Računalnik je spihan in čist, tudi pregreva se ne.
Sumim na utorrent, ker je preverjal datoteke in verjetno obremenil disk. Disk je pa nov, letošnji, na katerem imam filme in ostalo. Na SSD disku pa imam samo Windowse. Zanimivo, da se Windowsi sesujejo (saj se, kajne?), torej je s SSD diskom nekaj? Ampak dvomim, lani vem da sem pregledal z nekim programov pa je bil na 98% zdravja.
Je pa zanimivo, tudi če utorrent ne preverja datotek (enkrat traja, da mi zapre program in potem normalno deluje vse, drugič pa takoj zapre program in takrat potem preglejuje datoteke), se mi je vseeno parkrat naredil ta blue screen.
Glede na to da ne morem prestavit torrente iz utorrenta na drug program, bom verjetno še nekaj časa imel tako sr*nje, glede na naši DL hitrost (max 730 kB/s).
Mogoce kdo ve, zakaj se mi tole naredi vsake toliko casa? Racunalnik zmrzne za 1 minuto, ne mores nic s tipkovnico preprecit (ctrl, alt, delete) itd. Potem pa tole napise in se zrusi, ponovno zazene oz. napise da moram bootat in izbrati disk s katerega bom bootal.
Bolj kot priporocilo kaj kupiti od znamke, bi prosil za informacije zakaj kupiti in kaj. Na kaj biti pozoren, kaj pogledati, kaj je boljse (vec Hz ali manj, vec niti ali manj, kaksna dodatna funkcija, kateri operacijski sistem, itd....). Pluse in minuse. Ker kot vidite, me je cas malce povozil. Glede budgeta pa tudi nisem cisto fiksen, uglavnem vec kot 1000 zagotovo ne mislim dati za TV ker mi je potrata denarja. So zunaj (iz Mazde in Yamahe) precej lepsi pogledi.
Sem se s tem svetovnim prvenstvom odlocil da je cas za menjavo TV, da bom lahko EON aplikacijo iz telefona preslikal na TV in uzival ob gledanju. Sedaj namrec nimam pametnega TV.
Enkrat je bila debata o vasih enormnih TV, no moja je 102 cm full HD iz leta 2017. Pravzaprav ravno dovolj glede na to da HD ali pa 4K programov itak ne moremo gledat na nasi vaski internetni povezavi.
Sedaj bi imel malo vecjo, tja do 140 cm, pametno (kateri OS, verjetno najboljse kar android?), in pa vseeno novejso tehniko - OLED da najboljso sliko trenutno? Seveda nacrtujem vnaprej, ce se odselim ali pa ce kdaj dobimo hitrejsi internet/kable po vasi, da bo TV se vseeno "in". Kaj priporocate? Ce omejim budget na 650 eur, lahko kaj obkljukamo? Ne bi rad prevec zapravljal, ker mi je sedaj tale 102 cm Sony prav lepo sluzila za 400 eur.
Če boš dal gor bitlocker, bodo še vedno vsi na mašini lahko dostopali od njih.
To samo pomeni, da če ti disk odšraufam in v drugo mašino dam, ne bo podatkov. V službi imam bitlocker in morem ob vsakem zagonu geslo vpisat.
Torej predvidevam, da to za tebe odpade.
Če bi rad skril mapo na disku, jo daš v hidden in nastavit, da skritih map ne prikazuje.
Druga opcija je desni klik na disk -> lastnosti -> Varnost in nastaviš uporabnika, ki nima dostopov. Tudi mapi lahko na enak način urediš dostope.
Upam res res še kje ne uporabljaš Windows XP in je to kakšna druga nepoznana okrajšava 😉
Pardon, Win7 imam. Za to, za kar potrebujem računalnik, je to to.
Sem probal sedaj zadnjo opcijo, verjetno je "authenticated users" to kar iščem? In obkljukam vse deny kvadratke? Poleg authenticated users mi ponudi še administratos in pa system.
Lahko kako dam HDD diske pod geslo, če ustvarim "guest1" račun na Win7? Vrže mi samo Bitlocker, ki pa še kriptira podatke, kar pa na 10 TB traja 1 teden.
Rad bi samo neko simpl rešitev, da dam diske pod geslo, ali pa jih skrijem za določene uporabnike.
Jaz vedno praznim na 10% ali manj, pa polnim vedno na 100%.
Baterija še vedno drži kot mora.
Sem pa isto prebral, da bi se naj polnilo med 20 in 80%.
Bi bilo res zanimivo videti nek side by side test identičnih telefonov, ki sedijo na mizi in se praznijo samo zato, da se potem napolnijo na 80 oziroma na 100%.
Pa saj to že vsi vemo, zato pa imajo toliko dobička. Me prav zanima, kolikim ljudem bodo izplačali pravično škodo. In pa seveda, kaj nas čaka v naslednjih letih glede podražitev vseh vrst zavarovanj - nekje bodo morali dobiti nazaj ves ta izgubljeni denar, da bodo lahko na veliki nogi dalje živeli in poslovali.
Razen zavarovanja požara, ki dejansko lahko uniči celo hišo (no, pa sedaj poplav in plazov, ter potresa recimo), mislim da je ostalo čisto brezveze in en sam nateg.
Dobro, požreš tistih 500 eur na leto, "ziher je ziher"... ampak vseeno...
5G žal ne pride v poštev na naši lokaciji.
Imamo pa od A1 trojček, ki edini vleče pri nas "kao", čeprav sosed prek ceste uporablja Telekomov trojček. No, 1/0.5 mi dosega hitrost interneta, če je TV ugasnjena. Zato tudi iščem nekaj, da bi računalnik malce hitreje delal in kaj dol potegnil. Zdaj uporabljam telefon kot hotspot, ampak sem kupil novega in mi je škoda baterije da jo vsak dan polnim. Zato sem mislil da bi šel na sim router.
Kupujem 4G router, kamor bi vtaknil sim kartico in se z računalnikom povezal gor. Ker imam Telemach in se po prenešenih 20 GB seja prekine, moram sedaj telefon (hotspot) dati na letalski način in napisati sms "nadaljuj" da mi nadaljuje prenašanje GB po najvišji hitrosti. Kako je s tem urejeno na routerju, kaj se bo zgodilo, ko bom prišel do 20 GB?
Problem zna biti edino pri tako starih bajtah,kjer med temeljem in bajto samo ni nikakršne hidroizolacije...tam pa pomaga samo injeciranje....k nekak moraš prepreciti kapilarni efekt.
To pa je na moji na srečo bilo.
Vsekakor je pravilna izolacija osnova vsake dobre gradnje.
A je kdo informiran oziroma je v praksi že šel delat izpit za motor, po tem, ko že ima vrsto let izpit za avto? Po teh novih pogojih.
Mislim da več kot A2 ne rabim, zatorej me zanima najcenejša opcija kako priti do izpita. Nekje najdem stare informacije, nekje nepopolne... in zato sem zmeden in zato ta tema.
Če grem delat za A1, rabim 6 ur vožnje in je to to. Potem čez 2 leti odpeljem še 9 ur vožnje, pa dobim A2. Torej cenejše, kot če grem direktno danes delat A2, ker rabim 20 ur.
Kaj vse moram plačati in česa se moram udeležiti, če že imam izpit za avto?
Sklepam da CPP, prva pomoč, zdravniški pregled... odpade.
Imam trofazen tok in sem med štemanjem tal naletel na kabel od indukcije. Varovalko je hitro vrglo ven, vendar sem jo dal nazaj in sedaj seveda vse dela.
Ker težko pridem do njega, da bi ga potegnil ven in pogledal ali je poškodovan ali ne (prašno in zabetonirano v tla in steno), bi ga "za ziher" odrezal tam ko sem ga ranil in z nečim doštukal odrezana konca. Verjetno navadni wago odpade, mi lahko kdo svetuje kaj uporabiti?
Pomoje je tezava v sami hitrosti neta, tudi na pogodbi imamo 1 eur popusta ker imamo znizano hitrost zaradi lokacije. In sicer paket mislim da je do 30/5, mi pa dosegamo komaj 8/2.
Ja, racunalnik in vsi telefoni so uganjeni medtem ko dela TV, oziroma itak imamo neomejene pakete na mobitelih in tudi racunalnike na hotspot povezane. Zgolj za info, torrent mi vlece dol okoli 680-720 kb/s. Torej en film priblizno 3 ure.
Tudi na obeh TV sem probal kvaliteto videa na "samodejno" in na "720p", pa vseeno steka.
Iz A1 me vsake 3 dni nekdo drug klice in seveda ne ve kaj smo se s prejsnjim pogovarjali. Tako da brezveze, poln ku**c jih imam za ta denar.
Aja kaksen box mislim?
Xiaomi mi TV box S... Samo to poznam oz.sem naletel na to. Ampak ponudnikov/narocnin teh programov je milijone, jaz bi rabil res samo nekaj podobnega kot je shema A1 M recimo. Par slovenskih, par sporta in pa kak NatGeo ipd.
Dobili smo nove boxe iz A1, ki pa niso zmozni poganjat dve TV hkrati. Ceprav zatrjujejo da rabijo enako hitrost kot stari boxi, ocitno temu ni tako. Jah, zivljenje na vasi...
Iscem druge in cenejse resitve, ker tole 70 eur na mesec za nekaj kar ne dela niti v HD nacinu (in niti 2x TV sedaj) ni za nikamor.
Torej Xiaomi android box in neka narocnina za programe ki pride nekje 20 eur na LETO.
Ima kdo kaj podobnega? Predvsem me zanima kaksni slovenski programi so na voljo in pa kaj je od sporta (trenutno itak gledam samo Arena sport kjer prenasajo NBA tekme).
CPU imam G4400, omenjen program zgoraj mi kaže da žre 16 W. Hvala @Janez007.
Grafične nimam, je že v CPU (ne igram iger).
Ostalo imam 1 SSD za Win7 in programe, in 2 HDD za podatke.
8 GB RAM DDR3 ali DDR4, ne vem več.
Napajalnik ATX 480.
Kar se mi zdi da je preko glave.
Torej so res bili diski krivi in verjetno stara roba + bogve kaj delajo v skladiščih in poštarji. Sem sedaj od druge firme vzel nov disk, pod opombe napisal da naj v bubble folijo zavijejo dodatno paket... pa bomo videli.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz imam odbitne franšize 1%. Torej do 203,9 eur plačam sam.
Torej na Carglasu v vsakem primeru plačam, če grem te 3 praske sanirat? @Jest
Povezava za deljenje
Deli na druge strani