Saj pri gotovini so pa drugi triki, ... ko sem na blagajni Banke Slovenije menjal kune v evre, preštejem in je bilo 50 € premalo ... povem in blagajničarka takoj, brez premisleka skozi okence vrže še 50 €. Mislim, da nisem bil edini ...
Da nadaljujem.... sem na njihov mail čez eno uro poslal zahtevek za povrnitev preveč zaračunanega zneska - napitnine, ki je nismo odobrili niti bili o njej obveščeni, in nato dobil na račun nakazano 25 € kot "opravičilo za napako".
Večina strank ne bi zahtevala računa in potem sploh ne bi mogla preveriti pravilnost zaračunanega zneska - ne bi ugotovila, da jih je nategnil. Na to je po mojem računal tudi naš natakar, vendar je naletel na Janez007.
Turisti v Damlaciji, ki jih je pot zanesla v bližino Šolte, so se v vročih poletnih dneh veselili osvežitve, ki so je bili deležni z malega čolnička. Na njem je Italijan namreč postavil točilni pult in mešal hladne
Tega gospoda, ki je delal na črno, nisem srečal.
Smo pa včeraj obiskali restavracijo v Stomorski, kjer smo lansko leto dobili dober vtis. Letos vse cene cca. 25% višje, ampak to smo vedeli v naprej. Nas je pa presenetil natakar, ki je na končni znesek pribil še 10% napitnine, brez naše vednosti, kar smo ugotovili šele potem, ko smo že plačali s kartico, mu dali v roko bankovec z napitnino in prosili za račun. Na računu je bila napitnina prikazana čisto spodaj, komaj opazno, kar smo opazili šele doma.
V tej kokoški očitno ni možno brez zapletov, pri popoplavni obnovi, pri nabavi mask in ventilatorjev, pri 2. tiru, pri Patrijah, pri TEŠ 6, ... ne glede na barvo vlade.
Da bi se preprečevalo korupcijo, se je zakonodaja z raznimi varovalkami maksimalno zapletla, kar pa hkrati onemogoča hitro, gospodarno, učinkovoto izpeljavo tudi nujnih ukrepov. Po eni strani se zagotavlja pravna država, ki po drugi strani državo hromi.
Mi pa kar na Šolti ... je čisto nekaj drugega kot pred 25 leti, ko smo bili v isti hiši prvič. Iz pristne skromne ribiške vasice se je Maslinica razvila v turistično oblegani kraj ... vsak dan se iz Trogirja in Splita pripelje na desetine ladij polnih enodnevnih turistov.
Včasih sem večkrat plaval do bližnjih otočkov, danes bi bila to ruska ruleta ..
Misliš, da bi ga odprl in kaj od teh 300 členov prebral, razumel? Pa nočem zafrkavat, ampak vedno več nas je "kavč selektorjev", ki se na vse spoznamo. Edino aviona si ne bi upali pilotirati, ali pa operirati na srcu, ... ostalo pa v glavnem vse vemo in znamo. 😃
Zadeve so zapletene, določene s predpisi (mednarodnimi pogodbami, sporazumi, zakoni, direktivami, uredbami, ...), zato je več kot normalno, da kmet an s hribu doma ne zastop lih tanartabl usega tega ... razen če zvečer za hobi študira predpise. In zakaj bi sploh moral vse razumet?
Dolenjski policisti so v ponedeljek zvečer, nekaj po 21. uri, na Brodu v Podbočju ustavili voznika osebnega avtomobila mazda 5 francoskih registrskih oznak, ki je prevažal kar deset tujih državljanov, ki so...
Preveč pogosto razstavljanje sigurno ni dobro, včasih slabše, kot če se pusti na miru. Recimo včeraj sem želel odviti še nosilec motorja ventilatorja, prvi vijak gre, drugi ni šel, razen da sem skoraj uničil utor za križni izvijač ... Potem je nekaj plastičnih delov - vemo kako 20 let stara plastika rada poči, ... Ampak Toshiba je kar kakovostna. Tole je bila 2 generalka v 20-tih letih, potrebna predvsem iz estetskega vidika - dovolj bi bilo, da bi jo obrisal od zunaj.
A,ko pa je zunaj neurje,in pada dež k zmešan in šprica po klimi z vseh koncev...a greš z polivinilom zunanjo enoto pokrivati?🙄
Ne, ker ima ohišje, ki ga pred čiščenjem odvijem-odstranim, podobno kot pri čiščenju motorja Mazde odprem pokrov motorja ... ups, vidim, da je zunanja enota že potrebna temeljitega čiščenja. 😀
Dvomom...motor ventilatorja je izpostavljen vremenskim razmeram...mora biti dobro zatesnjen.
Bolj bi pazil,da če boš cistil z visokotlačnim čistilcem.....na lamele uparjalnika,in da od znotraj proti stropu ne špricaš-zmočiš, ker je zgoraj...pod pokrovom zunanje enote kompletna inverterska elektronika....ne vem,kak bo to fajn,če se kaj scmari😯
Jaz nebi z viaokotlačnim...orng z peno,mal pajcevine ipd...malo tud propeller in ohišje in splakneš z vodo in to je to.
Špricni v bližino osi ventilatorja, pa boš na lastni koži ugotovil, ali tesni.
Jaz ne mislim, ker spoštujem opozorilo nekoga, ki je z montažo klim pričel že v začetku 70-tih ...
Ni ga denarja,da mi plačaš...to samo zase,k klima res 24/7 laufa...tudi 2-3 mesece brez,da bi jo izklopili...tudi ko zračimo jo ne ugašamo,ker je slabo za kompressor.
Zdaj ne vem ... naša Toshiba je v 20-tem letu starosti, dela nekajkrat na leto po nekaj ur, skupaj recimo 1 teden v letu, z nekaj mesečnimi premori, pa je še vedno brezhibna. Vsaj naši klimi - kompresorju veliko počivanja očitno ne škodi.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Saj pri gotovini so pa drugi triki, ... ko sem na blagajni Banke Slovenije menjal kune v evre, preštejem in je bilo 50 € premalo ... povem in blagajničarka takoj, brez premisleka skozi okence vrže še 50 €. Mislim, da nisem bil edini ...
Popravljeno od Janez007Povezava za deljenje
Deli na druge strani