Skoči na vsebino
Kava
Napisano (urejeno)
dne 31. 12. 2020 ob 20:01 je Boss napisal:

Ne pijem kave sploh ... pa tko rad bi sodeloval v tej temi :hudicek:

@Boss, mogoče pa😀 še kdaj boš.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano (urejeno)

Barcafee, velika šalca za čaj 2 x na dan z dodatkom prekuhanega mleka/smetane iz vaškega mlekomata (3,9 % maščobe). Pa še 1 do 2 šalci pravega črnega čaja z mlekom.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano (urejeno)
dne 30. 12. 2020 ob 23:44 je gregc88 napisal:

vsak ki ima mal zdrave kmecke pameti in je mlad,zdrav se ne bo..... 

človek je narjen da vse te gripce preboli šala mala... tud zlom kosti mlad pozdravi komot... ko si pa star se mores pa pac merkat, cepit itd....

naj se cep tist k se boji, me ne mot...

🙂

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)
dne 25. 12. 2020 ob 10:37 je Alex napisal:

Točno tako. Večina, ki misli, da nam je bilo takrat tako lepo, je bila še mlada. In takrat, ko si mlad, ti je vse lepo. Vsaj vidiš tako. Saj so bile tudi lepe stvari, ne rečem, več smo se družili, pa z majhnim smo bili zadovoljni(ups, malim). 

In predvsem smo vsi takrat mislili, da tako pač mora biti.Ko sem bil majhen in je k nam prihajal na obisk stric iz Nizozemske mi ni nikoli bilo jasno, zakaj ima on vedno tako dobre avtomobile (vedno je vozil nove Toyote) in zakaj smo imeli mi le fiat 850.Zakaj je on, njegova žena in njegovi otroci vedno tako fansi oblečen in mi tako "češko". Zakaj nam je moral prinesti lego kocke od drugod, ker jih pri nas ni bilo za dobiti. Takrat sem počasi ugotovil, da je drugje drugače kot pri nas. Drugače, kot je prikazovala državna televizija. Po drugi strani mi pa ni bilo jasno, kako to, da imajo nekateri naši sosedi take nobel hiše in tudi fensi avte, pa živijo v Jugi. No, to so bili "malo boljši" državljani, pri koritu, "zaslužni". Takrat mi je postalo jasno, kako deluje ta njihov  socializem"enak" za vse državljane. 🤫

:)

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
pred 20 minutami je Slivka napisal:

Drugi konec kabla bi priklopil na prenosni računalnik. Vsaj idejo sem imel, da bi to lahko delalo...

Ja seveda 👍, če ima prenosnik rj-45 port, je to res optimalno. Če pa ne, obstaja adapter:

137529_5fbc969d9e247.jpg
WWW.BIGBANG.SI

INTER-TECH ARGUS IT-811 gigabit LAN USB Type C mrežni adapter

slika.png.1b24346756cf5a0999b16e74065c25b6.png

Lahko pa prenosnik uporabiš kot "hotspot" (windows 10) in se na njegov wifi priklopijo še druge brezžične naprave v prikolici:

SUPPORT.MICROSOFT.COM

Use your PC as a mobile hotspot

slika.png.e6f2c9f3ae4506f571d5b8b99204bcf4.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

Kakšen teden nazaj sem kupil  UTP CAT5 10m ... okoli 3€ v elektro trgovini. Ponavadi imajo tam tudi konektorje  RJ45 in ti jih lahko stisnejo gor. 

Kabel je sicer najbolj zanesljiva varianta, samo kakšen pametni telefon ali tablica nimata RJ45 priključka. To pomeni, da boš v vsakem primeru rabil še "brezžično wifi dostopno točko" - kupiš kakšen poceni router na Bolhi in ga konfiguriraš kot "Access point".

Brez kabla rabiš Repeater (vsaj moj router lahko dela tudi v tem režimu), je pa fino, da imaš v stanovanju router čim bližje prikolice, kamor boš postavil repeater:

Netis WF2411 Configuration (Repeater Mode) - YouTube

image.png.a3c7cafea0cb9e67ab7940ee72ba0899.png

S katerega konca pa si (imam doma klešče za stiskat konektorje)...?

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.