Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano

Eh dal bi se jih zatret takoj kot keks. Samo problem je ker velesile nimajo hrbtenice in vsaka svoje interese. Zraven pa ?e sevede kapitalizem. ?e bi bili pravi interesi in hrbtenice, te kreteni ?e svoje koze ne bi mogl ve? fukat, kaj ?ele da bi zganjali teror.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Danes sem se pocutil nekako takole

Tko se jaz ve?inoma po?utim s sodelavci. Sem zato pogrutnal, da sploh ne bom delal otrok, ker jih imam itak ene par v slu?bi. :D Sam ?akam, da en dan pride en in re?e da ga lulat pa kakat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ponočnjaki
Napisano

Sosed ma ka?e fe?to za no? ?arovnic,  tko da ne bo ni? spanja predem grem jutri na pot. Ne vem od kje je zdaj to v modi praznovat ameri?ke praznike. Kaj bomo kmal spu??al raketec za 4. julij? Men je ta njihoj hollowen ?e tko do kraja butast praznik in simbol njihove zahojene mentalitete, zdej se pa ?e pr nas to praznuje....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Tega niti ne spremljam, ampak tole se mi ni zdela neka huda brca kot pi?e v naslovnicah. Je bolj "nudge". Verjetno mel Rossi pol kufer, da se naslanja nanjga in da bi zaradi tega on odletel iz steze.

Ne navijam za nobenega, ker ne spremljam, ampak tisto kar je po?el Shumi je bilo veliko bolj ne?portno kot pa tole. Ali pa jaz narobe zastopim in se motoristi vedno tako na blizu naslanjajo.

Glede na naslvke, sem pri?akoval vsaj nekaj v tem stilu: https://www.youtube.com/watch?v=x7fep8y0X2w

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ne vem pa to?no politi?nega ozadja, ampak ?e pred to krizo in tudi zdaj med njo, je veliko zapisov o tem koliko prible?nikov je iz Kosova in Albanije. Zdaj ko so si zborili svojo dr?avo, jo bojo pa spraznili. 

U glavnem ne vem, bi tle rabil koga da razlo?i zadeve.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Meni je v Sloveniji sme?no, ko se kdo gre neh hud nacionalizem, ali pa govori o dolgi dedi??ini. 

Slovenija je ?ista ena me?anica. ?ez celo zgodovino, vsak, ki je imel 5min cajta je letel tu ?ez in pu??al svoje gene. Od Italjanov, ?vabov pa do Irancev in Turkov.

Jaz tudi sveto upam, da se motim in da bo vse lepo in prav. Saj lahko vidimo, da se je kar nekaj dru?in integriralo v novo okolje. A hkrati jih je prav veliko, ki se temu upirajo.

Kot sem ?e napisal enkrat prej, sam vidim problem v tem, da se bo te ljudi stla?ilo v neke cone in geta v katerih bo vedno ve?ji obup in jeza. Potem rabi? samo enega ali dva hujska?a in preden se obrne? ima? ?e cel tabor ekstremistov. In sem siguren, da so ekstremisti poslali kake svoje fanatike in provokatorje.

Zdaj gre naenrkat za preveliko maso ljudi, in ga ni sistema,ki bi lahko to integriral dovolj hitro.

EU zaradi predhodnih re?imov, so zdaj usekale popolnoma drugi ekstrem. A se bo tudi to izjalovilo. Ali bodo kmalu migranti v ve?ini ali pa se bo zgodilo to, kar se po?asi ?e dogaja p EU, da desni?arski skrajne?i dobivajo na popularnosti in sede?e v parlamentih. Kaj se zgodi v obeh opcijah, je polno zapisov ?ez celotno zgodovino.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

@Labi: Jaz se ?e dobro spomnim, kaj je to be?ati od doma, kako smo se morali poskriti po gozdovih. ?e zdaj se popolnoma ?ivo spomnim, kako smo no?ili v gozdu. In se nismo prerivali, pretepali, slikali, ugrabljali otrok in pa za?igali stvari, ki so nam pomagale.

Tudi popolnima podpiram, da se beguncem omog?i varnost. Ampak kot re?eno, tole v veliki ve?ini niso begunci, ampak migranti. V velikem povpre?ju, gre mo?ke. Mo?ke, ki ?e bi bili zavzeti, bi se borili v svoji dr?avi proti re?imu/ekstermistom in poslali ?ene in otroke na varno. Prvi val, ko sem gledal slike iz avtobosov in vlakov, samo deci. Sem pa tja kaka ?enska in otrok. Zdaj je na slikah opaziti nekaj ve? otrok in dru?in.

Kot sem ?e prej napisal, najbolj pametno je da beguncem omogo?imo prehod in da se jim pomaga, ker druga?e bojo padli v roke tihotapcev, ki jih bodo samo zasu?njili za vse mo?ne ne?ednosti. A ?e enkrat potrebno je lo?iti med beginci in pa delovskimi migranti, ki jim je na uho pri?lo, da se v Nem?iji cedita med in mleko.

Prav tako se ?ez mejo spu??a in tolerira prav tiste nabolj agresivne in tiste, ki so najbolj pripravljeni kr?it zakone. Kaj misli?, da bo ?ez leto ali dve, ko mu bo kapnilo, da je pri?el iz de?ja pod kap. Za?eli se bojo izgredi, po?igi, ipd... jih je bilo v Franciji, Angliji, Italiji in ?e kje polno zadnje ?ase. In potem ima? pa mali procent pacientov, ki ba?ijo pred radikalnimi re?imi, potem pa ko pridejo na varno, pa sami zganjajo isti teror.

Potem pa je tu potrebno gledati ?e eno ve?jo sliko. Evropa in ?e nekatere druge dr?ave, so dosegle neko pravo konstanto in priporo?ljivo rast prebivalstva. Oziroma rast, katera ne bi uni?il ana?ega planeta. In to predvsem na ra?un tega, da smo moderna dru?ba, ki omogo?e ?enskam svobodo odlo?anja, svobodo odlo?anja o svojem telesu in svojih izbirah.  Potem so pa tu dr?ave, katere populacije nedazorovano rastejo, ljudje premalo izoba?eni, da bi vedeli bolje, premalo izobra?eni predvsem zaradi re?ima, ali pa kulture, ki je tam dominantna. Ti ljudje, ko enkrat v njihovi dr?avi pride do nekega zasi?enja, bodo odmigrirali ven. Preprosta difuzija. Ponovi postopek in kaj ima??

In jaz nimam problema, kdo je meni sosed, dokler so on podreja pravilom, ki vejaljo za nas. Ampak kot lahko vidimo v veliko primerih, se potem zgodi, da ti  za?nejo uveljavljat pravila, pred katerimi so sami be?ali in potem ima? take zadeve, kot kamenjanje in pretepanje ?ensk, ki hodijo v krilih, uveljavljanje njihovih zakonov, ki v sodobnem svetu nimajo kaj delat.

@Labi: Se pa tudi mogo?e strinjam. to je maslo Amerov, da destabilizirajo EU. Ameri?anom bo po?asi ratalo predrago, da bombardirajo dr?ave, ki so za?ele trgovati v Eurih in tako zamajala fiktivne trdne temelje dolarju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Zdej sem tudi uro pa pol stran vrgu. ?el k zdravniku in dobil samo tablete. Ni? kake dodatne priskave, ipd.

Se zdej spomnil, zakaj 10 let nisem hodil do zdravnikov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

V kristalki sirena za pozarno vajo jaz pa na skretu smuk vozim......

Sem se spomnil zdaj enkrat pri stranki. Ravno stopim v njihov objekt pa alarm za po?ar, lifti utripal, jaz gledam kaj se dogaja, ljudje pa mirno v lift pa gor v pisarne. :D

Jaz sem ?el potem vseeno raje po ?tengah. :rolleyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Sej sem poklical in so mi rekli da sem brez zdravnika. Smo zdej se dohtarji "grebejo" kdo ?e me vzet. Bom jutri spet probal. :)

Sem si vzel ta teden fraj, zaenkrat pa tudi vsaj kri? kar bolje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Za?tihal v kri?u. Le?im k hlod, v poziciji, k me vsaj ne boli tok. Zdaj vsaj malo bolj zadovoljen da imam tablico.. :) Ampak bo treba pomoje k dohtarju in na bolni?ko. Problem edino, ker 10 let nisem bil pri dohtarju in sploh ne vem, kdo je moj zdravnik...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Section control Trojane
Napisano

Mogo?e bo na za?etku elektronskega cestninjenja  folk res zavil na lokalne ceste ampak sem prepri?an, da se bo s ?asom vse normaliziralo in se bo ve?ina sprijaznila , ko bodo videli, da se tako ne morejo premikati. Tudi tujci ne bodo ve? lazili po lokalnih cestah, ker bodo pa? pla?ali tistih par evrov za prevo?eno pot skozi Slovenijo  (pri nas so poleti vse lokalne ceste  ,ki vodijo od mejnega prehoda z Italijo proti Istri nabasane z turisti).

Moje mnenje je , da bo pravi?nej?e pla?evanje; kolikor si porabil toliko bo? pla?al. Sedaj je neko solidarni?tvo in tisti, ki malo vozimo po hitrih cestah in avtocestah "financiramo" tiste, ki se vozijo tam vsak dan.  To je podobno, kot ?e bi moral pla?al nekdo, ki mu "pije" avto

5l/100 km isto ceno za prevo?eno pot kot lastnik Ferrarija, ki mu pije 20/100. Ne vem, ?e bi bil ta pevi glih najbolj navdu?en. :aaaaa:

Ne bi se ni? normaliziralo. ve? kot 10 let sem se vsak dan cjazil v kolonah zjutrah, ker so se vsi izgobali cestninski. Zjutraj smo vsi ?akali v koloni. Mene je to ?e bolj motilo, ker nimam alternativne poti in sem se glako moral fijakati v koloni z vsemi, ki so se izogibali cestnini.

Zdaj ko se je veliko ljudi ?e preselilo na obrobje Ljubljane, bi bil pa ?e ve?ji kaos.

Ja sistem je "pravi?en", ker vsak pla?a kot uporablja. A tu je treba gledati vi?je. Kot je Boss napisal zaradi varnosti, potem pa je tu cenje?e vzdr?evanje lokalnih cest,... Ljudi je treba motivirat da gredo na avtoceste. Elektronsko cestninjenje jih motivira k ?parovnosti, sploh ker bojo sigurno ceno ?/km navil da bo groza.

?e enkrat, jaz ne vem ?e sam porabil 20? na leto, zdaj ?e to ne bi odkar ne hodim na dopuste. Tako da bi v vsakem primeru prepla?eval vinjeto in me ne bi motilo.

Vinjeta ima pa tu ?e eno dodatno vrednost, da decentralizira Slovenijo. Prej se je vse rinilo v LJ, zdaj se je veliko ljudi izselilo, ker 30min vo?nje ni tak problem in lahko ?ivi? mirno kje na pode?elju, kjer so cenej?e premi?nine. Posledi?ni imajo tudi lokalne obrti ve? od tega. Ni vse samo centralizirano v mesta. SAmo poglej kako hitro je rasel in se razvijal krak proti dolenjski, kjer kar nekaj ?asa ni bilo cestninske.

Na na? konc pa noben ni hoti ker ali so bile kolone ali pa pla?evanje cestnine. Odkar so vinjete pa je pravi boom.

Edini problem na?ih vinjet je nenormalna cena, ki je posledica za?rte korupcije. Druga?e je vinjetni sistem sigurno dale? najbolj?i.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Section control Trojane
Napisano

Meni pa totalno stran vr?en denar za vinjeto.Dobro no,jo uporabljam skozi tunel

pod Markovcem.Ampak druga?e se ne izpla?a.

Komaj ?akam elektronsko cestninjenje.

Jaz sem na leto dal cca. 20? za cestnine. Zato mi 110? vinjeta prav ni? ne di?i. Aampak kljub temu sem ?e vedno mnenja, da je eletronsko cestninjenje za osebna vozila bedarija.

Narod se bo spet preselil iz avtoceste na lokalne ceste, ker bojo hoteli ?parat. Jaz vem, da ko bo elektronsko cetninjenje, bo na mojem koncu kolaps. OD kar imamo vinejte namesto 1h porabim do slu?be cca. 25min. ?im je kaka mala nesre?a na avtocesti in se vsi pani?no preselijo na lokalne, je popolni kolaps.

Zdaj ljudje pa? uporabljajo avtoceste, ker so jih pa? ?e pla?ali in to logiko bo treba obdr?at. Vse ve? prometa je treba spravit na avto ceste ne pa na lokalne ceste.

Zdaj pa pla?ujemo 110? za vse koruptivne prasce, ki so kradli denar in ?e naprej jih bomo pla?evali, ker te iste korputivne prasce ?e kar naprej vsi dr?imo pokonc (levi in desni). Da imamo dale? najdra?jo vinjeto ?e ra?unamo po kilometrih avtocest, ni nobene logike, sploh ?e pogleda? kako gnile so na?e avtoceste.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Za take stvari bi ti bila bolj?a Android tablica.

Se strinjm, ampak sem kupoval tudi z namenom da se navadim teh novih Windows zadev, da potem pri strankah nsem bedak, ker i??em nadzorno plo??o. Pa sem si mislil za browsat in youtube bo moral tudi to delat. Sem se ravno zdej jebal ?e z gonlniki in nekaj posoabljal in je blo ?e slab?. Je avdio ?isto crknil. Medtem ko pisunim tole pa kolnem ?e enkrat in ekstra to zahojeno tipkovnico. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ni mi v ?ivljenju blo ?e tako ?al, da se kaj nabavil kot tole tablico. Najve? je itak kriv MS in njihov gnil Win10. Bedak sem bil edno, da sem ?el sploh name??at to. V najve?ji meri kupil ravno zato,d a bom lahko lagano gledal youtube in razne videje po netu in ravno to ne dela.

Gledam MS support in ima ogromno ogromno ljudi s tem te?ave. MS pa nime nobene re?itve. Zdaj pa ali ?akam, da se MS zmiga ali pa fookenm vse skoz oken.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ponočnjaki
Napisano

A ma ?e kdo ta problem, da ko se mora zjutraj kaj prej ustati, potem celo no? ne spi, ker se boji da zaspi? Pa ?eprav je budilka na?timana.

Meni se dosti krat to zgodi recimo za slu?bo ko moram biti kje bolj zgodaj zjutraj in potem cela no? "panika" in prakti?no gledma na uro, da ne bi zaspal.

Danes pa od zgodi ?akam enga majstra in isto, od 2-eh zjutri sem se samo zbujal. :D

EDIT: majstra ne bo ker je de?. Nach viski v roke pa v pojstlo. Se vidmo v ponedeljek. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Ponosno izjavljam, da sem na dana?nji dan prenehal igrat (uninstall) Empire Four Kingdoms, ki me je pred tem kar precej zasvojila in sem jo intenzivno igral ve? kot pol leta. Odve?ni ?as bom odslej namenjal izpopolnjevanju jezikov. Danes sem za?tartal tudi italijan??ino, no nem??ina pa je tudi ?e dale? od perfekcije.  :zvizga: Kasneje naj bi sledila ?pan??ina in morda ?e kaj.  :jupiii:

P.S. Nisem ravno prista? izjave, da ?e pri?a? srbski te potem cel svet razume. ?eprav jo za rodovni?kega Janeza precej dobro govorim.  :P

Jaz sem se nekaj z ?pan??ino matral, potem pa ?e z ru??ino.

No glede ?pan??ine, bo tole ta prava "limonada" za pogledat: https://www.youtube.com/watch?v=WckCw_-7e3M  :D :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.