Ni ravno doma?a, se je pa danes drsala z nami na eni od debelo zamrznjenih mlak za napajanje ?ivine na Veliki Planini. Pravzaprav bi ?ivalca morala biti na drugi strani ledu, ampak son?no spomladansko vreme...
triturus vulgaris (al neki tazga):
The only aproved cure for too much fun is three much fun!
?e jugo je imel signalno lu?ko za kratke lu?i in to na sredi zraven ?tevca, danes pa marsikateri avto te lu?ke sploh ne premore, kako naj potem ?ofer ve, kaj mu gori. (nekaterim tud lu?ka nebi pomagala). ?kodilak ima to signalno lu?ko integrirano v stikalu za lu?i dale? od o?i in za pogled skritem za volanskim obro?em. Saj se trudim da v primeru megle preklopim stikalo iz "auto" na "kratke", ni pa nujno da mi to rata vedno. Senzor svetlobe je dovolj ob?utljiv in ?isto zadosti hiter - ?e nadstre?ek pred slu?beno gara?o je dovolj za preklop, ampak sem pa prepri?an da tudi meni rata v?asih v megli vozit samo z dnevnimi. Od doma se odpelje? v soncu, ?e pri Sokli?u pa zapelje? v meglo in ?e je sloj tanek sonce pa visoko, je svetlobe ?e vedno dovolj da ne preklopi.
?kodilak v trenutku preklopi lu?i takoj ko zapelje v predor. Senzor svetlobe pa lahko nastavlja? kolikor ho?e?, pa ne bo zaznal megle. Vsaj ne v sedaj pogostih primerih, ko je debelina le te ene 15-20m sonce pa od zgoraj in je same svetlobe precej ve?, kot npr. v obla?nem vremenu ko je svetlobe ?e dovolj za dnevne lu?i.
Pa kaj g Novakova ska?e u luft zarad mavrice. Par let nazaj je bila njena farna cerkev za novoletne praznike odeta v mavri?no osvetljavo (kar je pravilno, ker v cerkvah je najve? unih), pa je bila Ljudmila takrat ?ist tiho.
V ?lanku se odreka pravica mediju financiranem iz javnih sredstev da zganja propagando za, medtem ko ustanova financirana iz javnih sredstev lahko zganja propagando proti. Dvoli?nost je na slovenceljskem doma.
Rusi niso nikakr?no zagotovilo pred ?irjenjem ISISa, ker ISIS niti slu?ajno ni njihova primarna tar?a. Oni podpirajo Asada in bombardirajo prete?no na Zahodu Sirije. Gre za sprevr?eno rusko propagando, ki govori o borbi proti ISISu, bombardira ga pa (skoraj) ne.
Pa res ne vem zakaj Turki in Rusi ne stopijo skupaj - oboji imajo enak na?in delovanja - ISIS ni njihova primarna tar?a. Gre za sprevr?eno Tur?ko propagando, ki govori o borbi proti ISISu, bombardira ga pa (skoraj) ne.
Napad na eno ?lanico nata je napad na vse ?lanice nata. Povsem enako je napad ene od ?lanic nata na katerokoli drugo dr?avo v bistvu napad nata na to dr?avo. Tako da ja, napadli smo Rusijo.
Pa ne mi re?, da je bilo to slu?ajno, pa da se je nekdo mogo?e na osnovi napa?ne ocene prehitro odlo?il, ali pa da je imel nek posameznik prerahle ?ivce pa je ponesre?i pritisnil spro?ilec. Tur?ija v ?elji postati lokalna velesila na na?in da ?imbolj destabilizira regijo pa? ne izbira sredstev (ISIS jim je v korist). Ampak Turki so na?i prijatelji in zavezniki (kar Rusija ni) zato jih moramo pri tem podpreti. Bomo od njih v zahvalo dobili ?e kak?no izbeglico ve?.
Saj nih?e ne trdi da je vsak musliman terorist, je pa problem da je vsak samomorilski terorist musliman...
Tole je pa kot znamenita izjava ?ige Turka na Siolu. Boss a si jo mal priredil da se nebi porajtal, da se vla?i? po jan?evem portalu?
Seveda Turk nima ?ist res, niso vsi teroristi muslimani. Definicija terorista prosto po Pre?ernu: nekdo ki pobija nedol?no civilno prebivalstvo. V ma??evalnih pohodih ameri?ke soldateske po 11.sept. je umrlo nekajkrat ve? nedol?nih civilistov, otrok, ... kot jih je v tistih njihovih dveh turnih. In mo?no dvomim, da je bilo med piloti ameri?kih bombnikov kaj veliko muslimanov.
Nekomu se je zdelo ?koda absorbcijskega sredstva, pa ga je samo ene pol pesti vrgel na veliko lu?o olja in antifriza na asfaltu. In potem fa?e tabornik lepo koli?ino oljne prhe od spred in zad (eden je vozil ?e pred mano). Ker je kot resen terenski avto seveda na debelo pokrit s prahom je nastala lepa packarija. Avtopralnica danes je bila samo stran vr?en denar, niti malo ni ?lo dol . Tako da sem avto direkt iz avtopralnice moral doma ?e cel popoldne drgnt (je bla ?e moja ljubosumna).
Problem ki gre meni pri LED na k.. je, da nikoli ne more? 100procentno vedet kaj si kupil. Vsi nekaj ogla?ujejo da lampa vsebuje original npr. Cree ledice, potem je pa v resnici pri cenovno dostopnej?ih 3/4 kitajskih ponaredkov. In razlika med original in ponaredkom je kot no? in dan.
Imam LED od Filipsa. Tudi v slu?bi smo montirali LED namesto metal-halogenskih in je sedaj ena taka ?udna bela nenaravna svetloba.
Meni ni v?e? niti malo pa tudi zaposleni se prito?ujejo. Je pa res, da odpade pogosta menjava.
Smo pred ?tirimi leti tudi zamenjali vse reflektorje z led in sedaj vsi po vrsti crkujejo (so pa made in germani), ?eprav naj bi delali najmanj 10 let. So nam upo?tevali reklamacijo in sedaj smo montirali novo generacijo led, ki pa naj bi zdr?ali kar 15 let.
Me prav zanima...
Se mi zdi da LED ni glih pametna svetloba za 8 urno uporabo. Spekter je definitivno najbolj zdrav pri ?arnicah, kak?ne LED bralne lu?ke niso usluga o?em. Ampak po?akajmo ?e mal, ko se halogenskih spolh ne bo dalo ve? dobit. Se bodo ?e kaj spomnil tamle not v Brukslu, tako kot so ukinili neekolo?ke navadne ?arnice da bi pospe?il prodajo "sijalk" z ?ivim srebrom. (baje da je ta v eko sijalkah jedilen).
Ni treba biti genij da opazi? manipulacijo medijev. Le ti v zadnjem ?asu na veliko poudarjajo, da izbeglice be?ijo pred ISISom. Aha, bombe ruskih bombnikov in ameri?kih dronov so pa balzam za du?o.
Danes je bila na Valu 202 kontaktna tema o tem, katere svobo??ine nam bodo sedaj v imenu varnosti vzeli. Zase vem, kaj mi je prinesel 11.sep. - to da mi od takrat na ?ihtu tudi do 10krat na dan obrnejo ?epe in me pre?latajo. Ker je baje to v Parizu nov 11.september, razmi?ljam, kak?na bo nadgradnja tega 10kratnega ?latanja in obra?anja ?epov. Na misel mi pride le ?e rektalni pregled. Hemeroidi pazite se!
Glede na to, da je novost revolucionarna, jih mora? kupit.
To je zagotovo pametno kupit voznikom, ki ?ivijo v Ljubljani in imajo do ?ihta 1,5 km (se v resnici ne vozijo na ?iht, ampak gredo vsakodnevno samo preparkirat z enega parkplaca na drugega).
Da ti pa trgovec forsira bencin ali pa dizel? No, ja, mogo?e pri kak?nih ?enskah, ki se ne spoznajo dosti na avtomobile, pa so same in nimajo koga vpra?at in pa? vpra?ajo trgovca v salonu...
Ne samo ?enske, po moje vsaj 80% mo?kih ni glih obsedenih s spremljanjem dogajanj na podro?ju avtomobilske industrije, nimajo zadosti podatkov in njih so trgovci precej bolj veseli. Je pa vsak trgovec pa? trgovec, meni je nekdo pred kratkim pri zimskih gumah poizkusil prodajat bu?ke.
Zanimiv primer je bil v na?i firmi pred kratkim, ko so za nas kupovali nove avte. Kar naenkrat so bili vsi ekonomisti in pravniki glavni strokovnajki tako s podro?ja avtomobilizma, kot tudi z na?ega strokovnega podro?ja. In so kupili avte kakr?ne ne rabimo, na na?in ki bo po prevo?enem kilometru hudi?evo drag in s pogodbo ki ne omogo?a da vgradimo za na?e delo nujno opremo. In na avtih se v gara?i veselo nabira prah, ekonomisti in pravniki se pa ?e vedno hvalijo kako dober posel so naredili.
Ja zakaj jih pa zve?er ob sedmih na?ene? spat? Pusti jih malo dlje pa bodo zjutraj spali kot angel?ki. Predzadnjo no? pred ?olo pa spet nazaj na ?olski "urnik" pa ima? mir.
Pri nas ne pali ker zavohajo prevaro in potem zanala?? ?e bolj zgodaj vstanejo.
Btw., a kdo ve kako 4letniku in 2letnici razlo?it kaj je to prehod na zimski ?as?
Se strinjam, veliko je forsiranja s strani trgovcev. Saj je tud tista famozna veriga ki je kao bolj?a, sforsirana od strani tr?nikov. Pri zucukiju in pri macdi sem imel jermen, z vsakim avtom sem naredil prek 300Kkm. In ko se jermen zamenja naslednjih 120Kkm tud pomisli? ne nanj, medtem ko pri veri?ici ima? skos ?anse, da gre kaj narobe. Ni mazda edina firma s te?avami okol verige, vse znamke so imele te probleme. In ?e ni v garanciji, potem ? $ ? ? ?
Kaj in kdo je v ozadju bo pokazal ?as, ampak ne mi o tem, da so to vojni begunci, ker vojn v bli?ini Evrope je bilo ?e en mali miljon, pa ni bilo tega.
Z EU je konec. Dokaz: princ teme je stopil iz teme in na TV izjavil, da je EU eno navadno zdru?enje plemen. In to izjavi on, ki je EU koval v zvezde in mu je vsaka druga al pa prva beseda evropskost, evropsko, evropski duh...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ni ravno doma?a, se je pa danes drsala z nami na eni od debelo zamrznjenih mlak za napajanje ?ivine na Veliki Planini. Pravzaprav bi ?ivalca morala biti na drugi strani ledu, ampak son?no spomladansko vreme...
triturus vulgaris (al neki tazga):
Povezava za deljenje
Deli na druge strani