Nimam aparata, nekak premalo spijem in tudi trenutni način mi po okusu ustreza.
Vem, da obstajajo tudi taka, ki imajo klik na silo vgrajen.
Nikoli pa še nisem analize glede njih delal. Večina mojih in za službo kupljenih kavnih zadev je Amazonovih. Nekako tudi ročni mlinček se je tam najbolj splačal.
Če kupuješ mleto, ne kupuj večjih paklov kot 250g, ker se drugače zlufta. Če ne zdaj, boš kasneje ti opazil.
Jaz pijem kafetjero oz. brikko(posebna vrsta kafetjere). Z leti sem začel kupovat v zrnju. Meljem z Commandante C30 MK4. Par let sem se prepričeval, da ga ne rabim.
Kava je pridelana na kavni kmetiji Tres Milagros, kar v prevodu pomeni Trije čudeži. Ta...
Pri teh kavah moreš bit odprt za za okuse.
Ko boš enkrat zataval v ta svet, boš ugotovil sam kaj ti najbolj sede.
Zdaj lahko ti tu natvezim o obdelavi kave (natural, honey processing, washed, fetmentaciji (anaerobna, aerobna) in o sortah (hibridi sl24, sl28, geisha, pacamara, bourbon, ....).
Samo dejansko tega ne razlagam, ker vzamejo ljudje za pametovanje in vsiljevanje. Če boš šel po poti speciality coffe-ja, po tem bom z veseljem poskušal odgovorit na vsako vprašanje.
Osebno pa vsako leto lovim eno plantažo iz Etiopije. Ne morem razložit, ampak kafe, ki ima vonj in okus po borovnicah in je to brez dodanih arom, mi naježi kocine...
Danes (petek 13-i) pri zobarju, kot pravi dec, zavrnil injekcijo pred posegom, me čudno gleda in po posegu pohvali, da se pa res ne spomni kdaj bi nekdo zavrnil injekcijo in raje trpel k zmaj, hehe
Moj tudi mene vedno vpraša, pa zavrnem.
Pa sem mu reko, da menda ve, da delama brez. In je rekel, za to vprašam, drugim samo stisnem.
- Lecce ogled, amfiteater, ogledi cerkva in povzpeli smo se na najvišji zvonik
- Arbelobello (unesco)
- Safari park Fasano
- slanica ob plaži Torre Colimena (pogosto se tam nahajajo plamenci)
- ogled Ancone
- ...
Tako da si tudi mi ogledamo na poti veliko. Sploh glede na manjše otroke.
To tvoje naštevanje ni razlog, da ne bi mogel do Grčije prit. Pač odločili ste se za Črno goro, če bi si na Hrvaškem pogledali vse kaj je blo na poti, še do Črne Gore ne bi prišli 😉. To sem samo htel povedat.
Sem že pri VW koncernu podobne zadeve videl. Gre se za to, da skozi stranke odpirajo vrata, kuferam,... in se akumulator pač sprazni.
Zdaj pa zakaj sem prišel v to temo. Vikend dopust okoli Bohinjskega je bil top.
Potem pa se ustaviš na Bledu in ostane grenki priokus.
Za Bohinj smo vzeli kartico. Gratis parking, popusti,.... na poti se spomnimo, kaj če bi šli na grad.
S kartico piše 10% popusta.
Pol pa dajmo. Mojster veselo pove, družinska in popust ne gre. WTF. Samo kartico ko kupiš je 1 odrasli in otrok dobi kartico zastojn.
Potem pa še parking. Ajde 3€ ura pri gradu. Pa ok, bom na EasyPark, da prej končam.... zavrtim 2 uri in piše, da mi cene ne pokažejo, dokler ne dam start. Ok naj bo. Vsepovsod drugje vidiš ceno takoj.
Pridemo nazaj, 1.05 pa dam stop. In EasyPark ne odreže časa. Torej vsa prednost EasyParka je šla v nič.
Ko sem jaz kupoval dalnjega 2010/11 red-a še ni bilo.
Black je imel edini 5 let garancije. Tudi v strežnikih so se ful uporabljali. Smo jih in smo jih firmam prodajali. Dejansko so to vsi to imeli kot alternativo dražjim skazi diskom (malo počasnejši, pol cenejši).
Sem pa gledal (tolko me je ta tema prisila), da je po testih trenutno Ironwoolf boljši kot WD red.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
1. servis na i20n, groza.
Olje + filter + pregled karoserije = 240€
Bolano.
Presneti Valvoline 0w20 vdrapenjo ca. 107€ z davkom za 4.8l.
Če me že tu boli, hvala bogu naslednji servis na Focusu delam sam, ker bo izven jamstva.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani