Žena je danes malo poslala poizvedovanja po hotelih, apartmajih po gorenjski. Odgovor večine je bil, da ne bi dajali samo za dve-tri nočitve, da imajo že ful zasedeno julij - avgust. 😳Aja? Oni bi sedaj kar izsiljevali za cel teden? E, moji pacienti.Namesto, da bi bili majhni kot miške in bi bili veseli vsakega turista se še vedno obnašajo kot glavni na vasi.
Ne vem točno kateri hotel, mislim da Jasna v Bohinju, je 140€/noč za dva, soba, z zajtrkom. Kake cene.😳🙄
Se pravi za nas štiri pride 280€ na noč. Bo bolj malo veselja s temi cenami pri nas. Se mi zdijo precej nabite, še v Dolomitih je ceneje.Da ne bodo kaj jokali pozneje, ko ne bo folka. 🤔
Tole pa ni slišati vzpodbudno. No,saj je bilo za pričakovati, da bodo dvignili cene.... Mah, bo kar bo...
Meni je vseeno, bom pa izkoristil bon oktobra magari.
mi smo to druzinsko naredili mislim da 3 leta nazaj, pa nc posebnega...oz sem pricakoval vec glede na lego in pokrajino
nejc sigurno ne potaka stkp tam (oz ni kraja kjer bi izbral ziga al karkol)
Ampak včasih te Klanec ubije,tudi ce ni nič posebnega. 😁 Kako sem 1x umiral na obroke na Veliko Štango iz Štangarskih Poljan ... Pa sem potem vedno znova ugotovil, da ni kriv bil Klanec,ampak "prazna rit". (Prazna rit= Volčja Lakota).
Ukrep naj bi bil za pomoč turizmu in naj bi pomagal, da bi poleg vavčerja ljudje potegnili še kakih 200 EUR iz svojega žepa in doplačali za dodatnih nekaj dni. Ok, do tu vse lepo in prav, ker za oživljanje ekonomije in turizma pač mora denar krožit.
Večje je vprašanje zakaj lahko vavčer menjaš samo v okviru sorodstva, do drugega kolena al pa prvega umetnega kolka (pač kakor gledaš na situacijo). Če so namenjeni pomoči turizmu bi moralo biti vseeno kdo jih porabi, saj bi s tem še lažje finančno podprli turizem. OK, nekdo bo rekel, da se bo vzpostavila črna borza in recimo bodo ljudje prodajali 200 EUR vavčerje za 100 EUR gotovine. Pač nekdo bolj potrebuje tistih 100 EUR, vavčer se bo pa še vedno uporabil za pomoč turizmu.
Torej kaj zdaj, zakaj razlagajo eno po drugi strani pa ravno to bremzajo? Al se mogoče dejansko vrag skriva v podrobnostih, ki so napisane zgoraj v drugem stavku? Se pravi je vseeno želja, da ljudje čim več svojega denarja pustijo v turizmu in je vavčer samo vaba in da je želja, vseeno čim manj vavčerjev spraviti v promet a vseeno čim več denarja v turizem iz denarnic državljanov?
Ampak, kakorkoli že, vseeno bo slej kot prej prišlo do spoznanja, da brez tujih turistov pač ne bo šlo. Avstrija je točno to ugotovila in zato je odprla vse svoje meje, le na jug v Slovenijo in Italijo ne. Pa to ni protikoronski ukrep, to je poskus zadržati druge turiste (sploh Nemce), da ne bi potovali proti jugu in da bi jih čim več zadržali pri njih.
Meni se pa zdi prav,da ni možno vse povprek prodajati bonov. Preprosto se mi nebi zdeli prav, da bi bila na Bolhi masa teh bonov.
Ok, neka bakica verjetno res ne bo znala delati s tem bonom , rezervacijo, ampak kaj pa stane sorodnika,da to uredi namesto nje in jo pelje na sladoled na morje ? Tako bomo mi naredili (tisto glede obiska babice v domu par postov nazaj sem se seveda šalil). Zagotovo nekdo nima želje iti na dopust , ampak bo pa dal (prodal) sorodniku.
Končno bodo ljudje imeli 1izgovor manj za ostati doma za 4imi stenami. Ker... Ko je človek po cele dneve doma... Takrat ni ok.
Dejstvo je, da lastno državo premalo poznamo, prevečkrat hodimo na drug konec sveta samo zato ker je tam "bolje za isti denar"... Pa je res? Je ok iti na morje v Grčijo, samo zato,da se reče,da si bil v Grčiji za isti denar kot na Hrvaškem?
Ni ok iti z avionom v London na vikend shoping, ne iz vidika onesnaževanja okolja, ne iz vidika nacionalne zavednosti. A ni za vse bolje iti na neko domačijo v Kočevske gozdove , magari v hotel v Portorož , raziskovati Pohorje , Kranjska gora...
In prej ko bomo začeli na vsakem koraku razmišljati lokalno (in sezonsko!) ,prej bo bolje. Mogoče nam bo pa s takimi brcami v rit (kot so te boni) to prej prišlo v kri.
Jaz sem včerja sprobal tisto panoramsko kolesarsko pot od Solkana, do Plav. Res, da je samo 10km v eno smer je pa tako razgibana gor in dol, da imaš občutek, da je kilometrov kar nekoliko več. Klanci so od 10 do 11% pa se dvigaš in spuščaš skoraj čist do Soče. Zadnji klanec nazaj grede pa je skoraj 15% no in tam pa me je kar malo zdelovalo, ampak vseeno prilezel do vrha. Nejc, vidim da se režiš na vsa usta, ampak pač jaz res nisem gorski kolesar in pač strmih klancev ne maram. Ampak vseeno tale zadevica je za sprobat, če pa bom kdaj imel mal več kondicije in manj kil pa grem iz Plav krog čez goriška brda in nazaj čez Podsabotin v Solkan.
A drugače pa so nam prejšnja leta cel dopust plačali? 🤗
Nikjer ne piše niti ni zaukazano, da moraš bit nekje cel teden, če ti ne paše doplačati za en obrok dnevno. Si toliko, kot di odpustijo finance.Lahko si tudi samo štiri dni.
Tisti, ki veliko potujete veste, da se da tudi dokaj poceni priti skozi,če se le malo znajdeš. Če pa greš z agencijo allinclusive je pa seveda tudi cena temu primerna.
Vse skupaj me spominja na razvajene ga froca, ki dobi avto v dar.
Pa še pritoži, da kaj sedaj bo pa moral sam tankati, ali kako? 😏
Točno to . Verjemi,da jaz ne bom plačeval predragih kosil, večerij, niti masaž, sladoledov, nevem česa....
Nihče ne bo nikomur dal pištole na glavo.
Jebemu, še v hotelu v okolici Bormia sem jedel instant testenine .. če bi bili vsi turisti taki kot jaz, kako bi šele potem masovni turizem propadal
Klasika, tast pravi, kaj to, toj brez veze...kaj to dajejo. Grem prespat pa zajtrk, kaj pa pol kosilo in večerja? To pa ni všteto.
In veliko jih razmišlja tako, in vaucher ne bo koriščen. Nekdo ki ima majhne dohodke more res preklopit, da si nekaj privošči. Ker ni navajen zunaj jesti recimo..
Lahko pa gre v apartma in si skuha enako ,kot bi si doma.. jaz delam tako.
Ka pa dopuste boste dobili za koriščenje? Nejc ono za storitev je tako, da najmanj zajtrk ti morajo nudit poleg nočitve, ne pa samo zajtrk, ker potem bi vsi oddajali samo sobe itd in služili to pa mislim, da ni ravno pomoč turizmu...
Ja saj oni bodo nudili kosila,vecerje ipd,ampak ne boš mogel plačati s tem bonom tega.
Zakaj pa nebi mogli dobiti dopusta? Jaz ga imam že pisanega za sredi julija.
Symon, točno tako . Se povsem podpisem. Točno tako kot si opisal,se jaz in večji del moje družine trudimo preživljati dopuste (ali pa vsaj vikende) zadnjih par let...
Ja,pade kakšen teden Kvarnerja in bajka v Dolomitih,ampak večina vikendov je pa na turističnih kmetijah 50km stran ali pa zgolj na sosednjem gricu.
To je zame živeti lokalno,ne pa zgolj narocevanje predragih kremšnit na Bledu.
Ne razumem nivoja inteligence tukaj prisotnih, ko nekateri kamne okoli vratu imenjujejo bonbončki.
Pa a se je že kdo vprašal, koga bomo z reševanjem "slovenskega" turizma v resnici reševali? Odgovor: srpske hotelirje.
Mislim keri bumbarji.
Lahko pa gremo vsi v koče. Tam pa ne bomo reševali srpske hotelirje.
In,jbg, če nam že "dajo" vavčarje (oziroma ... Kako naj napišem... Ko jih bomo prejeli?" ), jih bom izkoristil. Svet se ne bo podrl zaradi tega in tudi sveta ne bom rešil , če ga ne bom izkoristil. Se bom pa vsaj imel fajn . Za letos je bil itak plan , da večji del dopusta preživim v Sloveniji in jo raziskujem.
Verjetno kaksnemu "poslovnezu", ki je navajen bivanja v hotelih z imeni, kot so Plaza, Intercontinental, Holiday Inn, ... teh 200€ ne bo dovolj niti za eno noc, kaj sele za cel vikend... Ampak realno gledano... takim ta vrsta pomoci niti ni namenjena... Je pa tudi tako, da eni ne morejo mimo tega, da bi kritizirali vsako potezo politikov ... Karkoli bodo naredili, enim ne bo vsec ... Res je, da bomo to morali placati vsi... Ampak placati bomo morali tako ali drugace ... zakaj ne bi enkrat tudi nekaj dobili kot zamenjavo... Meni osebno je ta "dodatek" cisto OK ... Se sicer ne bi branil tudi kaj vec... ampak nek ljudski pregovor pravi: "Kdor z malim zadovoljen ni, velikega vreden ni!" 🤔
Ko sem Začel brati tvoj odgovor glede poslovnežev,sem si v glavi mislil točno to,kar si potem že sam napisal; to ni ciljna skupina teh vavcarjev
Na dokoncna pravila, kje in kako jih bo mozno uveljavljati, bo treba pomoje se malo pocakati ... Sicer pa lahko koristis tudi za recimo apartma ali bungalov, pa si za jest sam prineses s seboj... Jest moras tako doma, kot tudi drugje... tako da to ne more biti izgovor, da se ne da z 200€ na osebo priti skozi za vikend ...
Se vedno pa se mi zdi bolje, da je tako, kot pa da bi samo turisticni sektor filali z denarjem v obliki kaksnih subvencij ali kako drugace ... Res pa je, da s tem ne bodo resili mestnih hotelov, kot je ze omenil Boss ... Ker takih, ki bi ta vavcer izkoristili zato, da bodo sli prespat recimo v Hotel Union ali Slon v centru Ljubljane, bo verjetno res zelo malo... Vecina jih bo verjetno koristila za letovanje na slovenski obali ali pa v kaksnih termah ali kocah po hribih ...
Pocakajmo pa tudi na ponudbe, s katerimi bodo vabili slovence, da izkoristijo svoj vavcer ... Takrat se bo pokazalo, kako iznajdljivi znamo biti ... Verjetno bo podobno, kot je bilo pred mnogimi leti z obveznicami... Eni so iz tega nekaj iztrzili, drugim je vse skupaj propadlo ...
Točno to. Kdor pa z 200eur ne more preživeti fajn vikenda,pa tud ne vem...
Kolikor vem naj bi ga lahko vnovčil za vse storitve ki jih na kraju samem ponujajo. Npr, pol penzion, polni penzion oll inclusive, razen dodatne pijače ki je izven.
Ni res. Velja zgolj za prenočišče in zajtrk.
pred 7 minutami je Alex napisal:
To menim tudi sam. Greš na podaljšan vikend v kak apartma z zajtrkom, pa dobro, večerjo tudi če plačam sej jo itak na vsakem dopustu. Kdor ga pa ne bo znal izkoristiti pa pač nič. Verjamem da nekdo, ki ni nikoli okoli po dopustih hoče imeti vse vključeno. Nismo vsi enaki.
Točno to. Saj vzorec obnašanja na dopustu naj bi ostal isti z bonom ali brez njega. Verjamem, da bom dobil sobo za recimo 70eur/noc z zajtrkom in bom pač vikend preživeli nekje na malo višji nadmorski višini. Kot ponavadi.
Bo pa najbrž mnogo ljudi razsipavalo z denarjem,ker bodi imeli občutek,da jim je teh 200eur padlo z neba in da so jih zadeli na loteriji.
No, sej se strinjam,da ljudje ne bodo zasedli hotelov v mestih. Kaj bi pa tam počeli? Edino, če se bodo šli sistem, grem malo v hotel, ker še nisem bil. Da vidimo, kako bo to izgledalo. Bodo pa recimo hoteli v Kranjski Gori verjetno polni in ne bo prostega termina. Ampak, kot sem razumel, naj bi bil vključen tudi zajtrk v to. Se pravi, nočitev z zajtrkom. Tu pa pridejo v poštev tudi razni kmečki turizmi, apartmaji in podobni, ki so na bolj atraktivnih lokacijah.
Baje tudi kampi pridejo v poštev.
Hja, hoteli v kranjski gori naj bi bili polni,oziroma delajo na tem,da bi bili... 1mesec nazaj nisi smel biti v tuji obcini , zdaj pa je želja , da je gneča v teh istih občinah... Maraikomu bo to dvignilo pritisk.
Jaz Mislim,da se vzorec obiskovalcev ne bo kaj dosti spremenil; Kdor ima rad hotele ,bo šel tudi zdaj v hotel, enako za kampe , koče... Mogoče bo kdo šel za vikend izlet na slovensko obalo,namesto na Hrvaško , mogoče bo kakšna družba mulcev šla za vikend žurat kam na ta račun...
Seveda pa racunajo,da boš z bonom tam 2x prespal , pojedel zajtrk in potem odprl denarnico za kosilo, večerjo, spominke in še dodatnih par nočitev. No, jaz se zavedam ,da mi tega bona nihče ne podarja in se bom tudi tokrat obnasal sila racionalno. 15eur na kosilo / osebo pa res ne mislim dajati , sploh če govorimo o ocvrtih lignjih v nabito polni gostilni.
Po drugi strani je pa tudi v tem nekaj resnice: "Skratka, naj vam obrazložim še nekaj. Ti vaučarji so čisti nateg. Danes zjutraj so me klicale osebe, ki so na čakanju, ki so jim znižali plače na minimalca, kine vedo če bodo odpuščeni, ki komaj pridejo čez mesec. Kaj naredi država? Podari vaučar za dopust, ki ne krije niti za vikend 1 osebe za spanje. Kje je še kosilo in večerja?
Ljudje se zgražajo, ker vedo da ne bodo morali koristiti tega.
Začela se je že "trgovina". Začelo se bo izkoriščanje teh bonov...pa vam ne povem kako (sem že slišal variante).
Skratka, dodaten puf (dolg) države za 345 mio €, ki ga bomo vsi plačevali. Predvsem naši otroci.
Kar je pa najbolj pomembno je pa to, da je to poteza ki privilegira le hotelirje. Čista diskriminacija do ostalih dejavnosti, ki so bile ravnotako deležne drastičnih izgub.
Prepričan sem, da je to ponovna pilotirana poteza ministra Počivalška, namenjena vsem njegovim frendom, ki delujejo v turistični panogi.
Sem razočaran."
Jaz tudi Mislim,da bi za vse nas bilo bolje,da teh bonov nebi bilo. Slej ko prej jih bo treba OBVEZNO plačati. Iti na dopust pa ni ravno obvezno, sploh za tiste,ki že sedaj komaj preživijo dan. Verjamem, da marsikdo zdaj razmišlja o čem drugem ,kot o dopustu.
Ampak,nikoli ne bo za vse fer. Jaz vem,da ga bom z veseljem izkoristil. Propadel ne bo.
Gledam pa na to na način, da mi dipaita ne časti država... Ker slej ko prej, bom plačal te Bone in to ne samo 200eur.
Morda bodo pa ljudje ,ki sicer ne hodijo po dopustih (in takih ni malo), tokrat končno šli malo živeti ven izza štirih sten.... Kar tudi ne bo narobe za splošno vzdušje med ljudmi.
Verjetno. No, če dobim jaz hipotetično, 1050€ v bonih, lahko 200€ porabim za recimo dve nočitvi, pa grem naprej, pa drugje zopet 200€ in tako, dokler ne porabim vseh bonov. Bomo pa gledali, kje je bolj ugodno. Če pa bodo vsi nabijali cene, bomo pa šli v Kampinski v Portorož in tam prespali eno noč in bomo rešili vse naenkrat. 😁
Me prav zanima kako gledajo gostinci na te stvari...
Pa bom še za toliko dni, kot bom imel bonov. Bolj kot bodo višali cene, manj dni bom bil okoli. Čisto enostavno. Pa bo trg naredil svoje. 😏
Ampak če se ne motim,bos zadevo lahko izkoristil samo pri enem ponudniku in to samo 1x? Torej ni da ni imel recimo 60eur danes tu,pa 40eur čez 1mesec nekje drugje?
Jaz bom pa vesel bona. Za kakšen podaljšan vikend nekje Bogu izza nogu bo.
Nekaterim pa pac nikoli ne bo prav.
pred 14 minutami je Alex napisal:
Boljše nekaj kot nič. Sej v bistvu ko greš po Sloveniji nisi v istem kraju več kot dva, tri dni. Nekateri bodo pa šli na kak podaljšan vikend na našo obalo.Tudi če kak euro dodaš, neka pomoč je. 😁
Problem bo samo,ce bodo na ta račun dvignil i cene in ti bo teh 200eur zadoščalo za 2nocitvi , namesto za zdajšnjih recimo 4. In ko boš seštel kolko moraš še doplačati,da boš tam recimo 5dni...
No,nihce nikogar ne sili da porabi euro več kot teh 200.
Kaj pa mutiranje virusa, tudi povzroča težave, na primer pri izumljanju cepiva?
To ni tak problem, večji problem je, da je virus res zelo nalezljiv in da se pri druženju večjih skupin ljudi zelo hitro ter uspešno prenaša.
Pravite, da se srečujete s tem virusom. Kaj počnete z njim? Ga imate na varnem?
V laboratoriju, kjer obdelujemo brise pozitivnih ljudi. V bistvu delamo z njim dobesedno z rokami, tako da če bi bil virus tako ekstremno kužen, bi kdo od naših zaposlenih zagotovo že zbolel, pa doslej še ni. Prvi primer smo imeli na začetku marca.
Kako to pojasnjujete?
Tako, da imamo dobre pogoje za delo, ustrezno zaščitno opremo in da so naši ljudje odgovorni – to bi dal na prvo mesto. Če so bolni, ne hodijo v službo. To je bistveno.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tole pa ni slišati vzpodbudno. No,saj je bilo za pričakovati, da bodo dvignili cene.... Mah, bo kar bo...
Meni je vseeno, bom pa izkoristil bon oktobra magari.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani