A je kdo informiran oziroma je v praksi že šel delat izpit za motor, po tem, ko že ima vrsto let izpit za avto? Po teh novih pogojih.
Mislim da več kot A2 ne rabim, zatorej me zanima najcenejša opcija kako priti do izpita. Nekje najdem stare informacije, nekje nepopolne... in zato sem zmeden in zato ta tema.
Če grem delat za A1, rabim 6 ur vožnje in je to to. Potem čez 2 leti odpeljem še 9 ur vožnje, pa dobim A2. Torej cenejše, kot če grem direktno danes delat A2, ker rabim 20 ur.
Kaj vse moram plačati in česa se moram udeležiti, če že imam izpit za avto?
Sklepam da CPP, prva pomoč, zdravniški pregled... odpade.
Imam trofazen tok in sem med štemanjem tal naletel na kabel od indukcije. Varovalko je hitro vrglo ven, vendar sem jo dal nazaj in sedaj seveda vse dela.
Ker težko pridem do njega, da bi ga potegnil ven in pogledal ali je poškodovan ali ne (prašno in zabetonirano v tla in steno), bi ga "za ziher" odrezal tam ko sem ga ranil in z nečim doštukal odrezana konca. Verjetno navadni wago odpade, mi lahko kdo svetuje kaj uporabiti?
Pomoje je tezava v sami hitrosti neta, tudi na pogodbi imamo 1 eur popusta ker imamo znizano hitrost zaradi lokacije. In sicer paket mislim da je do 30/5, mi pa dosegamo komaj 8/2.
Ja, racunalnik in vsi telefoni so uganjeni medtem ko dela TV, oziroma itak imamo neomejene pakete na mobitelih in tudi racunalnike na hotspot povezane. Zgolj za info, torrent mi vlece dol okoli 680-720 kb/s. Torej en film priblizno 3 ure.
Tudi na obeh TV sem probal kvaliteto videa na "samodejno" in na "720p", pa vseeno steka.
Iz A1 me vsake 3 dni nekdo drug klice in seveda ne ve kaj smo se s prejsnjim pogovarjali. Tako da brezveze, poln ku**c jih imam za ta denar.
Aja kaksen box mislim?
Xiaomi mi TV box S... Samo to poznam oz.sem naletel na to. Ampak ponudnikov/narocnin teh programov je milijone, jaz bi rabil res samo nekaj podobnega kot je shema A1 M recimo. Par slovenskih, par sporta in pa kak NatGeo ipd.
Dobili smo nove boxe iz A1, ki pa niso zmozni poganjat dve TV hkrati. Ceprav zatrjujejo da rabijo enako hitrost kot stari boxi, ocitno temu ni tako. Jah, zivljenje na vasi...
Iscem druge in cenejse resitve, ker tole 70 eur na mesec za nekaj kar ne dela niti v HD nacinu (in niti 2x TV sedaj) ni za nikamor.
Torej Xiaomi android box in neka narocnina za programe ki pride nekje 20 eur na LETO.
Ima kdo kaj podobnega? Predvsem me zanima kaksni slovenski programi so na voljo in pa kaj je od sporta (trenutno itak gledam samo Arena sport kjer prenasajo NBA tekme).
CPU imam G4400, omenjen program zgoraj mi kaže da žre 16 W. Hvala @Janez007.
Grafične nimam, je že v CPU (ne igram iger).
Ostalo imam 1 SSD za Win7 in programe, in 2 HDD za podatke.
8 GB RAM DDR3 ali DDR4, ne vem več.
Napajalnik ATX 480.
Kar se mi zdi da je preko glave.
Torej so res bili diski krivi in verjetno stara roba + bogve kaj delajo v skladiščih in poštarji. Sem sedaj od druge firme vzel nov disk, pod opombe napisal da naj v bubble folijo zavijejo dodatno paket... pa bomo videli.
Kupil sem 3 trde diske, pa vsi trije so bili zanič. So škrtali, se zaganjali (v 3 dneh se je zagnal 1600x - preverjeno s Crystal disk), računalnik se je kar ugasnil.
Diske sem seveda reklamiral, kar so tudi potrdili na servisu - da so bili zanič.
Sedaj pa me zanima, ali lahko kje vidim, koliko porabnikov imam v računalniku in kakšen napajalnik imam oz. koliko še imam fore?
Brez da razdiram škatlo in iščem po netu kaj imam vgrajeno v PC in vse nalepke komponent.
A je v tej temi zankalo nekaj strani? Al res od septembra 2021 do dzej ni nobenega nič razkurilo
Mene je začela M3.
Parkrat se mi je že zgodilo, da DAB radio nič ne vleče in moram poslušat preko FM, ali pa se moram ustavit nekje in ugasnit avto, pa ga ponovno užgati.
Se mi pa v teh deževnih dneh dogaja tudi, da brisalci na "auto mode" sploh ne zaznajo dežja. Potem ko je pa suho steklo, potem pa se užgejo in ribajo na polno.
tnx za info... tole pa wireless polnjenje pa je cela zmaga. Ker men se ravno ne da vsakič kabla vtikat in pol AA uporabljem samo takrat, ko mi je nujno.
A še komu drugemu zeloooo počasi polni telefon v Mazdi? V eni uri vožnje 20%, pa še to neha polnit, ko avto ugasneš. Sem probal oba USB porta, pa sta oba enako počasna.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
A je kdo informiran oziroma je v praksi že šel delat izpit za motor, po tem, ko že ima vrsto let izpit za avto? Po teh novih pogojih.
Mislim da več kot A2 ne rabim, zatorej me zanima najcenejša opcija kako priti do izpita. Nekje najdem stare informacije, nekje nepopolne... in zato sem zmeden in zato ta tema.
Če grem delat za A1, rabim 6 ur vožnje in je to to. Potem čez 2 leti odpeljem še 9 ur vožnje, pa dobim A2. Torej cenejše, kot če grem direktno danes delat A2, ker rabim 20 ur.
Kaj vse moram plačati in česa se moram udeležiti, če že imam izpit za avto?
Sklepam da CPP, prva pomoč, zdravniški pregled... odpade.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani