Ali pa "zmanj?ane" bencinarje, ki ?e bolj onesna?ujejo okolje s trdimi delci...
Prav Renoldov Twingo z bencinskim mlin?kom je na testih proizvedel tolik?no ?tevilo delcev, kot dizli pred 20leti. Ko bodo eko standardi nehali tehtat koli?ino delcev pa? pa za?eli ?teti ?tevilo delcev (kar je edini realen pokazatelj ?kodljivosti), takrat bodo pa v Renoldu v pi... ker bodo morali ukinit ?e bencince.
The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Dober teden nazaj sva z na?im mulcem po spolzkih skalah oddrsala v meninsko naravno znamenitost ledeno jamo Jespo. In na tleh na?la samo ?e 30cm dolgo sve?ko, tako da od naziva "ledena jama na Menini je zadnja leta ostalo samo "jama".
Neko? smo v najve?ji poletni pripeki lahko trenirali ledno plezanje v jami na Stojni (Ko?a pri Jelenovme studencu), dandana?nji je v primerjavi z dobrim desetletjem nazaj bistveno manj ledu in ?e bo ?lo tako naprej, bo led ?ez desetletja samo ?e v drugi dvorani v obliki manj?ega drsali??a.
Najbolj pa so mi u?ke ven padle nad grozljivo hitrim izginjanjem ledenika pod slovensko najvi?jo goro Velikim Klekom. Ledenik Pastirci je v enem od ovinkov samo v desetih letih izgubil tretjino.
Ampak doma za pe?jo globalnega segrevanja ni ?utiti.
Pa saj je bil karavankentunel zaprt ?e v?eraj zarad enega tovornjaka, pa nesre?e na primorki pa nesre?a na Lj obvoznici. Zakaj pa v?eraj niso pisali o koncu sveta na son?ni strani Alp.
Pri 140.000 km ?e menjano ve? kosov, kot na kak?ni Mazdi pri 280.000. Kon?niki mislim da ?e vsi, oba sprednja zavorna diska, alternator, v zadnjih lu?eh je vedno voda (sem kar eno majhno luknjico zvrtal, da odteka in se ne nabira), mehanizem za odklepanje desnih sprednjih vrat, zdaj smo menjali sprednje le?aje, ker smo mislili, da ?vi?gajo, a nismo zadeli pravega - ker ?vi?ga ?e naprej (o?itno bo treba razdreti menjalnik). Govorim pa o avtu, ki ga ima samska ?enska - torej razen sebe ne preva?a nikogar. Nima otrok, da bi jih preva?ala, iz trgovine ne vozi celih bal robe, ne zida hi?e in ne vozi domov gradbenega materiala, ne gre z dru?ino na po?itnice otovorjena s kolesi in ne vem ?em vse, da se avto kar na auspuh naslanja, ko gre po cesti,... ?ivi in dela v Ljubljani, v slu?bo se ob lepih dnevih vozi s kolesom, v slabih dnevih pa seveda z avtom (raje naj bo avto moker kot pa ona). Kar je res, je pa res: po ?estih letih nima ?isto ni? rje. Nikjer!
Ja pa zakaj ne kupi renolda. Moja najdra?ja sicer ni samska (ne vem a je to olaj?evalna ali ote?evalna okoli??ina), ampak njen renold pri enakih kilometrih do sedaj brez popravil (trkam na les da ne bo jutri ribnu). Rje pri dobrih 7let starem tud ene pikice ne, pa ?eprav moja redno in zelo vztrajno z blatniki ?oha podboje gara?nih vrat in smo se ?e zdavnaj naveli?al popravljat. Mislim, blatnike smo se naveli?al popravljat, ne gara?nih vrat.
Koliko kdo avto "merka" je odvisno vsaj toliko od osebnosti posameznika, kot od tega koliko ?asa ga kdo namerava imeti.
Teorija o nerjavenju ?e se avto "merka"... ?e je treba pozimi avto imet v dnevni sobi, vsaki? ko ga pa slu?ajno mal ven pelje? pa takoj na pranje podvozja - takega avta jaz ne potrebujem ker je zadosti avtov kjer to ni treba po?et.
Pa od kot ideja da so ?estke (in trojke) rjavele ker ljudje niso znali delat z njimi Pri moji 6ki so bili (poleg ostalega) blatniki v 4letih ?ist rjavi, po zamenjavi pa so zamenjani potem zdr?ali naslednjih 9let ?ist brez pikice rje. To po teoriji nekaterih zgleda da prve 4leta nisem znal delat z avtom, potem naslednjih 9let sem pa kar naenkrat znal.
?e pri mojem yugotu ni farba sama od sebe starn padala tako kot pri mazdi zadaj na strehi. (Pa je zato nisem imel ni? manj rad).
Ne spet spra?evat kaj za vraga eni z avti delajo da so se jim take stvari dogajale.
To kar pa ka?e? Boss, na slikcah pasata rjaveneje ni posledica slabe izdelave pa? pa zanemarjanja - itak slu?ben avto. Take rane bi imela tud moja biv?a, ?e nebi sproti popravljal po?kodb od kamen?kov.
400litrska truga na strehi je ?e polna, ?e 610 litrov prtlja?nika do konca nafilamo. Pa seveda sixpacke za balansiranje te?i??a med prednje in zadnje zice... Jutri gremo v lijepo njihovo.
Postavi skupaj Z5 s katerimkoli drugim mobitelom, razlika v ?irini kota je ogromna. Zakaj so ?li delat tako trapasto ?irok kot - mogo?e zato da se lahko hvalijo z 8milisekundami ?asa fokusiranja. Pa valda da hitro ostri, pri tako ?irokem kotu sploh ni potrebno fokusirat.
A zato ker ima kao 24megato?k. Dale? najve?je razo?aranje zame je pri Z5 prav fotoaparat. Pa a ti po?evnookci spoh vedo kaj je normalna gori??nica za mobitele. Oni ti v Z5 prtegnejo nekaj ultra?irokokotnega da so potem celo face vse raztegnjene v diagonalo.
To je en q... ker v ?tacunah ne more? ni? kupit in preostane edino internetna prodaja.
Naro?i predale s polnim izvlekom, dobil z delnim. Reklamiral, poslal nazaj, dobil ponovno enake napa?ne. ?e enkrat reklamiral, poslal nazaj, dobil prave - ampak tokrat ne kompletne. ?e tretji? reklamiral...
Bom na?ga ?e ne 5letnega mulca na?timal, da ko pride iz vrtca da se gre mal internetno prodajo. Ziher mu bo bolj uspevalo.
Slivka, ne vem kdaj bom imel s kak?nim novim avtom toliko obiskov servisa, kot sem tega imel z mazdo. Ampak takrat nisem jamral, sem iskal re?itve (na servisu).
Moj tabornik ima pa nov senzor tlaka olja . Trikrat se je zgodilo, da je po zagonu hladnega motorja in po ene 100-200m vo?nje javljal napako, po ustavitvi in ponovnem zagonu motorja pa vse OK.
To kar mi ne gre ?isto v ra?un je, da si komfjuter v avtu napake ni zapomnil in da pri prvem obisku servisa tester ni na?el nobenega zapisa da bi bilo karkoli narobe.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Prav Renoldov Twingo z bencinskim mlin?kom je na testih proizvedel tolik?no ?tevilo delcev, kot dizli pred 20leti. Ko bodo eko standardi nehali tehtat koli?ino delcev pa? pa za?eli ?teti ?tevilo delcev (kar je edini realen pokazatelj ?kodljivosti), takrat bodo pa v Renoldu v pi... ker bodo morali ukinit ?e bencince.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani