Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano

Neka let. dru?ba je ?irokim ljudskim mno?icam prodala bu?ke, da pri njih se pa kaj takega ne more zgodit, ker pri njih je pa stevardesa v pilotski kabini ko gre kdo lulat. In ti sedaj te bu?ke prodaja? naprej, ?eprav je laiku jasno, da stevke niti slu?ajno niso usposobljene za nadzor pravilnosti postopkov pilota, niti niso trenirane kot specijalci da bi lahko karkoli fizi?no prepre?ile. Tako so v kokpitu zgolj za entertainment. 

?e ve?, v kriti?nih fazah leta tudi prisotnost pilota ni zagotovilo, da nebi "idiot" mogel kre?iral avijona.

Edina mo?nost za zmanj?anje tveganj je, ?e bi se rednim enoletnim zdravni?kim pregledom za podalj?anje licence dodal tudi psiholo?ki test. Ampak kaj takega bi bilo za letalske dru?be ?ist predrago. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

ker ko bodo enkrat ?olanje in pripravni?tvo zaklju?ili, bodo puf odpla?ali v 2-3 letih.

Ve?, tvoj argument o edini mogo?i ra?unici s posegom v varnost, bi bil lahko celo premisleka vreden, ?e letalski promet nebi bil ?e dolga leta z naskokom najvarnej?i na?in potovanja. 

?e misli?, da mi s sprenevedanjem in obra?anjem besed nisi odgovoril, se seveda moti?.

Malo prehiteva?. Oz. si napa?no obve??en. Ko bo enkrat kar ti imenuje? pripravni?tvo zaklju?il (to ni v pol leta), lahko upa na zaposlitev za jurja neto v tujini (pri nas itak ni ?ans). Koliko let tako je potem zelo odvisno, nekateri tud celo kariero. Tako da tisto tvoje o pufu v 2-3 letih je... 

Jaz o trendih zni?evanja varnostnih standardov, ti o zadovoljstvu z najbolj varnim na?inom prevoza. Me veseli da si zadovoljen. 

Lepo da si razumel moj odgovor. ?e mi ?e ti odgovori? na tista vpra?anja a ti je vredu da te po luftu okol vozi "prostovoljec"? Kako je mo?no da je cena letalske vozovnice Lj - London pol cene vozovnice za vlak letali??e - center? Lahko odgovori? tudi s sprenevedanjem in obra?anjem besed.   

Saj z dacijo na dva airbaga se pa ti ne vozi? okol, kenede. 

Dejanja takih idiotov se da prepre?iti dokaj preprosto: uvede se predpis, ki zapoveduje, da morata biti v pilotski kabini vedno dve osebi. Mnoge letalske dru?be imajo to ?e dolgo. Ker vsem kontrolam navkljub ne mora? vedeti kdaj se komu sfuzlja. In vse kontrole so tudi samo ?love?ke - z vsemi pomanjkljivostmi (?eprav gre po tvoje samo za dobi?ek).

Nobena stevka niti slu?ajno ne bo opazila da je "idiot" v FMS vnesel napa?en podatek ali zaj... kaj drugega. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

V?eraj prvi? zaplaval v morju... sicer le za 10min, ker je mela voda le 13?C ampak za prvi? letos bo dost.

V tem lenem ?asu se temperatura vode pri plavanju ponavadi podaja v dol?inskih enotah (cm, ali ?e bolj?e, mm) :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

To bo, ja. Za samomorilska nagnjenja enega idiote je kriv kapitalizem  :vskalo:

Verjetno ?e nisi sli?al za pogruntav??ino tebi izgleda da ljubega kapitalizma imenovano "Pay to fly".

Kopilot za nalet 500ur (pogoj da lahko upa na redno zaposlitev) na linijskih letalih ne dobi pla?e, pa? pa mora celo sam pla?at. Posredni?ke agencije za to zara?unavajo med 55 000? in 85 000?, kopiloti si morajo ta denar po ve?ini sposodit. In potem ima? kopilote zapufane, in ker ne dobijo pla?e, brez sredstev za pre?ivljanje. Tebi bi bilo zagotovo v?e?, ?e bi vedel da te vozi kopilot, ki je no? prebil na stolih na letali??u, ker za sobo nima denarja.

Pa ?e to mi razlo?i. Ekonomija kot temelj vsemogo?nega kapitalizma je (kolikortoliko) ekzaktna znanost. Kako je lahko cena letalske vozovnice v London ( 7,99?) dvakrat ni?ja kot je potem karta za vlak z letali??a Gatwick do Londona (15 - 19 funtov). Ra?unica se izide ?e se posega v samo varnost. In ker je kapital pri nizkocenovnikih ?e zdavnaj pojedel prihranek ki se imenjuje minimalna ?e dopustna opremljenost letal, so se potem spravili na ljudske resurse.  

Tako da sam ne mi govorit, da je kapital tu v tem primeru nedol?en.

?e pa te zanima kaj bi jaz izbral, neoliberalisti?no ceno vozovnice ali tisto, kot jo ti imenjuje?, socialno ?ute?o. Ti se skoraj gotovo vozi? v da?iji na dva airbaga. Tako nekako je tista neoliberalisti?na . 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

?e vedno aktualno v zvezi z letalsko nesre?o v francoskih Alpah, v francoskem dokumentarcu v zvezi s tem je bil objavljen podatek, da Lufthansa od leta 2009 ni zaposlila niti enega kopilota. Vsi so samo prekerni delavci. Ni? ?udnega, da je potem Merklca nesla svojo rit pokazat na kraj nesre?e, ima tud ona svoj del zaslug.

Tale svetovni turbokapitalizem bo po?ru samega sebe, in zgleda da prav kmalu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Ene dva, tri mesece mu je ?e manjkalo do tretjega leta starosti, ko mi je mulc za?e z: "Ati a mi bo? kupil tablco? A ti ve? kaj je to tablica, ati, a ti ve? kaj je to tablica, to je tak ra?unalnik."

Seveda je ?e dolgo ne bo imel. (ma fotra ?e iz za?etka zadnje tretjine prej?njega stoletja)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Moti me to, da za to ponarejeno magistrsko se je sigurno vedelo ?e prej.

Tudi Mirko bi lahko napravil proverko pravo?asno.

Sploh pa ne vem zakaj tolk ene panike, najbolj po?ten politik ima tud ?etrtino diplomske, na faksu katerega je delal samo najve?ji "olo?", prepisano iz ene knjige brez navedbe citiranja, pa ni imel te?av.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

To teb tdi navor prtegne sravfe

To zna res bit resen problem, feltna na 5 ?raufov je za TDI navor ?ist premalo jih znajo stri?ne sile po??ipat. Bo treba dobit kaj od tovornjakov.  

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Hoferjeva pnevmatska vrtalka se je izkazala  :notworth:

?eprav vedno za zategovanje uporabljam momentklju?, mi hoferjev pnevmatski ?raufar ni uspel vedno odtegit vseh matic. Pa preden ga najdem in pripravim, imam na roke ?e kar nekaj odvitega. 

?e kdo kupi tisto hoferjevo ?udo, prodam u pola cjene :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

?ist jezen. Sem mislil ujet son?ni mrk, pa smo mel neke interne oddel?ne sestanke, katerih vsebina je bila ena velka bedarija in dva komada sta stokala o zadevah, ki nimajo popolnoma nobene veze.

Tko pa sem zamudu vse skup zarad dveh kretenov, ki sploh ne vem zakaj sta bila na na?em oddel?nem sestanku. :angry2:

?e ti je v tola?bo, delni son?ev mrk, tud ?e je 99 procenten, je kot da nisi videl ni? v primerjavi z popolnim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vrata Inotherm
Napisano

Za plasti?na sem sli?al da se krivijo, alu je tisti taprav. Potem so pa ?e razni na?ini odklepanja kot naprimer prstni odtis ki baje da je 800 ojrov pa brez zagotovila, da nebi pozimi zunaj ostal... Te zadeve na?tudiral sodelavec tako da lahko njega vpra?am.

Pr na? bajt imamo vsa vrata lesena stara, vhodna vrata so izklju?no samo za sprejemanje gostov, ves promet se dogaja skozi dvoje gara?nih. V svojem primeru neka huda protivlomna vrata tudi nebi kupoval, ker ima vlomilec na razpolago 9 velikih kletnih oken in dvoje balkonskih vrat skozi katere je enostavno priti not. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

no poglej kaj sem na?el..............

33. ?prehitevanje? je vo?nja mimo drugega udele?enca cestnega prometa, ki se premika v isti smeri po prometnem pasu ali delu smernega vozi??a, ki je namenjen prometu. Hitrej?a vo?nja ene kolone vozil od druge na cesti, ki ima najmanj dva prometna pasova za vo?njo v isto smer, ni prehitevanje;

Ampak ti nisi bil kolona. Lepo bi parkiral na voznem pasu in po?akal da ?e kdo pride, dva sta pa ?e kolona. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Matr sem ?ist poklic zgre?il. Moral bi bit trgovec, ne pa nek ?tromar kar sem. V nedeljo prodal moje najdra?je bicikl, danes dobil aro za mazdo ?e preden sem jo resno za?el prodajat. Zares imam dar prepri?evanja in bi z lahkoto bil ne samo trgovec, pa? pa politik. Ja tak, ?ist taprav, z volvotom.

Aja, pa ?e kotli?ek v strani??u sem danes zamenjal, tako da se ve, da nima samo Ajvar potenciala med vodovodarji. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ni? ve?... itak me je dal na ignore user. :bravo: Ko zmanjka tehtnih argumentov in ko nekateri ugotovijo, da jim sogovornik krha vero (ni mi?ljena samo religija) in prepri?anje v nekaj je to pa? avtomatski ukrep za ohranitev svojega prepri?anja. Men ni nikoli bilo potrebno narest take poteze pa so me nekateri celo grdo osebno zmerjali ampak dokler ve? o ?em govori? je zadevo enostavno zagovarjat in kontra, ?e teorija temelji na trhlih temeljih se pa? taki hitro zlomijo in pose?ejo po ukrepu "surle" ali "ignora". Ja pa hec kako so vsi taki ?isto predvidljivi kaj bodo naredili. :rolleyes:

Samo mal citiram :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Samo primer iz ?upnije kjer sem ?ivel prej. ?upnik pedofil, nekak?ni parasodni mlini RKC (namenjeni prikrivanju pred roko pravice) ga obsodijo na izgon iz ?upnije, pa ne kamorkoli ampak v nekak?en mladinski center na Gorenjskem. Ko ga mnogo pozno doleti tudi kriminalisti?na preiskava, se odlo?i da gre na oni svet. 

Grozljivka mi je bila prav to, da so v ?upniji vsi vedeli, da je pedofil, pa so mu vseeno po?iljali svoje otroke. In sedaj bodo ti, ki se jim je, po doma?e povedano, je..lo za svoje lastne otroke kar naenkrat mo?no zaskrbljeni za tuje. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.