Prav imaš, Podzemelj je. Tu sem bil tri dni, une slike zgoraj je pa Tromeja, Ita, Aus, Slo. na polno vozijo z gorci gor,pa krasen razgled je!
Jp, Podzemelj in Planina v Podbočju sta edina žiga , ki ju na Dolenjskem še nisem dobil (se bo lepo skombiniralo v 130km vožnjo čez Vahto). Moram priznati ,da me je Dolenjska in predvsem Kočevska regija daleč najbolj pozitivno presenetila kar se tiče same organiziranosti poti , gostoljubja do kolesarjev ipd. Nekako najmanj pa Gorenjska.
Sicer pa tromeja; nisem še bil,je pa baje zelo strmo?
Lušten krog po Gorenjskih koncih Čez Bohinjsko sedlo preko Bohinjske Bistrice na Pokljuko, preko Bleda in Krope (obožujem to vasico) in Jamnika (baje eden bolj fotogenicnih razgledov na tamkajšnjo cerkev-pogost motiv na koledarjih) nazaj v Kranj.
Eeeee, kolikor imam rad Štajersko in Koroško, tako me Gorenjska pusti hladnega. Žal. Vsega naveličani natakarji na Pokljuki (jebemti masovni turizem) in natakar na Petrovem Brdu, ki je (še pred prvim kufetom ) ženski polovici pametoval kako ima previsoko kadenco žal ne pripomorejo k dobremu vtisu. Saj verjamem,da ni nič slabega mislil,ampak pretirana domačnost za dobro jutro...
Moram pa pohvaliti gostilno Danica (oziroma tamkajšnjo natakarici), ki si je vzela kar nekaj minut časa,da nama je opisala pot na Pokljuko in svetovala za naju najbolj primeren dostop. Kapo dol. Nekateri ne mignejo s prstom , ko "zgolj" prideš po STKP žig.
Fotka je bila narejena z opeko,vem. In,ne Mraušk, tokrat ne bo fotke kave . Kar pa ne pomeni, da jih ni bilo...
Nejc ni vse nastavitev,enim ja,drugi pa imajo probleme,celo profiji. Tu je res pomembno več stvari,zato ni recepta,. Poznam vse standarde o velikosti in nastavitvi kolesa ampak eni pač niso za kolo,drugi se pa nekako prilagodimo in peljemo dalje. Redki pa sploh nimajo problema kakorkoli si nastavijo kolo...... Mene prvih nekaj voženj spomladi boli malo zadnjica in vrat,potem pa imam mir celo poletje do jeseni. Ti Nejc tega ne poznaš ker voziš skozi celo leto.
Hm... Mozno. Vsak po svoje reagira, zato je meni ena lepših stvari ,ki ti jih šport nudi, da znaš poslušati svoje telo.
Mene osebno sicer nikoli ni nič bolelo (razn musklfibra), tudi ko sem vozil "zgolj"sezonsko. Poznam pa kar nekaj ljudi, ki so imeli konkretne težave, ki pa so po kvalitetnem bike fittingu izzvenele. Jaz fittinga sicer nisem šel delati, sem pa rabil kar nekaj časa,da sem si nastavil kolo,da mi je kot ulito (saj za do 4h je šlo,kar je bilo pa več pa to ni bilo to)
Ampak... Sam preživim kar nekaj ur na kolesu.. nikoli me ni nic bolelo. Parkrat začutil mravljince tam spodaj in so minimalni popravki sedeža rešili problem.. pa sem sicer kar občutljiv na bolečino in slišim svoje telo.
Ko poslušam kako nekatere boli tazadnja prvih par voženj... Bajk je treba v nulo nastaviti.
Haha, Ma itak da je . Lej moj prvi bajk je bil za 300eur nek treking iz sport directa. Nekaj takega kar bi zdaj vsakemu odsvetoval. Pa me je tako potegnilo notri, da sem z njim kaj kmalu začel delati po 1000km/mesec , šel še isto leto po prvo specialko pa potem isto zimo še po mtb...
Pa potem po novo specialko pa nov mtb...
Kaj hočem povedati; preveč kompliciramo pri neki dejavnosti,kjer je edino pravilno ,da je edino merilo koliko se pri tej dejavnosti uživa.
Sam bi sicer odsvetoval nakup v hervisih ipd, sploh zato ker tu ni govora o povsem osnovnih kolesih.
Če bi bil budget 400eur, potem kaj drugega nebi prišlo v poštev,ker se pa gleda kolesa ,ki stanejo več, imaš pa tudi drugje ze kaj pametnega.
Cube; imajo dober price /performans, meni sicer geometrija njihove specialke sploh ni potegnila, pa tudi ... No.... Ni mi bila všeč
Pa čist tko; o kakšni vožnji se pogovarjamo? 1x na teden umirjeno po 2h -3h ali parkrat na teden po 2h? Na koncu so razlike med kolesi v istem cenovnem rangu manjše, kot si priznamo. Važno da je velikost okvirja prava in da se uživa...
Nejc 1986 Saj zato se pa imenuje treking , da se z njim zapelješ tudi normalno po ravnini ker z tem kar imajo novejši mtb po cesti nikamor ne prideš .....spredaj 34 zadaj 50-11
No,ja... Sam imam spredaj 22-36, zadaj 11-36 (10p), pa me po ravnem bolj bremzajo široke gume,kot pa prelahke prestave. Se da tudi z 29col MTB kar lepo peljati po ravnem , sploh če si daš slick gume. Seveda pa temu ni namenjen. Meni je šlo vedno na živce imeti triplo spredaj; nonstop neko šaltanje in ketna vedno postrani.
Hm, moja mt ima na trekingu tale feder pod zicem (in naredi nekje 4jurje/leto z njim), tako da nekaj izkušenj imam iz prve roke...
Minusi: težje nastavis pravilno višino zica, v klanec izgubljas energijo, teža.
Plusi? Jaz jih ne vidim. Kolo mora biti udobno tudi brez fedrov. In udobje se nastima s pravilno nastavitvijo kolesa , ustreznimi oblačili in (če sedež ne ustreza) z ustreznim sedežem.
Iskreno; za normalne (tu imenovane nedeljske) vožnje se dostikrat niti prednjega vzmetenja ne rabi in (sploh ceneni) fedri dostikrat predstavljajo samo dodatno težo in ena stvar več ki rikne.
Ampak ok, če je želja... Se lahko ta feder dokupi tudi naknadno. Naj ne bo to jeziček na tehtnici za nakup kateregakoli dotičnega kolesa
Ponudba koles CUBE je na kolesarskem trgu poznana kot ena najbolj ugodnih. Kljub odlični kvaliteti in vrhunskemu dizajnu, lahko kolesa CUBE v trgovinah najdete po izjemno ugodnih cenah, kar jih dela drugačne od...
Tale Cube ni napačen. Probaj če imajo v valy Kranj kaksnega na zalogi s popustom.
Off topic; na mtb so trije zobniko spredaj že zdavnaj passe... A na trekingih še zmeraj vztrajajo ?
Naj ji bo prav, naj ji bo všeč, ne gledati samo rang opreme pri menjalniku (jebes deore menjalnik če je vse ostalo 3range nižje) in predvsem naj kupi v specializirani trgovini.
Navijam za v brejke in recimo komplet alivio opremo.
Budget pa je?
Aja,,konec sezone? Jaz sem specialko kupoval novembra in sem za malo zgrešil popuste... Zdaj je sezona na višku in tako bo še vsaj 1mesec.
Ja res je in lahko greš to kar si na koncu napisal ampak te čaka 10 ur pedalkanja. Edelweisspitze je pa razgledna ploščad na katero se lahko pelješ s kolesom in je od glavne ceste oddaljena samo nekaj sto metrov v hrib po kateri se potem spustiš nazaj na cesto po kateri si se pripeljal. Spodaj je tudi velik parking za avtobuse tako, da ne moreš zgrešiti pa tudi označeno je. Od tu proti kraju Fusch si lahko ogledaš tudi neke vrste muzej ki je pred 10 leti bil zastonj. Ne vem kako je za kolesa, ampak za avte je prelaz odprt do določene ure, ampak to verjetno že veš. Če greš poročaj in seveda čim manj trpljenja.....
Na Grossgl.sem že bil, ampak z avtom. Kaj te zanima?
Jaz sem bil zgolj iz smeri Heiligenbluta do Franz Josefs hohe.
Mika me še iz druge smeri ( iz kraja Fusch )in pa da usput obiščem še Edelweisspitze. Nekako si ne predstavljam Edelweisspitze; a je to prelaz,ali je "dead end"?
Če si prav predstavljam je možno tako : Heiligenblut- Franz Josefs hohe- edelweisspitze-fusch-edelweisspitze - Heiligenblut?
Uau... še z avtom bi bilo zanimivo in bi sopihal(benzinar, seveda😛). Ne pa, da greš s kolesom gor. A ni bi Giro tudi tukaj?
Jp, res je bil Giro gor. Jaz sem bil leta 2017 iz obeh strani gor v enem dnevu in ja... Je brutalno. Mene je takrat tako zacaralo, da od takrat preživljamo dopuste in podaljšane vikende na takih punktih.
Bravo..👍. a tako vroče je bilo? Ker je kar višina gor.
Gor na Zoncolanu smučamo primorci velikokrat take enodnevne variante. Je zelo urejeno in lepo smučišče.
V sutriu je kazalo 35 v senci in slabih 40 na Soncu. Po poti sva nafehtala vodo pri domačinih, da sva se hladila. Jaz sicer nimam tezav z vročino (na neki točki odmislim vročino, mraz , moteče faktorje) in vozim na nizkem pulzu. Kolegica je pa kar trpela... Močenje nogavic , rokavic ,podkape pomaga....
Na vrhu je bilo soparno in Predvidevam da okoli 25stopinj .
V sutriu se je ob povratku ulilo in je nekako šlo... Ko pa je nehalo deževati , je pa iz asfalta zacelo buhteti...
Ampak, ko potem človek pride do avta in gre na pizzo in se naslednji dan spomni na vse skupaj.... Ja....
Nejc se nebi smejal glede kilometrov iz dveh razlogov; vem kako zajebano je začeti in koliko truda in odrekanja na vecih področjih sem jaz vložil v to,da lahko zdaj odpeljem meni ljube trase in predvsem zato ker vem, da večina ljudi doma po cele dneve lenari in ravno taki so najbolj pametni.
Če jih je bilo 15, je super, če jih je bilo 115 je prav tako Super in če je bilo nekje vmes je prav tako Super. Važno da je gušt.
Super si to zvozil,vsaka ti čast. Jaz grem pa jutri do Dravograda s kolesom,da vidim če mi še vedno paše sedež na rit ali obratno pa upam,da me kaka ploha ne dobi,bo pa malo hladneje,pardon malo manj vroče.
Hvala,hvala. Ja, obožujem kolesarjenje po Italijanskih prelazih... Drug svet je to....
Lušten soboten izlet , začinjen z vzponom na Zoncolan, vročih 36stopinj in dežjem zadnjih 60km...
Iz Pontebbe na Nassfeld , spust v Avstrijo, preko Plockenpass nazaj v Italijo in na zloglasni Zoncolan iz manj strme strani iz Sutria (vseeno zadnje 3km kar lepo našpona na 15-20procentov), ter preko Tolmezza nazaj v Pontebbo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ko ti sredi dneva zazvoni telefon in kolega reče "stari, a greš z nami na Grossglockner v Nedeljo?"....
Če nebi bil Frei,bi si pa zrihtal Frei
Povezava za deljenje
Deli na druge strani