Skoči na vsebino
Korona - Covid-19
Napisano
pred 24 minutami je Bini napisal:

Lahko ješ in piješ samo na samem,ne v družbi razen z družinskimi člani.

Lahko se vozi več oseb samo z maskami! Brez pa z družinskimi člani.

Kaj bi se šel (prevozi.si)?:whatever:

Aha, ok... Torej je vse tako,kot je bilo še slab mesec nazaj :)

Ah,kaki... Ni šans,da se grem prevoze,ampak  ravno včeraj sva se s frendom menila za iti na Šmarno goro in je padla debata a bi sploh lahko šla z enim avtom. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Kako je zdaj z uživanjem hrane in pijače na prostem? Glede na to, da maske niso več obvezne, če je razmak več kot 2m, ne vidim razloga,da se na samem nebi več smelo jesti/piti/kaditi?

A se je dovoljeno ljudem iz različnih gospodinjstev voziti v istem avtu,tudi če ne gredo na šiht k istemu delodajalcu? Glede na to ,da se je javni potniški promet spostil, bi bilo logično , da se sme tako voziti.

Saj odloke kar spremljam in se trudim biti na tekočem,ampak spremembe glede dotocnih prepovedi pa nisem zasledil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 14 minutami je Alex napisal:

Ne... trgovine so krcate. Šele, ko pride noter določeno število ljudi (1 na 20m/2)ustavijo in spuščajo enega ven-enega noter. .Ne vem, zakaj je pri nas na obali tak drenj? 🤔

Pojma nimam. Mene je prav presenetilo da je v lj vse prazno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Eeee... Jaz sem pa danes bil neodgovoren državljan in sem šel v decathlon po novoletna darila. Celih 20' za nakup vsega.

Ce živiš v športni družini je simpl; švic majice, štunfi, športna prehrana, jopica... Pa je mir za 1leto.

Gneče nobene, tudi pred cityparkom malo ljudi... Dokler nisem zapeljal proti Šmartinski in obstal v rondoju... Gneča iz mcdrive do rondoja... Baje sem imel pomenljiv izraz na obrazu :)

Sem mislil , da bo večja gneča, kakor so vsi jamrali,da nimajo zimskih čevljev,kap in rokavic (čudno,jaz spomladi lanskih nisem vrgel stran ) in glede na to,da se pričakuje ponovno zaprtje.

Kar se tiče tega,da ljudje nimajo denarja... Pojma nimam. Verjamem pa da ljudje zdaj še manj znajo delati z denarjem , poleg tega verjetno marsikdo v težkih časih uporablja nakup dražjih daril kot nekakšen beg iz realnosti.

pred 3 urami je Alex napisal:

Mogoče pri vas v manjših krajih ni gneče. Pa tudi ne večjih centrov. Na obali je vse polno kavčarjev po trgovinah. Kolone so iz trgovin. Celo b Mulerju je za čakat zunaj. Ne moreš verjet. 🤔

Mogoče so vrste zato,ker spuščajo enega po enega notri? Notri pa vse skupaj nic ljudi?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

No,saj počitek ne pomeni,da se ne gre na kolo. Se pa gre manjkrat in na nižji intenzivnosti.

In včasih pride dan,ko še posebej paše,ceprav sem se vozil po klancih, kjer poznam dobesedno vsako luknjo na asfaltu.

Preko Panc do Grosupljega, Škofljica, Orle, Rudnik in za uživanje ob sončnem zahodu še na Golovec.

Kufe na Orlah je itak pasal, še bolj pa toplota v zimskih spd čevljih. 

IMG_20201216_140556.jpg

IMG-be5c0b78c4ff50255ada48d28b87ad56-V.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je Mraušk Mčk napisal:

Midva z našim mulcem pa kar kolesariva, ga moram izkoristit sedaj, ko ga drži navdušenje. 

Decembra je v gmajni eno samo sr.. , dreka in luž kolikor hočeš. Ker je pri teh temperaturah pomembno da noge ostanejo suhe, sem obe kolesi opremil z maksimalno možnim številom blatnikov. Pravoverni MTBjaši bi se ob pogledu na kolesi zgražali, predvsem tisti, ki v tem letnem času počivajo na kavčih.

Za tale zadnji stavek pa dobiš velik lajk od mene :) jaz jih imam na mtb nonstop, sem jih pa dal že tudi na specialko , ko smo se zmenili,da gremo na turo tik po dežju. 

Nekako ne vidim razloga,zakaj bi moral biti usran bolj kot bi lahko bil in zakaj bi mi morala voda špricati direkt v usta.

Ponavadi se zgražajo ravno tisti, ki gredo na bajk samo v Ultra lepem vremenu, ko so planeti poravnani  in ki ob prvih kapljah dežja začnejo vedriti v prvi gostilni in kličejo mamico ali punco. Ali fanta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 8 urami je Boss napisal:

Ne, smo pa Gantarja, ki pravi, da bo tretji val v januarju in da bo najhujši. A to je že kar dogovorjeno al kaj? :nevem:

A je drugega vala že konec?Al ga bo konec zdaj teh par dni ko ni ukrepov? Epidemija je enako ukrepi?

Tole res ratuje za kokice, čeprav še zdaleč ni smešno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Z M A J napisal:

Veš da lovljenje že dolgo ni aktualno, ker sem že v oktobru presegel ne preveč ambiciozni cilj, potem kasneje 1x v novembru se pa KVALITETNO prehladil in ugotovil, da naj zadeva kar rahlo počiva. :)

Jp, ko telo reče,da rabi počitek je treba počivati. Jaz ponavadi počivam novembra, letos pa zaradi korona razmer decembra. Ampak vseeno lovim (oktobra zastavljen) cilj :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 3 urami je Alex napisal:

Kar se tiče smučanja mi res manjka a nikoli ne bom iskal lukenj da pridem do smučišča, kot to počnejo na veliko pacienti, ki se švercajo ob vikendih na obalo. Ko bo to dovoljeno za vse bom možnost zgrabil z obema rokama. 

Druga stvar. Feltne, ki te tako motijo. Imam drugače že od aprila dovolilnico za delo za celo Slovenijo in bi jo tudi takrat lahko izkoristil. Ampak je nisem in je tudi ne bom za razliko od nekaterih, kazterim je to stalna praksa. 😉 Jaz se pač držim navodil. Niti s kolesom se ne vozim samo zato, da ne bi kdo mislil, da sem pr ta drugih. Ne tega povedati nobenemu. 🤫

Jaz tudi enako razmišljam in delam. Ja, pogrešam bajk na polno. Luštno bi blo narediti en krog s pogledom na morje,ampak jbg... Red je red. 

Dokler mi je manjko kolesa na obali najhujši problem,pa naj bo.

Sam sem dovolilnico za tujo občino uporobil samo 1x; ko sem peljal avto na servis. Je pa res,da bi lahko peljal na servis v lj. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

O, te dni moram pa malo skočiti do Strunjana. Aplikacija je na telefonu,kazni ne bo, vreme je sončno, tako, da bo kar lep sprehod ob morju. 🤫

Pravilno :) tudi jaz sem naložil aplikacijo in bom izkoristil nekaj frei dni. Raje v naravo,kot k frizerju , po cunje ali pa v avto salon .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Ne bom napisal,da nimam razpokanih rokic, bom pa napisal da nimam razpokanih rok. Pa veliko,veliko uporabljam razkužila, ki so taka kot morajo biti. 

Tako da verjamem , da je to bolj rezultat kakih cenenih razkuzil. Ali pa ima kdo pač malo bolj občutljivo kožo,jbg.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 27 minutami je Bini napisal:

Tega je pri nas ohoho,zato pa smo pri nas kjer smo. Vem,da ne smem napisat ampak bom,jaz bi dal za take male napake,ki jih lahko  upošteva  vsak brez problema razen kak invalid 1000€ kazni!:) . Vsak bi noso 2 maski,za vsak slučaj.:whatever:

Zakaj nebi smel tega napisati? Jaz se čisto strinjam s tem. Stvari,ki so zlahka upoštevane in jih ljudje ne upoštevajo zaradi lastne malomarnosti in oholosti, bi morali strogo sankcionirati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Hja,jaz sem potihem upal na sprostitev občin,ampak sem predvideval, da bo sproščeno zgolj gibanje po regijah.

Zakaj mora biti pogoj uporaba aplikacije... Nevem... Me niti kaj preveč ne zanima. Jaz sem si jo dal gor. Verjamem,da sem zdaj izpadel ovca,ampak... Želel bi iti na Krim,s kolesom kakšen krog. Jp,pizda sem :)

Odprtje stacun in storitev ipd... Super. Ampak naj se vzdržuje red tam. 

Me pa veseli,da so ostali pri policijski uri. Meni se zdi eden boljših (in tudi prepozno sprejetih) ukrepov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Če imaš nameščeno aplikacijo in živiš v eni izmed štirih regij z epidemiolosko sliko, se lahko gibas znotraj te regije. Če nimaš aplikacije pa še zmeraj samo znotraj občine

Če pa ne živiš v eni izmed teh štirih regijah,pa ne smeš ven iz svoje občine,ne glede na to ali imaš aplikacijo ali ne.

Pomojem bo tole padlo v vodo. Kako bo policist preveril prisotnost aplikacije ? Šel gledat po tvojem telefonu? Aplikacija ni bila ustvarjena z namenom dokazovanja svoje nedolžnosti. Marsikdo še zmeraj nima pametnega telefona ipd.

Pocakajmo do jutri.

Sicer pa; uporablja kdo že to aplikacijo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 2 minutama je Alex napisal:

Seveda da velja. Nekateri so zamešali malo stvari.😏Ker kabinske žičnice ne smejo delovati (to je javni prevoz) se morajo smučarji zapeljati skozi občino Hoče-Rače do parkirišča na smučišču, ki je v njihovi občini. In nato smučajo v svoji občini. 😏

Tako je rešeno marsikje tudi v Italiji, ko vozniki prevozijo dve regiji, ker je pač njihov kraj tako razdeljen. 

A,ok... Potem sem pa bil na tekočem:) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 13 minutami je Alex napisal:

... in pa kofetkanje pri sosedih in prijateljih. Model, ki je prebolel virus v bloku od moje mame še vedno pametuje in hodi po bloku in zunaj brez maske. Samo on je izgleda pameten. 😡

Že od nekdaj pravim,da so ljudje upaljeni....

pred 14 minutami je Shrek napisal:

Pa še to...

Delam v proizvodnji, samostojno. Vsi delamo samostojno. Vedno razmak 2 metra ali več. Ko se kofetka, je pa 5 - 6 pacientov na kupu, pa še cigaret zraven... 

Dim od elektronskih cigaret veste, kak je...no in tako lepo se korona širi...

Brez veze vsi ukrepi. 

Samo denar spametuje slovenceljna...da mu sprazneš denarnico... Denarna kazen...in to ne majhna...

Samo...kaj, ko ni interesa... 

Točno to. In možnost da te dobijo pri kršenju bi morala biti vsaj 50posto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 3 minutami je Shrek napisal:

Takole bom rekel. 

Za širjenje korone v službi ste krivi kadilci in kofetkarji. Takrat se maske snamejo...in se korona lepo širi. 

Pri meni se lepo širi. Do sedaj blaga oblika in so bili vsi ala Potrč, da je to vse skupaj nič. Zdaj sta pa dva ornk dobila, tak da je kriza, so pa obrnili ploščo... 

Ammm.... Kakor se grobo sliši, zelo dobro povzemas moje mnenje.

Takrat se maske snamejo in takrat se ljudje dajo na "Off". In skupne malice..

Jaz sem kofetkar, ampak kavo spijem na samem. Večina ljudi bi kofetkanje dojema kot druženje in klepet.

Tudi delavske menze so problem (jaz recimo že od nekdaj jem na samem,ker ne maram družbe in hrupa med hranjenjem ).

Kaj hočem povedati; džabe vse ukrepi, če se gre pa potem pred vhod kaditi v skupini.

Tako da... Niso problem kadilci,problem so kadilci v skupini...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.