Skoči na vsebino
Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

K men če bodo prišli bodo prišli prostovoljni... drugač naj pa fantje plačilke pokažejo, da bomo videli od kod potreba po vzpenjanju za 8 plačilnih razredov. Mogoče jim je Rupar povedal, kolk morajo met plače.

Glede dela profesionalnih brigad pa vemo ... če je intervencija se dela, če ne je pa vse zelo na langsam.

Sicer mi je pa vseeno

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto za osemdesetletnike ...
Napisano

Men se zdi tud nesmiselno kupovat avto za 30k€, da bodo 80 letniki delali 2000km/leto. A ne bi bilo bolj logično najt neki rabljenega dobro ohranjenega, če že zdajšnji avto ni več dober zaradi katerega koli pač razloga.

Ne vem, recimo kaj v tem rangu

WWW.AVTO.NET

Opel Corsa 1.4-16V-COLOR EDITION-SLO-100.000KM-KLIMA-ODLIÈNA, letnik:2012,5990 EUR :: www.Avto.net ::

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Čudno  res.. a teli pa niso lena drhal Alex? A samo zato, ker niso prišli z bicikli? Ne štekam, še nedolgo nazaj si se zgražal med protesti proti tvojim, zdaj pa si navdušen v podpori nekih drugih protestnikov. Bolj k se trudim razumet manj razumem tako logiko. :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano
pred 4 urami je Janez007 napisal:

Ampak po bitki je vedno lahko biti junak, a ni tako?

In nekomu, ki napove na desetine prerokb, se bo kakšna tudi uresničila, že po verjetnosti.

In kaj pomeni moje mnenje (pisarniškega inženirja tehnike) o zdravljenju srčnih zaklopk, o zdravljenju ALS? Sploh kaj pomeni moje mnenje - mnenje laika v primerjavi z mnenji tistih, ki se profesionalno s tem ukvarjajo po več 10 let? :)

Po bitki? A veš kaj ta pregovor sploh pomeni? To velja za tiste, ki se po dogodku oglašajo in potem pametujejo, kako bi morali in kaj so drugi zajebali.

Če pa to razlagaš tekom "bitke" in te "pametnjakoviči" ne poslušajo oziroma se delajo norca je pa pač v skladu s tistim pregovorom, ki pravi "idiot pač ne ve da je idiot". Da ne bo nekdo zdaj osebno prizadet, ker ne leti na nobenega, ampak, ker ste se delali nekateri norca in grozili z vsem mogočim veliko več pove o tistemu, ki noče poslušat, ko od tistemu, ki postavlja vprašanja na katera je treba pomislit, da se najde ustrezen odgovor. Če argumenta ni se gre na nivo žaljenja in diskriditacije kot je recimo razlaganje, da imajo necepljeni nizek IQ ipd abotnosti.

Tud ta je precej neumestna... kakšnih 10 prerokb... niti ene ni bilo, vse skupaj je bila le razlaga preteklih dogodko in kako se stvari v takih primerih s takimi faktorji dogajanja na koncu izzidejo. Vedno se tako in izredno majhna možnost je bila, da bi šlo po drugi poti. Zato ker smo nekateri samo na osnovi zgodovine, na osnovi preteklih strokovnih in znanstvenih dognanj razlagali dogodke, ki so se že nekoč dogajali o takšni in drugačni obliki, smo bili zasmehovani. Pa sej zgodovine in teh dognanj si nisem sam izmisli, se pa postavlja vprašanje, na osnovi česa ste se nekateri odločali, da verjamete nekim drugim podatkom, ki še nikoli niso bili potrjeni. Neodvisen opazovalec z indeferentnim poznavanjem teme bi tak način odločitev prej pripisal, da ste bili teoretiki zarot tisti, ki niste upoštevali zgodovinskih dejstev in preteklih dogodkov in raziskav stroke in znanosti.

Zato je nam "uspelo" zadevo razlagati tako kot se je nato dogajala in to z vedeževanjem in prerokbami nima popolnoma nobene veze.

Tvoj zadnji stavek je pa dejansko problem celotne zablode. Po tej razlagi, nihče, ki ni študiran matematik, ne sme računat in uporabljat matematike, noben, ki ni diplomiran fizik, ne sme uporabljat fizike. Noben, ki ne trenira košarke je ne sme igrati. Tole se gremo lahko v neskončnost, sploh danes, kjer je na voljo dovolj strokovne literature, da marsikej lahko človek postori sam pa ne rabi bit gradbenik, fasader ali pa konec koncev mehanik svoje Mazde. Ker če velja to kar razlagaš pol prosim, da se ne dotakneš ničesar za kar nisi študiran... 

p.s.: men je ta epidemija prinesla mnogo dodatnega znanja saj sem prebral kar precej literature na straneh The Lancet in BMJ in vem precej več kot sem si kdaj prej mislil da bom na področju zdravstva. Ljudje smo učljiva bitja in včasih rabiš samo malo spodbude, da se naučič marsikaj pa za to ne rabiš po faksih skakat.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 urami je Alex napisal:

Ne tebe direktno, ampak vse anticepilce na splošno,ki so blejali, kar so jim povedali na FB in podobnih verodostojnih medijh.😉

Ok, naj bo, sam take izjave so vedno problem, ker če zmečeš vse v en lonec dobiš pomije in seveda je potem z lahkoto kazat, kako je to slabo in neokusno. Ampak pomije si sam naredil, ker si vse zmetal v ta lonec. Če sprejmeš, da imajo ljudje drugačna mnenje to ne pomeni, da vsi, ki nimajo enakega mnenja kot ti, so med seboj enaki oziroma z enakim mnenjem. Je pa tak način obravnave odličen za manipuliranje in blatenje ter zaničevanje drugače mislečih. Kar pa niti malo ni kul.

Sicer pa se nam pred očmi odvija razpletanje te zgodbe in kot kaže vsak od glavnih akterjev nekako išče izhod, da bi najprej rešil svojo rit.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 5 urami je Alex napisal:

Mah, vi ste razlagali vse živo od tega, da je v cepivu čip do tega, da bodo v roku dveh let vsi cepljeni pomrli. 😄😄

Raje ne bi o tem, Boss. 😉

Glej, če me obtožuješ potem postrezi z dokazom, da sem to trdil. V nasprotnem pač izpadeš lažnivec. Torej kaj bo? Boš podal dokaze al se boš opravičil, da samo malo bleješ?:whatever:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
dne 3. 3. 2021 ob 22:21 je Boss napisal:

Lepo, da si optimist, ampak virusa ne bomo premagali, ker tudi gripe nismo. To je tip virusa, kjer zmage pač ni in bomo z njim morali živeti, kot stoletja živimo z gripo.

Smešno ne, kako smo nekateri pred dvema letoma tole razlagali pa bili označeni za vse živo in da je bil pridevnik antivakser še med najmilejšimi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 49 minutami je Matick napisal:

Kaj pa plača? Mogoče so plače mal zadej, pa noben noče pridt. Pri meni je podobno, firma mal zaspala na plačah, in zj ko menjam niti nimajo budgeta da bi se vsaj približal temu kar mi je bilo ponujeno, ker je v firmi taka sistemizacija plač, da če men dvignejo morjo še komu, in pol kar naenkrat preveč rata

Veš kako je to... plača je vedno premajhna pa ne glede kakšna je.

Zanimiv je to, da na razpisih navadno plača ni objavljena ampak folku se ne da prijavit pa čeprav bi iz razpisa lahko videl, da se zahteva nekaj več in da plača sigurno ne bo minimalc. Ampak tud prijavijo se ne. Še več, pride vseeno model na razgovor pa pravi, da pod dva jurja in pol ne bo delat. Pa so se probal z njim še vseeno nekaj pogajat čez par dni pa pravi, da se je motil glede plače. Ok torej se bo dalo nekaj zmenit... model prav, da se je pozanimal in da je rekel premalo, da pod tri jurje in pol do štiri ne pride... dafak :blink: ... tud najbolj gobčni ob taki samozavesti obnemijo. Aja pa to bi bila njegova prva služba pri 25 letih starosti.

Če taki okrog hodijo s takimi nerealnimi pričakovanji mi je pol kristalno jasno, da je ves javni sektor v luftu, k dela za pol al pa celo tretjino želenih plač teh nadebudnih mladcev.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano

Če se ne bi čez tist samsung smart switch vse preeneslo samo je to verjetno za šiht dela.

Problem so aplikacije, ki jih je potrebno naknadno še 1x aktivirat. Recimo Klik je že tak, kjer rabiš narest videoklic, da ti pošljejo kode (pač zahteva regulatorjev in priporočilo glede varnosti). Pol pa je treba AMZS app z novo kodo potrdit, pa My Mazda app tud zahteva ponovno prijavo in sem pozabil geslo. Pa MFA avtentikator tud ne spraviš kar tako v 10 minutah k sodelovanju. Isto AoVPN, ki mu moraš dopovedat, da si zdaj na novi napravi. Pa Rekono račun, pa kartice dodat, pa Petrol App Takih jajc mam še kr neki gor in vsaka vzame nekaj minut, ki gredo nato v ure sploh, ker moraš vse stestirat in preverit dostope.

To je en od razlogov zakaj odlašam z nakupom do zadnjega - pa ne v mesecu. Ampak, ko vidim, da mi baterija ne zdrži več, ekran je lisast od zapečene slike, polnjenje prek kabla je loterija in pol ni druge k da rečeš OK, 5 let je dolga, čas je za menjavo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
dne 3. 1. 2023 ob 15:49 je Boss napisal:

Se prav, da moram februarja kupit Samsung S23 za 900€?

Ma jest sem ubrisan resno... evo mam Samsunga S23. Kaj naj rečem cool je, sem pa rabil 3 ure, da sem spravil vse app-e v delovanje.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 2 urama je Mraušk Mčk napisal:

Še ne tako dolgo nazaj so ljudje, ki sami sebe imenujejo menađerji, v medijih na ves glas zahtevali večjo fleksibilnost trga dela. Sedaj ko jim zaradi fleksibilnosti dobri kadri uhajajo, so pa tiho. Palica ima vedno dva konca.

Bravo izpod prstov si mi vzel. Točno tole smo se pogovarjalikak teden nazaj pri nas, ker ne dobimo kadra.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kuharija
Napisano

... še boljš bi pa ble nezrele glavice maka pa fermentacija in oksidacija mlečka iz njih. 🤪 .. še to pijemo pa gremo prepevajo naši heroji in heroine. 🤔

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Košarka
Napisano

Ufff... ena tekma, ki se ni izšla v zmago pa se že delajo neki zaključki. Dejmo času čas in bomo videli v 5-10 tekmah kako tole zgleda. Tole je bila back to back tekma v gosteh pri Kingsih, ki igrajo nadpovprečno dobro že celo sezono in zgubit v podaljšku ni nobena tragika. Tukaj se postavlja celo vprašanje, če ne gre za dogovorjene tekme, saj se nenavadno veliko tekem istih nasprotnikov, ki se igrajo zaporedoma konča s po eno zmago za vsako od obeh ekip. Sploh v primerih, ko sta ekipi izenačeni. boljš igrat 1:1 kot pa obe izgubit. Kdor spremlja ligo bo opazil to anomalijo.

Tako, da meni ne izgleda slabo... pa še Dončič je mel prvo tekmo po poškodbi, pa še nenormalno veliko trojk (51) so zmetali kot bi hoteli, da Kingsi vzamejo tekmo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Košarka
Napisano

Sam to je bila ena tistih tekem, kjer so vsi lepo zadevali. Rad bi videl eno, ko met ne gre, to bo pravi preizkus.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Android TV box
Napisano

Čak pa ti se čudiš, da nič ne deluje. A to maš res 700kb/s al mogoče 700kB/s? Mislim v prvem primeru je to komaj 12x hitreje kot analogni modem iz sredine devedesetih. Tudi će maš 700kB/s je to komaj  0,6MB/s oziroma 4,8Mbs kar je precej švoh. Za gledat film v standard načinu je tam nekje vsaj 3Mbs hitrosti in vsaj 5Mbs za FullHD. 4K pa že 25Mbs.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dobro jutro - tema ob kavi
Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

A se sploh da merit veter, ki piha manj kot 50 km/h? No, ja čeprav tudi Primorci spoznavamo, da lahko veter pri 70km/h sname streho s stavbe, na primer s policijske postaje v Ajdovščini. Odkar so javni razpisi in izbran najcenejši ponudnik in po Ajdovščini strehe delajo Štajerci...

A so to isti Štajerci, ki so Ljubljančane učili, kako se gradi na morostu in dela regulacjo potokov? Pol je pa vse zalilo vključno s fakulteto, ki je naročila tega najcenejšega izvajalca?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Košarka
Napisano

Sem prestavil v ustrezno temo.

Ja tole ne vem kako bo izpadlo. Sploh so pa oreng krvaveli za ta trejd. Dal so Spenca in DoeDoe-a pa še tri picke za povrh. Čist preveč, če bo Kyrie delal po svoje in ne za tim. Je pa dejstvo, da Dallas ni v stanju dobit zvezdnike na enostaven eleganten način in pač vzamejo kar sploh lahko. Tko je in zdaj samo upajmo, da se ne bo ponovila zgodba s Porzingisom in da bo Dejansko Luka bil bolj razbremenjen in da bo Kyrie prevzel več bremena iz njegovih ramen. Sposoben je, o tem ni dvoma, zna igrat in to zelo dobro, če le hoče.

Nič, pustimo se presenetit, ker bolj zajebat v Dallasu že tako al tako ne morjo in kot pravijo tud slepa kura zrno najde. Upajmo, da je to zrno Kyrie.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.