Primerjave delam zase, ne zate Sej če si spregledal, sem dodal - da je v nekem normalnem poteku. Ker pri bližnjih ljudeh, ki so jo preboleli, je bila v normalnem poteku.
Če pa tebe ne moti vrtanje po nosu, še ne pomeni, da vseh ostalih ne, ali kaj meniš?
No,jaz ne delam primerjave samo zase, ampak skušam gledati širšo sliko.
Poznam kar nekaj ljudi mojih let, ki so jo preboleli in vsaj pri dveh zadeva ni bila čisto nedolžna. 1teden glavobola in naslednji teden cel cunjast... Še ko pride nazaj v službo se zadiha po 5' hoje...
Nevem no... Jaz vseeno raje izberem palčko v nos , kot pa riziko. Že to,da bi bil 10dni doma mi ni všeč.
Ne omenjaj tubless, to je daleč največje sranje od sranj ki so ser v zadnjih dveh stoletjih zgodila v kolesarstvu.
Zakaj pa?Mislim,jaz sem ga v štartu imel na specialki, pa sem hitro dol vrgel. Ampak na mtb pa verjamem, da je nekaj koristi od njega in sem tudi razmišljal,da bi ga dal na MTB.
V torek so v Sloveniji ob 7.003 testih potrdili 2.139 okužb z novim koronavirusom. Gre za šesto največje število okuženih v enem dnevu. Delež pozitivnih testov je bil 30,54-odstoten. Umrlo je 38 ljudi s covid-19.
Glej pri meni je ravno tako! Res ne vem kaj eni počnejo,da jo fašejo! Sem živel pod isto streho z ženo in" korono "pa je nisem faso.(še)
Mah,kaj pa vem.. sam Mislim,da se lahko še tako paziš in se 1x popraskas po nosu, malo po tem,ko si prijel ograjo,kjer je nekdo kihnil gor. In jo zlahka imaš.
Jaz pazim (že od nekdaj) in recimo ne jem v istem prostoru kot sodelavci, nosim masko, odpiram vrata s komolcem, ne hodim v gnečo.. Niti slučajno pa ne ostajam doma in nisem paranoičen.
Se mi zdi,da večino stvari ima človek že v navadi,le na maske smo se morali navaditi, malo pa pripomore moja precej samotarska narava.
Izgleda ne gledas TV... ali pa gledas samo JansaTV, kjer to verjetno ne izpostavljajo ... Ravno vceraj ali pa prejsnji dan je bil prispevek o nekem hotelu (hotel Slovenija?), kjer ze od zacetka poletja niti niso dobili plac ... Ruski mogotec, ki je lastnik je sicer menda celo nekaj celo dobil... a ni placal naprej...zato so predlagali stecaj... Pa takih podjetji ni malo, kjer jim je zmanjkalo denarja ... stroske morajo pa vseeno placevati ...
Po drugi strani pa poostreno kasirajo kao zaradi neupostevanja ukrepov in izdajajo placilne naloge... mnogokrat popolnoma neupraviceno. Teh zgod je toliko, da nimam volje vsega pisat... se pa da vse najti preko raznih online virov ali pa v medijih...
Mariborski gostinec Nešo Vukotić je na svojem Facebook profilu objavil obsežen zapis, v katerem sprašuje državo, kdaj lahko gostinci pričakujejo finančno pomoč.
Iskreno... Zelo malo gledam TV. Ker nimam ne časa, ne živcev za to. Če pa že, pa raje pogledam kaj drugega.
V tujini vidite samo to, kaksne so omejitve... kaj pa druge drzave nudijo za omilitev tezav, pa ne... Se ti ukrepi, ki so pri nas, so v veliki meri samo na papirju... ker marsikdo se niti od spomladanskega vala ni dobil tiste “miloscine”, ki so mu jo dodelili...
Kdo ni dobil od spomladanskega vala pa da mu je bilo obljubljeno?
Mi, ki smo bili že prej športno aktivni nam res ni ni bil problem imeti pozimi, ko je res mrzlo ruto čez obraz. Prav tako na smučanju podkapo čez obraz in to cel dan, če je treba. Nekaterim pa, ki so seveda lepi, če ne drugim pa sami sebi, je težko prekriti z masko te čedne obrazke.Opazil sem, med pogovori, da so skoraj vsi tisti proti nošenju mask, ki so tudi proti trenutni oblasti. Res žalostno, da to enačijo. Smešno mi je. Ali mislijo, da bodo s tem naredili Janši škodo ali sami sebi in vsem ostalim okoli, da bomo zaprti tja do maja meseca.
Jp, jaz imel že od nekdaj na smučanju po cel dan podkapo, na kolesu in laufu pa že od nekdaj rutko čez usta (predvsem zato , da sem sam sebe navadil vdahniti zrak čez nos- je znalo sicer grlo kr fajn zafrkavati).
Je pa zagotovo fajn biti vsaj malo natreniran, da lahko človek tudi pri večji obremenitvi diha samo čez nos (čeprav... Hoja po trgovini ni ravno večja obremenitev in zato tudi ta izgovor antimaskerjem pade v vodo).
Ne bom veliko dodal,ampak osnovne zaščite se lahko držimo povsod razen v vodi tako ,da ni mogočih nobenih izgovorov glede tega. Glede plače pa takole,če z neto plačo 1000€ -20% kdo ne more preživet naj pride na naš konec Slovenije ,ko bo imel tako plačo ne samo v tem času korone ampak vedno in ga bomo naučili preživet!
Je skoraj bolje bit na socialni in brez stroškov kot je vrtec za otroka itd. Pri nas delajo ljudje in to velika večina v industriji za 700€. Velika žalost,za take pa nikjer nikoli ne najdejo nekih izgovorov za večjo plačo,ga ni.....
Točno tako. Meni je Zanimivo; 3/4 ljudi ki jih poznam so med sportanjem prejšnje zime imeli rutko čez usta in nos (tudi sam). Zdaj je pa na1x problem imeti to isto rutko gor med tekom ali masko v stacuni. Samo zato , da kontrirajo.
3/4 ljudi se ni nič gibalo prej... Zdaj pa vsi rinejo na Šmarno gledati sončni vzhod in vsi so osebno prizadeti,ker so fitnesi zaprti... In vsi bodo debeli, ker se zdaj ne smejo gibati.... Korona bo kriva... Oziroma Janša...
Ampak ne.. ovca sem jaz,ker imam masko na obrazu in ker sem včeraj raje delal do 20h in zaspal pred tvjem ,namesto da bi šel spreminjati svet na bolje v center...
Ampak, Boss... Ni res,da ne prispevam svojega deleža k normalizaciji situacije...
Nosim masko, upoštevam odloke, skrbim za higieno rok in kašlja, ne nasedam fake news ampak iščem kredibilne vire informacij.
Ja,grem na bajk AMPAK v skladu z odloki in priporočili (torej brez družbe in z razkužilom v ruzaku, da si razkuzim roke,ko si privoščim tisti prepovedan kufe na petrolu- Ja,krsim zakon,ker na samem pijem kavo ...).
Ne udeležujem se shodov,ki so namenjeni provociranju in podpihovanju nestrpnosti.
Jbg,nisem pa dovolj pameten,da bi iznašel cepivo,niti politično angažiran , da bi šel spreminjati stvari na najvišjo raven.
Mislim pa, da če bi vsi vsaj malo spoštovali odloke in znali konec koncev poskrbeti za svoje počutje (najlažje se je zapreti med4stene in jamrati,da se jim bo zmešalo zaradi korone), tako kot se jaz trudim (pa ne rečem,da mi vedno rata,ampak jaz vsaj probam), bi bilo malo drugače.
In daj mi prosim povej, kdaj sem zaničeval ljudi ,ki hodijo na šiht? In kdaj sem ploskal oblasti? Ce je strinjanje z odloki enako kot ploskanje oblasti, potem pa tudi ne vem...
Ja, 600eur je premalo za življenje, ampak verjemi da 1000eur dobi recimo medicinska sestra ... Ta ista medicinska sestra,ki se jo zdaj jebe v glavo (in to na suho in na najbolj posel način) s strani bedakov,ki NAMENOMA sejejo virus okoli (oziroma politično korektno rečeno NAMENOMA ne naredijo nic,da ga nebi sejali). Tako da 1000eur na žalost ni ravno zelo redka plača v Sloveniji.
Sedaj v tej koroni je prišla na platno vsa pokvarjenost, egoizem in v uh me piš ljudi.
Vsak misli samo nase, na svoje potrebe, nihče ne zna nič potrpeti. Vse je pomehkuženo, nihče nič ne more narediti. Ljudje se kregajo, ker morajo bit doma in ne morejo možje čepeti po gostilnah, dame pa ne hoditi na kavice h kolegicam. In tu so še otroci, ki jih boge mamice ne morejo več krotiti. Pa še šola na daljavo. Groza.
Sedaj v krizi se vidi, kako se je kradlo v preteklosti (pod levimi vladami) v zdravstvu(vse preplačano, denar izginjal neznano kam).
S tem izginulim denarjem bi imeli najsodobnejše bolnišnice in zdravstveni kader ne bi bežal v tujino. Sedaj smo pa zdravstveno podhranjeni .
In takih "odtekanj" denarja je nešteto. Je treba pogledati malo realno in ne samo streljati levaške floskule kot jih servirajo levi mediji kot so nacionalna tv in pop tv.
Kaj je vlada kriva, če se zaposleni v teh domovih ne držijo priporočil in vnesejo okužbe v skoraj vse domove. Tukaj ne pomagajo nobeni ukrepi. Izgleda, da smo tudi po neumne obnašanju v svetovnem vrhu.
Prvi odstavek je pa kot bi nekdo bral moje misli... Ljudje so pac zleht in ne samo da jih boli qrac,ampak namenoma provocirajo in jebejo sistem,samo zato,da se jim nekaj dogaja...
Potem pa jokajo s pravicami pa kako so najbolj bogi pa kako se njim krivica dela... In samo čakajo,da jim nekaj pade z neba, da bi pa sami premaknili rit... To pa ne...
Samo pizditi in jamrati in iskati krivca (zakaj mora vedno biti nekdo kriv?),da bi se pa malo posvetili sebi in pometli pred svojim pragom.... To pa ne. Je lažje pametovati o stvareh,o katerih niti nimajo pojma,niti niso vpoklicani, da bi širili svoje mnenje.
Ne pravim,da so/smo/ste vsi taki, ampak v takih razmerah se za moje pojme dejansko vidi narava človeka.
A je važno kako imajo na Švedskem? Me prav zanima koliko ljudi je bilo kdaj tam in koliko ljudi pozna tamkajšnji sistem. Jaz ga ne,priznam.
Vem,pa s čim lahko vsaj malček pomagam, da bo celotna zadeva čimbolj znosna in ločevanje na leve in desne se mi pač ne zdi ena izmed teh stvari.
Politika gor in dol... A med seksom se tud razmišlja o politiki ali se ko vsaj takrat pusti na miru...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ko prideš domov iz mirne nočne in veš, da si frei do nedelje.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani