Pride ?enska srednjih let k zdravniku, vsa otekla in plava po obrazu. Pa pravi zdravniku: "Gospod doktor, mo? me vsaki?, ko pride iz gostilne pretepe. Kaj naj naredim???"
Zdravnik ji svetuje: "Gospa skuhajte kamili?ni ?aj in ga grgrajte vsaki? ko pride mo? iz gostilne. To po?nite, dokler NE gre spat. ?ez en mesec pa pridite na kontrolo."
Gospa pride ?ez en mesec na kontrolo vsa lepa in pravi zdravniku: "Gospod doktor, vi delate ?ude?e. Res pomaga, mo? ni? ve? NE znori".
Pa ji doktor odvrne: "Saj sem vedel, DA ni kriv alkohol, ampak GOBEC!!!!"
Nek par je bil poro?en skoraj ?e dvajset let in vsaki? ko sta se ljubila, je mo? vztrajal, da seksata pri ugasnjeni lu?i. Vendar se je po dvajsetih letih ?eni to zdelo ?e malce neumno, zato je sklenila, da bo sku?ala prekiniti to neumno navado.
Tako je neke no?i sredi seksa pri?gala lu? in, ko je pogledala malce ni?je, je vsa ?okirana videla, da ima njen mo? v rokah igra?ko na baterije....vi brator!! Bil je mehak in ?udovit... mnogo ve?ji od njegovega.
Ko je to videla, je popolnoma znorela: "Ti prasec, kako si mogel vsa ta leta imeti tak?no skrivnost!! Bolj?e zate, da takoj razlo?i? zadevo!!"
Mo? jo mirno pogleda v o?i in rece: "Jaz bom razlo?il glede igra?ke,....... ti pa razlo?i glede otrok, ki jih imava."
Potnik v taksiju mora ?imprej na ?elezni?ko postajo. Taksist drvi skozi mesto kot divjak. Semafor je rde?, on pa pre?ka kri?i??e, naslednje kri?i??e enako. Ko se bli?ata tretjemu kri?i??u na semaforju gori zelena lu?, toda taksist mo?no zavre in zaustavi vozilo.
"Zakaj ste se pa zaustavili pri zeleni lu?i?"
"Previdnost je mati modrosti. Lahko pripelje moj kolega."
Mujo dela v Nem?iji, da bi na po?ten na?in zaslu?il denar za avto. Po 10 letih kon?no prihrani dovolj za Mercedeza in se z njim odpravi pokazat v Bosno, kako se da s po?tenim delom tudi dobro zaslu?iti. Sredi poti pa se mu zgodi nesre?a, po?i mu guma. Med menjavanjem pride mimo Haso in ga vpra?a: "?ta je Mujo, ?ta radi??"
Mujo mu odgovori: "Zar ne vidi?? Skidam gumo!".
V tem trenutku Haso pograbi kamen in ga vr?e v sprednjo ?ipo ter se zadere: "Ajde, ti uzmi gumo, a ja ?u uzet radio!"
Janezek se igra z avtobusom. Avtobus pripelje do postjaje in re?e "prasci in ******* spizdite ven".
Mama ga sli?i v sobo in ga po?lje v sobo za tri ure.
Minile so tri ure Janezek se spet igra z avtobusom. Avtobus pripelje do postaje in re?e "dame in gospodje prosim izstopite, za zamudo se zahvalite prasici v kuhinji."
?ena se je iz porodni?nice vrnila s ?rn?kom, ?eprav sta bila ona, kakor pravtako njen mo?, bela. Mo?u je razlo?ila, da ni imela dovolj mleka in je otroka v porodni?nici dojila ?rnka. Mo? pa je vpra?al svojo mamo, ?e je to mogo?e.
"Seveda je! Ko si bil ti dojen?ek tudi jaz nisem imela dovolj mleka, zato si dobival kravje mleko in zdaj lahko vidi?, kak?en bik si!", mu odgovori mama.
a ne more bit asinhronski motor vzbujan, ?e ho?e?, da ti da ven ?trom? malo pogledi po googlu.
lp
evo...se mi je zdelo, da mora biti vzbujan...in seveda google vse ve...
Trifazni asinhronski motor.Predelava v generator ni tako enostavna, kot morda izgleda. Problem je zagon, pri katerem polje rotorja toliko zaostaja (ang. slip), da je frekvenca generirane napetosti bistveno manj?a od rotorjeve. Pri tako nizki frekvcenci imajo induktivna bremena (npr. motor kot breme) zelo majhno impedanco, kar posledi?no pomeni, da v fazi zagona preobremenijo generator in ta se ne uspe "postaviti".
Za re?itev tega problema generatorji uporabljajo posebna vezja, ki pri vklopu prilagodijo impedanco bremena na na?in, da se generator lahko za?ene. Pri tem kontrolirano dodajajo izhodno mo? in zadeva ?ele po dolo?enem ?asu obratuje s polno mo?jo. Najpreprostej?e vezje je nastavljiv omski upor, ki zmore zadostne mo?i. Vendar se izka?e, da za prakti?no rabo to ni vredu (preve? zamudno, preve? neuspelih poskusov) in je potrebno uporabiti vezje z ve? pameti. Izka?e se, da generator brez omenjene prilagoditve v zagonu zmore le do 10% svoje sicer?nje mo?i za induktivna bremena.
Le kot opozorilo, ?e ?elite tak generator priklju?iti v omre?je, je seveda potrebna natan?na sinhronizacija faze in frekvence, za kar spet potrebujemo elektronska vezja in nadzor mehanskega pogona generatorja.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
http://www.bolha.com/oglas3538805/prodam-h...elim-u-francija
Povezava za deljenje
Deli na druge strani