Če je tako in boš prišel na naše konce 2x ti svetujem delati eno turo iz AC Dramlje naUršlo, Klokočovnik in naprej mogoče do Boča in nazaj s mtb. Drugo pa s specialko iz Šentjurja na Resevno in potem z avtom do Rogatca in strm vspin na Donačko(Rudijev dom) . No boš že prav na študiral, ne dvomim...
Ps; Resevna odprta od sre-ned.
Tnx za informacije in nasvet
Tam iz Rogatca sem šel 1x z avtom do Donacke; se mi ni zdelo preveč strmo , mogoče bo na kolesu drugače Sicer pa odpade opcija,da bi sredi dneva dal bajk v avto in šel na vznožje drugega hriba (Rogatec-donacka). Vseeno gledam , da se nabere vsaj ene 70-80km z mtb v kosu in če vmes stopim v avto ne šteje fura kot legitimna
Ah ,saj se mi nikamor ne mudi; to so take sladke skrbi in dileme, ko imaš dan za bajk in se zjutraj zbudiš in se odločas kam iti . Plan je osvojiti vse žige do začetka poletja 2021..
Hvala za karto. Sem si pogledal te ture ki so tu opisane. To so ture kolikor poznam poti bolj za gorce,tudi na Resevno in še marsikje boš potreboval gorca. Imaš pa variante s specialko po asfaltiranih cestah tako da je odvisno kaj ti je prioriteta ogled te trase ali doseg cilja oziroma žiga? Višino pa tako moraš osvojiti,tako ali drugače.
Sicer je etap 41, točk je 112. To je mišljeno za mtb, eventuelno mogoče,mogoce grevel.
Jaz sem pristopil malo drugače; ne delam etap,ker mi ni da potem spim v neki koči, že tako je cel kup organizacije (od klicanja, če so koče odprte, do iskanja izhodišca in potem povratek nazaj...) , prav tako ne mislim nonstop gledati (včasih slabo postavljenih)smerokazov in voziti strogo po trasi, ki si jo je nekdo drug zamislil.
Jaz sem začel 8.2. Do zdaj imam 36zigov. Včeraj je bila specialka,ker so bili vsi punkti dosegljivi po asfaltu, dan prej je tista trasa čez Bohor že tako ali tako znana kot bolj cestna. Seveda nisem vozil striktno po trasi,ampak pač povežem točke med seboj. Dostikrat se nabere še več kilometrov, sploh ker je treba priti še nazaj.
Nekako sem že naučil,da rabim za 3-4zige na etapo (več je zelo redko) cca 80km in 2500 višincev.
Recimo teden nazaj je bilo v Zasavju 7h, 5zigov, 97km, 3300visincev. To je hard, se mi je res dalo.
Recimo na Čemšeniško planino pa ni sans da kolesaris; je bilo kar nekaj nošnje MTBja.
Tako da; mtb je prava izbira,razen če se res voziš po poznanih krajih. Recimo 1etapa je iz kuma do Janc. Jaz sem Janče itak že oddelal 1000krat, kum je pa tudi dosegljiv s specialko recimo v kombinaciji z Mrzlico in Sveto planino. Recimo
Se že veselim srečanja ko prideš v te konce. Tudi Uršulo dobro poznam saj ima stric gorco gori,pa tudi Klokočovnik za silo ne vm pa kje si našel ljubicno goro za njo pa pojma nimam,mi lahko poveš? Rudijev dom pa imam v malem prstu....
Tako je iz Šentjurja,makedama že ni kakih 6,8 let tako,da je bolje kar s specialko peljati gor. Ko boš tu se mi lahko oglasiš pa se dobiva če bo čas....
Sodeč po knjižici sem si na tistem koncu splaniral 2etapi; prva etapa gre iz Šentjurja na resevno,pa potem nazaj preko Šentjurja na sv.ursulo in kočo na Klokočovniku ter ljubicno goro ter povratek v Šentjur.
Druga etapa pa Koča na velikonocnici, boč in Rudijev dom pod Donačko goro (izhodišče še ni določeno).
Za Resevno ne rabiš MTB, ker je gor lep asfalt razen 200m,tako da lahk tudi speciaka gre gor!Vspona ne prehude ga pa cc4km. Imaš pa v okolici zanimive hribe;Kalobje, Šentrupert, Svetina, Celjska koča in to lahko celo povežeš, malo si poglej. Resevna je pa naša planinska koča, hrana gor pa dobra, domača in obilna....
Iz Šentjurja to? Jaz sem pa.dobil informacijo,da je malo več makadama.
Ja,jaz gledam po STKPju tisti konec, tako da ostali hribi bodo še malo počakali. Sem pa bil par let nazaj na Celjski koči pa Šmohorju.
Mogoče bo julija in avgusta res težje priti do vikend oddiha (tako kot je Alex pred kratkim napisal), ampak oktobra , novembra ... Naš bodo še kako veseli in osladno prijazni .
Meni je nekaj drugega hecno, kadar je govora o vinjeti in se vedno razburjajo tisti, ki komaj kej uporabljajo AC-je. Vožnja pa AC ne porablja AC-ja in jo je po tistem, ko pelješ čez ni nič manj, kot jo je bilo pred tvojo vožnjo. Se pravi je ne moreš obračunati po porabi, ampak le tako kot moramo vsi plačevati elektro infrastrukturo, vodovodno infrastrukturo, kanalizacijo, neomejen internet, zdravstvo, klasično nadomestilo za uporabo ostalih cest v Slo itd.
Torej je to nadomestilo za uporabo AC oziroma prometne infrastrukture, katero je treba narest od A do Ž pa ne glede ali se gori pelje nekdo samo 1x letno ali pa je tam nekdo drug vsak dan. Zato res ne razumem debate, da nekateri javkajo kako je to nefer... nefer bi bilo, da nimaš alternative in za 1x letno pač greš po stari cesti brez vinjete. Se pravi obstaja možnost.
Ko so se AC-ji še gradili so obstajale mitnice in ABC-ji, katere smo nekateri izdatno filali, saj sem sam letno dal več kot 1000 EUR za cestnine in še 1000 EUR za službene vožnje. Če takih uporabnikov ne bi bilo bi DARS kurac lahko naredil AC-je in seveda odplačeval kredite. Ker če bi AC-je uporabljali le tisti občasni vozniki, denarja ne za izgradnjo in ne za odplačevanje kreditov enostavno ne bi bilo in bi imeli še danes regionalke in neznosno gnečo na njih.
Še enkrat bom poudaril - avtocesto je treba zgraditi do konca tako za tistega, ki jo rabi 1x letno kot za tistega, ki je na njej vsak dan 2x. Smešno je predvsem, da se pa noben ne pritožije nad nadomestilom za uporabo ostalih cest, kjer nekdo z enakim avtom plača enako kot drug pa čeprav recimo prevozi 10x manj kilometrov.
Pa še to za konec: glede na to, da zadnje čase delam manj kilometrov bi me verjetno el. cestnina prišla celo ceneje kot zdaj vinjeta, ampak upam, da odgovornim vseeno več pomenijo življenja kot neka zlagana "pravičnost".
Tudi sam sem takoj pomislil na letno dajatvo za ceste,ki je enaka za nekoga,ki naredi 3t km ali pa 20x več.
Kar se pa tiče alternative se pa povsem strinjam, če in nekdo avto za po mestu in za 3x na leto na morje ,naj pač kupi tedensko ali pa se vozi po stranski. Ali pa naj kupi vinjeto in ne joka.
Jaz bi edino podprl idejo,da je drugačna vinjeta (ali pa je ni)za obvoznice. Sodslvka ima vinjeto zgolj za to, da se iz Trzina pripelje v lj v službo... Pa naj bo neka "pol vinjeta"za 50eur/leto,ki bi veljala zgolj ,a obvoznice.
Hja lej, žal je večinoma res tako. Ampak tale 'workaround' načeloma ni tako hud. Konec koncev, noben nobenemu nič ne 'ukrade' oz . ga prikrajša. Vsak nekaj dobi..
Ja,res je,ampak.... Recimo jaz sem kao prespal nekje, 200eur ostane ponudniku, meni da recimo 50eur. Kaj pa če je takrat hotel/domacija polna? A bo kdo kontroliral to?
Vinjete niso fer. Nekomu se splača,nekomu (tudi meni ) ne. Ampak, podpiram vinjete.
Raje dam tistih 110eur/leto in se sproščeno vozim.
Če bi šli spet na običajno cestninjenje, bi zagotovo kdaj zapeljal na staro cesto,da bi prihranil za kavo ali dve... In,ja tam bi slej ko prej priletel na radar, AC so varnejše, vožnja je sproščena.
Na žalost živimo v času in družbi,kjer je največji car tisti,ki prinese sistem okoli in zaobide pravila. Tisti,ki pa dela po pravilih ,je pa dolgočasna budala...
Res smo eni pacienti, da nam ni pomoči. Ko poslušaš razne modele , ki jim je glavno to glede teh bonov, kako bi kaj z njimi zaslužili. Grem na "fake" dopust h kolegu(mami), ki ima apartmaje, mu dam bone, on meni vrne polovico keša, ko dobi denar od države. Pa sej folk več ni normalen, častna beseda. Kot da so spustili ovce iz ograde in ne vedo več, kaj bi naredili s sabo oz. kje bi naredili kakšno piz****jo. Čisto se jim je "spipalo".🤪😲
Saj že nekaj časa pravim; folk je pokvarjen in prtegnjen...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jebemti nočne k se sestavljas še 3dni potem. In živiš na relaciji postelja-hladilnik.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani