Skoči na vsebino
Računalništvo
Napisano
pred 11 urami je sportman333 napisal:

Vsi operaterji so isti oz. isto slabi, cene pa tudi bolj kot ne enake, tako da....ko boš enkrat na optiki boš imel zadevo rešeno, do takrat pa kar ti baker omogoča....zakaj nimaš hot spot in preko mobitela, LTE signal pa menda imaš dober.....

Saj tako tudi imam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Kabel je Telekomov ja.

Jezim se pa na A1 zaradi njihovega obnašanja in reševanja problemov, ki jih je kar nekaj, ko imaš 2 TV in pa 0.75 MB/s na voljo.

Drugo leto bo baje optika prišla v našo vas, tako da gremo takoj drugam, stran od A1. Takrat bo več opcij za ponudnike.

Ne dobiš jih na telefon, maile so ukinili, če hočeš pisati preko njihovega portala, moraš zmeraj znova vse napisati ker ti dodeli vedno novega gospoda na drugi strani in ne ve zakaj  se gre - pa ti zmanjka prostora za 1000 črk v besedilu pa popizdiš ker še sploh nisi prišel do problema itd...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 2 urama je Matick napisal:

Zanimivo, a je internet tolk slab? Al je pa kabel za v smeti :D

Internet je slab. Žal smo še vedno na bakru in cca. 10 km od centrale.

Ravno toliko da TV dela, če sta dva užgana, se že tepeta za kvaliteto slike.

Imamo A1. Nikoli več, ampak žal nič druga ne pride v poštev, sosed preko ceste ima Telekom oz. bivši Siol, mi pa ne moremo imeti. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 20 urami je Matick napisal:

Zakaj na WiFi če imaš lahko na kabel prkloplen?

Ker mi na kabel vleče 0.75 MB/s, na WiFi preko telefona hotspot pa 6 MB/s.

#route

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
dne 29. 11. 2023 ob 10:07 je TBA napisal:

Vrjetno je po defaultu nastavljeno na klasično povezavo. Wifi je alternativa

Ne, saj WiFi je delal, ampak samo 1 MB/s.

Ko izklopim kabel za žično povezavo, pa vleče polno hitrost, torej 6 MB/s.

Saj nima več veze, ni problem izštekat kabel vsak dan pa se na WiFi povezat.

Zgolj zanimivost če bo kdo imel podoben primer.

Isto je bilo v Mazdi, ko mi DAB radio ni vlekel, če sem imel tisti "cigaretni USB" v 12V vtičnici. Očitno je tam neka antena, ali pa kovina moti signal.

Hvala še enkrat vsem sodelujočim pri mojih težavah!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Sem ugotovil. Za foro sem izklopil internetni kabel iz PC, in sedaj WiFi iz telefona dela kot mora.

Očitno kabel nekaj moti WiFi kartico? Pa sploh ne gre do nje, ker je kabel oz. priključek na matični plošči integriran, WiFi kartica pa posebej kupljena oz. vstavljena.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SWIFT: KBMASI2X

TRR: SI56 7896 5113 4988 1693

Glede na to da nova kartica stane 10-15 eur (pa ni zanič, tako da ne vem zakaj bi novo kupoval)... ti rade volje nakažem takšen znesek na TRR, če misliš, da bo to bistveno izboljšalo tvoj življenjski standard.

Veš, včasih "hvala lepa" nudi več zadovoljstva kot pa teh 10 eur, pa tudi pokaže kakšen človek si oziroma nisi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

Zgleda je sedaj vse okej z računalnikom, hvala za pomoč in informacije!! @TBA @Tilen5 @godlike @NevLado

Imam pa sedaj en drug majhen problemček - staro WiFi kartico sem dal v nov računalnik, kjer mi več kot 1 MB/s ne potegne preko telefona oz. hotspota. V starem PC mi je šlo do 6 MB/s.

Sem sedaj našel neko opcijo v WIN10 "omeji hitrost če imaš paket mobilnih podatkov", ampak še vedno ne gre preko 1 MB/s.

Kje je fora, sem kaj pozabil?

V telefonu ni omejitev hitrost, torej mora biti nekje v PC.

Bemtiš, več sem na računalniškem forumu aktiven, kot pa na Mazdi. Dober avto!! 😂

Popravljeno od Jaka32
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Kaj pa glede samega ambienta?

Temperatura, vlaga?

Jaz jih imam v kleti kjer je čez zimo stalnih 12-14 stopinj in precej vlage, pozimi mislim da malce manj kot poleti ampak še vedno čez 80%.

Poleti pride do 90-99%.

Sicer nisem opazil da bi bilo kaj narobe z gumami v 4 ali 5 sezonah (oprijem) pri teh pogojih.

No, motor imam pa zunaj v odprti garaži, torej z letnimi gumami gre tudi v minus pozimi. Je pa bistveno bolj suh zrak.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 9 urami je TBA napisal:

Lahko še probaš cinebench r23 dol potegnt pa sprobat cpu. Pa nared mogoč sam 1pass da dobiš priperjavo kak se cpu primerja z ostalimi.

To pr teh blue screenih je lahk kr frka. Si probu na novo naložit windowse?

Zdaj sem si "sposodil" ta PC, za katerega sem zgoraj dal linke iz nekega testa ki sem ga videl na internetu.

Ta sedaj nima blue screena, me pa edino skrbi ker ne vem kako je PC ohranjen, lahko da se je miniralo na njem, lahko pa da so se igrale igrice. Zato mi je bil včeraj takoj rdeč alarm, ko sem videl da samo eno jedro dela, moralo bi jih pa 6 (Ryzen 5, 2600x CPU). No, danes sem dal notri svoje HDD diske s podatki, Win10pro je ostal na tem M2 disku ki sem ga dobil zraven... in ne šteka več PC, tudi testi kažejo (kot sem linkal drugič tisti test) da ima CPU 6 jeder in 12 niti.

Dvom sicer še vedno ostaja, zakaj za vraga je prvič štekal in kazal 1 jedro. Mogoče ker je bil res nov Win10pro gor in se ni še ulaufal? Zdaj ko imam par programov gor, dela pa okej, odpira hitro, tudi nastavitve npr. ki so včeraj zamujale cca.2-3 sekunde.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

CPU se giblje okoli 49-55 stopinj. Ce ga obremenim s tem programom, poskoci na 70-75 stopinj, ampak potem takoj pade nazaj na 50.

Za bios in ostalo nimam pojma, sem amater, PC uporabljam za osnovne namene.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

Vcasih blue screen in tista napaka "00000000"...vcasih pa samo zamrzne in ni vec windovsov dokler se mu ne zljubi spet. Jaz sumim utorrent, sedaj sem si uredil bittorrent pa je ista zadeva. Prej sem imel 1000 torrentov notri, sedaj 100, pa je ista zgodba.

Studiram da bi kupil maticno plosco, rame, procesor... pa verjetno rabim se graficno da razbremeni malce tisto na plosci. 

Sedaj imam notri micro atx, torej bo novejsa isto pasala, je istih dimenzij? Kaj priporocate?

V bistvu tako prisparam pri ohisju in napajalniku.

Screenshot-20231121-114427-Chrome.jpg

Popravljeno od Jaka32
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

Dajte mi nekaj povedat, tale moj PC mi že pošteno kravža živce...

Na lepem zamrzne in ga moram na gumb ugasnit. Potem ponovno zaženem in napiše da ni Win7 gor. Probam še ene 10x na gumb ugasnit in užgat, enkrat ni Winsov gor, drugič mi ponudi Winrepair, tretjic pride do login računov pa potem dalje ne...Skratka očitno so bili Winsi gor. Sem že mislil da je SSD fuč.

No, potem odklopim HDD diske in zaženem PC samo s SSD diskom na katerem so samo Winsi in programi in nič druga. No, PC normalno dela.

Diski so novi, v uporabi cca. eno leto. Health check 100%.

SSD je star 5 let, ampak očitno ni SSD problem kot sem mislil, health check na 98%.

Če bi bil en od HDD zanič, bi se Win7 vseeno moral naložiti. Ali ne?

Popravljeno od Jaka32
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Glede na to da imam čas, sem se lotil razdiranja računalnika, ker se je upočasnil. Sumim seveda na polne diske v kombinaciji s torrentom, sedaj sem zbrisal nekaj GB z njih in zaenkrat se PC še ni sesul. Kakorkoli, bi se dalo kaj pomladiti moj računalnik (pohitriti)? Oziroma ali je sploh za pričakovati kakšen speed boost?

Matično ploščo imam H110M Pro-D. 

Procesor je G4400, dela na 3.3 GHz. Ga lahko kako navijem? Če kupim novega, se splača? Katerega? Če primerjam i7-6700K ki mi paše na matično, 350 eur. Pa ni neke velike razlike, ki bi jo pridobil. Cena seveda gromozanska. Torej od ostalih CPU, do 100 eur, verjetno ni smotrn nakup.

RAM 2x 4GB 2133 MHz. Če kupim samo RAMe, 2x 8 GB, lahko pričakujem opazen efekt? Je matična omejena na hitrost in velikost RAMov?

Windowse imam na SSD disku, za ostale stvari pa uporabljam navadne HDD diske. To je verjetno okej glede hitrosti operacij programov, ker so vsi na SSD.

Uporaba zgolj za internet, torrent, filme. Ne igram iger, kdaj pa kdaj kakšen Photoshop prižgem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bela tehnika
Napisano (urejeno)

Jaz imam Magnifica S... mislim da je 22.110B model. Kolikor sem takrat prebral (pa sem veliko prebral), je to best buy bil takrat.

Nastavljaš mlinček, nastavljaš koliko kave ti dozira, imaš gumbe za kratko, dolgo, dve kratki, dve dolgi, penilnik mleka je tudi soliden če rabiš. Tudi javi ti, kdaj moraš spucati pladenj z vodo, kdaj primanjkuje vode, kdaj moraš naliti za čiščenje vodnega kamna...

Magnifica-S-%E2%80%93-ECAM-22.110.B-1.jp

Popravljeno od Jaka32
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bela tehnika
Napisano

Ojoj, to pa nisem vedel, prvič slišim. Sedaj ne bom smel gledati dnevnika na RTVSLO ali pa POPTV? Dobro, malce heca, pa čisto resno... A se res zapeče slika gor? To mi nekako ne gre skupaj s tem, da je to pač TV in da je seveda vsak program ožigosan s svojim logotiom nekje v kotu ekrana. A niso mogli to izboljšati oziroma preprečiti?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bela tehnika
Napisano
dne 5. 9. 2023 ob 13:24 je Janez007 napisal:

Kupovat po specifikacijah, je tako tako. Ponavadi nimaš kaj falit, če pogledaš najbolj priljubljene model v določenem cenovnem razredu.

Mi smo kupovali pred 3 leti. Sam sem navijal za Panasonic OLED, ker smo bili zelo zadovoljni s prejšnjo plazmo. Sin je navijal za LG C9, ki je bil zelo dobro ocenjen na različnih koncih. In mi ni žal niti centa za tole LG (takrat sem za 55" plačal cca 1.200€ pri https://www.makspro.si/). Zelo mi je všeč, ker ima daljinec dobro delujoč pointer in z njim izbiraš opcije v menijih ... Edino, kar bi danes spremenil je, da bi vzel 65". 

Kakšna je razlika? Greš v Big Bang ali Harvey Norman in gledaš slike pod različnimi koti in različno oddaljenostjo.

Eto, ponudila se je priložnost in ni bilo treba čakati na gospoda Božička.

Sem upošteval mnenje tvojega sina in kupil LG C9 55". Prvi vtisi so - kupil sem Ferrari in ne Mazde.

Zvok in slika kot dan in noč proti moji stari 2017 Sony LED TV, všeč mi je tudi miška na daljincu - kar z daljincem mahaš in pišeš po tipkovnici. Hitro, enostavno, učinkovito.

Sedaj moram še naštudirat aplikacije za programe, gor imam EON TV, pa Rakuten TV kjer je precej programov. Seveda tudi Netflix.
Me zanima če ima še kdo kaj druga, da je zastonj? Predvsem kakšna Premier liga bi prav prišla, NBA prenosi...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Če koga zanima, sem dobil odgovor iz Carglasa.

Pravijo, da v primeru treh luknjic od kamenčkov zamenjajo samo celo vetrobransko steklo, torej plačam 1% vrednosti avta (203,90 eur), ostalo pa zavarovalnica.

Očitno pri njih krijejo samo eno luknjico, en kamenček.

V odgovoru pa nisem dobil odgovora na to, koliko bi me stalo, če sam plačam flikanje treh razpok. Verjetno je ceneje, kot teh 203 eur za celotno steklo.

Jah, površni ljudje in preobremenjeni za sedenje za računalnikom, da bi dosledno prebrali cel mail...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.