danes pisal in moj ?esti ?ut cilja na 4 eno sm narobe naredo
bile naloge:
1) kolik?en je gravitacijski pospe?ek 500km nad zemeljskim povr?jem
g=G*(m/r^2)
r-ju je treba poleg radija pri?teti ?e 500km in to je vsa fora
2) avto zapelje v luknjo (kotanjo). Skolik?no silo pritiska na tla?
F=Fc+Fg (pr?l okol 10.4kN)
3) izra?unat le blo radiane, kotno hitrost, koliko obodov nardi telo v 20min,... te fore
4) zapi?i 3. keplerjev zakon pol ga je blo pa treba uporabit. koliko let je marsov obhodni ?as pa si mel za zemljo podano kolk je oddaljena od sonca pa obhodni ?as (na s) in sem izra?unal K, ga uporabil v marsovi formuli da dobil vn ?as (nekje 1.9let) a^3/t^2=K
5) tu pa sam vem da je vodoravno kro?il en vijak pa sem narobe ra?unal
Mene pa zanima potek kako zra?unam naslednjo nalogo:
Pilot mase 90kg v navpi?ni kro?ni zavoj z radijem 600m in ima stalno hitrost 100m/s. S kolik?no silo pritiska na sede? ko je v najvi?ji to?ki zavoja? (looping)
Jz sem dal F = Fg + ar (sila je sila te?e + radialni pospe?ek) in sem ven dobil 898.7kg kar se mi zdi mal velik
Popravil imprezo in jo prodal to je kurc od avta sam da je subaru nabavil pa mitsubishi EVO X --> in ga vsul na speed challenge-u dobr da mam 5 kuponov za popravit totalko tko da se ne sekiram
No tole je bil pa veli?asten trk.... v telegraf ?tango v pu??avi :
v moji mapi naredo totalko komi nakraspam dnar za imprezo pa da jo zrihtam pol se pa edn cepec spomne sred proge na bremzo postavt jz pa direkt odzad v njega, rollover pa pristal ob cesti + TOTALLED kk naj zdej popla?am mi tut ni jasno markerjev ni ni? ve?, mam pa ?e en avto za grip z khmm... 216bhp in si lahka glih k...c z nm obri?em ta igra je kruta
u na?mu kampu na krku ma? zraven parcele mo?nost dokupit bojo za privez majo klan?ino za v vodo spu??at tut sam mor? met na spredne poggon zarad alg je ?e na ta ra?un ena BMW 5ka napol plavala
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
danes pisal in moj ?esti ?ut cilja na 4 eno sm narobe naredo
bile naloge:
1) kolik?en je gravitacijski pospe?ek 500km nad zemeljskim povr?jem
g=G*(m/r^2)
r-ju je treba poleg radija pri?teti ?e 500km in to je vsa fora
2) avto zapelje v luknjo (kotanjo). Skolik?no silo pritiska na tla?
F=Fc+Fg (pr?l okol 10.4kN)
3) izra?unat le blo radiane, kotno hitrost, koliko obodov nardi telo v 20min,... te fore
4) zapi?i 3. keplerjev zakon pol ga je blo pa treba uporabit. koliko let je marsov obhodni ?as pa si mel za zemljo podano kolk je oddaljena od sonca pa obhodni ?as (na s) in sem izra?unal K, ga uporabil v marsovi formuli da dobil vn ?as (nekje 1.9let) a^3/t^2=K
5) tu pa sam vem da je vodoravno kro?il en vijak pa sem narobe ra?unal
Test mel 100 to?k izgubil sem jih pa 15
If in doubt, flat out...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani