Skoči na vsebino
Računalništvo
Napisano

Kaj pa danes ni narejeno na kitajskem. Meni najbolj "zmagovita" situacija je, ko se ske?ira? za kak?no renomirano firmo, pa? v smislu da bolje da da? ve? pa da je kvaliteta, potem pa naknadno ugotovi?, da si kupil eno kitajsko sranje sicer firme z imenom.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

men je pa to dons uatrezal, ker sem biu na sihtu in sredi noci se pa tkole senkana urca kr fajn pozna :D

Men pa ne ker sem moral zjutraj na ?iht pa sem tako uro manj spal iz tega naslova, potem pa ?e dodatmo uro manj iz naslova no?nih te?av z mularijo. Uglavnem ve? kot 2h minusa.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Selitveno-zaposlitvena tema
Napisano

Se pa moram sicer strinjat z mazdasem 'Minimalac', da le zakaj bi nekdo z visoko izobrazbo zatajil vse svoje znanje in solanja ter se pretvarjal, da je dobesedno nepismen

Moji najdra?ji na razgovorih za slu?bo te?ijo zakaj kandidira za delovno mesto ki zahteva 2stopnji ni?jo izobrazbo kot jo ima ona. Seveda po tem ne dobi slu?be. 

Pri nas je vseskupi eno sra..., pa? zato, ker se na?i politiki zadnjih 25 let uspe?no trudijo da bi Slovenci spet postali narod be?kih konju?ara.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Sezona odprte kuhne se za?enja ...

Najla?e je pa doma ?ar kurit medtem ko eni v slu?bi ravnokar ?ulimo sendvi? :angry2:

Druga?e pa, pri nas doma se sezona ?ara ne more za?et, ker se nikoli ne kon?a. Na jesen si moram naredit zalogo oglja, ker ga pozimi nimajo v vsaki ?tacuni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Slovenska pri Bavarcu.

Izvedenec cestnoprometne stroke je ocenil hitrost ob trku na 140km/h. Ampak ker se povzro?itelja ?e sodnija boji, mu niso sodili za  kaznivo dejanje predrzne vo?nje.

Hotel sem samo povedat, da se pri nas mafijozoti tudi na cestah po?utijo zelo varno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

?e bi bilo dr?avi res kaj do ekologije, potem bi omejili predvsem tovoren promet skozi na?o dr?avo ki je eden ve?jih onesna?evalcev in, nenazadnje, najve?ji uni?evalec na?ih cest.  

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ampak nisem pa fous lastniku za piz.arije, ki ga verjetno zdaj cakajo...

Samo primer ko je v Ljubljani v mestu pri 160km/h z x5 pijan mafijozo povozil mladega ?loveka. Dru?ini preminulega je grozil s smrtjo, ?e ga bodo ?li civilno to?it. Potem ga je ?lo to?it podjetje kjer je bil fant zaposlen.

Take mafijske kretene samo v arest za ?imdlje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Otok Ugljan
Napisano

Da. Na morju i??emo morje. 

Kaj je morje? To pojmuje vsak po svoje. Nekomu je morje z veliko za?etnico to, da ima hotel 5zvezdic, kopa se, pravzaprav son?i se ob hotelskem bazenu, restavracije skoraj zahtevajo kravato, pa 200m promenade kjer lahko njegova najdra?ja razkazuje vsak ve?er druge cunje. 

Pred ene 10 leti sem ?el iskat po?itni?ko destinacijo na na?in, da sem nekje na pol poti proti morju (?e na hrva?kem) zami?al, polo?il prst na zemljevid in ta je pokazal Pa?man. Na Pa?manu me ni ni? pritegnilo da bi se ustavil, zato je avto peljal naprej ?ez most na Ugljen. Ustavil sem se v ?eperljandi: http://www.ceprljanda-idro.net/. Tja sva ?la z mojo potem ?e enkrat ene dve leti za tistem enkrat v maju, potem pa ne ve?.

Ugljen meni osebno ni ravno destinacija, kamor bi se ?lovek vra?al. Za kolesarjenje za tiste ki ne marajo klancev je OK in dobro je, da je pleha je na cestah malo manj. Pla? ni nevem koliko, domorodci so marsikak?en ko??ek obale prodali Rusom, da so si potem kupili nov televizor in hladilnik (ki ju sedaj ?e zagotovo nimajo ve?, pa tudi zemlje ne). Mene je mal motilo to, da so na dokaj nepresti?ni destinaciji, kar Ugljen zagotovo je, s cenami kar malo pretiravali. 

Od hrva?kih otokov sem do sedaj dal skozi samo Mljet, Kor?ulo, Hvar, Murter, Ugljan, Lo?inj in Cres, mislim da bo letos spet na sporedu Cres in Mljet (oboje vukojebina)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Lani nekaj ni bilo dobro s senzorji (ali pa z mojimi u?esi) in sem se uspel z Renoldom na rikverc dotaknit vat enega vw-ja. Lastnica je ravno pri?la ko sem za brisalec njenega avta zatikal papir z mojo telefonsko ?tevilko in naslovom. Bila je totalno presene?ena in kar ni mogla verjet da sem ji pustil sporo?ilce. Sploh, ker je bila stvar samo manj?a praska in je, po njenih besedah, ona sploh nebi opazila, ?eprav je bila na ?oferskih vratih.

Dogovorila sva se, da zadevo odpelje do lokalnega mojstra in da potem pla?am popravilo. ?ez en teden je poklicala da ne rabim ni? pla?at, da so vse uredili preko zavarovanja na parkiri??u. Pa ?e enkrat se mi je zahvalila za po?tenost.

V?asih se po?tenost vseeno izpla?a, ?e zaradi lastnega ob?utka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Volkovi
Napisano

V Slo je baje ?akalov kar veliko, ponekod ve? kot lisic.

Na Jesenicah so ene 40-50 let nazaj imel pingvine, ki so se ?etali po progi.

Jankovi?evi?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Pa se spomni ce je bilo kaj takega v vidnem polju?

Sploh ni pomembno. Znanki je bilo vlomljeno v avto na parklpalcu pod ?marno ravno zato, ker je torbo dala iz kabine v prtlja?nik preden je ?la hodit. Ker je bil njen avto edini vlomljen, je o?itno nekdo opazoval to njeno skrivanje torbe. Saj ne da bi bilo kaj vrednega, ampak dokumenti so pa ?li k vragu, pa seveda razbita ?ipa.  

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Na bojlerju kondenzacija
Napisano

Ne vem to?no, koliko jo je nafilal,ker je ?el kar na pumpo.

Sem sicer samo ?tromar in ?e to samo ?ibki tok, o vodovodu ne vem kaj dosti, ampak kolikor vem mora biti tlak v eskpanzijski pred vgradnjo za 0,2 bara vi?ji od tlaka v sistemu. V nasprotnem primeru ekspanzija ne opravlja svoje funkcije oziroma jo opravlja samo na pol. Pa ?e zdravo za ekspanzijo ni.

Ekspanzijske za sanitarno so tovarni?ko nafilane mal ?ez 5 barov zato, da se pri vgradnji potem enostavno spusti na tlak v omre?ju (ki naj bi bil pod 4bare)

Dvomim da se da na ?rpalkah filat na 8+ bara tako da malenkost dvomim, da ti ekspanzijska dela tako kot je predvidena, verjetno pa glih za glih zadosti, da ti varnostni ventil ne curi.

?e vedno mislim da bi bilo pametno kar so ti predlagali tudi ostali - reducirni ventil na vhodu da dobi? v sistemu en normalen tlak.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Na bojlerju kondenzacija
Napisano

Fak,ne bo? verjel,a odkar sem podstavil posodico pod ventil ni v posodici ni? vode

prav tako ne pod bojlerjem.Ni? kondenza.?udno.Wtf?

Za pu??anje varnostnega ventila je zna?ilna sporadi?nost, zato je te?ko odkrit kje zadeve pu??ajo 

Kako se je iz?lo vse skupaj?... Po ?e enem neuspelem montiranju kompenzacijske posode in ?e ene poplave v kuhinji sem lepo poklical

vodoin?talaterja, kar bi moral storiti ?e takoj na za?etku, pri?el je, zmontiral, pla?al sem mu dvajset evrov in sedaj je mir. Ni? ve? kapljanja, ni? ve? kondenza skratka raj. Nauk vse te sage? Ale?, dr?i se izdelovanja kitar in igranja, vodo pa prepusti strokovnjakom. ;)

A potem sta ekspanzijsko napumpala na 8,2 bara. Ker kolikor vem so ekspanzijske za sanitarno tovarni?ko napumpane na malo ?ez 5 barov. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Od kod nekomu ideja da imamo nizke kazni. A je kdo pogledal mal v heiderland koliko je tam povpre?en osebni dohodek in kak?ne kazni imajo tam glede na njihove dohodke. Pa ?e to, tam nimajo brezveznih omejitev v smislu ugodnih lokacij za polnjenje prora?una, ampak samo tam, kjer je to potrebno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Na bojlerju kondenzacija
Napisano

?e nebi imel varnostnega ventila, bi ti bojler ?e po luft letu - so testirani na 10barov (no nebi letel, ni pa fino da je na meji). 8barov v omre?ju je neugodno za ?ivljenjsko dobo pip pri hi?i, za el. magnetne ventile v pomivalcu, pralnem stroju... Pri na?i bajti je 6. barov, pa sem ?e razmi?ljal da bi dal k ?tevcu reducirni ventil. Pri 8ih barih ti zna varnostni ventil lulat ne da bi sploh vodo grel. In ekspanzijska na bojlerju ti omre?nega tlaka ne bo zni?ala. 

Kako je pa s kondenzom?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.