dr?anja volana: od tistga, ko je folk nabit na volan v prepri?anju, da ?e sedi bli?je ?ipi bo prej zagledal situacijo do polle?e?i ?apac style vo?nje pri katerem grejo ortopedom lasje pokonci
- kolesarji v snegu
- od mojega kolega dru?inski prijatelj, ki ?ivi na Zaplani in se v najhuj?em sne?enju okrog s Cliotom vozi, LandCruserco ma pa doma v gara?i, ker jo je ?koda oz. je predraga za v sneg
- mladci, ki bi radi z mano dragal s semaforja - ne vem a mi na obrazu pi?e, da sem drag racer al kaj?
- neutripajo?a zelena za pe?ce - oziroma kako mala spodbuda je potrebna, da kak?en starej?i ob?an(ka) kar poleti ?ez cesto, ko ga(jo) preseneti rde?a na pol poti.
- ljudje, ki terajo po AC nakar pa nimajo ABC-ja in vse tisto kar pridobijo s hitro vo?jo zgubijo s ?akanjem pred kioski
jaz sem tud alergi?en na raznorazne nalepke tako, da em najprej potrgal dol vse od prodajalca za SLO pa imam magnetno, ki gre na avto samo takrat, ko grem iz EU.
Se pa spomnim kako so mi na Kiji na vsakem servisu vsak svoje reklamne okvir?ke za tablce gor tla?il - da se jim je dalo
Mi je prav ?al ampak zmae F1 ni avtomobilisti?en ?port, mi je WRC bolj ker se vsaj kaj dogaja in se vozniki upajo peljat tud 200km/h po zelo ozkih cestah in na vsaki strani polno dreves, pa po mo?nosti tudi sneg na cesti!
dej Marko, ne bit partybraker pa kr butn ena imena iz F1 .... saj jih ni treba gledat, lahko pa jih napi?e? in ponavad glih tist k najmanj taktizira najve? odnese
aja Redevil, kak?na je nagrada za napovedovalca/zmagovalca?
Da se tud z 2x100.000 spodobno ?ivet samo potem odpadejo (ne)potrebni luksuzi dana?njega ?asa kot so ?irokopasovni internet, kabelska televizija, mobitel za vsakega ?lana dru?ine, dva avtomobila, DVD playerji, HIFI-ji, cigarete, alkohol in druge razvade. V trgovini kupuje? po pameti (ni? junk fooda, oslarij...ipd), obleko in obutev na razprodajah.
Zra?unite si koliko denarja gre vsakemu takole iz ?epa za ne-nujnosti
pri mas doma recimo na mesec
internet + kabel = 14.000
dva moja mobitela plus od najdra?je in od tamalga = 15.000 sit ali ve?
registracija in servisi za drugi avto = 15.000 sit/mesec
nepotrebna prehrana in sladkarije = cca 20.000 sit/mesec
avdio/video/ra?unalniki = cca 20.000 sit/mesec
kasko in servisi za Mazdo = 15.000 sit/mesec
ABC cestnina = 20.000 sit/mesec
SKUPAJ: cca 120.000 sit
to so stro?ki, ki bi se jih lahko na?eloma tudi izognil, ?e bi bili na tesnem z denarjem
...jeba je to, kje so ?asi Jazbin?ka. Nazadnje sem imel primer ko je bila garsonjera v lj kupljena leta 1991 al 1992 za 700.000 sit, letos se je pa prodala ta 17-18 miljonov pa ma? ve? kot 25 let staro in n? adaptiran
ja sej to je bila kraja dr?avnega premo?enje brez primere
ko smo ?e glih pri knjigah sem jaz bolj slab bralec saj mi je v zadnje pol leta uspelo prebrati le Angele in demone in DaVin?ijevo ?ifro... v glavnem je kar zanimivo branje
meni je najlep?i film kekec, ker ima bedanc veliko brado.
a zato ti brado nosi??
Jaz sem fan (ventilator) akcijskih in zf filmov...
Full Metal Jacket
Platoon
Apocalypsa Now
Equilibrium
Aliens
Star Wars
pa ?e najve?ji bruh zadnjega ?asa - King Kong kako lahko re?iser, ki je naredil trilogijo Gospodar prstanov in enega izmed najbolj ruknjenih filmov "Bad taste" naredi tako ubogi nerealisti?ni film z nategnjenimi sekvencami in efekti, ki so slab?i kot pri 10 in ve? let starimi filmi.?
Sicer sem odgovoril z "da" ?eprav je to popolnoma skregano z enakostjo pred zakonom in v praksi nekako ni izvedljivo.
Moj predlog je malce druga?en in sicer, da bi se zavarovalnine in cestnine za avto oblikovale na osnovi "nagnjenosti" do prekr?kov.
Primer: prvo leto za?ne? na polno z zavarovalnino in cestnino in glede na nekaznovanost ima? naslednjo leto 50% popust na vse. V kolikor si naredil nekaj la?jih prekr?kov (parkiranje, majhne prekora?itve hitrost, kak?en ?migavec...ipd) ima? recimo samo 40% popusta. Pri ve?jih prekr?kih pa se ta procent popusta zmanj?uje oz. pri primerih ve?jega ogro?anja (pijanost za volanom, napa?na stran vo?nje na AC, velike prekora?itve predvsem v naseljih) pa zleze? tudi na malus se pravi, da so stro?ki zavarovanja ?e ve?ji kot osnova zavarovanja in cestnine.
Tak?en prekr?ek bo bolj po ?epu udaril tiste, ki imajo bolj?e in dra?je avtomobile, ki so po navadi tudi bolj premo?nej?i.
Da pa se ne bi ?vercali tisti, ki delajo prekr?ke s tujimi avtomobili pa bi tisti, ki registrirajo avto dobijo tudi spisek prekr?kov in % koliko plusa pri zavarovanju/cestnini je pridonesel dolo?en prekr?ek. Pravno bi o?kodovanec (lastnik) samo z uradno izjavo naredil izvr?bo na ra?unu prekr?kostorilca za znesek pove?anja zavarovalnine/cestnine.
Vse skupaj zgleda zapleteno samo vam povem, da se tudi en kamionar al pa avtobusar ne bo upal narediti niti najmanj?ega prekr?ka, ker ga bo finan?no udarilo mo?no po ?epu.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Yavarye, klele si pa mo?no brcnu v temo - to niso stave ampak zgolj napovedi... od teh napovedi noben ne bo ni? pridobil niti ni? izgubil... ?e bomo pa na koncu leta zmagovalcu eno pivce al pa sok ?astili pa to ?e vedno ni niti pribli?no podobno stavam, a ne?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani