Glede na tvoje letno prevožene km se bodo počasi začele znane disel težave😔. Boljše, da jo daš meni za sfurat.... 😁😉
Haha, na tisti tvoji regionalki? Tam ga šele ubiješ, k se sploh ne bo zavrtel. Sem tankal v Lj, resetiral števec in je kazal na odcepu iz AC v Celje porabo 5,3. Skozi Celje, Štore in nato v Šentjur je pa padlo povprečna na 5,1. Sem nazaj grede mal mu raztegnil noge na AC, da ga res ne zabijem do konca, ker se mi je kar smilil.
Se pravi, da iščeš nov avto, a boga moliš, da ga ne najdeš. 😉
Ti ostani lepo na Mazdini dizelci in bo mir.
Ja sej to ni blo v planu, ampak bolj v stilu, da še izkoristim dokler je še kaj normalnega na voljo. Z 2025 pa bodo ekoteroristi itak še zjebali tisto kar je do zdaj sploh ostalo za kupit.
Žal ja verjetno res ne bom naredil ničesar, ker nujno res ne rabim, bolj za dušo bi bilo pa za to, da si podaljšam čas, dokler nam ne bodo itak vsega pametnega ukinili pa nam dokončno vsilili tole gospodinjsko belo tehnikov obliki EV-jev pa še kitajskih za povrh.
Jebat ga, racionalni nakup itak to ne bi bil ampak vseeno neumen pa res nočem bit, da bi pol ugotovil, da imam 2x strošek glede na danes. Ja Mazdo 6 dizel 150KM je stroškovno najbolj smiselno jo obdržat pa kar bo pa bo.
Sem prišel na približno oceno z maks bonusom AO in polnega kaskega na okoli 1663€ glede na vse popuste pa asistenco, AO+ in polni kasko z vsemi možnostmi.
Se pravi cca 700€ več kot zdaj za Mazdo 6. Poraba pa huh, po spritmonitorju več kot 10l/100km. Če računam letno 15kkm je to še 1100€ dodatno za gorivo, če bo cena ostala okoli 1,5€ na liter.
Skupaj na uč slabe 2 jurja več operativnih stroškov letno. Ja sem se malce usedel in streznil nekoliko. Ja zabava očitno stane. 😵💫
Pismo, nisem našel niti enega pametnega kalkulatorja, da bi si zračunal zavarovanje s kaskom za avtomobili, ki jih šele človek kupuje. A se da kaj brez tega, da bi mi pol pripravljali ponudbo, ki jo zaenkrat sploh še ne rabim?
Da bi vsaj ocenil kolk bi me kej prišlo, da ne bi bil šok ob prvi registraciji, ker neki mi pravi, da z maks bonusom bi me 265KM Škoda Superb za 47k€ verjetno opljačkala tam nekje za 2,5k€? Se motim?
Mah ne vem več a sem sploh še pri volji se ne vem kolk ukvarjat s tem. Moram dat še stroške lastništva teh vozil pa da vidim a me bo sezulo.
Drugač pa novi Superb je dejasnko najboljša škoda ever, tisto kar je Slivka dobil je pa nek pocenski polizdelek, ki ga prodajajo za čist preveč denarja glede na to, da je rebadge. Drugače pa zadnjih 20 let službeno vozil vse VW golfe od generacije IV do VII, Passata, zdaj Škode pa ni nikoli bilo nekih problemov. Tko da
Ne vem ampak mam zdaj že nekaj časa službeno Octavio pa je proti Mazdi 6 znotraj bolj uboga kot ne. RS ne popravi tega vtisa in skos bi imel občutek, da grem na precej slabše. Zato verjetno tud KIA bi nudila občutek, da grem na slabše. Zdaj edino Superb je na nivoju ustrezne kvalitete interjerja. Po drugi strani pa tako velikega avta, kot je Superb niti ne rabim. Ma zaplezan sem čist
Ej lej, dovolj sem imel policijske ure, prepovedi prečkanja občinskih mej, terorja, da nisi smel v trgovino, ko bi želel ipd. Ja so se večinoma povsod šli ta "šport" ampak psihopati so pa spravili zadevo na precej višji nivo terorja oblasti nad prebivalstvom in ja gologlavec je bil eden takih.
Mal sem razkurjen kaki šalabajzerji se danes lotijo določenih del in da raznoraznih delovnih nesreč še ni mnogo več. Dejansko je samo še sreča na delu, da se vseeno izzide.
Na sosednj parceli cca 100m stran pripravljajo teren za novogradnjo. Na njej se je nahajala že vsaj 40-50 let neoperativna kurilnica za biotehnično fakulteto. To so začeli rušiti in ostal jim je le še 25m betonski pravokoten dimnik, ki bi ga morali rušiti pravilno, da ne bi pri padcu deli leteli vsenaokoli. Zato so pripravili klančino, da bi dimnik zrušili nanjo in da se le vrh prelomi brez hujšega udarca ob tla.
No tu so pa rušitev dimnika postavili nekaj dni za vnaaprej, da bi zaščitili tudi pešce in študente fakultete, ki so hodili mimo gradbišča. No ja, vmes so z udarnim kladivom na bagru sekali večje kose betona, ki so nastali ob sami zrušitvi stavbe. Zdaj pa bistvo, dimnik se ni strinjal z datumom rušitve in se je zaradi tresenja kladiva in mehkih tal (morost pač) nagnil in padel predčasno sam od sebe v kontra stran od predvidene in pripravljene. Dobro, da se je bager umaknil in ni padel nanj, ker če ne bi to brali v črni kroniki.
Je pa dimnik padel s tako silo, da je naša hiša dobesedno poskočila kot pri srednje močnem potresu. Še dobro, da ni pokopalo bagerista ali pa bi kakšen leteči kos betona zadel mimoidoče.
Zakaj pa govorim o šalabajzerjih: na barjanskih tleh je treba znat gradit in to firme iz drugih koncev Slovenije pač ne znajo ker nimajo ustreznih izkušenj. Pred leti je zaradi tega GPM Gradnje iz Maribora že povzročil poplave na tem območju, kjer je gradil v strugi. Da so se izognili tožb so poslali podjetje v stečaj.
Trenutno pa zgleda tako, da izvajalec del na tej parceli je podjetje iz Komna, nadzornik je iz Nove Gorice, investitor pa iz Maribora, gradijo pa na obrobju ljubljanskega barja. Pa če to ni recept za katastrofo pol ne vem kaj je.
Če pokaže, da ne bo sodelovanja z albancem, bo snel tudi veliko levih glasov.
Ma to je Virantovanje oziroma je Logar sigurno novi Previrant. Ljudje so pozabili kako sta si bila JJ in Virant v laseh pred volitvami, da bi ja izgledalo kot, da nimata nič skupnega pol pa hopla skupaj v koalicijo in se delat norca iz Opankoviča, da ne zna štet.
Tole je popolnoma enaka predstava za javnost... pravi teater melodrame in komedije v enem zato, da boste ljudje nasedli.
JJ gre zdaj v finalno fazo rušenja vlade in pripravlja nekaj velikega zato je naročil Logarju, da se mora odcepit iz stranke še pred tem dogodkom. Potem pa predčasne volitve, kjer bo stari prdec skupaj z logarjem upal na dovolj glasov, da bo imel večino.
Pol bomo pa spet imeli obdobje mračnjaštva, revanšizma in nedemokratičnih prejemov proti ljudem kar smo bili priča v zadnjem mandatu JJ-a. Če ne bo korona vzrok, bodo pa kakšni drugi vzroki... recimo globalne vremenske spremembe so en tak dober "vzrok".
Če bi delal v tovarni nekje bi pa komaj čakal, da greš pomoje...
To je žal dejstvo. Pa ni vse samo to kaj si počenjal, ampak kako zdrav si še mentalno in fizično, kako te v teh letih obremenjujeo na šihtu in ali razumejo, da si že "upokojenski pripravnik". V glavnem res vse ima svoje faktorje, tako da je nasilno povečevanje starostne dobe do upokojitve bolj negativna zadeva, kot bi v primeru pozitivnih ukrepov spodbujali, da bi ljudje še kakih par let potegnili kot aktivni delavci.
Sej se da... zmanjšaš tedenskuo urno obveznosti za take delavce pred penzionom vsako leto po 62 letu starosti za recimo 4 ure, tako da do 67 leta pridejo na minimalni 4 urni delovnik. Sem prepričan, da bi ob takih pogojih marsikdo vstrajal naprej in ne bi silili na predčasna čakanja na zavod ipd.
Danes sem dobil poračun za 3 mesece 40% penzije k plači. 😊
Ne da se mi še v penzijo, ker ljubim svoje delo 🤗 in rad delam gužvo večina proti Ljubljani 😁🫣😉
Kako dolgo bom pa to gužvo trpel🤔 kakšno leto mogoče....
Če maš voljo še delat se ti splača tri leta potegnit. Dobivaš skozi 40% penzije dodatno k plači pa vsako leto še 3% dodatka pol ko boš polno v penziji. V treh letih torej do 9% kar sploh ni tako malo, če računaš, da je to potem dodatno za vedno.
Velja za naslednjič, se bom prej najavil, ko bom tam.
Drugače sem se pa prvič odločil, kam grem, šele, ko sem že bil avtu in štartal od doma. Praktično na obvoznici sem zavil proti Štajerski. Sem mislil najprej it na Ptuj pa pol recimo kolesarit nekam proti Mariboru... Rušam ipd. Predvsem zarad vremena pa se pa spomnim, da si omenjal novo kolesarko pri vas ... tisto naprej od Celja ob Savinji sem pa najdel čist tko na slepo a je tud zanimiva. Sploh tam okoli ribnika Vrbje. Je pa tako pihalo, da so se valovi na relativno majhnem ribniku že penili. 😁
Jures napačno drži telefon zato so vse slike v horizontalni postavitvi telefona pač narobe. Moral bi ga imet obrnjenega za 180 stopinj, ker dokler je na telefonu je ok, ko gre pa na net ma pa nekje zabeležen orientacijo in to je pač na glavo. Tista slika z znakom je bla pa slikana vertikalno in zato ni obrnjena, ker je bil telefon takrat obrnjen pravilno.
V glavnem brez naknadne obdelave, direktno s telefona bo žal obrnjeno. Jures probaj obrnit telefon za 180 pa pošlji tako slikco - sem prepričan da bo OK.
@Bini, lahko bi 1x naredili "kolesarsko druženje", da bi se dobili Mazdaši in testirali tole vašo novo pridobitev. TBA, Boss, Deeyan in še kdo bi bili takoj ZA akcijo pomoje.
Ajej mal prepozno si tole spisal... sem danes sprobal od Šentjurja, do Šešče pri Preboldu.
Ampak lahko ponovimo je pa taka enostavna furca za klepetat med vožnjo. Me sicer malce moti, da vmes manjka in gre po lokalnih cesticah. Tko da so kr dobro nategnili s temi 11km za 9milijonov€. Označbe in določeni prehodi čez prometnice ter obstoječe mostove so precej nevarni.
Sploh ker lokalne kamikaze celo skačejo z avti čez progo. Sem nazadnje videl v živo, da je avto letel po luftu, ko sem bil še redni obiskovalec slo Rallyev, ampak vedno na varnem nekje nad cesto. Tokrat pa prvič da sem bil na cesti pred prehodu čez železnico, tam nekje pri Prožinski vasi. Ja ko vidiš, da neka citroenova kapelca leti (po grobi oceni je moral imet vsaj 80km/h notri) direkt proti tebi se tud najpogumnejši ustrašijo. Ker tole bi mi ušlo več kot za kavno žličko, če ne bi prej odtočil.
V glavnem je blo super sam pihalo je k pr norcih... v eno smer sem včasih imel občutek, da me nekdo poskuša boksnit v trebuh, ker sunki so bili siguno več kot 30km/h. Nazaj grede je pa seveda zato letelo z vetrom v hrbet.
Aja @Bini ... ti si tam nekje doma, a mate več takih vaških posebnežev. Sem parkiral zadi za šparom pa prleti en yungster s tako manjšo krosko pa začne divjat okoli Spara. Po tretjem krogu je prletele iz trgovine ena zaposlena in ga je nekako odgnala. Na njeno reakcijo je blo sklepat, da to ni bilo prvič.
Ne vem sicer kako ostali to opažate ampak jaz do letos nisem bil tolk pozoren, ker sem skozi mislil, da pač slučajno pride tako.
V glavnem, redni servisi. Ker delam relativno malo kilometrov pride na vrsto navadno servis po enem letu. Ampak po Mazdini logiki traja leto 50 tednov in ne 52 kot je dejansko. Avto začne cca en mesec pred zaključkom enega leta opozarjat na servis in odšteva dneve (od števile 14 do ničle), tako, da ko pride nula je torej še vedno dva tedna prej, predno bi se zaključilo letno obdobje. Vsak servis do zdaj je po cca dveh dnevih od prikaza prvega sporočila začel javljati še drugo za menjavo olja.
Ok, ker sem prej nekje delal letno 15-16kkm sem pač vedno mislil, da je to nekako sovpadlo.
Letos pa sem nekoliko manj vozil in še nisem prevozil niti 13kkm pa se je zgodba ponovila v natanko enakem vrstnem redu. Mesec pred obletnico obvestilo o servisu nato dva dni kasneje še obvestilo o olju. Se pravi je tole en navaden BS, da preverja kvaliteto olja, da vsako leto "ukrade" od 2-4 tedne tako, da sem že dobra dva meseca prej na servisu kot je bila prva registracija. Če bi skočil na prvo žogo in šel na servis takoj ko javi prvo sporočilo bi do zdaj izgubil že 5 mesecev.
Da ne bo kdo narobe razumel, tole ni jamranje, vseeno pa je butast način kako so pripravljeni manipulirat za mesece, da bi ja nekaj profitirali s servisi ali kako?
Ko sem bil jaz star 13, sva s sosedom odbrcala na Menino z Vira, kar pomeni 80 km v obe smeri in to z železnimi bicikli na 5 prestav.
Ampak tega je tako daleč nazaj, da se komaj spomnim.
A to so tiste deda fore: " k sem bil jaz mulc, je blo snega meter in pol pa sem gazil 5km v strm hrib v šolo pol pa nazaj domov še enkrat 5km v strm hrib."
Pa vsi otroci smo se morali čuditi taki vzdržljivosti in priznati, da smo res mehkužni.
Včeraj so se darsovci-marsovci igrali igrice z ljubljanskimi vzdrževalci cest.
Marsovci so zvečer kompletno zaprli Šentviški predor in ves tranzit speljali na Celovško. Prikoličarji, turisti, avtodomi, šleperji vse se je gnečilo na Celovški. No in ravno takrat točno ob tem času zvečer je blo treba nujno zamenjat eno žarnico v sredinski razsvetljavi na Celovški. Pa je lepo kamionček z lojtro od vzdrževalcev zaprl en cel pas Celovške, da je vse stalo in pizdilo. A res je blo treba točno tisti edini večer, ko je bil zaprt predor še kurčevo žarnico menjat?
Msislim, če pa to ni blo zanalašč, da se ljudi dodatno zajebava pol pa res ne vem kaj je. Fak mal po koroni so zaradi drage elektrike ugašali celotno razsvetljavo in nikome ništa, zdaj je pa ena žernica fucking problem, če ne deluje en dan. Mislim resno... jebem jim mater enim in drugim.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Haha, na tisti tvoji regionalki? Tam ga šele ubiješ, k se sploh ne bo zavrtel. Sem tankal v Lj, resetiral števec in je kazal na odcepu iz AC v Celje porabo 5,3. Skozi Celje, Štore in nato v Šentjur je pa padlo povprečna na 5,1. Sem nazaj grede mal mu raztegnil noge na AC, da ga res ne zabijem do konca, ker se mi je kar smilil.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani