Operacija o?i zaklju?ena v ponedeljek, ?e drugi dan je bilo vse top, tako da ?e se bo ?e kdo odlo?al res priporo?am morela okuliste, res vse na nivoju, da ne govorim o odnosu...zdej ?e sipam antibiotike in par zadev v o?i ampak ?e 1 dan po operaciji sem vozil brez problema. Va?no pa da sem se losal le? ipd.
Ble??anja zna biti malo na za?etku, jest upam da ne bom imel ker grem malo druga?no varianto opreacije....jih pa poznam ene par kateri so si operirali, ?e 10 let nazaj, oz. pred parimi meseci in vsi zelo zelo zadovoljni. Sem pa zadevo ?e tako na?tudiral da bi lahko okulist postal
?e pa pogleda? na koledar v katerem letu smo, kako gre tehnologija naprej.....je ?e popolnoma nelogi?no da je to, da ?lovek dobro vidi nek nadstandard, da ne govorim da je operacija bolj rutina....10min in si fertik, verjetnost uspeha je pa tak?na kot pri kontracepcijskih tabletah ...investicija bo pokrita v nekje 8-9 letih (ra?unal samo ceno le?). Imam pa ?e 10 let le?e, o?al nimam, tudi motile bi me pri vseh ?portih fitnesu,teku,smu?anju, cele dneve sem okoli ipd., pa ?e kot pravi?....cena o?al (tistih iz Po?te Slovenije seveda ne ?tejem). Sam grem na SBK operacijo, malo dra?jo ampak hitrej?e okrevanje ipd....pride 1.900,00 EUR, + ?e nekaj prej?njih pregledov in sem nekje na max 2.200,00 eur....pa v SLO bom operiral, so kar lepo spustili cene. Dioptrija - 3,00.
Ne vem, mene so le?e ?e za?ele motiti (sploh proti ve?eru, potem suh zrak in se su?ijo, zve?er se ble??i na cesti, mrak mi je totalen ?it). Mislim pa da ni strahu glede uspe?nosti, ker so profesionalci, da ne govorim da je odnos na tak?nem nivoju da samo odpre? usta, tudi za okrevanje poskrbijo (kapljice ipd., vse ti dajo), pa ?e par pregledov po operaciji (vklju?eno v ceno), doktor na voljo 24ur na dan ?e se kaj zgodi ipd....samo sej, to se pa? pla?a.
Evo nisem dal kaska pri avtu pa nisem ?el v Zr?e, ne hodim ve? na polno ?urat vsak vikend pa sem pri?paral za ve? kot eno oko
Ta mesec vlo?u v sebe (remont) toliko denarja da bi si lahko kupil en lu?ten cabrio ala mx5 ...jebemti SLOvenijo, ne vem kam gre moj denar katerega mi trgajo za zdravstvo od pla?e zadnjih 10 let ...da ne omenjam ?e dodatno zdravstveno na mese?ni ravni.
Vem za primer, pred leti, ko se je me?anec med dogo in bernadincem zna?el pred Renault 5 ....posledica....reno totalka ...pes se je ustra?il in nekam zatekel za 3-4 dni, nato pa pri?el nazaj k bajti....kjer ?e vedno u?iva svoje ?ivljenje ....kot se je ?e napisalo, se je pa ?koda pokrila iz zavarovalne police za hi?o.
Letos imam remont, ne na avtu ampak na sebi.....odla?anje pri zobu ?e 14 dni na 3/4 urejeno (sm mislu da bom umrl pri zobarju, ko vidi? da 2 inekciji ne primeta potem ve? da MNOGO SI JAK) hehe, ?ez 14dni pa ?e operacija o?i, da bom spet imel oko sokolovo ....sem dojel da v?asih je treba tud kej vase vlo?it ne sam v avto
Te bakterije se morajo vzpostavit in vsaka kemija jih pobije in potem pokli?e? odvoz in ponovno vzpostavlja? ravnovesje...
Tele ?istilne so ?iva muka in jaz samo upam da bojo tle kako kanalizacijo zmigal
Kolega mi je povedal da morajo obvezno uporabljati razgradljiva ?istila, druga?e jih res pobije vse skupaj.
Jures kej ve? ne vem, to sem sproti nekje zasledil pa malo pogledal, bomo tudi mi morali na vikendu to urediti kot ka?e. Glede gnojenja pa sej ve? kako je....tud ?e se ne sme bodo gnojili kadar jim zapa?e...lahk se gre? pa tapravga slovenca in ga prijavi?
pri nas gre vse v zemljo, v vsakem primeru, ker tudi ?e kmet pride pa iz?rpa vrne nazaj na polje.....nobena ?istilna ne pomaga.
Evole del nekega ?lanka...
Evropska unija je dolo?ila, da morajo gospodinjstva na ob?utljivej?ih obmo?jih, ki niso priklopljena na omre?ja, do leta 2015 vzpostaviti ?istilno napravo, vsa ostala obmo?ja, ki prav tako niso priklopljena na omre?je, pa do leta 2017. Obmo?ja, kjer ne nameravajo vzpostaviti centralnega omre?ja, so ?e poznana in tako so se nekatere ob?ine odlo?ile ponuditi gospodinjstvom subvencije pri nakupu ?istilne naprave. Teh je za zdaj ?e malo in se je treba o tem pozanimati na lokalni ob?ini. Pri novogradnjah pa se lahko obrnete na Eko sklad, kjer delno subvencionirajo obrestno mero. Pazljivi morate biti tudi pri nakupu ?istilnih naprav, saj niso vse potrjene in se lahko zgodi, da vam jih komunalno podjetje ne bo ?elelo prevzeti pri odvozih. ?istilne naprave morajo imeti namre? narejene primerne teste kakovosti in si pridobiti certifikat CE. Spisek dovoljenih naprav je dostopen pri komunalni zbornici. Za zaklju?ek pa ?e: poceni nakup se pogosto lahko izka?e za drag nakup.
..na konc prite?e iz te ?istilne naprave "?ista" voda...vsake toliko pa v to ?istilno zlije? neke bakterije...doma na displayu pa spremlja? kak?no je stanje ipd. ...mislim da pa novogranje ?e morajo imeti, kolega je nekaj govoril in da so jo montirali.
Nebi smel....kolikor sem poslu?al mora? samo predlo?iti dokaz oz. javiti da ni speljano, potem pa oni pregledajo kako pa kaj...ne vem to?no, nekje sem prebral da bo nekako tako, prav tako do 2015 oz 2017 mora imeti vsaka hi?a katera ni na kanalizacijo priklopljena ?istilno napravo, tako da bodo greznice po?asi preteklost...kazni bodo pa zihr lu?tne.
Zato se pa nikoli ne kupuje ?e zmletega....ne vem, sej je logi?no....pa? re?e? in poka?e? da ti zmelje ta in ta kos pa vsak ve? kaj ma?...res pa da bo dra?je vse skupaj.
Kolega mi je danes nakazal neke ? na star, ?e zaprt ra?un v NLB. A je to full problem zdaj nazaj dobiti.....? lp.
Na zaprt ra?un ne more? nakazati denarja...sploh ne vem kako je ?lo to ?ez (nebi smelo biti sprovedeno nakazilo)...pokli?i na NLB, da ni slu?ajno na kak?nem njihovem prehodnem ra?unu....
Jajca jest hodim kupovati (v kolikor ne dobim doma?ih preko sestre) kar direktno v Jato, dobim 60 Omega3 jajc za 12 EUR - v trgovini jih je pa 6 komadov skoraj 3 EUR-e ...pojem jih pa 8-10 na dan. Kruha sicer ne jem...samo imam pa avtomat in sem pred cajti kar notri zmetal sestavine in se je spekel....v 3/4 se folku tega ne da delat, imajo izgovore da ni cajta ipd., cajt si se treba vzet, vse se da. Glede koko?i na balkonu pa res nebi ?lo v urabnih naseljih....ampak gre? v ind. prodajalno perutnine ptuj in ima? pi??anac po 5,5 eur/kg ...v trgovinah ga ni pod 7-9 eur...ko so akcije pa nabijejo ceno na 12 eur/kg potem pa popust ...folk pa vesel k radio da je dobil bonus na faking kartico .
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Operacija o?i zaklju?ena v ponedeljek, ?e drugi dan je bilo vse top, tako da ?e se bo ?e kdo odlo?al res priporo?am morela okuliste, res vse na nivoju, da ne govorim o odnosu...zdej ?e sipam antibiotike in par zadev v o?i ampak ?e 1 dan po operaciji sem vozil brez problema. Va?no pa da sem se losal le? ipd.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani