Enako, že kakšnih 10 let imam za plačevanje po trgovinah, po spletu, predplačniško Viso Elektron, na katero 1-2 x na mesec preusmerim nekaj denarja. Na navadni bančni pa imam nastavljene blokade, s sabo je niti več ne nosim.
Tudi jaz. S tem, da si vsakokrat sproti prenakažem točno toliko denarja, kot ga potrebujem za nakup. In strogo vse preko pay pal.-a.
Sam poskušam pri sebi ločevat tehnične/zdravstvene/socialne in izključno politične/populistične ukrepe. V vsaki vladi bi našel tudi kaj slednjega.
Zato je pa tako pomembno, da se pri koritu ves čas menjajo, čeprav taka demokracija še zdaleč ni optimalna, tudi ne za žepe. Ampak vseeno bolje od enopartijskih sistemov, ki jih vidimo na Madžarskem, v Rusiji, itd., ki ves čas (po)skrbijo le za določeno svojo polulacijo, svoje ovce. Država in vsaka vlada mora skrbeti za vse, spoštovati pravico do dostojanstva vseh!
Se strinjam. A vlade morajo delati tudi za ljudi. (itak, da vse po vrsti kradejo, tako tudi ptičja). Pri tej ptičji gripi (pardon vladi) pa dobiš občutek, da bodo višji davki vse, kar jim bo uspelo narediti za malega človeka. Ostalo bo bolj kot ne le nakladanje o neki pravičnosti. Tej smešnic od primerjave cen trgovin se že vsi smejijo. 😄
Če bi se to zgodilo v Janševi vladi bi vsi kvazi kolesarji drli (ob 13h, ker spijo do 12h) na plac in se verjetno postavljali na glavo in tudi na trepalnice.
Se motim? Ne. Za golobjo vlado je to nekaj normalnega. Mal bomo zaplesal pa bo minil 🤣
Pa vsi mediji bi grmeli na polno, to bi bila prva novica vsepovsod. Tako pa bo to nekje mala, nepomembna novička na koncu dnevnikov, kakih 15 sekund.😉
Še ankrat: Ko dobim denar ni razloga, da bi se bal izročiti robo.
Moj naslov, tel. št. pa lahko vsak povprečen izbrska na spletu. Google si zapomni za nekaj let. Zato te ne razumem. 🤔
Sem preko Bolhe prodal in kupil že kar nekaj stvari, nekaj tudi preko Ebaya. Do sedaj sta me nategnila 2 (od recimo stotih) na Bolhi, in sicer se nista držala ustnega-pisnega dogovora (eden mi je prodal rezervirano stvar, drugi me je nat. za poštnino). 🙂 Nič groznega. Kakšne Nigerijce se pa itak takoj zavoha.
Jaz take nategne malo zaje.. vam nato jih odj.. em. Sploh se ne ubadam z njimi. 😉 Lahko pošljem po pošti, ko mi nakažejo denar, lahko dostavim izdelek kam, če imam sproti pot do tja, lahko pride iskat. To je to. Drugo vse odpade.
Kaj češ lepšega? Še pride a dom in ni treba tebi dostavljat. 🙂
Osnovni princip - ti dobiš denar, on robo. Ko dobim denar ni razloga, da bi se bal izročiti robo.
He, He, ni glih tako. Jaz njemu dam vse podatke vključno z tel. Št. In on ima vse, kar je želel. Seveda kurirja ni nikoli zraven. 😊 Aja, njegovo ime pa n'tango kakoko. 😄
Jaz sem pa prodajal en ojačevalec na bolhi. Pa me pisno kontaktira en model, da če je izdelek še na voljo? Odgovorim, da je. Nato napiše :"super". Bom poslal kurirsko pošto ups na vaš naslov, kjer bo izdelek pobral. Plačam z gotovino".
Prosil bi še za vaše podatke in naslov".
Jaz napišem, da to ni možno. In on nadaljuje. Kdaj lahko kurir pride po izdelek?
Prejšnji teden naročim nekaj preko web Bike24. Normalno preko paypala plačam, dobim račun in email, da je bilo odposlano preko pdp. Po par dnevih pa dobim pripet email.
Malo se mi je zdelo čudno, kako da me ni kurir dobil. Ok. Kliknem na Popravi naslov in me vpraša po novem naslovu dostave ter po znesku za plačilo cca. 2,8€. Način plačila pa kartica.
No pa smo tam. Kako prefrigana zadeva. Vse se je skoraj ujemalo edino klik mi je naredilo pri plačilu in domeni te falš web strani.
Kar nekaj, če ne večina ukrepov, ki jih sprejema ta ali ona naša vlada ali parlament, izhaja iz evropske zakonodaje. Eno so direktive, ki jih vsaka država prenese v svojo zakonodajo (zakone, uredbe, pravilnike), drugo so evropske uredbe, ki se neposredno uporabljajo v državah članicah.
Če direktive niso prenesene v zakonodajo pravočasno ali popolno, Evropska komisija uvede prodi državi članici postopek, t.i. PILOT, v katerem se lahko članica zagovarja. Na koncu sledi lahko finančna kazen. Ni to vprašanje desne ali leve vlada, zelene ali naše, vaše, vse morajo to gnati naprej, da se sprejme.
@Alex, si glasoval na referendumu za EU ali si bil proti? 😆
Pa kaj ti delaš na kakem statističnem uradu, da imaš vse takoj na dlani?
Se je meni zdelo, da imaš preveč podatkov o vseh zadevah. 😉
Skratka, izločili so nas eni popolni amaterji, ki so jih vsi razbijali kot kante. To bi bil nekako zaključek po tem prvenstvu.
In kar bo sedaj še večja tragedija, da se niti na svetovno prvenstvo ne bomo uvrstili, ker bodo morali igrati kar kaki srednješolci, saj ostali ne bodo mogli. 😉
Sm kmet an s hribu... Ne, čakaj, kako je že Koprčan rekel? A, zdaj sem se spomnil! Torej: sm lep kmet an s hribu doma, pa ne zastopm lih prou preuč usega tega..
Kaj mi nuca, da je krompir v eni trgovini cenejši, jabolka v drugi trgovini cenejša, jajca v tretji trgovini cenejša in mleko v četrti trgovini cenejše.
Kot prvo vse to pridelam doma in mi ni treba tega kupovati.
Kot drugo pa: tudi, če bi moral kupovati, se ne bi vozil od trgovine do trgovine in iskal, kaj je kje cenejše, ker bi prihranek popil avto. Ali pa bi še več dal za nafto kot bi prihranil, ker bi bili ti artikli 5 centov cenejši kot pri konkurenci.
Cen pa to ne bo spustilo. Se bodo trgovci zjutraj na kavici dogovorili, kdo si bo tisti dan vzel samo 49,995% marže namesto 50%, pa bo. Malo cenejši bo, ostalo mu bo pa še vedno dovolj. Koliko trgovcev pa sploh imamo v Sloveniji: Fama, Hofer, Jager, Lidl, Mercator, Spar in Tuš. Sedem modelov se že dogovori. Saj sem že drugje pisal o članku, kako so se proizvajalci žarnic dogovorili. Pa jih je bilo bistveno več in po celem svetu, ne zgolj po eni Sloveniji, ki jo v štirih urah prevoziš po daljši diagonali z vsemi zastoji in postanki vred...
Če bi že vlada imela interes naredit malo več reda, bi uzakonila najvišjo mero marže, bi bilo precej več učinka.
Pa še ena stvar tu ne štima. Naša nona nima ne računalnika ne dostopa do interneta ne znanja, kako na internetu kaj sploh najti. Kako bo pa vlada njo obveščala, kje je "košarica" najcenejša? Bo objavljeno v Uradnem listu?
Mislim, da je to samo en pravi prijatelj dobil dobro plačano delo, koristi ne bo pa prav neke resne od vsega tega...
Točno. Ljudje tekajo od trgovine do trgovine, tudi do pet trgovin obiščejo v enem dnevu, da prišparajo par deset centov. A to, da porabijo par evrov goriva več, to jih pa niti ne zanima.
To so, kot sem že napisal, ene navadne smešnice in pesek v oči za rajo.
Kake smešnice so to. Pa saj folk je že sedaj preučil vse možne prospekte od vseh trgovcev in je šel tja, kjer je bilo ceneje. Mislim, da je šlo 48000€ v nič in je zopet nekdo od sorodnikov lepo zaslužil.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pri vas še pa kar konkretno te pive zliva vase.😊
Povezava za deljenje
Deli na druge strani