Največji problem je to, da so tole skladbo promovirali oziroma hypali že veliko prej, da smo zato pričakovali domala čudež, ki bo pretresel celo Evropo in preprečil Ukrajini novo zmago na Evroviziji.
No nič od tega se pač ni izkazalo za res in zato je razočaranje toliko večje. Skladbi sicer ni slaba ni pa nič posebnega. Nekako sem dobil občutek, da gre za tip skladbe "važno je sodelovati, ne zmagati" in tudi besedilo je malo tako bolj namenjeno najstnicam kot pa resnemu delu poslušalstva. Zato so tudi v studio povabili tako publiko kričečih najstnic, kjer samo čakaš katera bo prva omedlela.
Tako, da razumem kaj bi Alex rad povedal in vsaj tu ma kr recej prav, ampak vseeno smo v preteklosti pošiljali na ESC bistveno večji ščiš, tako da tole je vseeno malo boljše, da nam glih ni potrebno biti nerodno.
Uspeha ne bo, čeprav nadaljujemo neko disko zgodbo od lani, pa se v besedilu pojavljajo deli, kjer nas lepo opozarjajo "ne računajte na nas" in da bodo "raje celo noč plesali".
Za zaključek pa še tole. Joker, ki bo verjetno hitro Out majo zelo dobre strice in tetke v ozadju RTVSLO, da jih tako lepo porivajo naprej, kot to recimo delajo s prifarskimi muzikanti. Ker če bi hoteli res narediti en hit bi spravili skupaj kombinacijo Maje Keuc in mogoče Bojana Cvjetićanina in narest en hud rockerski komad. Ampak to je pa že druga zgodba.
A se tebi ne bi zdelo sumljivo, zakaj v premijski avto z zakomplicirano X186 olje po 9,5€/liter, v kosilnico ali agregat z neuničljivim robustnim Honda GX270 pa olje po 13€/liter? 😃
Brez skrbi.. v obeh primerih te nategnejo s ceno litra olja.
Ko tole prebiram glede tega Honda agregata in nekih specialnih olj sam še čakam, da bo @Janez007 rekel, da je to treba met, ker ko "VTEC kicked in" še vsaj dve sosednji ulici dobita višek elektrike.
Ne bi rad bil pameten, ampak tole razumem kot poskus, da bi na limanice ujeli tiste, ki bodo v tem času vseeno dali toliko več denarja. Ko pa bodo ugotovili, da prodaja ne gre bodo pa cene morali spuščat. Viške denarja so ljudje lani porabili po dveh letih kovidiranja, inflacija je pobrala tudi ogromno, napovedi niso rožnate.
Tako, da ne vem, sem pa skoraj prepričan, da se bo dalo dobit destinacije tudi tik pred sezono in z nižjimi lastminute cenami. Pa še 1x to je razmišljanje s stališča logike in ne s stališča šloganja, ampak marsikaj se na prvi pogled zdi logično pa pol izpade čist nelogično,. 😜
Aja pa ne pozabit... najlažje jih razkrinkaš, ker govorijo boljšo oziroma bolj pravilno slovenščino od domačinov.
Mi je pa zanimivo tole razkrivanje in obešanje na velik zvon kolk je Sova vse sama izvohala. Da s tako sigurnostjo govorijo, da so res vohuni in kakšen vseevropski uspeh je to, a drugače ne znajo niti niti kombija z vohunsko opremo zaščitit.
Ne vem, zgodba je nenavadna sploh kako so jo s pompom spravili po skoraj dveh mesecih v javnost. A je povezano s tem, da kandidramo za nestalno članico varnostnega sveta in rabimo glasove podpore? Češ glej Slovenijo, kako je pomembna, da jo morajo nadzorovati vohuni in glej kako močno obveščevalno ima, da jih takoj razkrinka - ja tel bi res lahko bili člani VS OZN.
Nič ne impliciram, lahko da sta res vohuna z dvema otrokoma, lahko pa ste preprodajalca umetnin, hodita po robu zakona in črnega trga tihotapljenja pa sta nekomu stopila na žulj. Pa je najlažje tako, da jih ocinkari, da sta ruska vohuna. To danes vedno pali.
Še enkrat, ne vem, ampak zgodba mi deluje takole malo privlečeno za lase, sploh, ker kao zdaj čakamo odziv Moskve. Ja kaj pa pričakujemo, da bo odgovor? Ja seveda sta to naša vohuna, takoj nam jih vrnite, če ne vas bomu znukal, al kaj?
Sej vem... zdaj je drugače. Pretiravam s strahom, ampak tako kot sem napisal, nelagodno se počutim, ko naročam iz tujine. Ja manjše zadeve ni problema, ampak grafično kartico za jurja, mam pa cmok v grlu.
To je itak moj problem in to mi je jasno ampak po drugi strani pa - tud brez Amazona čist dobr hendlam ;).
Pravkar je Alex napisal:
Jaz sem naročal že stvari vredne par jurjev iz tujine in nikoli do sedaj( tok, tok na les) nisem imel nikakršnih problemov. Kako tebi uspe, Boss, da se ti vedno nekje nekaj zalomi, da imaš probleme na cesti s tujci....
Ok. Problem sem pa imel že parkrat z našo famozno pošto slo. Tej so pa res eni kekci.
Čak mal, a zdej mi hočeš povedat, da sem edini, ki se mu je kaj takega zgodilo?
Ufff, to je bilo že leta nazaj (tam nekje okol 15 let nazaj), šlo je pa za en fotoaparat. Bil je DOA, pa so komplicirali, da je to lahko fizična poškodba (kao, da mi je verjetno padel na tla). Seveda sem pošiljal slike, pol pošljem aparat, pol čakam k budala. Jih kličem pa pravijo, da niso dobili. Pa pošta vmes pa še ni bilo sledenje pošiljk online. V glavnem, vse tisto kot mi je cenej prišlo je bilo nekaj mesecev zajebavanja in ni bilo vredno. Se je zadeva pol našla, so jo zrihtal, men se je pa tolk zamerilo, da ko sem dobil nazaj, da me je vse minilo in sem prodal naprej. Sem pol kupil enga Olympusa pri nas, ki je delal brez težav.
Je pa že tolk nazaj vseskupi pa neprijetna izkušnja, da sem kar malo potlačil vse skup, me pa vsakič zadeva zabremza, ko pridem na idejo, da bi neki dražjega kupoval preko spleta iz tujine - saj veš star pregovor "kogar piči kača se boji zvite vrvi".
Sej veš kaj je povprečje, a ne Alex? Povprečje pravi, da v Sloveniji težko naletiš na slabo pico, V Italiji pa težko na dobro.
Drugače pa ja, eno slabo sem recimo jedel v Benetkah, kot si že ugotovil. Drugo v San Marinu, kar lahko rečeš, da ni Italija, tretjo pa v Monzi in še eno slabo v Comu. Dobro še nikjer je bla pa ena zadovoljiva v Gardalandu (kdo bi si mislil, a ne?
Tko kot pravi @Jest so okusi res različni in tudi latinski rek "de gustibus non est dispuntandum" verjetno pove vse.
Ampak se pridružujem vajinima izjavama, saj sam tudi nikoli nisem jedel dobre pice. Vse je bilo trdo kot podplat brez okusa, da ne rečem, da v enem primeru je bilo testo popolnoma neslano.
Kljub temu, da sem vživljenju 99,5% pic jedel v Sloveniji sem bil pri nas totalno razočaran samo 2x in to v Izoli in v Novi Gorici.
Sej tak način podajanja novic je zapovedan, ker trenutno vreme "krši" napovedi podnebnih katastrofologov. Zdaj je treba prikazat, da tiste stvari, ki so bile ne dolgo nazaj normalne so zdaj delo podivjane narave in ponorelega vremena. Sploh ni važno kakšno je vreme, skos je nekaj narobe z njim, ves čas pa al naj bo pretoplo al naj bo prehladno, al je sneg al ga ni, al je suša al je dež, al pride žledolom, al piha buraj, al je tornado, al ga ni, pa je narobe če so orkani pa El Nino pa La Nina pa spet ni OK, če ju ni.
Nikol ni prav, še najmanj takrat, ko je vse OK in normalno - takrat šele iščejo razloge, da se bo kmalu potrebno pripraviti, ker je katastrofa za vogalom, ker seveda za vsakim dežjem posije sonce in obratno. Medijem tako navajanje novic paše, si dvigajo naklado, branost in seveda ostali normalni mediji zgubljajo ovčice pa tudi sami začnejo posegat po tem. Tako resni časopisi, revije, televizije spletni poratali ratujejo vse bolj rumeni in nori - toda to ni njihova krivda ampak le naša. Če bi tako njihovo delovanje bralci/poslušalci/gledalci "kaznovali" z bojkotom bi se vse skupaj umirilo in vrnilo v normalo. Tako pa se ringlšpil emocij, čustev, dojemanja nadaljuje z vse večjo hitrostjo. Vsi pa vemo, da to ne gre v neskončnost in nekje bo zgodba iztirila.
In pa seveda za vse to je kriv Alex, pa Bini, pa Janez, Nejc, pa Boss pa vsi iz recimo tega foruma, ker mamo avte in si jih celo upamo uporabljati. Na nas se pošilja raznorazne Grete pa Al Gore pa tiste norce, ki se z ritjo limajo na AC-je, polivajo župco po umetninah, tulijo naj se ustavi uporaba nafte a istočasno nosijo in uporabljajo izdelke narejena iz nafte in distribuirane ravno s pomočjo te. Hipkritsko kažejo s prstom na druge, kako naj se žrtvujejo a sami se ne bi nikoli. Začnejo naj živeti, kot puščavniki brez elektrike, oblačijo naj se v rastlinje, pozabijo naj na internet, na vodo iz pipe na ogrevanje, na življenski standard. Ko bodo začeli tako bodo mogoče res nekaj dokazali, do takrat so pa le sekta razvajenih zdolgočasenih mulcev, navadno takih, ki so se rodili z zleto žlico v ustih in zlato žilo na riti - a ne Greta?
Nisem še uspel pogledat videa, ampak gre verjetno za to, da je to umetno ustvarjen virus za katerega so istočasno pripravljali cepivo. Sej to vemo, da se strinajjo zdaj, da je umetno ustvarjen in da ni šlo za zgodbico o lačnem kitajcu in okuženem netopirju iz neke tržnice v Vuhanu.
Evo nam... preučuje se vedenje ljudi, da bodo vedeli za prihodnje narejene plandemije, kako postopati. Za večino ovč so vedeli, kako jih dobiti z grožnjo po neobisku morja za eno leto, teh preostalih 50% slovencev nas bodo pa že kako...
Jebeš takšno znanost, kjer smo ljudje poskusni zajčki, ker so vse živali pocrkale pri testiranju cepiva.
Poglej kako se avtorica piše, lče je to sploh njeno pravo ime al psevdonima. Natalija Švab - Claus Schwab... tole je že ne vem kateri članek, kjer nekritično hvali WEF in WHO pa čeprav je jasno, kje so njihovi interesi. Ljudje so torej problem kot je razbrati in ne kapital ter elita, ki si oblikuje življenje v njihovo dobro. Mogoče pa je treba sam naslov članka popravit: "Pred naslednjo umetno ustvarjeno krizo: raziskati moramo vodenje ljudi".
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
27 let na isto mesto? Razumem, da bi bilo tvoje, ampak.... ufff... 27let enako? 😲
A je res tolk dobro, da se vračaš tja, al le nostalgija in ugodna cena?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani