Ne vsi. Tisti, ki so imel narejeno dobro zavarovanje. Kolegica ima hišo v Letušu, pa je dojila le 15000€. Pač minimalno zavarovanje,ker je tam rizično poplavno področje.
Vsak primer se obravnava specifično.
Jp, tudi to drži,ko gre za zavarovanja, če nimaš kaska za avto tudi ne dobiš nič....
Če govorimo pa o nadomestnih gradnjah iz naslova državne-evropske pomoči pa so že skoraj vsi dobili denar razen tisti, ki so šli v spor z državo in še rešujejo odškodninske zahtevke. Marsikdo pravi, da je na boljšem čeprav je bilo zelo hudo in stresno.... 🥴
Pri vseh katastrofah, ki se zgodijo, je enako, pri tej ni nič drugače: politiki priletijo tja in se nastavijo novinarjem, da jih slikajo. In to je edino, kar naredijo. Naj vzame lopato, pa gre v jamo pomagat kopat, če je res tako prizadet zaradi nesreče. Ko Bratuškova, ki se je šla s helikopterjem prevažati nad Srbijo, ko so bile poplave. Vse, kar je videla tam, bi lahko preko računalnika videla tudi iz svojega kabineta. Pa še nekaj denarja manj bi porabila...
Isto je bilo pri poplavah v Sloveniji, isto je bilo pri plazu v Logu pod Mangarton, isto je bilo pri požaru na Krasu, isto je bilo pri vseh katastrofah: pridejo, obljubijo del davkoplačevalskega denarja, se slikajo in gredo. In tam, kjer imajo že tako težave, morajo poskrbeti še za varovanje politikov in še njih spremljat - in pazit na trop novinarjev, ki jih slikajo. Na Koroško al kam že je prišla še ena šema iz Bruslja, ko so bile poplave...
Zdaj pa malo bolj natančno poglejmo Natašo Pirc-Musar in njen obisk v Baški grapi lani junija. Poplave so Baško grapo doletele eno leto prej. Nataša je ugotovila, da je prva pomoč prišla hitro, sanacija pa ne dovolj hitro. Država da bi lahko pohitrila administrativne postopke. Prebivalci so prepozno dobivali informacije, tisti, ki so jim poplave stanovanjske objekte močno poškodovale, pa so predolgo čakali na strokovni pregled. Odlično, res je tako. In kaj se je spremenilo?
Ko je bila tu na obisku, se je s tolminskim županom Alenom Červom pogovarjala tudi o zagotavljanju kakovostne zdravstvene oskrbe. Učinka je ravno toliko, kot če bi se moj štiriletni sin z županom pogovarjal na to temo...
Ugotovila je tudi, da se Dom starostnikov v Podbrdu sooča s pomanjkanjem kadra, zaradi česar so postelje, kljub potrebam, ponekod prazne. Njena ugotovitev je resnična. In kakšno korist imamo od njene ugotovitve? Sem prepričan, da se sploh ne spomni več, kje točno je Baška grapa, kaj šele, da bi se spomnila, kaj vse je na svojem obisku ugotovila. In čemu je potem sploh prišla? Razen na kosilo in izlet, pa da so jo novinarji slikali in kazali pri dnevniku...
Vsi siromaki po Sloveniji zbirajo po 5 in 10 evrov za poplavljene, politiki se gredo pa tja slikat in obljubit naš denar, ki smo ga plačali z davki...
In ker sem začel z Golobom, naj z njim tudi končam. Ko so bile poplave, se pridirkal na prizorišče in pred kamerami obljubil sto hiš za tiste, ki so jim poplave uničile hiše. Odprli so samo eno, pa še to so postavili donatorji in ne država. Ko je prišlo do nesreče v Premogovniku, je pridrkal na prizorišče in pred kamerami obljubil... Glej, tudi če ne bi...
Od poplavljencev noče nihče hiše ampak so vsi hoteli in dobili denar....
Pri meni na skyroju (1kw baterija) je opozorilo, da se polni pod nadzorom v stanovanju in nikoli ponoči ali izven stanovanja, če okoli do 1m ni gorljivih stvari. Verjetno se tako zaščitijo pred tožbami, če slučajno zagori. Jaz ga bom polnil v garaži in nič okoli....Sem ga polnil 1x in ni bilo nič vroče, še toplo ne. Verjetno zato, ker ima počasno polnjenje cca 10ur od 20%do 100%,pa nek inteligentno elektronski nadzor polnjenja ima, ampak ziher je ziher.....
Res golman veliko pomeni, tudi hrvati so proti egiptu pogrnili na celi črti zaradi njihovega golmana! Ampak vseeno mislim, da so naši bili preslabi za zmago nad vikingi...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Po tehle podatkih še več, samo oni golufajo, ker lune štejejo ne sonce.... 😁🫣😉
Povezava za deljenje
Deli na druge strani