Evo že delam plane kaj vse bom počel od danes in 10 dni naprej. Prvega sem že prečrtal, pokosil zelenico okoli hiše. Bom verjetno postoril tisto kar drugače nebi, če slučajno ne fašem korone. 🥴
Ma, saj na koncu ima vsak po svoje prav. Meni je Zanimivo recimo tudi da doloceni na MTBju ne pozdravijo nekoga na specialki (in obratno). Kot da nas nebi bilo kar nekaj, ki vozimo oboje . Saj verjetno je pri vseh športih tako.
Jaz pač trdim da je e-kolesarjenje odraz 21tega stoletja; z manj napora do istega cilja. In da mora biti vse vsakemu dosegljivo. To mi gre pa na živce; zakaj bi moralo biti vsakemu dosegljiv razgled iz nekega vrha?
Saj vem; starokopiten in strasten kolesar sem. In kot takemu, mi gredo oči pač malo v nebo, ko vidim e-kolo. Verjetno gredo 70letniku , ki je prevozil več prelazov kot jih bom jaz kadarkoli (fouš sem mu) tudi, ko vidi, da mi vozimo lažje prenose kot so jih oni 40let nazaj in da mi vozimo z prehranskimi dopolnili, medtem ko je njim iz žepa na dresu gledal sendvič s pršutom...
Ampak ta, ki ti je prisel nasproti, bi bil lahko tudi z navadnim kolesom ... in je odvisno predvsem od tega, kaj se dogaja v glavi tistega, ki goni...
Ampak v tisti klanec se nebi mogel pripeljati s tako hitrostjo. Edino vozilo , ki se bi s tako hitrostjo pripeljalo je motorno vozilo , ki bi se ga da na daleč slišalo.
Aja... Zdaj so tu že električni avtomobili, tako da ja... Navaditi se bo treba na to.
Aha... torej je problem to, da gre nekdo prehitro v klanec? 🤪 To, da se nekdo vozi po sredini ceste pomoje ni odvisno od tega kaj vozi ampak predvsem to, kdo vozi ... Sicer jaz ne maram klancev... zato me tudi ne bos nikoli srecal na kaksni gorski turi, ker mi je bolj problem po kaksnem strmem klancu priti dol kot pa gor, ker si ne upam kar "spustit" pa kar bo pa bo... In tudi ni mi pomembno, koliko prevozim ter kako hitro... ampak bolj, da se sploh spravim na kolo ...
Ne, ni problem ce gre nekdo hitro v klanec (ali pa hitreje kot jaz, če ciljas na to). Saj sem napisal; avto bi se slišal, tako da tam ni bil problem samo v hitrosti. Problem je bolj v temu, da se marsikdo (ne vsi) spravljajo v situacije, ki jim morda niso kos.
Komur pa je e-kolo edini razlog , da se sploh spravi ven na zrak, pa zame spada v tisto skupino, kjer podpiram uporabo le-teh.
Sem podobnega mnenja... in mi tudi ni jasno, zakaj nekatere tako motijo elektricni bicikli... In se vedno vidim, da nekateri mislijo, da je to moped... da se vsedes gor in das gas... ... Se vedno je treba malo migat... in vsekakor je bolje to, kot pa lezanje na kavcu...
Saj nikogar ne ogrozamo z elektricnimi bicikli... 🙃
Ne,ne... Nikoli nisem zasledil,da bi kdorkoli mislil in širil informacije, da ni treba nič migati gor.
Bolj se gre za to, da se marsikomu zdi to neka bližnjica ali potuha, oziroma tista varianta "na noge lahko naredim 50km, na e-bajku pa lahko naredim 100km z vmesnim Vršičem in tam naredim selfija za FB". Ja... Nikomur ne škodi, ampak pri ljudeh, ki vozimo navadno kolo pa tako razmišljanje pač vzbudi neko reakcijo. Mislim, da je to razumljivo.
Kar pa se tiče, da se nikogar ne ogroža z električnimi kolesi... Dandanes se ogroža z navadnimi kolesi, droni, navadnimi kolesi, avtomobili, avtobusi, motorji itd,itd, AMPAK...
Čisto praktičen primer; se spuščam iz Rašice po makadamski cesti (torej, cesta kjer se vozi po desni strani in ki ni namenjena hoji vsepovprek po sredini). Se spuščam svojih 20kmh in nasproti po sredini s svojimi vsaj 25kmh e-bajkarka 20cm mimo mene... Navaden kolesar nebi šel tako hitro v tisti klanec, avto bi se slišalo... Kaj hočem povedati; ljudem ki so jim bile razne poti in destinacije do včeraj nedosegljive, so jim zdaj na voljo vse te poti. In marsikdo se iz včeraj na danes ni naučil tam varno in primerno obnašati. To je kot da bi jaz , ki mi je Krim maksimum kar se tiče hribov pri pohodnistvu, dobil neko pomoč (v nevmekaksni obliki) in bi šel jutri na Triglav... Aja... Saj to ljudje že počnejo..
Mislil sem na poštene kolesarje ne na šlepanje z pomočjo elektrike.To je isto, kot da bi se jaz po morju šlepal z blazino pa se hvalil, koliko km sem "preplaval". V bistvu vas električarje kolo vozi okoli za razliko od "normalnih" poštenih kolesarjev, ki morajo pošteno goniti kolesa sami.
Verjetno pravi kolesarji gledajo malo z prezirom te ta druge. 😎
Jaz zelo podpiram e-"kolesa" v določenih primerih. Na žalost poznam veliko uporabnikov e-"koles", ki ne spadajo v ta krog in hja... mi gredo vsaj na živce.
Preprosto bi se morala bolj jasno postaviti meja med navadnimi kolesi in tistimi,ki jih poganja (tudi) elektrika. Ker to,da se tudi na kolesarskih maratonih pojavljajo e-"kolesa" se mi ne zdi ok.
Sem pa v nedeljo prvič videl (in priznam; bil sem rahlo zgrožen) otrosko e-"kolo"... In ne, mali (cca 10let star) uporabnik ni bil invalid.
Jap... vsak dan po službi za kako urico in pol. To so "posledice" mladosti, ko sem treniral plavanje. 😁
Meni se zdi to nepredstavljivo. Sem eden tistih ,ki sem bil kot otrok po 2meseca na morju in tudi po 1teden nisem šel plavati. Letos prvo leto,da nisem bil niti blizu morja (razen s kolesom pozimi ).
Kar se otrok in potepanja tiče: otrokom je čisto vseeno. Komplicirajo (ali pa ne) starši.
Ko je hčerka imela dve leti in pol ter sin štiri mesece, smo najeli avtodom in odšli za en mesec na pot: Monako, Marseille, delta reke Rhone, Andora, Montserrat, Barcelona, Benicarlo, Valencia, Elch, Granada, Málaga, Gibraltar, Tarifa, Sevilla, Palos de la Frontera, Sesimbra, Lizbona, Fatima, Santiago de Compostela, Salamanca, San Lorenzo de El Escorial, Madrid in Zaragoza. V enem mesecu 7625 kilometrov. Tako da ni problem potovati z majhnim otrokom. Mislim, ni ovira otrok, ovira je kompliciranje staršev...
Mislim sej, svaka jim čast, da je vse še zmer lepo povezano in tudi Tržaška je res potrebna obnove. Ampak rush hour je najhujši na vpadnicah, plus tega se vsi vozijo z avti, ker zaradi korone nočejo na javni promet.
Ampak označeno je pa katastrofalno. Iz Viške ko zaviješ levo na tržaško , moraš 3x pogledati kam sploh zapeljati , nikjer znakov za "vožnjo mimo", omejitev ostaja 60kmh, ceprav je luknja ob cesti globoka vsaj meter in pol in "zaščitena" oziroma označena je z štorasto postavljenimi plastičnimi količki...
Tako so ponavadi označena delovišča , kjer dela trajajo par dni, ne pa par mesecev.
Danes mineva 30 dni od vrnitve z dopusta in pricetka uporabe stevca na kolesu. Trenutno stanje; 460km in pocutje odlicno. Poleg tega se pospeseno fitnessiram in delam vaje za moc.
V kratkem nameravam s kolesom na Menino ter izpit gor Meninca ali 2. Ce odpedaliram iz domace Soteske ter se vanjo vrnem, s tem da zelim krozno kolesarsko turo. Kako se priporoca; iz GG oz. Bocne gor ter spust v Tuhinjsko z vrha menine, ali raje obratno klobaso? MTB!
Jaz sem bil na Menini samo 1x in sem šel iz Tuhinjske doline gor in potem dol v Bočno. Mislim da je to bolje, saj je proti Bočni lepša podlaga in bolj primerna za spust. Je pa res,da je iz Bočne bolj senčno. Vsaj tako imam v spominu; upam da se ne motim .
Krasen sončen dan z veliko kofetkanja, zafrkancije, pogovoru o sezoni,ki se počasi izteka...
Kilometrina je bila tokrat po dolgem času (ko je govora o izletih na nedomacih koncih) zapisana z dvomestno številko,ampak.... Smeha je bilo pa za izvoz.
Od gdaj je tam makedam ? Kolikor sem se vozil je asvalt iz Z. Jezerskega čez Avstrijo na P. sedlo v Logarsko, razen če kaj pipravljajo...... To je dobra tura
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
V mojih očeh ne .
Povezava za deljenje
Deli na druge strani