Vlada bo kot pomoč smučiščem vsem državljanom podelila smučarske vavčerje. Le ti bodo prenosljivi med sorodniki za tri kolena, da jih bo lahko 90letna prababica podarila pravnuku. Še en razlog da se starejših sorodnikov ne pokolpje takoj.
Aaa... Zdaj pa vem ozadje zgodbe v Savskem naselju (razlog,da se jih ne pokoplje takoj).
Če je bilo včeraj hladno in sem temu primerno odpeljal ravninsko, ni bilo danes nič od napovedane oblačnosti in hladnega vremena.
Zato se je šlo malo po razgibanih kotičkih MOL. Cilj,ki sem si ga postavil, ko so se občinske meje zaprle (in je STKP padla v vodo), je s takimi vožnjami vse bližje.
V naših koncih je bilo do 3stopinje, ne vem kje si našel 7. Tako da med vožnjo danes mi je prišla na misel tadebela softshell jakna, jo bo treba zvleči iz omare.
Poleti se je na družinskih kolesarjenjih ničkolikokrat dogajal upor našega devetletnika, da noče na kolo. Nestrinjanje z tovrstnim načinom preživljanja prostega časa je kazal tako, da je z nosom do tal zanalašč pešačil v klance ki jih sicer z levo roko spelje. Sedaj, ko je v uporabo dobil fulija, pa čisto druga slika. Vsak dan bi bil na kolesu, včeraj je speljal zaradi velikih količin listja tehnično zelo zahtevno pot na Murovco.
Meni je kazalo 7stopinj na soncu okoli 15h. Pa mi kar prav kaže .
Zmaj, jaz rutko čez usta ("buff") uporabljam že par let , ko so temperature pod 8stopinj ali ko je veliko vlage in je super. Tako da zame ni tole z maskami nič novega.
Sem pa imel danes prav fajn športni dan; zjutraj lep lahen tek po kulisi, ki je vsaj malo dišala po zimi. Potem pa en malo bolj ravninski krog s kolesom in totalno navdušen nad lani kupljeno Castelli jakno in hlačami. Na Soncu je bilo prav prijetno pri 7ih stopinjah, v senci pri manj kot treh stopinjah pa malo manj.
Ne vem kam naj napišem, ampak moram nekam. Grozno sem žalosten pa še oči me bolijo, ko vidim te lepe avte po 15.11 na dveh številkah premajhni felnah, groza in to bom moral gledat 5. mescev! Kovid ni nič proti temu.
Moja xsara je enako zapeljiva na 15col zimakih ali letnih 😎
Itak so vsi drugačni, ko se kamere ugasnejo. Eni ostanejo normalni, drugi pokvarjeni še naprej. Pahor ni med slednjimi, čeprav izhaja iz take stranke (druga varianta). 😛
Tisti ki so normalni, največkrat niti ne pridejo (ne smejo priti?) pred kamero...
Nenapovedano dobil frei dan... Spal 12h in v miru pojedel najljubši zajtrk na balkonu ob spremljavi rock Radia... Včasih človek res ne rabi veliko.
Zdaj pa za 2h na bajk... Če kdo iz vlade bere tole: "kršil bom odloke... V 3pm bom pojedel sendvič, ki ga imam s seboj , še prej si bom (kot vedno do zdaj ) razkužil roke in smeti bom (kot vedno)odnesel s seboj. Se opravičujem ker sem neodgovoren državljan".
Res da narod mogoce tudi pretirava... samo ukrepi so pa tudi nelogicni oz. smesni... in izgleda, kot da se delajo norca iz ljudi ... To, da morajo trgovine sedaj zakrivati del prodajnega programa je ena vecjih bedarij, ki samo se dodatno razkuri folk... pa trgovci in trgovke, ki so ze tako precej obremnjeni s stetjem ljudi v stacuni in razkuzevanjem, morajo sedaj se blago zakrivati in se ubadati s folkom, ki ne razmue tega, zakaj nekaj ne sme kupit... Ce si ze itak v stacuno prisel po jugurt, kruh in salamo, nevem v cem je problem, da ne bi kupil se nekaj, kar je sedaj na “prepovedanem” seznamu... Pomoje ni veliko takih, ki bi sedaj leteli v zivilsko stacuno samo po bormasino ali likalnik...
Po drugi strani pa recimo Petrol, ki je prvenstveno bencinska crpalka, lahko prodaja tudi tehnicno robo... in se ne bi cudil, ce imajo na policah tudi stumfe in gate...
Zato ker ljudje iz dolgčasa hodijo v štacune "pogledati če kaj imajo". Ponavadi se to ne navazuje na jogurte in ostale nujne potrebščine.
Poleg tega, bi bilo nefer do specializiranih trgovin, če bi hofer&co lahko prodajali vse po spisku, medtem ko so oni zaprti.
Zanimivo... Večina ljudi je proti odprtju trgovin ob nedeljah ker "Razvajeni smo , 1dan se bo pa že zdržalo brez štacune", zdaj ko bo pa treba recimo 14dni zdržati brez nakupa hladilnika ali tvja je pa ogenj v strehi.
Jaz podpiram ta ukrep.
Pa dvomim,da se na petrolu še zmeraj lahko kupuje vse po spisku.
Ampak glede Potrča... Ja, ni prav,da hujska ljudi proti ukrepom, se strinjam. Je pa tudi res,da nas ga je večina že pozabila. Kriviti njega za vse okužene je tudi precej mimo. On je pač odraz časa v katerem živimo; instant+frajercek+narcis+pametuje kjer mu ni mesto+na koncu se pa naredi bogega in speezdi.
Naj pa ne bo dežurni krivec za vse. Problem so vsi njemu podobno misleči in te bi obstajali tudi brez Potrča.
Pri nas v bloku SKORAJ vsi nosimo maske (slabo prezračevalni staro stopnišče s kar nekaj upokojenci,ki so baje rizična skupina). Pa dajmo ugibati katera skupina ne nosi mask... Namig: najbrž ne spremljajo Potrča na FBju... Znajo pa potem jamrati čez nas mlajše in se delati strašno pozabljive in uboge...
Jebiga, virus se ne širi sam , ampak ga širimo ljudje. In malo manj ga bi širili, če bi se ljudje bolj držali pravil (tako napisanih kot nenapisanih) ter zdrave kmečke pameti.
Ne pa da je prva stvar na katero pomislimo, ko pride nov odlok ven : "hm.. kako bi pa tu našel neko luknjo v pravilih?". Potem pa imamo prepoved malicanja zunaj. Ja, če se je pa raja zajebavala in jedla v skupinah po 5 in pijancevala in se delala norca, kako so oni carji brez maske.
Zdaj bo pa po peezdi dobil tudi radnik, ki bo pojedel cenen burek po 8h urah šihta ali pa jaz, ki si bom po 2h urah kolesa drznil nekje na samem pojesti banano in sendvič iz ruzaka. Ali bolj ogrozam narod sredi Janč v gozdu brez maske ali z masko v Hoferju pustimo ob strani. Zdrave kmečke pameti ni mogoče zapisati v odloke. Na žalost. Saj ne more biti v odloku nekaj,cesar v glavi ljudi ni.
Zato ne verjamem v to, da opozorila na tej točki zalezejo. Podpiram nadzor in podpiram visoko možnost, da kdorkoli ki krši ukrepe dobi kazen.
Kar se tiče vodij, ki ne upoštevajo navodil, ki jih sami spisejo; se strinjam, morali bi biti za zgled,ampak ali nam to daje pravico,da se tudi ostali ne držimo ukrepov? Saj se znajo kdaj tudi pijani zapeljati po AC, pa nam to še ne daje izgovora, da bi mi to počeli...
Procent pozitivnih testov glede na opravljene teste je nižji tudi zato,ker ne testirajo vseh (ali večine) članov gospodinjstva , vkolikor je en zbolel , ostali pa nimajo simptomov in niso v rizični skupini.
Prej so tako že pri eni familiji dobili npr 3pozitivne teste od 4ih testirancev.
Saj vemo, da je statistika zanimiva veda.
Glavni problem je še zmeraj dogajanje v bolnišnicah in nedogajanje v bolnišnicah kar se tiče (ne)odkrivanja vseh ostalih bolezni.
Miličniki? 😳 Kje si pa njih povlekel iz naftalina? Če bi bili še dan danes prisotni, bi petkovi protestniki bolj tanko piskali, ko bi jih peljali z mavrico po kakem makadamu- malce prehitro.😏
Tako je. Zdaj nam pa nasilna , brezdelna mularija razbija po Ljubljani (ker itak nimajo kaj drugega početi), policija je pa baje prešarf....
Nejc Verjemi, da ima večji vpliv na spoštovanje predpisov to, da je velika verjetnost, da te ujamejo kakor višina kazni. Na avtocesti so kazni male a če bi vsakemu, ki prekorači za 10 km poslali kazen in bi to dobival vsak dan bi ti verjetno dosadilo.
Se strinjam. Zato sem napisal , da naj predvsem povečajo možnost, da si ujet pri prekršku. Se strinjam,da človeka bolj prizemlji 50% možnost dobiti 50eur kazni,kot 5% možnosti,da dobiš položnico za 500eur.
Ampak v članku ni nic govora o tem,da bodo povečali nadzor ... Zato sem napisal,da je bolje,da pustijo tako kot je,pa čeprav se strinjam ,da višina kazni sama po sebi nic ne naredi.
Bedarija. Korak v napačno smer. Predvsem naj povečajo možnost,da si ujet pri prekršku, kazni pa naj pustijo take kot so. So že z razlogom take in glede na to,da se prometna varnost poslabšuje, zagotovo niso prenizke.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Aaa... Zdaj pa vem ozadje zgodbe v Savskem naselju (razlog,da se jih ne pokoplje takoj).
Povezava za deljenje
Deli na druge strani