Ampak teb se pa res vid, da si s hribov doma in ne zastopiš ne zakonodaje še manj pa ustavo. Tam je vse razloženo kdaj so referendumi ustrezni in kdaj ne. Če pa komu karkoli ni všeč je rešitev sila enostavna. Treba je le ena malenkost in to je 2/3 večina v DZ pa se da ustavo spremenit. Simpl.
Ja sej un na AC v nasprotno smer je bil 86, tale v LeClerk je pa bil celo 87. Očitno ne razumemo, da so ljudje pri tej starosti pač tempirane bombe na cesti, tako kot alkoholiki in razni drogeraši ter mentalni neuravnovešenci. Če bi take spravili dol s cest si upam trditi, da spravimo letne smrti na cestah pod 50.
Saga na cestah s starostniki se nadaljuje... tale današni dogodek bi bil smešen, če ne bi bil tragičen. Dva starostnika sta divjala in se prehitevala na nepregledni cesti...
Sam LJ je res katastrofa pa ne izključno zaradi Ljubljančanov ampak enostavno je preveč pločevine in živčnih voznikov na cesti.
Soboto in Nedeljo je super in normalno pretočno. Takrat je namreč neljubljančanov v Lj izredno malo in se to fejst pozna - vse rata tako normalno brez živciranja in stresa. Če vzamem logiko, ki so jo uporabljali tekom kovidiranja bi rekel, da so za gneče izključno torej krivi neljubljančani.
Ponoči je zagorelo na Plemljevi ulici v Šentvidu v Ljubljani. Požar se je s palet, naloženih ob objektu, razširil v notranjost objekta, v katerem ima...
Aha a to je to, se pravi če fašeš kovid... kolk IQ-ja izgubiš? Tale na sliki je moral vsaj 3x do 4x fasat kovid po tem kaj je počenjal na cesti. Včasih smo takim moronom rekli, da so cepljeni, ampak se mi zdi, da bodo tole tukaj nekateri narobe razumeli.
Ampak, dejansko tole zna biti celo res in v bistvu na enostaven način razloži vzrok. Ker nedajanje žmigovcev ni frajersko dejanje in v bistvu v očeh ostalih ne vzbuja ne simpatije ampak takega celo smatrajo za kretena. In če se vežamo na članek je potem takem tale oznaka verjetno celo prava. Bi bilo pa zanimivo to preveri kakšen IQ kupcev je za katero znamko avtov in verjetno bi bilo precej presenetljivo ali pa tudi ne.
Če boš vozil tako kot voziš ICE boš nekje med 250-300km. Potem, pa da damo stran 10 %, ker ne gremo do praznega in pa seveda, da tudi polnjenje na 100% zmanjšuje življensko dobo baterije in je priporočljivo le do 80%. Tako, da realno si nekje 175-210km dometa. Jaz, ko mi kaže na dizlu da mam sam še tolk dometa grem že tankat. 🤣
Ampak, kdo pri zdravi pameti bo dal za kitajca 50 jurjev?
Pa tud tole je BS, da z 63kWh baterijo naredijo 400km. Mogoče pri hitrosti 50km/h. Da imaš AC hitrost 130km/h jih narediš tam nekje 280km z ugodnim vetrom.
Ja sej un na AC v nasprotno smer je bil 86, tale v LeClerk je pa bil celo 87. Očitno ne razumemo, da so ljudje pri tej starosti pač tempirane bombe na cesti, tako kot alkoholiki in razni drogeraši ter mentalni neuravnovešenci. Če bi take spravili dol s cest si upam trditi, da spravimo letne smrti na cestah pod 50.
Aja pa statistika bo tega z Golfom štela v prometno nesrečo s smrtnim izzidom, saj je danes v bolnici preminul.
Ja.. ampak med covidom so se tudi bolnišnice ustavile.. rceimo si imel človeka, ki je čakal na pregled za neko "nenujno" stvarjo, ki se je na koncu izkazala za nujno - in ker je tip imel še daljšo čakalno dobo, kot bi jo imel pred covidom, je lahko to vodilo v smrt. A se zavedaš, koliko pregledov se je zamaknilo? To vse vpliva na statistiko smrti.
Tukaj se pa popolnoma strinjam... tudi to je verjetno velik faktor, ki podere začetni nerativ, ki je pravil, da se moramo to it in da se splača s tem rešit vsaj enega 95-letnega starčka. Da pa v tem procesu tako ali drugače pobijemo sto tisoče drugih je pač nepomembno. Važn, da niso umrli od korone ampak od raka in ostalih smrtnih bolezni, če jih ne zaznaš in zdraviš pravočasno.
Vsakič, ko na to pomislim, se spomnim na un črn vic, ko Hitler na novinarski konferenci pove, da bodo pobili 6 miljonov židov in enega 🤡. Pa ga vpraša nek novinar, zakaj pa 🤡? Hitler pa nazaj, no vidite, da nikogar ne briga 6 miljonov židov.
Kaj ti pa je,očitno me nisi prav razumel☹️mislil sem na tisti post,ko je @Janez007 napisal,da je 15 min prej peljal tam mimo in je imel srečo,da je prišel pravi čas mimo,nesrečnik za njim pa ne!!!
Jaz sem tud tko razumel in me je kr zbodlo kaj dela sreča tuki. Ok zdaj razumem na kaj si mislil.
Pravkar je FuManchu napisal:
To je edini moj strah na avtocesti, da srečam pacienta ki vozi v napačno smer
A veš da jaz recimo tudi nekako tako prehitevam (predvsem kamione) na AC, da imam tolk pregleda, da se še varno umaknem pred ali za prehitevanega. Raje ne grem v prehitevanje, če vidim, da se ne bo dalo držat varnostne razdalje na prehitevalnem pasu.
Sem pa do zdaj v vsehj svoji dolgoletni karieri voznike (cca 35 let) na AC samo 1x imel priložnost spoznati takega kretena pa še takrat sem ravno prihajal na AC in bil še na pospeševalnem pasu. Srce mi je pa razbijalo 100 na uro.
Točno tako kot praviš @Z M A J, tole pa res nima nobene veze s srečo ampak z mentalnim zdravjem udeležencev. In predvsem kognitivnish sposobnosti. In tako ti takili vozijo v nasprotno smer na AC al pa se zaletavajo z avtom v terase polne ljudi.
Največ potrjenih primerov je med "srednjo" populacijo --> zato imamo tudi več smrti v "srednji populaciji"?
A res? Zdaj pa že vlečeš najbolj nesmiselne povezave. Glej, v dveh letih in pol je od 7000 kao umrlih s ali zaradi korone le cca dobrih 100 mlajših od 50 let. To je praktično presežek smrti v samo dveh do treh mesecih letošnjega leta. Ampak koronske smrti se beležijo že 30 mesecev pa še to vemo, da je uradno povprečje starosti umrlih za korono nekje dobrih 80 let in v povprečju so imeli zraven še tri pridružene bolezni. To so mel objavljeno ali v BMJ al pa v Lancet (se ne spomnim točno).
Dejmo logično razmislit. Če v enem mesecu umre v dolgoletnem povprečju 60 ljudi mlajših od 50 let, potem je pa teh recimo zdaj 80 al pa 90. Verjetno bi teh "viška" 20 ali 30 opazili, da so umrli zaradi korone in mediji bi bili polni člankov z naslovi, ki se začnejo: "Šokantno...", "Alarmantno...", "Ne boste verjeli...", "Grozljivo....", "Apokaliptično..." itd. Zdaj se pa delamo kot, da so presežne smrti v tej starostni grupi nekaj popolnoma normalnega.
In pa seveda bi vsaj od maja do avgusta, ko korone skoraj ni bilo zaznane bi verjetno vsaj takrat bil presežek negativen ali pa okoli ničle.
Ja madonca no, recimo na linku, ki si ga sam objavil na Covid 19 sledilniku - barve pomenijo starostne skupine in kar je nad črto so presežne smrti glede na obdobje 2015-2019.
pred 3 urami je NevLado napisal:
2 bold: Glej se strinjam. Mene včasih štihne pri srcu pa me pred cepljenem ni nikoli. Ampak imam pa tudi druga zdravstvena stanja od cepljenja, ki so lahko razlog štihanja. Kam bom zdej valiv krivdo? Tako da treba je imeti razum, jaz se strinjam, da posledice cepljenja niso niti približno zanemarljive. A vseeno to NI EDINI razlog za porast smrti.
Ko se začnejo zadeve skrivat, cenzurirat, se o njih ne moreš odkrito pogovarjat, če omeniš te zmerjajo z nekim fobom, filom al pa anti ne vem kaj... pol pač posumim, da zadeva ni taka kot jo predstavijo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Zdaj pa ti buče kotališ... Ferrari za časa Jeana Todta je bil 6 let nepremagljiv od 1999 do 2004
Povezava za deljenje
Deli na druge strani