Skoči na vsebino

Ja je treba, samo ne na teh otrocih, kateri bodo zaznamovani 4 ever, ?e od vrtca naprej bodo ?ikanirani in to je dejstvo. 

Zakaj so bili neko? s strani svojih sovrstnikov ?ikanirani nezakonski otroci, zmerjali so jih s pankrti??? In zakaj sedaj to niso ve????

Vsak otrok je nepopisan list papirja in noben nima vprogramirano vnaprej, koga mora ?ikanirat. Te "vrednote" jim vprogramirajo odrasli. 

Tako da ni res, kar trdi slovenski kler da gre za otroke. Za odrasle gre, ker otroci pri teh odraslih kompleksih nimajo prav ni? zraven. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Apartma ob morju - Dalmacija
Napisano

Priporo?am Soline. Ampak ne katerekoli, pa? pa tiste na Mljetu. Tamalo (bila 1letnica) smo lansko poletje z vso pripadajo?o kramo + kramo za triletnika nosili v apartma primerljivo hoji po stopnicah v 6. ?tuk. Rajska pla?a nam je le?ala pred nosom ampak ?ez zaliv to?no 10km v eno smer vo?nje s kolesi naokoli, oskrba s kruhom in ostalimi ?ivili je potekala preko mulatjere cca 6km, za katero je bilo potrebno gorsko kolo ker so bile preko poti za popestritev vmes tudi 40cm visoke stopnje, okoli po cesti bi bilo pa ohoho kilometrov in se ni izpla?alo it z avtom. Uglavnem idila ki si je ne more privo??it vsak.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ho?em povedat, kako avstrijci znajo ceste spucat in spucane ohranit..

Dve zimi nazaj sem se s familijo vra?al iz Prage. Sne?enje celo pot. Avtoceste na ?e?kem spucane, avtoceste v Avstriji - se jih nobeden s plugom ?e dotaknil ni, avtocesta od ?entilja naprej spucana.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avtomobila
Napisano

No ja, ?e je reno sinonim za zanesljivo zadevo, pol pa Tut ne vem. :-)

Ne samo to, tud pikice rje ni ?e nikjer. Kaj jaz morem ?e se je izkazal za zanesljivej?ega od mazde.

Za primerjavo, ko resetiram BC po vsakem tankanju imam povpre?no hitrost nekje med 65km/h in 80km/h se pravi pribli?no 2x ve?jo kot ti. To verjetno sicer ?e ne pomeni, da je tvoja ma?ina 2x bolj zjahana, ker je naredila ve? obratov zaradi ni?jih hitrosti in posledi?no ni?je prestave ampak verjetno je pa blizu temu, da je za cca 50%bolj obrabljena in temu primerno se ti verjetno tudi okvare glede na kilometre pojavijo pa? prej kot drugim.

Pomoje se tako dobro dr?i ker v ?ivljenju ma?ina ?e ni videla drugega olja kot dexalijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avtomobila
Napisano

Ja to so pa Renoldi -

To s kilometri je tko tko - te?ko je povezat kilometre z dejanskimi okvarami sploh ker lahko nardi nekdo 300kkm ve?inoma relacijsko, drugi pa lahko nardi 100kkm mestne cincamarinca vo?nje pa je avto mnogo bolj zjahan s celim kupom popravil ?e za sabo.

Se strinjam da se mora poznat. Sam ve?ino kilometrov naredim za na ?iht pa ?e mal okol, avtocestnih kilometrov imam ene 5%.  Prav zadnji? sem jamral kako je zjutraj moja povpre?na hitrost Morav?e -  Brnik borih 36 km/h-to je pa ?e mestna vo?nja.

Dejansko, ko sem kupil prej?njega RSa je imel 135.000 km pa nisem imel nobenih te?av, ga fural do 200.000 km in ?ez.

To je pa? Renault, zanesljiva zadeva. Od moje tanrdra?je megan 1,5dci ima dobrih 120Kkm, pa je bil do sedaj samo en izreden obisk servisa ker je ?e pri ?ist novem hladilnik klime malenkost spu??al - zamenjali v garanciji. Ko bi bila moja Mazda do 120Kkm tolk malkrat na servisu bi bilo prav fino. Tako je pa ?ele pozneje in sedaj brez nekih zelo pogostih te?av, zato pravim, da je glih dobro ulaufana. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avtomobila
Napisano

Hja glej Zmaj, mudi se mi nikamor, ampak da pa vsak mesec v svoj avto vr?em toliko kot bi dal za konkreten za obrok kredita za novga se mi zdi pa orenk bedasto. Samo tok se mi mudi. 

No ja... Malo vi?je gor smo ugotovili da se okoli 200 000 za?ne to in ono sranje. Tako da pri 160.000 je ve? kot ulafana. Sevede razen ta in one izjeme. Tudi jaz poznam tourana z 400 000 km. Ampak kot re?eno, to je prej izjema kot pravilo. 

Glavnino sr... sem imel po 100 000 takoj po preteku garancije. Menjava sklopke in vztrajnika pri 250 000 se mi zdi del rednega vzdr?evanja, tako kot menjava zavor. Sedaj pri 300kKm sem prvi? menjal roko. Ne zdi se mi, da se zelo poznajo kilometri, prej starost materjalov. Ma?ina dela kot urca. Kot trenutno ka?e bi se komot vozil ?e nekaj ?asa. Za menjavo sem se odlo?il, ker zaradi pove?anega ?tevila dru?inskih ?lanov biciklov ne morem ve? vozit v avtu (v tanovi ?estki jih nebi mogel vozit tudi brez otrok). Bicikle bi imel rad zadaj na kljuki, in ker se mi ne zdi modro sedaj ko je avto v 13. letu starosti nanj montirat kljuko...  Pa itak me vsi sosedje gledajo kot sirotinjo ker ?e tolk ?asa vozim en in ist avto :huh: .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avtomobila
Napisano

Jaz sem tudi razmi?ljal o menjavi. In bolj ko sem gledal avte (se ve da rabljene) bolj me je minevala volja za kaj kupit.

Takoj bi vzel ta novo 6-ko karavan (rabljeno) samo so  mnogo predrage. Mislim, da je problem v tem, ker jih je zelo malo prodanih in posledi?no jih ni tudi rabljenih dosti.Moja 6-ka jih ima sedaj 160 tiso? prevo?enih in jo bom pa? ?e malo zguslal.

Potem pa ?e po?akat, da jim pade konkretno cena.

Ne razumem!? Prodal bi ?estico ki ?e dobro ulaufana ni? Pri avtih novej?e ni nujno bolj?e, to ?e pri ?enskah ni (?eprav obstaja ve?ja verjetnost).

Moja macda ima 305 kKm pa je glih komaj ulaufana in mi bo kar te?ko spomladi, ko naj bi zapustila mojo gara?o.

Kaj to pomeni "mnogo predrage"? Veliko jih ni, ker je razmeroma nov model ... jaz imam eno izmed prvih in je januar 2013... torej dve leti... Za tako je tezko pricakovati, da jo bo kdoo prodaja za 13, 14 ali 15 jurjev :) ... 

Zakaj bi ne bil ti prvi? Se zmenva, menjam staro za staro :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avtomobila
Napisano

Na ovinkasti cesti pa res nima? ?asa na tist miniaturni display gledat, ?e ho?e? na cesti ostat. :jezicek:

Nisem pisal, da je lenoben, ker dejansko ni saj je tudi 140KM dovolj iskrivih, da po?ene kri po ?ilah. Manjka mu tist, ma ne vam kako naj povem, da ne bom koga u?alil, ker vsi tako branijo ta DSG, da je v?asih treba prej prestavt dol, da se zavira z motorjem, da ?ele na izhodu iz ovinka ugotovi, da bi pa zdej blo treba pospe?it in predno da dve prestavi navzdol je ovinek ?e davno mimo (ok mal pretiravam).

Ma sej verjetno je problem to, da dnevno vozim razli?ne avte in je enkrat ro?ni menjalnik, drugi? avtomatski, ker ?e bi skoz imel avtomatiko bi se verjetno bolj privadil nanj pa bi me manj motilo, da se da vozit tudi kako druga?e. Je pa tudi res, da sem verjetno pri?akoval ve?, ker je bila taka fama okol tega DSG-ja. Sej ve?ino ?asa je to odli?en izbor ampak ob?asno mu pa zmanjka, verjetno je pa treba to vzet v zakup.

Na ovinkasti cesti pri dinami?ni vo?nji itak ne gleda? na ?tevec, sli?i? ma?ino in ve? a rabi? prestavit gor ali dol. Kje je gor in kje je dol pri avtomatiku v ro?nem na?inu ni problem najti, je celo za odtenek la?je kot pri ro?nem.

Dnevno vozim ri?oto LC avtomatik, kjer mora? biti jasnovidec ker pri prehitevanju rabi? zahodit gas vsaj sekundo prej (ne pretiravam!), preden se cesta sprosti da je prehitevanje mogo?e. Vozi se kot letalonosilka. Zato me fascinira odzivnost DSG. Niti jaz niti sodelavci LC vseeno ne vozimo v ro?nem na?inu, v tega pre?altamo za kak?ne ekstremno mastne zadeve navzdol ker v avtomatskem na?inu ne zavira z ma?ino.

Se strinjam o slabostih nezaviranja, ne?altanj pred ovinki... Ampak za razliko od tebe  se meni ravno v gne?ah in po?asnem cijazenju ni zdel OK ker je ob?asno mal pretiraval z nizkimi vrtljaji. Me je pa navdu?il npr. pri prehitevanju kolone za traktorjem, kjer je od nule od?altal tako hitro kot jaz na roke v sanjah nebi zmogel. Verjamem tudi trditvam, da se DSG bistveno bolj razume z mo?nej?imi razli?icami motorjev, kot s ?ibkej?imi. Seveda se ga mora? navadit, slabosti pa vzet v zakup.   

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avtomobila
Napisano

ti preostane le ro?ni na?in prestavljanja, ki pa ima tud svoje minuse ker dostikrat te?ko ugotovi? v kateri prestavi si, kar pri ro?nem menjalniku ni problem sej samo po otipu prestavne ro?ice to?no ve? kje je.

Saj ima? indikator prestave na ?tevcu. Tanove mazde kolkor vem imajo tudi indikator prestave pri ro?nih menjalnikih, tako da ni treba ni? ?latat.

jaz sem z DSG-jem naredil slabih 10 jurjev kilometrov,

Nimam niti pribli?no toliko izku?enj. DSG-ja sem preizkusil v scoutu in verjetno je 184 konj, za ta model kraj?i menjalnik in posledi?no 7,8s do 100km/h, vzrok, da nisem imel ob?utka lenobnosti, prej nasprotno.  

Seveda avtomatika ni za ?portno vo?njo, ampak zame je ?portno vozilo tisto, s katerimi se folk pojavlja na dirkali??ih, 140konjski pasat pa? ni ?portni voz.

Boss, da pa ti ho?e DSG skoz dr?at ma?ino na 1000 vrtljajih je pa mogo?e tvoja krivda. DSG je baje od hudi?a pameten sistem in se baje priu?i na?ina vo?nje voznika. In glede na to, da velja? na forumu za voznika z najni?jo porabo goriva... :jezicek:

Se strinjam s teboj, tud jaz sem imel ob?utek, da ob?asno mal pretirava s prenizkimi vrtljaji, zagotovo bi z DSG-jem kupil tudi gumb za izbiro voznega profila (je za dopla?at).

Gustav, ti si tisti ki se mora? odlo?it kaj bi med vo?njo raje dr?al v rokah, ali ?althebl ali ?ensko koleno.   :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avtomobila
Napisano

Ampak kaj ti mislis kipit da bo 20k pro 4h letih???
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9260629&show=1&avto=Volkswagen%20Passat%20Variant%202.0%20TDI%20BMT%20Hi...

Panoramska streha, usnje, DSG, parkpilot, navigacija... tole pa kar nekaj jurjev nanese.  Verjetno bi se dak kak evro ?e zglihat. Res ne vem, kaj bi se zaje.. z uvozom iz tujine ?e je to leto?nji, pardon, lanski letnik - garancija. Bil sem stra?no proti avtomatiki, ampak ko sem poizkusil DSG bi ga kar imel. Tiste 4 jurje nad bu?etom pa ?e zgliha? ?e kaj...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avtomobila
Napisano

?e se ti gre za avto z opremo volan pa 4kolesa, potem so ?vabi pa ?e?ka gre?ka ?ist OK. ?im so ?elje po dobro opremljenem avtu, potem so japonci bolj?a varianta. ?kodilak je sploh fenomen ker velja splo?na miselnost, da je poceni kar apsolutno ne dr?i.

Jaz bi ?el takoj kupit ?estico, pa mi je mal blesov da bi mel od sedanjega za 12 cm dalj?i avto zato, da bi imel notr manj prostora. Pa ?e da bi pri manj kot 4 leta starem avtu rezal blatnike stran kot sem to moral pri moji ?estici.

?e mi je bila pred leti odlo?itev enostavna, je sedaj precej te?ja, je vse ratal en in ist j...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Matr, sem rekel da ne grem nikamor ve? s sodelavcem.

Ker na?a tamala ?e sra?ka v plenice pod nujno rabi Bepanthen mazilo, in ker se s sodelavcem peljeva s terena nazaj v slu?bo ravno mimo lekarne, se ustaviva tam, on gre zraven da bi kupil labelo za ustnice. "En bepanthen ampak tavelko tubo prosim" re?em...Potem pride na vrsto sodelavec: "jaz bi pa vazelin". Lekarnarke gleda njega, gleda mene, potem pa vpra?a: "A bo 100gramov zadost?" :vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ma?ji pesek proti rosenju?!
Napisano

Ja, pa ?e prav je pri?lo, da so bila zaro?ena stekla, ker takrat ?e ni bilo toniranih...

Meni se to sicer ni zgodilo, ampak mlaj?i kolega mi je pravil, da so tja pod ?umberk pod avte z zarosenimi stekli mulci za zabavo hodili metat petarde.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ma?ji pesek proti rosenju?!
Napisano

Ha...

Samo zanimivo jaz nikoli nimam zaroaenih sajb pa mam avte ze deset let zunaj....

Kaj smo mi imel neko? ?ist zarosene ?ajbe da ?lovk ni mogu verjet. Ampak tega je ?e kar nekaj let nazaj ko smo bili ?e mladi...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Kar se pa ti?e tega kako je on zdej bogi, pa kako se mu je svet sesul, si je pa sam kriv. Sam je varal.

Od kod tebi informacija da je varal? A ve? ali je poro?en? A ve? da ni bila njegova morebitna "uradna" veza mogo?e samo na papirju, v resnici sta pa vsak posvoje? Kaj pa ?e imata z morebitno ?eno ?isto dober odnos in pa dogovor, da se lahko dol dajeta tudi z drugimi?

Ni bistvo dogodka sex saj to eni itak po?no, enim pa ne rata potem pa zganjajo fov?ijo. Bistvo dogodka je, da toliko slovenceljnov odobrava nepoobla??en vdor v zasebnost.   

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

zasebnosti ne more biti v javnem prostoru. ?e bi to po?ela doma, na lastnem domu, in bi jih dijak snemal, bi to bilo malo druga?e..

Sepravi ?e na javnem sekretu namontirajo kamero v pisoar in posnamejo tvojega lul?ka in tvojo faco , pa potem objavijo na spletu (recimo na kak?ni strani za geje) bo? kar za. Saj se nima? kaj za piz... saj je bilo na javnem prostoru. :vskalo:

Najbolj zaskrbljujo?e je, da opinion makerji, kar novinarji in mediji pravzaprav so, z besedico niso obsodili dejanja mularije. Tehnologija danes res omogo?a posneti vsakega, ki gre lulat. Ampak to ?e ne pomeni, da se ga pri tem lahko snema, ?e manj pa, da potem to gleda cela vas.  

Iskreno upam, da bo nekdo (organi pregona)  mulce podu?il, da se take stvari ne po?no, na?i zaplankani mediji tega o?itno niso sposobni

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.