No, sem ga kupil par dni nazaj na mostu na Krk. Zadeva stane 110kn, skupaj z 500kn dobroimetja torej 610kn.
Zdaj samo upam, da ne bodo v kratkem sli na vinjete..
Me pa zanima nekaj; na ENC pasu sem skoraj moral ustaviti, nisem gledal na stevec , ampak lih toliko, da nisem moral prestaviti v prvo prestavo... vase izkusnje?
yep, zaustavljanje obvezno, razen na ve?jih kjer imajo na levi fast lane in branje kartice veliko pred rampo
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Ena najve?jih prednosti so zdravstveni podatki. Te najdejo nekje (nesre?a na cesti, hribi, kap itd itd) nezavestnega in takoj od?itajo tvojo kartoteko (sladkorna, alergija na penicilin, krvna skupina....itd itd itd), ter seveda identiteta ter obve??anje najbli?jih
ure postanejo sekunde
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Sam vi kurcajte tujce in se posebej hrvate....14km smo morali narediti danes do bankomata ker zelo znana postojanka na primorskem ne jemlje kartic ker je to provizija 0.5%...brez opozorila (kjerkoli je tako mas kak napis no credit cards)...samo arogantno ti vzamejo osebno in te posljejo na bankomat....tolk o turizmu...
To pomeni konec mojih novoletnih fur na Pag z mopedom. Ne da sem divjak ampak na popolnoma prazni cesti kjer uzivas v panorami, hitro spregledas 50, ker so pogoji za 80 brez ?ivih du?...
Za razliko od Bovca, v Bohinju v razvoju turizma niso pri?li dlje od pobiranja parkirnin. No ja eno pomembno stvar so ?e izumili - vstopno izstopne to?ke v Bohinjsko jezero zarad la?jega kasiranja in ne iz eko razlogov.
Hrvatje zganjajo celga hudi?a zardi slo. vinjet, mene pa cestnina za samo eno letovanje v lipoj njihovoj stane toliko, kot pol celoletne vinjete pri nas.
Hrvatje po moje ne bodo nikoli imeli hoh turizma, lahko pa da ga bodo imeli tujci katerim Hrvatje na veliko prodajajo svojo obalo.
No saj to sem mislil glede Bohinja.
V krokariji pa imas prav dobro izbiro kar se tice stranskih cest. Ravno prisel z motorjem. Stara cesta je majka, edino od plitvickih do Karlovca so jo unicili. 4 stacionarci, polno novih tabel za naselje...
Pa seveda magistralka. Sluzbeno grem na AC, osebno pa ne vem ce sem sel zadnjih 5 let razen Istre.
Tudi v Istri je stara cesta Limski - Buje totalno prazna. Gremo veckrat cez Motovun do Buzeta.
Pri nas je alternativa po starih slaba. Samo mimo LJ je ze problem. Mi itak hodimo ze nekaj let preko passo di Katarina, ce je treba potegnemo tudi cez Horjul. Boze ne daj iti ob stirih petih cez Brdo in Brezovico.
Vsi govorijo o podrazitvi cestnin in trajektov ker mediji hocejo tako. Nihce pa ne napise da imajo hrvatje dvotarifni sistem. Sezonski in posezonski. In nihce ne pise da se septembra cestnine in trajekti pocenijo, treba je samo negativizem siriti.
Nihce ne bo napisal da ce kupus enc imas do 40% cenejse cestnine...
V glavnem podrazitev ki jo promovirajo vsako leto je zgolj preklop nazaj na poletno tarifo...
Jaz sem lani od Lupoglava do Rovinja dajal 3.5? sedaj z novim paketom 2.7?...
Ful se mi je podrazilo
Kaj pa ce ti turisti nimajo izbire? Oz zakaj je pri nas vse prepovedano? Jaz bi se tudi to vprasal.
Ok eno je bonton in obzir do narave, socloveka. Ampak kaj pa nudimo turistom (to ni sarkazem, nisem bil v teh krajih ze u la la ?asa) nazadnje vem da je bila ponudba dokaj siromasna, vsak travnik v lasti kmeta, vsak koticek prepovedan za parkiranje in ustavljanje...
Hocem reci - bi se dalo potencial bolje izkoristiti?
Ne mores se izigniti temu da kurcas ljudi samo zato ker so tujci...kot da bi te motili da so tam
Tu vsaka ?ast Bovcu. Kako so tam napredovali je neverjetno. Temu posledicno je tudi mesto polno 365 dni v letu in ljudje se radi vracajo. In ker se majo kje zabavati niti ne motijo krajanov. (Sestra ima stanovanje direktno na trgu pri mckejtorju)
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
yep, zaustavljanje obvezno, razen na ve?jih kjer imajo na levi fast lane in branje kartice veliko pred rampo
Povezava za deljenje
Deli na druge strani