Včeraj sem malo spihal 6-ko od Kopra do Ljubljane in nazaj. Moram pohvaliti prazno avtocesto (začudujoč dohodek), tako, da sem za gor in dol prišel v manj kot uri. Res ni bilo prometa.
Ne bom rekel,da so mi moteči,k imajo pravico se peljati...a drži 100%...so nestrpni,tečni,glasni,se prerivajo,mislijo,da se jim vsi moramo "klanjati",da imajo oni " komando"....in še veliko bi lahko naštel...a kar mene najbolj moti-se obnašajo,kot da je njim dovoljeno vse.
Redno vozim "pohorca" do Kopra,in gor je cca.80% penzionerjev...in da vidiš kako svinjarijo za sabo pustijo...smetišče z veliko začetnico...pa je na Stadlerjih več kot dovolj smetnjakov....se mi cistilke zmeraj smilijo...morajo včasih tudi 2x odnesti tiste vreče z smetmi...
Je pogosto lahko mladina vzor njim.
Si nebi nikoli mislil,da bom kaj takega napisal.. samo ko to enkrat vidiš.....in vedno znova,in znova,in znova....
Kar se pa zastonj karte tiče-jaz bi jim dal 4 vožnje na mesec,ostalo pa plačaj polno karto-dost imajo.
Ni problem v zastonj kartah za upokojence, problem je v ljudeh in vedno večjo nekulturo in neprimernim obnašanjem pri nas.
Tudi v Italiji imajo upokojenci zastonj določen javni prevoz, a so vsaj v večini na avtobusih in vlakih daleč bolj kulturni kort pri nas.
Podobno je na plažah pri nas na obali. Med tednom, ko so letos večinoma le domačini na plažah, tujcev je letos bolj za vzorec, je med tednom v redu. Za vikende, ko pa pridejo cele horde ljudi iz notranjosti z autobusi, avtomobili in ostalimi prevoznimi sredstvi, ostanejo za njimi na plažah cela smetišča (prazne piksne od piv, čiki, papirčki...)
Tukaj je glavni problem. Vemo, zakaj je tako, a ne?
Mislim, da sta martin in peco prehitra na dutacitju 24, mogoče drugo leto...
Čeprav sem navijal za MM menim, da so njegova najboljša leta mimo. Nekako imam občutek, da ne more več slediti najboljšim, četudi bo imel drugo leto na voljo najboljši motor. Pač preveč padcev ima in ne vozi več na limiti kot včasih.
Kupiš CPH cart in imaš vključeno podzemno, vse avtobuse, vlake, barčice. ( poleg tega so vključeni še vsi muzeji, ZOO, zabaviščni park...) Skratka, se zelo hitro povrnejo stroški.
Na žalost sem se moral sam vrniti dva dneva predčasno domov zaradi žalostnega dogodka.
Če povem,da nisva bila do konca,si lahko malce že sami narišete...ok,enim "prihaja" zraven take "muske",a kot audiofil in sin profesorja glasbe in učiteljice klavirja,imam svoj prag tolerance do amaterstva in šalabajzerstva.
Sva kar dolgo zdržala,tak "performance" za tak cvenk-karte ki sva jih dobila,da niso propadle so bile po 42€/kom....eni so dali tudi več....
Je pa bilo v redu v smislu izkušnje,da vidiš,kdo res zna peti,in kdo ne...pač na takšni prireditvi se ne da goljufati.
Kratek povzetek,kaj je bilo ok,in kaj ne.
Orkester in big-bend so igrali odlično.
Nina Strnad-absolutna perfekcija v vseh pogledih...bi jo poslušal v nedogled.
Lara Jankovič ji je bila "tik za petami"...kapo dol.
Zelo pozitivno me je presenetila Lara Baruca,ki je pela v duetu z Nuško Drašček,katero je dobesedno "ubila"😯
Nuška ji ni segla niti do gležnjev..celo je na začetku zajebala pri besedilu,in je imela srečo,da sta tisti del pele obe,tako,da se ni tako opazilo,ko je za trenutek raje utihnila,ko je pogruntala,da je zajebala.
Absolutno nesprejemljivo za tako "vrhunsko,šolano...bruhancijo".
Da jo ni sram...
Podobno Nuša Derenda...za bruhati kako se je matrala...pa kao ima kilometrino....res bruhanje.
Anika Horvat...ajd ima svoj specifični tip glasu...ni bila slaba...odlična pa tudi ne...
Mario Galunič...skoz eno in isto nakladal...sami priveski in okraski v opisih...da bi pa kaj informativnega povedal...zgodbo,ozadje pesmi ipd...ne,to pa ne,k se clovek mora pozanimati,raziskati in naučiti...samo kidanje dreka....npr. Miša Molk taksne stvari bolje obvlada...pa ne,da bi bil njen fen,ali,da bi jo obrajtal...ona je pri takšnih napovedovanjih bolj informativna,ali pa vsaj krajša....Galuniča pa ne moreš ustaviti,k mu kar prihaja...
Organizacija RTV živ poden...Mario se je enkrat kar izgubil,in so ga z kamero iskali...in seveda tišina...
Tekst na ekranih o tekstopiscu,avtorju pesmi itd...2sekunde in je izginilo...
Ves nivo RTVja se je pokazal v svoji majhnosti oz. amaterstvu....se mi zdi,da se samo še "šlepajo".
Kot rečeno nisem plačal za karto...samo,če bi vedel,sploh nebi šel...sem navajen kaj boljšega za tak cvenk...npr lani na Bryan Adams-u v Stozicah....niti enkrat kiksnil...in zažigal dve uri in pol...
Tole na kongresnem trgu..pa so imeli vsak za odpeti po dva komada...pol pa tak pogreb....škoda časa.
Lahko si prekleto srečen, da si poslušal slovenske glasbe. Sam sicer ne verjamem vsemu, kar si napisal glede kvalitet posameznih pevk.
Namreč, pri nas na obali kraljuje že par let le "balkanski melos, kateri je Beneški duh pregnal". To pomeni, da na vsaki vaški veselici, maturantskem plesu, v skoraj vsakem lokalu slišiš le še zavijajočo, nekvalitetno balkansko glasbo. Med to glasbo se šteje vse, kar je južno od Kolpe. In zakaj je tako?
Ker so organizatorji "od dole" in pripeljejo "svoje".
Sej sem napisal, da ne zmanjšujem pomena njegove zmage, ker bi zelo verjetno zmagal v vsakem primeru. Problem je le v tem, da ga dejasnko ni nihče ogrožal in da je na koncu še celo skakal v beg in 30km odvozil sam ter zmagal z 2minutama prednosti. Izgledalo je kot bi dirkal na neki lokalni dirki in ne na eni izmed edinih treh tritedenskih dirkah, ki bi morale bit viški kolesarske sezone. Poškodovanih tudi ni polovica in v vsakem primeru bi lahko med Pogačarjem in 25. Thomasom bilo vsaj še 10-15 po rangu vmes, ker ni poškodovanih 23. kolesarjev od pozicije 2 do 24.
Italijani bodo morali nekaj fejst spremenit, ker tole, če se bo nadaljevalo Gira kmalu ne bo več. Postal bo nepomembna dirka, če med top kolesarji ne bo zaželjen.
Ne bo. Še vedno bo veliko dobrih kolesarjev, ki se bodo hoteli pomeriti na Giru. Nekaj se šušlja, da naj bi drugo leto nastopil celo Vingegatd. Pogi je pa itak že potrdil udeležbo. Ena od tras naj bi šla zopet po Sloveniji (najmanj kar bo, bo cilj ene od etap v Novi Gorici).
Začel bo pa Giro 2025 v Trstu z kronometrom. Tako, da bo šou z udeležbo ogromnega števila Slovencev za garantiran.
Ne smemo pozabiti, da se je pojavilo kar nekaj dobrih mladih italijanskih kolesarjev, ki so že sedaj dobri in bodo najbrž krojili vrh kolesarstva v bodoče.
In kot drugo, "Veliki" se izogibajo dirk, kjer nastopi Pogi, da se ne osmešijo.
Oziroma, nočejo bit drugi ali tretji.
Predvsem to velja za Vigegarda, ki razen na Touru skoraj ne nastopa nikjer drugje.
Dejstvo, bilo je tako, ker vedno je bila nekak Vuelta skoraj mišljena, da se rešuje sezono za tiste, ki jim recimo kaj preaj ni uspelo al pa da so bili na Touru neuspešni. Se pravi je bila bolj tretja rupa na sviralu. Ampak za letos pa izgleda, da bo ta primat "tretje rupe" pobral kar Giro, ker tole je blo res vseskupaj neresno.
"Neresno" je bilo, ker je polovica top kolesarjev pač poškodovana. Tudi z njihovo udeležbo ne bi bilo nič kaj dosti bolje. Če pogledamo, da je Roglič lani šele v zadnjem brzincu za malo premagal Gerainta Thomasa in koliko je le ta zaostal letos.
Saj tudi na touru ne bi dosti drugače. Pogi bo prišel, videl, užival in zmagal z veliko prednostjo. Če ga bo le služila sreča in ne so udeležen v kakem padcu. Vinegard pa se bo jokcal, če bo sploh nastopil, da je bil poškodovan in ne more vozit na polno. Prav tako ostali "ranjenci".
Jaz gledam na to v kontekstu tistih časov in svoje mladosti. Ne pogrešam takratne oblasti in tudi ne ritualov njenega čaščenja, pogrešam pa svojo mladost.
Ob zaprisegi Janeza Janše kot predsednika slovenske vlade so v Mladini spomnili, da je bil bodoči predsednik vlade »že v mladosti pravi...
Najbrž, saj če je ne bi bi, bi verjetno dobil ukor pred izključitvijo. In starši v šolo, pa razna vprašanja, zakaj se ne prilagajam večini, ki maha "ta staremu" z zastavico. 😉
Če pogrešam mladost? Malo.
Sam sem mladost in radosti mladosti maksimalno izkoristil, niti za eno stvar mi ni žal, ki sem jo naredil, bilo je nepozabno. A vsaka doba v življenju ima svoje prednosti in slabosti.
Tako, da živi polno sedaj in ne živi od spominov v preteklosti.
Ampak, tista proslava vsako leto na štadionih je bila za tiste čase kar paša z oči in meni kot mulcu takrat je bla všeč. Mislim, bla je vsaj veliko bolj normalna kot Eurovizija dan danes.
A rdečo rutko pa plavo titovko na glavi tudi pogrešaš?😄
A si kupu La Sportiva, al pa Scarpa, La Scarpa pa sigurno ne 😁 Je pa oboje pro liga in nisi mogu nič zajebat.
Vibram je kar v vrhu, če ne vodilni kar se tiče te scene, imaš pa različne Vibram podplate, glede na lastnosti oz. potrebe uporabnika. Sam imam dvoje La Sportiva plezalke in ene imajo Vibram Grip, to je zelo mehak podplat, ki se hitro obrabi, se precej upogiba in je bolj primeren za kake gladke skale, plate, medtem, ko imam druge plezalke z Vibram Edge podplatom, ki je precej trši in posledično tud cela plezalka je tko narjena, da ma trdi in oster rob in je precej neudobna, to maš pa potem za stopat na mikro špičke, robove in reže v skali.
Pojasnilo Alpine glede degradacije ali hidrolize materiala je ubistvu na nek način zelo na mestu, to se dogaja tudi drugje. Ne poznam pa Alpininega načina/kvalitete proizvodnje. To je vse na nek način performance obutev in da vam bo držala 15 let nikol ni bil njen glavni namen. Ni problem v podplatu, pač pa materialu ''midsole-a'', tistga dela med podplatom in samim čevljem in pa tudi vrste lepila. Kot ljubitelj in zbiratelj, sem to vidu tut pri supergah, ko ima nekdo v kolekciji kak starejši nenošen par, na polički ali v vitrini, po možnosti še mal sonček gor posije dnevno... Na pogled zgleda čist ok superga, ampak midsole rata kot biskvit in razpade, če začneš karkol prčkati po njem, ali nosit. Zgleda pa nekako tkole.
Isto je z vašimi pohodnimi čevlji, če jih ne nosite in ležijo nekje v kaki rahlo vlažni garaži, kleti 10 let... Tuki podplat ni kriv nič, konc koncev podplat ne razpade, ampak odpade.
Zato, ker plešejo v Nemčiji, kjer se jim sesuva avto industrija v kateri smo kot podizvajalci za določene dele. Jebat ga tko to gre, ko se igrajo monopoly in se sprejemajo napačne odločitve. Drugače pa se ne gleda mesečnih rezultatov ampak letne in v EU je padec kar konkreten. EU oblast žal že nekaj let ne dela za Evropejce in prvi računi so izstavljeni. Žal.
Mislim, da je predvsem problem v našem nesposobnem golobnjaku ali kurniku. Niso na žalost naredil nič v tej smeri.Ja so, nabili so davke, cela država jim štrajka, vse gre v maloro. Tako, da se ni za čudit, da smo trenutno na dnu lestvice. 😉
Dva se ti sicer krohotata, ampak dejstvo je, da Ficova koalicija dveh nacionalističnih strank dejansko odreka nadaljno vojaško in finančno podporo Ukrajini. Torej, zakaj bi bilo to nemogoče kar praviš? Ne trdim, da je, ampak ni pa nemogoče.
Ja tako sem jaz naredil, SUV mi zaenkrat ni blizu, na trgu pa drugaga zame ni. Mazda nas je ljubitelje druzinskih sedanov/karavanov pustila močno na cedilu.
Ni druge, kot skupinska tožba. To je dan danes moderno. Ali pa peticija, da zamenjajo vodilne inženirje v Mazdi. In seveda tudi vodstvo. 😊
Se mi je čez vikend enako zgodilo na paru čevljev od Alpine, pa sem se spomnil na tole temo. Na peti sta se med pohodom delno olupila oba podplata in vidi se razpadel material, ki se kar drobi. Verjetno je situacija na celem podplatu podobna, nisem ga trgal stran - v glavnem je čevelj za v smeti. Pohodni čevelj Nepal, za hobi planinarjenje bi rekel kar vrhunski čevelj z Vibram podplatom, 10 let nazaj bil okrog 100€, danes je slabih 200€. V glavnem odgovor Alpine je, da situacijo poznajo (hidroliza poliuretana) in da se to zgodi v primeru neuporabe čevlja oz. če se jih preveč špara in ne uporablja. Moral sem priznati, da sem jih na začetku uporabljal bolj, zadnja leta pa sem jih zaradi vseh obveznosti res obul samo za daljši in težji pohod, ki jih pa res ni bilo veliko in temu je takšen čevelj tudi namenjen. Krajše tu okoli naredim pa tako z nižjimi pohodnimi. Mogoče malo v razmislek, če bo kdo kupoval dober čevelj za na nogo. Potem ga je dobro parkrat na mesec obuti in nato ne zaznajo teh težav, pravijo pri Alpini. Drugače bolje kaj drugega, kar se malo prej znuca in obrne.
Meni se je enako zgodilo pred desetimi leti na Alpininih pohodnih čevljih. Dobro, da sem imel s seboj dobri stari črni lepilni trak in sem enostavno naredil par ovojev okoli čevljev in je zdržalo do avta. Takrat sem si rekel, dovolj Alpine in kupil kvalitetne od La scarpa in so še dan danes odlični. Vmes sem si kupil še ene nizke pohodne tudi od te znamke.
Začnem takole: moja najmlajša sestra se nekaj ukvarja z borilnimi veščinami. Ni ravno na najvišjem nivoju, vseeno je ne bi izzival. In ona išče karavana. Zdaj pa ti njej razloži, da je že starejša frikinja, ki ni dovzetna za spremembe ampak le tera svoje.
Jaz ji tega ne grem razlagat.
Niti, če imam lopato v roki...
Saj ni rečeno, da si starejši občan, da si "stari frik" Tudi veliko današnjih mladih je frikov in prisegajo le na vintage izdelke in avtomobile. Tako, da ne izzivati sestrice, saj je frikics pa še nalomi te lahko. 😊
pred 3 minutami je Matick napisal:
Nekaterim SUV ni všeč, pa se jim takoj opcije zmanjšajo.
Bom dal sebe za primer, moje preference so sedan > karavan > SUV. Pol je pogoj tudi da, če menjam avto, da je bolj udoben in prostoren kot moj trenutni avto in z več oz boljšo opremo. Avto ne sme biti nemec ali pa del VW skupine. Francoza tud nikol ne bom vozu. Pa tudi če damo budget do 50k, ta pogoj zaenkrat, kar sem jest gledov naokrog, izpolni samo Toyota Camry, pa še to nisem siguren, ker je še nisem vozu.
Aja, je še Kia Proceed, samo nazadnje k sem vozu kio, je šajtrga bl udobna kt pa to.
No, vidiš, tvoje želje so skoraj neuresničljive. Kaj je rešitev? Vozi še naprej tvoj obstoječi avto. 😊
A lahko zvem definicijo za "kupec"? Ker jaz bi kupil kaj, ampak ne SUVa. Če torej kupci želijo SUVa in si ga jaz ne želim, potem nisem kupec, čeprav kupujem...
To je preveč za mojo pamet. Grem raje preštet, če je vsa žvina v hlevu...
Potencialni kupec avtomobilov je oseba, moškega ali ženskega spola (ali po novem tudi nedoločenega) , ki pride v določeno trgovino z avtomobili, se razgleda, povpraša in se odpelje (ali pa tudi ne) z njemu všečnemu avtomobilu.
Če avtomobila, ki bi mu bil všeč ali mu bilo na kakšen način ne ustreza oziroma ga v prvi trgovini ne najde, se odpravi v drugo, tretjo in tako naprej. Če ga ne najde v nobeni trgovini, pomeni, da je z njim nekaj narobe in išče avto, ki ni bil še narejen oziroma je že nek dinozaver od avta ali ima dinozaverski motor.
Brez skrbi, izdelovalci avtomobilov so že ugotovili, kaj se najbolje prodaja in kaj je večini folka oziroma kupcem všeč.
Temu tudi prilagodijo svoje modele.
Ne morejo izdelovati recimo karavanov, če se mogoče le 2% kupcev odloči zanj.
Pa še tej so neki nostalgični starejši friki, ki na splošno niso dovzetni za spremembe, ampak le terajo svoje. 😉
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
A se boš prišel na obalo malo cmarit na vroče sonce? 😊
Povezava za deljenje
Deli na druge strani