Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano
Pravkar je SpEkTr napisal:

To men liči na neko podobno zgodbo kot tista z metabond. Nekaj časa je pol foruma to vlivalo v olje oz v gorivo, sčasoma je pa potem kar poniknilo. A to še kdo uporablja?

Jaz nisem metabonda nikoli uporabljal v nobenem avtu. To pa bom. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 2 minutama je Bini napisal:

DATACOL- DIZEL 👍

Res je. Ta aditiv prečisti celoten sistem dovoda goriva kakor tudi samega rezervoarja goriva. Skrbi tudi, da v nafti ni vode in posledično le ta ne more zamrzniti, ker se ne more tvoriti parafin. Nisem prodajalec tega, a mene so prepričali z dokazi na predstavitvi. 😉

pred 58 minutami je Slivka napisal:

Tudi pri nas že kakšne tri dni se motorja sploh ne sliši. Ampak nikoli nisem pomislil, da je to zaradi nafte...

Kaj je zaribal? 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 4 urami je Bini napisal:

Kaj pa tisti dizel priboljšek,ki si ga nazadnje zlil v gorivo🤔 misliš,da je kaj pripomogel k manjši porabi?

Tudi. Predvsem pa sedaj motor lepše teče, se ga sploh ne sliši. Tudi regeneracije so se podaljšale na 250 km +. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano

Pravkar smo se vrni s smučanja v Dolomitih. Moram res pohvaliti njihovo organizacijo in enostavnost pri nakupu smučarskih kart in kontroli green pass na smučiščih. Karte smo kupili kar v hotelu, kjer dobiš celo dodatnih 10% popusta pri nakupu kart, če jih kupiš za najmanj tri dni ali več. Nato na samem smučišču ( v posebnih avtomatih, ki stojijo na parkirišču preden greš na gondolo) potrdiš karto in Pct potrdilo. V bistvu nikjer ne čakaš nič. Za v kabino naj bi bile obvezne maske PPF2, a jaz sem uporabljal veš čas črno navadno kirurško. nobeden v bistvu niti ne kontrolira nič. Tudi na samih sedežnicah ni nekih kontrol. 

Tako, da je v bistvu vse bolj free. Prav tako ni nihče preverjal Pct v  okrepčevalnicah po smučiščih.

V bistvu smo se počutili kot, da je vse normalno in pred korono. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
dne 17. 2. 2022 ob 20:39 je Alex napisal:

Danes sem tankal super duper maxx nafto. Bomo videli, kako se bo obneslo vse skupaj. Če bo kaj manjša poraba. 🤔

Evo, rezultat je tu. Po prevoženih 550 kilometrih do Dolomitov in nazaj se je poraba s tem super duper dizlom ustavila pri 6,1 l/100. V avtu smo bili štirje odrasli, poln prtljažnik robe in thule na strehi. Po avtocesti sem vozil kulturnih 130 ( tempomat), ostalo po regionalkah - po omejitvah. 

Zadnjič sem z navadnim dizlom, podobno naloženim avtom do Zoncolana (razen prtljažnika, ki je bil prazen) pristal na 6,3l/ 100. S tem, da sem vozil malenkost  počasneje po avtocesti (tempomat na 125km/uro).

Moje mnenje je, da je poraba res malenkost manjša s tem gorivom. Tudi motor, imam vsaj tak občutek, da deluje bolje. 

Ni pa to nekaj, kar bi tankal vsakokrat. No, ko pa vidiš cene navadnega dizla ponekod v Italiji  (tudi 2€/liter je že) je ta naš maxx dizel še vedno dokaj poceni proti njim. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 39 minutami je Boss napisal:

V bistvu se ne bi smelo nikoli niti začet. Zdaj smo pa na točki, ko po eni strani izvajalci ne vedo več kako in kaj in sproščajo nekaj, kar zakonsko niti ustavno sploh ne bi smeli niti začeti. Ja OK, seveda je dobro slišat, da se ukinja teror nad določenim delom prebivalstva, ampak žal so me pa naučili, da jim praktično nič več ne verjamem.

Delim tvoje mnenje, da je realna možnost, da tole popolnoma nehamo do pomladi, ampak po drugi strani pa mi previdnost pravi, da je marsikomu bilo preveč luštno in dobičkonosno, da ne bi jeseni probali tečt še kakšen koronski krog. Še 1x, upam, da ne, sem pa previden, ker ... ma najlepše pove tale prirejen angleški pregovor:

fool me once, shame on you

fool me twice shame on me

fool me the third time - I´m a bloody moron

Ne bo več nobenega vala ne karanteni, nič. Kar je bilo je bilo, nekateri nismo občutili skoraj nič, drugi malo več. Sicer pa, tudi če bo še kak val, je vprašanje, če zmaga slučajno čupavi, kdo ga bo sploh poslušal in delal, kar bo on želel. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 47 minutami je Boss napisal:

A dej no... komu je pa Janša ukradel stranko? Če ne veš, poguglaj. Aja pa za Goloba mi prekleto dol visi, ampak njemu so stranke ponujali na pladnu, ker ima tako podporo in lahko stranko ponese v parlament oziroma je celo lahko z zelo dobrim volilnim izidom.

Zanimivo, a ne, kako eni raje zaupate neki oportunistični spužvi, ki je nekoč levo sredinsko stranko spravil v skrajno desno populistično, nacionalistično stranko. In to ves čas, 30 let pod avtokratskim vodstvom ene in iste osebe pa premik stranke skoraj iz ene skrajnosti v drugo. Men pač to ni normalno pa kakorkoli gledam.

Meni pa ni normalno, ko volijo ljudje vedno "nove" in nove obraze, a na koncu ostanejo z dolgim... In potem so vse krivi drugi. Pač dajmo si priznati, da ta vlada ni najboljša, a ostale so še večji polom. Tako, da v bistvu greš na volitve in obkrožiš manjši polom. 😄

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je pob napisal:

Za mene se nič ne spremeni, mogoče samo to, da bom prišparal na papirju.

Navdušenje, ker so volitve in smo mi zlate ribice, ki bomo pozabili teror zadnjih dveh let, ko bo potrebno obrožit nekoga. Vse ostalo si delamo neke utvare, haha.

Še dobro, da je omikron manj smrten. :) 

image.png.179c9fbe3b58b4509b263220e3cf363a.png

Če bom kdaj navdušen, bom recimo jeseni, če se zgodba ne ponovi. Vse ostalo je zame BS.

V bistvu bomo navdušeni vsi, če se to sta je konča. Nekaj mi pravi, da bo konec sedaj spomladi. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 12 minutami je Bini napisal:

Da se vrnemo v pravo temo, ni opaziti nobenega navdušenja ob ukinitvi pogoja PCT.... 🤔

Verjetno pa le ni bilo tako hudo, kot je zgledalo jamranje na tej temi... 😲

Nekaterim ni nikoli prav. Sedaj si odpovedujejo, da je to zaradi volitev. Če ne bi odpravili, zopet ne bi bilo prav. Ni kaj, dežela nergačev smo, to moramo priznati. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 12 urami je Boss napisal:

Človek z integriteto in rrazumevanjem situacije pač to naredi in se ne oklepa stolčka za vsako ceno. Totalitarcev in avtokratov pa pomanjkanje podpore ne ustavi, ker so prepričani, da samo oni vedo kako je prav in tretirajo druge nenaklonjene njemu pač kot smeti. In to ni opis našega avtokrata ampak vseh takih in podobnih pa naj se pišejo Orban, Erdogan, Lukašenko, Trudeau, Ardern, al pa Putin, Biden, Kim, Jinping, itd.

Pa da @Alex ne boš preveč oporekal, kaj je in kaj ni totalitarizem mogoče samo ta definicija - totalitarizem je tam, kjer se ljudstvo boji oblasti, demokracija pa tam, kjer se oblast boji ljudstva.

... in novi obrazi so tam, kjer osli znova in znova gredo na led. A je to bolje, da potem po letu dni iščejo puško v koruzi in prepustijo oblast pač tistemu, ki zna državo voditi do naslednjih volitev.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 8 urami je Bini napisal:

A ni to tema, cepljenje-korona in vse ostalo....🤔

Tole zadnje pisanje je bolj za kako temo; nemogoče je mogoče.....🤥

Sedaj, ko je prešla tema v politiko, so nekateri prišli šele v formo. 😉 Nekateri  prisotni sicer prisegajo na golobčka, a tip nima niti programa, niti ideje, niti članov. Še stranko je "ukradel" drugemu. Pa mu zaupaj potem. 😉

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 9 urami je Bini napisal:

Kolikor se spomnim ste eni napovedovali konec svobode in totalitarni sistem pa,da vsega tega ne bo nikoli konec itd,itd.....😲 konec še ni,bo pa v mesecu dveh....😊 Potem pa na svobodne volitve....😃

Ps; pa brez skrbi in panike,saj bodo zmagali " naši".....😉

In zopet bo folk glasoval za  "nov" obraz. 😊😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 8 urami je pob napisal:

Itak, da bomo zamahnili z roko, ker smo papki. Verjetno bodo kakšne druge države kej več storile na to temo, mi bomo pa lepo pozabili. 

Pa ne samo to. Aprila si bomo iste volili nazaj. 👍🏻

Ne bomo pozabili. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 44 minutami je pob napisal:

Itak, da bomo zamahnili z roko, ker smo papki. Verjetno bodo kakšne druge države kej več storile na to temo, mi bomo pa lepo pozabili. 

Pa ne samo to. Aprila si bomo iste volili nazaj. 👍🏻

Itak. Saj drugega itak ne zaslužimo v tej naši deželici. 😊

Pred eno uro je Boss napisal:

Ja sej... 2 let omejevanja lajfa, delanje revežov, uničevanja malih podjetij, s.p. jev, kršenja ustave, človeških osnovnih pravic, delitev folka in jih hujskat enega proti drugemu, paničarjenja, zanikanja drugače mislečih, cenzure, totalitarizma, itd itd...

a zdaj pa bomo samo zamahnili z roko in rekli c'est la vie pa slepo naprej, dokler ne bodo "znašli" nove nevarnosti pa bomo spet leta izgubljali za nič.

Itak. Izkazalo se je, da smo dežela egoistov in druge ni, kot znajdi se kot se vsak lahko. Od te korone naprej bo vse v tem stilu. Zapomnite si. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 urami je LabiGT napisal:

novembra sem dobil tretjo dozo, ne sam, da sem lahko sel s kolesom na katarino v 20min ampak tudi avto gre hitreje in pije manj...

zdaj cakam, da mi odobrijo 4 dozo, grem se na olimpijado

😊👍👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 9 urami je AmpeR napisal:

Zna bit res, da ni kakšne bistvene razlike pri blagi okužbi. Neki let nazaj, prej, ko sem se cepil proti gripi, sem fanj zbolel z gripo. Pa kar neki časa bil tako reven...

Pa tudi pri klasičnih virozah (boleče mišice...). Pomojem pri vsaki taki okužbi telo rabi nekaj časa, da se "regenerira", kar je normalno.

Po kaki virozo ponavadi skoraj takoj prideš v prejšnjo formo. 

Ko sem imel edini krat gripo, tudi ni bilo nekih bistvenih posledic. Takrat se spomnim, da sem šel že čez par dni smučati ua cel teden brez problema. Tako da ni to eno in isto. Pač korona pusti posledice. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je AmpeR napisal:

Ta vikend sem nameraval z e-bikom osvojiti mojo tradicionalno točko (cca. 650 višincev na 10.km). In glejga zlomka... po cca. 2 km sem moral že zvišati moč na ebiku. Najprej iz 2-3, 3-4, in na koncu še na 5. stopnjo (turbo). Pa tudi na turbo ni šlo in ni šlo. Tako, da sem se moral "poraženo" obrniti in spremeniti turco na bolj ravninski del.

Kljub ogromni pomoči elektrike  nisem moral vrteti pedal v klanec... Totalno mi je zmanjkalo "moje" moči. Koronico sem prebolel konec januarja.

Še kdo s takimi izkušnjami?

To se dogaja mnogim po preboleli koroni. Tudi, če so jo preboleli v blagi obliki mnogi pozneje tarnajo, da se takoj zadihajo. Da nimajo moči. Imaš pa primere cepljenih, kot je moj kolega, ki je že par dni po preboleli koroni šel z mano na smučanje in sva smučala cel dan brez problema. Ja, še vedno odkrivajo, kaj pušča korona za seboj. 😬

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.