Skoči na vsebino
Chat is back ...
Napisano

Nisem ekspert, ampak kakor jaz poznam, je nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča odvisna od velikosti bivalne površine (m2) ter od občine do občine odvisno/različno (pri nas je bilo recimo za novogradnje prvih 5.let brez nadomestila) in ni odvisno koliko ljudi živi. Davek od premoženja, nepremičnina v kateri živiš ni predmet tega in ga plačuješ če imaš (tako kot zdravniki več nepremičnin v lasti, torej vikend, hiša na morju, itd....).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

končno prava zima....kot kaže Brnik najnižja temperatira -16

image.png

pred 1 minuto je Bini napisal:

Še pada..... 😲

IMG_20240120_072904.jpg

to VW narobe kaže :)

Popravljeno od sportman333
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano

Tole bi morali odpreti in objavljati pod drugo temo, recimo mlečni napitki😉, ker tole ni k.....od kave🤣, edino prava kava je espresso brez vsega....pa bo še kdo, ki je bližje IT to potrdil🤭😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 8 urami je g.Wankel napisal:

Se bo uvajala na lokomotivi 😀

za tak denar ji ne bo težko :) -> Gre za delovno mesto med vodilnimi, plača pa znaša največ 75 odstotkov plače generalnega direktorja, kar bo zneslo do okoli 8400 evrov bruto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Kerga brata? Tanajmlajšega je že? Starejši ma pa nekaj zaloge.

Pero jih ima 23, ona 4, tko da...glede na to da je stara 18 in letos še kar nekaj tekem...sezona/dve če bo tako nadaljevala😉👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 3 urami je Z M A J napisal:
WWW.24UR.COM

Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc (275,6 točke) je tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v Beljaku slavila dominantno zmago. Osemnajstletnica, ki je z veliko prednostjo slavila že v sredo, je imela...

če bo tako nadaljevala bo kmalu prehitela tudi brata po številu skupnih zmag.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano (urejeno)
dne 8. 10. 2023 ob 19:54 je Alex napisal:

Baje, da bo zima kar prava z snegom  po dolgem času. Tako pravi pratika. 

V 2023 kot kaže ne, glede na to da imamo 10st....🤣, mogoče v 2024 oz.visokogorju....p.s.meni osebno je tako čisto všeč, saj ni težav na cestah in kidati mi ni treba😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 10 urami je skritikrt napisal:

Da boš moral biti,tu ni dvoma🙄če ne drugače,bo tvoja žena "poskrbela"...če si pa bil...hmmm🤔...bi spet morali tvojo drago vprašati😂

Kaj pa je v teh škatlah?...k me takšne stvari zanimajo😁 običajno niso prazne...

Bom ugibal🙄...v desni je štemarica...v levi pa npr. garnitura svedrov ipd.

Da vidimo,če sem uganil😃

Bom pa še jaz pokazal,kaj je bilo pod smrekico...tud podobna škatla iste barve...in še nekaj druge drobnarije...nima pa to z pridnostjo čisto nobene veze...😂kvečjemu z porednostjo🙄...po mojem mi božiček pribese samo,da mu neham težiti.

Da naštejem,če bo koga zanimalo,kaj to vse je.

Makita E-16586 1/2" 14-delni set dolgih udarnih nastavkov za udarni vijačnik 10-32mm

Metabo TBS 18 LTX BL 5000

Wera Zyclop Pocket Set-2

Felo eSmart izredno kompaktni  14-delni set WDE izvijačev z snemljivim ročajem in vrtljivo kapico.

Metabo Futuro Plus S1M R+L "ekstra kratka" vrtalna glava-trenutno najkrajša enotulčna 13mm hitrovpenjalna glava za vibracijo in z zaklepom na trgu.

Shinwa 30cm ravnilo z stoperjem.

Knipex "ključ-klešče" (velikost 180) božična  "limited edition" etramantirana verzija z črnimi ročaji in "zlatim" napisom.

IMG_20231207_111500.jpg

IMG_20231230_190017.jpg

IMG_20231227_104419.jpg

IMG_20231207_112024.jpg

IMG_20231207_084725.jpg

IMG_20231230_185920.jpg

IMG_20231220_131847.jpg

IMG_20231207_084331.jpg

IMG_20231227_112708.jpg

IMG_20231215_134630.jpg

IMG_20231215_134700.jpg

IMG_20231227_104519.jpg

IMG_20231227_104503.jpg

Z vsem tem orodjem lahko s.p.odpreš, res me zanima, kaj rabis toliko orodja, in kje....saj hišo si renoviral, vse okrog pa tudi ne rabiš vsega tega orodja....ali ti je "life", da imaš vse te komplete pri sebi, da če kdaj kaj rabiš?.....ker sem ravno kolegu, ki je prodal družinsko hišo pomagal pri selitvi in pucanju in sva med drugim odpeljala za kakih 300kg železja/orodja od njegovega dedka (res tistega starega orodja...dleta, pile, žage, vse v kompletih z različnimi dimenzijami, itd...)na dinos....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

Moje mnenje je, da so vsi ti novodobni karavani zelo pogojno uporabni :), zdaj izgled je pač vsakemu kakor gre oz. stvar osebnega okusa.....za moje pojme so bili uporabni karavani tam v letih 2000-2005, ko so bili res grdi , ampak so imeli uporaben prostor (sam recimo sem imel izkušnjo ko je bil doma še P306 karavan, res velik pravokotni prtljažnik ravnih mer....), v svojega accorda pa ne morem dati 4.gume, tako da je uporabnost na meji.....še box za psa sem moral dati delati po meri, ker standardna izvedba ni šla v prtljažnik, ker ima pri straneh preveč zaoboljeno vse skupaj, tako da.....tudi z kakšno ekstremno veliko TV sodobnih mer 55+ bi imel v original pakungi mislim da večina sodobnih karavanov težavo....(volvo xc70 se mi zdi da je z vidika karavana še zadnji res uporaben karavan)....no na zadnje, ko sem imel nadomestni avto (škoda octavia) je bolj drvarniški avto tako po izgledu in merah, tja sem dal pa lahko vse 4 gume :)

pred 10 minutami je NevLado napisal:

Potem smo tukaj še mi, ki imamo karavane IN kljuko :lol:

sam še truga in nosilci za kolesa na strehi ti manjkajo....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 3 minutami je skritikrt napisal:

Že vem,kam pes taco moli😂🤣..."C" košarica😍

Drugače pa kar se "airbagov" tiče...čisto resno-dva sprednja,dva stranska in zavese spredaj-zadaj.

Pa še bi lahko našteval od proaktivne varnosti od tempomata-fajn,da ne pelješ prehitro,če imas težko nogo...neverjetno odziven in natančen volan...ti @godlike lahko potrdi-en najboljših volanov v tej klasi-premakneš za milimeter-dva,in avto gre točno tja...kot gokart...

Pa ne bom omenjal,da dajem gor samo res vrhunske gume...ženi zmeraj govorim:..."ti se boš že ustavila...problem je,ker se drugim ne bo ratalo ustaviti...pa se ti zna kdo "zakantati" od zadaj🤨

A to je slučajno FORD ?!?, sam vprašam, za prjatla...cccc😉🤣🤨(sarkazem...da ne bo kakega hudega razburjanja)....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 56 minutami je Janez007 napisal:

Danes sem se zato zapeljal v službo s Cliotom, ki je s svojimi 58 KM na avtocesti lahko kar nevaren. 

🙃 

Imas e-vinjeto?😉🤨in si dosegel 130km/h, kar je normalna hitrost na AC?😉🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 35 minutami je Slivka napisal:

Vse se da, če se hoče.

Če jaz na vrhu hriba, kjer burja jemlje zalet za Vipavsko dolino, lahko zavarujem za veter in strelo (direktni in indirektni udar), potem se menda da tudi za poplave. Če je pa teren označen kot poplavno območje, se je pa za vprašat, kdo normalen in pri zdravi pameti bi tja šel gradit. Če pa že gre - Benetke so zgrajene na vodi, Nizozemska pa celo v depresiji, se pravi z negativno nadmorsko višino. Torej, vse se da, če se hoče...

In meni so povrnili okoli 18.000€ za odkrito streho, namočene laminate in namočeno pohištvo. Je pa res, da sem za zavarovanje plačeval krepko več kot 100€ na leto...

👍to si mislil 100eur samo za to dodatno opcijo zavarovanja in ne skupaj, ali si mislil 1000eur....in verjetno si imel vse škode več kot so ti jo povrnili....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 3 minutami je Matick napisal:

Dvomim da so lahko vsi zavarovali proti poplavam, ker poznam primer k ni mogu zavarovat proti poplavam, ker je bilo območje označeno kot poplavno.

Torej bi mu nekdo ob oddaji vloge za gradbeno dovoljenje to morpojasniti, prepovedati graditi ali pa je osebno prevzel ta riziko, to je pa seveda potem over-rule odločitev posameznika, ki se lahko enkrat (samo enkrat)izkaze kot napačna odločitev....jaz osebno takega rizika pri gradnji oz.nakupu parcele ne bi vzel/prevzel....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Sam si pomagaj in bog ti bo pomagal so včasih rekli😉....največja težava , vsaj moje osebno mnenje....folk je gradil povsod, kjer po vsej logiki ne bi smel (izdaja GD za polnjenje proračuna) in taisti folk ni pri tem nikoli razmišljal, da mogoče pa 10m stran od Savinje ne bi bilo smotrno graditi, ker pač ob rekah ali v hud hrib (pod hribom ni ravno za graditi) in naprej , sem prepričan, da skoraj 95%folka ni imelo ustreznega zavarovanja (vsak ima verjetno izkušnje pri kaki skodi kako delajo zavarovalnice)....da bi pa nekdo plačeval full kasko in cca.1.000eur na leto za zavarovanje pa pozabite....(sam imam osebnega prijatelja, ki mi to ureja in je agent, in plačujem okrog 800eur leto....ogromno in tudi sam sem se spraševal zakaj to in to in tretje....je rekel, bog ne daj da se kdaj kaj zgodi, ce ti ni prevec, plačaj in skleni full kasko, ker če imaš zavarovano imaš zadeve pokrite, dobis nazaj, sicer je brez veze kakršno koli upanje, pa sem na ravnem, izven popavnih območij, itd...)....enako je zdaj ko jim bodo ponudili nadomestne lokacije in folk kot pravi Slovenceljni ne bodo šli drugam, že zaradi principa, itd...to tudi potem veliko pove o inteligenci takega folka....p.s.resnica je žal vedno kruta....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Kolega je nabavil tole, ima tudi 7.sedežev, in ne more prehvaliti avta, s tem da opreme ni da ni (na prvih dveh sedežih zadaj display za mularijo).... vsekakor je ogromno alternative, jaz osebno bi se tega FucksWagna znebil asap :).... ->  in to je tudi stroj in udobje proti Ford-u..... -> https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=18959192&display=Renault Espace

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
pred 22 minutami je Scr3am napisal:

Caki. Ta tanov ford spije 1l olja na 6.000 km ? Torej moras na en servisni interval 20.000 km vmes 3x dolivat olje po 1l?

Moje staro jajce ima sedaj 295.000 km in je spila 7 dl na 16.000 km. Torej na en servisni interval (20.000 km) nivo olja pade iz max na min.... Sem ravno včeraj malo preveril nivo olja..

Heh, točno tako, jaz olja v svojih cca.500.000km nisem nalil več kot 3l, skupaj, ok mogoče res max.5l....skupaj z domačo kosilnico ne.....res ne vem kaj folk vozi....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.