A kamjoniste da bo kdo udaril po ?epu?! Pa kaj ?e....Mislim, da so edini, ki se jih bojijo vse vlade! Saj so ?e pokazali, kako se blokira Ljubljano, luko Koper...
Raznorazne Klobase komaj ?akajo, da gredo v akcijo...
Glede na stvari, ki jih opa?am na cesti, bi rekel da te kamjonarji ?trajkajo 24/7. Uspe?na in neuspe?na prehitevanja ?ez vse tri pasove (sliko tega sem ?e enkrat prilimal na forum), nevarnih izletov na prehitevalne pasove, itd...
?lovek bi rekel, da bi bili ti profesionalni vozniki vzgled za strpnost in zrelo vo?no na cesti, a ?al niso.
no ja se opravi?ujem glede Pahorjevga troj?ka, ampak roko na srce tisti mo?ni minister za promet, mene ne navdaja z nekim upanjem.
Se popolnoma strinjam glede tovornjakarjev. ?e za ?asa avtomobilov, bi MORALI dati bistveno ve?je popuste na sistemu ABC. Sam ?e se narod ne punta, zakaj ga pa ne bi moilzli do amena.
Vinjeta za 125?? Kere hudi?eve mamile ?rejo s tavelko ?lico?!?! Najmanj?a dr?ava z vinjetami, z najbolj falirano zgrajenimi cestami (trojane, ?etvid, viadukti,...) in skoraj najmanj?mi pla?ami pa nam usekajo 125?.
Zdej ker je ta DARS tok zapufan in butast, ker so ga nategovali od SCT-ja pa do Primorja, bomo spet mi pla?evali.
Pa zato ker bojo turisti zdaj manj pla?evali, moram jest to razliko pokrivat al kaj?
Mislim, da bo s to potezo, Pahorjev troj?ek kaj hitro postal najhitrej?e najmanj popularna vlada.
Jest 125? ne bom dal.. gu?val se bom po lokalnih cestah.
Neki se je kuhal ?e cel teden in danes sem popolnoma premetal sobo. Med pospravljanjem sem na?el star CD od NFOX in si ga zdej vrtim. Za dons mam po?as dost, jutri pa naprej.
?iva jeba, to pove vse. Kamijonarji, jodlarji, vsi so se na kup zbral da mi parajo ?ivce. Ka?e sem bil preve? optimisti?en v?eri, me zanima kako so re?ili kolone, ko se je mimo peljala kraljica, ker kamijonarji so sveto in gladko zaprli/zablokirali vse pasove.
No ena pozitivna zadeva, ki sem jo danes opazil v moji voznji do Kopra.
?e ene par novih del na cesti, ampak delajo Clarkson style. Navrgli so ljudi in materjial in delal ko nori. I gues, bo malo nerodno, ?e bo mogla jutri kraljica ?akat v koloni, ker bo na vsake 3km delo na cesti.
Aha pa ?e ena kamjonarska, ki sem jo danes opazil. Kamjonar je rabil cca. 1k da je pogruntal da mu je odtrgalo cel blatnik ter gumo razneslo. Sej vem da je kamjon te?ko ustavit, sam 1km je pa mal dolga. Ustavil se je ?ele v tunelu brez trikotnika in pri?ganih smernikov. Sistem v tunelu ni zaznal ni? in je ?e veselo svetil zeleno.
Ja cene goriv padajao (?eprav ima OPEC zdaj ?e druge na?rte)... ma pa zanima ali bodo padale cene tudi vsem drugim artiklom, ki so se na ra?un dragih naftnih derivatov dra?ili? ?e se en motim je bilo za vsako podra?itev v ?tacunah, od kruha pa do mleka kriva dra?ja nafta. Mislim da tega ne bomo vidli, kar je ?e ve?ja natega od "lenobnega" zmanj?evanja cen bancina na pumpah.
No kot sem se v drugi temi ?e pohvalil sem poleg slede?ih prebranih knjig moral na?tudirat ?e HP literaturo za Blade.
Robert Levine: Sposobnost Prepri?evanja
Super knjiga, meni osebno ena bolj?ih. Podnaslov knjige pove dosti: kako nas kopujejo in prodajajo. Notri je zajeto veliko prodajalskih trikov, postopkov, ki jih je mogo?e zaslediti zadnje ?ase. Dotakne se tudi teme kultov, kako s prepir?evanjem rekrutirajo svoje ?alne in vodijo njihova ?ivljenja. Avtor se je za potrebe raziskovnja tudi zaposlil kot prodajalec avtomobilov, tuperware zadev, ipd...
Jeremy Clarkson: A world according to Clarkson
U bistvu gre za skupek njegovih kolumn in ?asopisov. V?asih tipi?no Clarksonovo modrovanje, a v velikih primerih sem se zalotil kimajo?ega v njegovih zapisih. Polna tipi?nega Clarksonovega humorja. En humorni ?lanek se dotika tudi sedaj aktualnega Haiderja in njegovih "prijaznih" Avstijcev.
V prebiranju:
Allain de Botton: Skrb za status; so far so good, ve? ko kon?am.
Dobro v vsej tej zgodbi je le in samo to, da ni nikogar drugega potegnil s sabo v smrt in da je bil kaznovan za svojo neumnost zgolj in le sam. ?koda, da se v primeru drugih pijancev za volanom to redko zgodi in potegnejo s sabo ?e marsikatero nedol?no ?ivljenje.
Recimo Kitajci s temi zadnjimi aferami s strupi v mleku, kr?iteljem grozi smrtna kazen. S katero se skoraj strinjam, saj to smatram kot poskus mno?i?nega umora.
Pri nas pa bi se to kon?alo s pomankanjem dokazov, morebitnim "odstopom" odgovornih, ki bi se delali da so ?rtveno jagnje in bi ?e kako leto vlekli mastne od?kodnine. Potem pa hej juhej v nove "zmage".
Komu na ?ast 150? za vinjeto. Kaj nas resno majo za norce!!! Najmanj avtoceste v celi Evropi, dr?ava ma "2 kvadratna metra", delal so itaq z drugo-razrednim materjalom, zato pa mamo take butaste obnove kot so tuneli proti Trojanam, potem vsak ta tretji most je hin, avtoceste so pa tak in tak skos zaprte zaradi del na cesti. In potem naj damo 150????
Jest pravim: ?i?ek ?e ve zakaj je iz Slovenije ?el....
Ali?i?a za prometnega ministra, ?lovk je dal cel svet okol in to ne?tetokrat, verjetno bolj ve kater sistem je bolj?i.
Ta najve?ji kriminalci pr nas lapajo o pravi?nosti. Ma ka bi prsu ke pa bi mu ene dve pravi?ne okol u?es prlimal. Najprej seb pa kolegom napolnijo ?epe pol se pa mogo?e pobrigajo za dr?avo, ?e niso slu?ajno preobremenjeni s prikrivanjem svojih poslov.
Prejle sem gledal tiso "soo?enje" na POP-u in vse kar sem hotu sli?at od "bodo?ega ministra", je da ne bo ukinil vinjet, in za to je rabu celo oddajo, da se je zjasnu.
Ne vem kje je tak problem da pa? damo eno 10 ali 14 dnevno vinjeto za ene 20? pa je.
Po dolgem ?asu sem se odlo?il da obi??em forum, meni dokaj v?e?ne revije, PCFormat. Na ?alost ugotovim da revije ne izdajajo, ter da so forum zaprli.... kar nekam prazno se po?utim. V kon?ni fazi sem rasel s tem cajtungom in se veliko nau?il tam. Ob priliki pogooglam, ?e so se ex-PCF foruma?i kam drugam prestavli....
Anyway, ?koda v?e?nega cajtuga, bi ga ve? bral/kupoval, samo vem, da zadnje ?ase ne bi pri?el na vrsto in bi se mi samo nabiral prah na njih.
Hmm je ta stric za vinjete al ne? Se sam bojim da bojo s kakim satelitskim cestninjenjem preltel al pa ABC za use... Naj uvedejo enotedenske vinjete, da bojo turisti pa EU sre?ni.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
The Band ~ Don't do it
Povezava za deljenje
Deli na druge strani