Skoči na vsebino
Predsedniške volitve; 2. krog
Napisano

Kdo pa tebe nateguje, da si tko srečen :nevem:😜

Hecna mi je ta percepcija sveta, da gre vse v maloro, ker ni Janše na oblasti in da je ptič na strehi. Mislim, če gre vse v maloro in se da nekaj s protesti spremenit, zakaj zdaj kličete petkove kolesarje, če ste se prej nekateri iz njih norca delali. Če gre vse v maloro in da vas Holob maltretira imate vso pravico, da sami zajahate bicikle in katerikoli dan, lahko tud soboto al pa nedeljo, ker vem da delate 16 ur na dan med delovnikom, lepo zaokrožite pred parlamentom in jim date vedeti, da vas terorizirajo in tlačijo. Pa še lažje vam bo, ker ne bo robocopov in vodnih topov (ne rabiš torej palerince vzet) tam in ne rabite niti mask, saj vas ne bodo za brez veze zaplinjevali.

A kaj je razlika med korono in danes, ko je nova korona inflacija. JJ bi marsikaj lahko naredil bistveno drugačevsaj pri temeljnih človeških pravicah in spoštovanju ustavnih zakonitosti. Večina ukrepov je bila nesmiselnih, brez znanstvene in strokovne podlage, kar so povedali tudi tisti, ki so koordinirali in predlagali rešitve. Šlo je le za teror in omejevanje svobode, ker pač takšen je dosmrtni vodja SDS. Ni rabil policijske ure, niti ne omejevanja na občine, niti ne zapiranja neživilskih trgovin, grozit ljudem z odpuščanji, zahtevat, da se žokajo z eksperimentalnimi cepivi in podobno.

Kaj pa danes glede inflacije - dokler bomo članica EU in imeli Evro, se inflacije ne bo dalo brzdati, če bo bila na nivoju EU. Lahko pa gremo ven, zamenjamo valuto, se nehamo igrat s sankcijami komurkoli in iskat trgovinske partnerje brez naših predsodkov. Pol pa mogoče rata, da ne potonemo skupaj z EU (v ozadju mi že špila glasba iz filma Titanic).

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Antiekolog pa še vse nas boš pobil s svojim egoističnim obnašanjem predvsem starejše in bolj rizične. :hudicek: Mater, kako znano to zveni, hehe 🤣

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A imena od tistih, ki so se odločili kandidirat al imena od vseh ljudi v Sloveniji, ki se mi zdijo sposobni za to funkcijo?

Če vzamem tistih sedem prvotnih kandidatov sta bila v razmišljanju in vrednotah, ki so mi blizu, sta mi bila najboljša Prebelič in nato Brglez. En in drug sta imela ustrezen nastop in razumevanje predsedniške funkcije. Senčarjeva je imela tehtne argumente tudi o temah, ki niso vezane samo na zdravstvo ampak si jo ne bi nikakor mogel zamišljati kot predsednico kot tudi ne Kordiša pa čeprav bi verjetno bil zelo na strani navadnih ljudi. Cigler Kralj je verjetno tja zašel po pomoti, ker je deloval zmedeno in si kot svojo vrednoto zapisal vero a istočasno bi delal segregacijo med ljudmi.

Mi je pa jasno, da na koncu človek med samo dvema opcijama voli manj slabo a v taki situaciji se na volitvah še nisem znašel. Vedno sem imel kandidata/ko, ki mi je bil dovolj blizu, da ni bilo problema. Tokrat pa bom očitno spil 2x dvojni whiski (čeprav alkohola vskoraj ne pijem) pa še kaj zraven, da me vest ne bo pekla in se peš odkotalil do volišča. Tam mi bodo pa že pomagal vstat da obkrožim tisto cifro. Pol me naj pa ven fliknejo na klopco, da se streznim predno grem domov.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Veliko je sposobnih in bolj primernih, ampak ali so tolk pametni, da uspevajo marsikje drugje velik bolj ali pa se nočejo javno izpostavljat. Razlogi zakaj ne so pač različni in žal je precej abotna tvoja izjava, da naj grem sam kandidrat. :whatever:

Je pa tako, da ogromno ljudi ne razume funkcije predsednika, sploh od kar jo je Pahor popolnoma razvrednotil, in da predsednik bi dejansko morala bit neka razgledana oseba z občutkom za empatijo, za državniško držo, tudi moralna avtoriteta, brez takih ali drugačnih nahrbtnikov.

Danes pa je očitno normalno, da se zavaja ljudi, hodi po robu legalnosti, se laže, izmika in v tem niti za trenutek ne občuti da je sploh kaj narobe. Vsi so moralni angelčki v svojih nastopih in dejansko nas želijo prepričati, da se je njihova zgodovina oziroma kariera začela šele s trenutkom nastopa kandidature.

V preteklosti smo imeli predsednike, ki so vedeli kaj pomeni predsedniška funkcija in so jo tudi tako opravljali. Ne vedno najbolj uspešno, ampak sigurno funkciji primerno pa očitno nekaterim to ni bilo všeč in so raje v trenutnem trendu izbrali fasado, lep obrazek, nagajiv pogled, leporečenje in pretvarjanje, da so nekaj kar niso. Ker je pač to očitno pri večini uspevalo se takih prijemov posložujeta tudi oba preostala kandidata, ena, ki non stop ponavlja, da je ženska in da je to ena od osebnostnih vrlin, drugi pa da je nestrankarski moralni mogočnež, ki mu je vse jasno le tisto ne kar je prej kot sektaški vojščak počenjal za svojo stranko in večnega šefa.

Tko da je... med tema dvema imam res problem kaj naredit in lahko se zgodi, da bom celo abstiniral ta 2. krog, kar se mi v življenju še ni zgodilo.

Aja pa sem gledal skoraj vsa soočanja in prebral kar nekaj intervjujev in žal nisem na isti valovni ne z enim ne z drugim.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Obadva sta katastrofa in obadva tudi utajevalca davkov... ok optimizatorja davkov, kot se kao lepše sliši. Ena to počne v svoji firmi oziroma v firmah svojega moža, drug pa na nivoju stranke, kjer jim je normalno, da je svetovalec in optimizer davčni svetovalec snežič, katerega je njegov šef spoznal v zaporu, kjer ga je dotični prestajal zaradi "inovativnih" davčnih tehnik. Tko da žalost, kar se tega tiče.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Kaj je fašizem boš kmalu spoznal od tvojega kuštravca. Govor že obvlada tak. 😉

Tvoj plešec je to že dokazal... mu najprej kot komiju ni najbolj ratal pa se preizkuša še v tej vlogi. Pa še kolo boljš pleše od Holoba.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 35 minutami je Alex napisal:

So že vedeli, zakaj so fasali solzivec  brez skrbi. 😉 Zakaj ga pa jaz nisem? 

Kdor išče, ta najde pravi lep slovenski pregovor. 😊

Sej veš, da je karma kurba? Preveč želiš drugim slabega samo da bo teb luštn. Bi bilo pa zanimivo, ker si očitno bil zraven, da veš kako je bilo in kako si se solzivca izmaknil, da poveš kaj se je tam dogajalo, da so si ljudje zaslužili tako represijo s strani oblasti. Aja pa ne limat linkov Nove24TV in Domovine, ker za greznico je komunala.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)

Če bo do označbe ustrezne in dobro vidne boš pač moral biti pazljiv. Je pa očitno tole narejeno za obiranje tujcev, ker domačini na AC-jih ne uporabljamo več ne pump, ker imajo predrago gorivo, razdalje v Slo pa niso tako velike, da ne moreš zdržat brez postanka na počivališču.

Kar se tiče pa članka o Toyoti lepo piše, da je podražitev zgolj zato, ker bo manj profita od pričakovanega. Tipičen modus operandi kapitalizma, ki se nikakor ne more sprijazniti s tem, da vsak v tej situaciji sklene določen del kompromisa. Oni bi radi da vse inflacijske stroške nosijo kupci plus dodatno povečanje cen zaradi tako imenovanega vojnega dobičkarstva.

pred 12 minutami je Shrek napisal:

Tudi parkingi so problem...tam je 10 na uro omejitev...kdo se drži tega? 

Kaj lahko umiri takega? Denar... Samo denar. 

Takega niti ne, edino izguba izpita zaradi pik in sitnosti kako ga spet dobit nazaj.

Popravljeno od Boss

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Ampak kao mediji uživajo, ko lahko kletvico napišejo na prefinjen način... res smo zadrta družba, da rabimo take ventile. :bravo: Lep primer je bil kancler Kurz in je blo vse mogoče v naslovih od Janša s Kurzem v gore. Janševo rokovanje s Kurzem do zapisov, da Kurz gleda Slovensko politiko... Delo je celo zapisal, da nas zdaj Kurz še bolj gleda.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Seveda je problem, če je na izbiro zelo slaba izbira in katastrofalna izbira. Mnogi bodo šli na volišče v nasprotju s svojimi moralnimi prepričanji in izbrali manjše zlo. Jaz osebno raje sploh ne bi šel po drugi strani pa nikakor ne morem prebolet, kakšen način oblasti predstavlj en izmed kandidatov. Da se je recimo ljudi polivalo s solzivcem v vodnem topu, metalo na stotine plinskih nabojev po glavnem mestu, po ljudeh, po obiskovalcih, po otroškem igrišču, da so morali otroci in starši bežati stran. Ker pač nimam spomina zlate ribice bom pač volil proti nekomu in ne za drugega. Ja žal, vem da to ni glih OK, ampak pač tako je.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Se pravi jih zdaj malo staraš, da bodo spomladi pravilno zrele in sočne... kle na tem forumu sem zvedel, da je to treba narest. 🥴

Eno resno vprašanje, a tiste stare si vozil zelo na grobo, ker jih je pobralo bolj po robovih kot po sredini? Al mogče premal pumpaš gume? Lohk pa da slebo vidim iz slike. :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je Mraušk Mčk napisal:

Da ne boš preponosen Lublančan.  Tudi Moravče imajo Rudnik. Samo še nasilno aneksiramo ga, kot ste vi Lublančani svojega.

Ne... res? Kaj pa prodajajo tam?

Drugač pa mi nismo aneksirali Rudnika... Rusi so ga in nam ga pol poklonili v znak dobre volje. Če so že za vse krivi naj bodo pa še za to. Evo pa mamo vsi oprane roke, razen Rusov seveda.🤪

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

A za Joe-a pa že vemo zakaj je dementen?

Da ne bo narobe razumljeno, ker tud sam bom enkrat star, ampak v neki fazi bi morali postavit zgornjo starost za take položaje. Če ne zaradi drugega bolj zaradi miselnosti teh ostarelcev tipa "za menoj potop".

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 16 urami je TiEn napisal:

Jst sm si glih zdej sestavu sim-racer za 15k eur,..upam da ne ratam zasvojen. Šalo na stran. Jutri ena lažja turca tam 40km če bo le vreme zdržalo.

Sim-racer za 15k€ - a se šališ? :nevem:

pred 19 urami je Mraušk Mčk napisal:

A po bitkojne.

btw baje so grafične čist pocen

a ja sej res, ti nisi Ljubljančan... bi rabil verjetno podrobnejšo razlago Rudnika? 😜 Tam se nič ne koplje ampak bolj kupuje... večino s pravim denarjem in precej manj s kojnskim denarjem. 🤠

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 22 minutami je Alex napisal:

Ko (če) boš to počel vsak prosti dan (in kak vmes) naslednjih nekaj let lahko govorimo o zasvojenosti. 😊

A tko k @Nejc1986 ? Hehe, ampak klele je kr nekaj tem poleg te, ki nekako nakazujejo na zasvojenost... recimo še tema s pivom pa tista s kavo. No kaj je torej treba narest, da me bo kavč bolj prepričal, kot gonjenje bicikla v klanec al pa brezvezno metanje žoge na koš, kjer kljub temu, da zadaneš obroč pade žoga vedno skozi mrežo na tla- sizifovo delo. 🤪

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A mi lahko kdo pove, a je to že odvisnost od športa?

v petek po šihtu 40km bicikla

v soboto uro in pol košarke

v nedeljo "sprehod" na Šmarno goro po severni strani

v ponedeljek 60km bicikla bolj po ravnem

danes 35km bicikla z vzponom na ljubljanski grad pa na Golovec pa na Orle

jutri me čaka še uro in pol košarke

:nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.