Ko smo ?e pri teh razmerjih bruto/neto - v financah so enkrat objavili kolk ti ostane ?e zaslu?i? 50 000 ? na letnem nivoju. Mi smo nekje na tleh z nekaj euri nad 25.000, prvi je Singapur z 50.000, nam najbli?ja ?vica pa okoli 36 ali 39000, nisem siguren. ?e kdo najde tabelo, naj jo pasta.
Nope... nabolj?e je v Katarju kjer pride 50k Eur ven..... singapur je mislim da okrog 48k EUR.....
Ma Boss... realno pogledano tudi brez kreditov si z 900? ne more? dosti pomagat....
Jaz se ob prvi prilo?nosti selim ali v Luksemburg kjer je zagarantirana minimalna 1400?, in je stanovanje v centru mesta 650? ali grem pa v katar, kjer bo moj prihodek obdav?en z 0%.
?alosten je ta sistem v na?i preljubi Banana republiki, kjer dela? ko ?ival, zato, da ti pol pla?e odderejo za pokojnino, ki jo naverjetneje ne bomo sploh videli... ali pa zeloooo zeloooo malo....
Za primer.... ima? bruto pla?o recimo 2000?, od tega ti dr?ava odtegne cca 800?....
No pa dejmo re?t da je delovna doba povpre?nega dr?avljana 35 let... to pomeni da v tem ?asu v dr?avni oz pojkojninski fond damo cca 340 000 ?.....
?e bi imel lastno podjetje in seveda prijavil minimalno pla?o in bi si to razliko, ki bi jo sicer dal dr?avi vestno polagal na nek var?evalni ra?un bi lahlko v ?asu svojega pokoja samo od obresti (?e predpostavimo da so nekje 2,5 % na vezan depozit in seveda brez pripisanih pozitivnih obresti) dobival cca 600?.... pa ?e vedno bi imel celoten znesek "pri?paranega" denarja za svoje potomce ali pa za svoje igra?e, ki bi si jih potencialno hotel privo??iti na stara leta....
Si upa? stavit, da bo zmojim odhodom na tem forumu manj obiska? Nekaj ?asa boste ?e, kot sem ?e napisal, tukaj na silo nekaj brezveze nabijali - ircali, potem bo pa po?asi padlo vse skupaj v zato.
Lojz glede na to da forum obstaja ?e kar nekaj let... in da je do sedaj funkcioniral precej normalno tudi brez tebe, mislim da se ta trend ne bo spremenil.
Bo pa precej manj debat na temo Lojzka blo....to pa ja. U bistvu je bila s tabo aktivna samo ena "konstruktivna" debata... in to je tista o vinjetah. Vse ostalo, roko na srce, je bilo zgolj in izklju?no nabijane suhe slame.
?e potegnem ?rto.... v pondelk vsi v jok pa na prvo drevo.....
Ana Politkovska: Putinova Rusija : Zelo zanimiva knjiga, ki precej nazorno in v prvi osebi prika?e realno klavrno stanje v Rusiji.
Michael Moore: Stupit White Man : V dolo?enih delih zelo zanimiva knjig... precej za laste privle?enih podatkov, kar nekaj je pa realnega. Je pa seveda celotna knjiga konstrukt Moorove jeze do Busha in njegovega "klana"
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
WOOOHOOOOO.... :aaaaa:
Feel free....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani