Skoči na vsebino
Eno pra?anje za Siriusa (morda pa ?e koga)
Napisano

Mi mamo bajto 1980 letnik cca, klet (neogrevana), pritli?je (1.stanovanje80m2), nadstropje (2. stanovanje 80m2)in neizdelana mansarda. Lani smo dal novo fasado 12 cm in 10 cm tervola po tleh na mansardi. Poraba je padla iz skoraj 3500 litrov na vsega 1400 litrov kurilca. Noro. kaj ?ele da bi dal 20 cm fasade, kot sem pred krizo planiral.

Je pa nekaj: na sploh ugotavljam tele novograditelje, da mal pretiravajo. V?as si mel eno pe? in basta. Danes bi mel pa vsi kolektorje, pa pe?, pa kamin pa toplotno.... halo? a ni to mal preve??

Ok, kamin je za lepo, ni? ne re?em. Ampak ne pa potem ?e 3 dodatne vire.

Na?eloma je tko, da ?e ?e ima? T? z dvema zalogovnikoma, lahko doda? dva son?na kolektorja za cca 1000? in ima? za ve? kot pol leta prakti?no zastonj sanitarno vodo in ogrevanje v prehodnih obdobjih. Toplovodni kamin stane cca 2000? in ti ogreva hi?o, tud ?e pride do izpada elektrike...pa ?e romanti?no je...

Lahko si pa za tistih par tiso?akov kupi? toliko dra?ji avto :vskalo: investicija v bajto ti vsako leto ni?a stro?ke, investicija v avto pa vsako leto...

P.S. raj za bajto kot za avto :harhar:

Sex, V6 and Rock 'N' Roll

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Eno pra?anje za Siriusa (morda pa ?e koga)
Napisano

Pri T? je dobro imeti zalogovnik za sanitarno in ogrevno vodo. Potem lahko 'polne?' oba zalogovnika samo pono?i, ko je cca pol cenej?a tarifa - s tem pove?a? COP za skoraj 2X!

Da se malo pohvalim...takole izgleda hi?ni nadzorni sistem, ko jaz avtomatiziram toplotno-hladilno postajo v nadstardadni hi?i. PLC krmilnik krmili T?, son?ne kolektorje in toplovodni kamin kot celoto. Obenem ima spletni stre?nik, ki omogo?a krmiljenje in nadzor lokalno (v hi?i) ali daljinsko preko interneta.

post-245-1292925333_thumb.jpg

post-245-1292925693_thumb.jpg

post-245-1292925701_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

To je za celo leto LPGja - Right?

Tam, tam :hohoho: V bistvu se servisi, LPG pa benz pokrivajo iz slu?bene kilometrine...tko da tiso?ak gre v bajto ;)

sishi evo kaj ?e? bol?ga za bo?i?ka kot vse to kar se ti je zgodilo :)

Ta december si bom pa res zapomnil... :danzoman:

P.S. mam filing, da bojo eni ?tev?ki dodani...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Kr kul so teli zici od Shisija, sam ?e dobr zrihta tisto udrtino na zadnjem boku pa bo top :bravo:

Kr kul... <_< zici so noriiiiiiiiiiiiiiiiiiii :rulam:

V?eraj ?el na Triglav ocenit ?kodo - avto je totalka. Vrednost po Eurotax-u je 1800? + 10% za nadpovpre?no ohranjenost = 1980?. Izpla?ana mi bo od?kodnina med 1500 in 1600? :ouje: torej mi po popravilu ostane dober tiso?ak :danzoman:

P.S. pa ta avto je res zakon :harhar:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

... js sm iz AC odletu zarad enga ki je mel ugasnjene (al sesute) luci... (pa pol je odpelu pa ga je bolu kurac dobesedno)

Hm... :angry:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Bli?je je Moste kot Ljubljana :bravo:

Itak ;)

A nadstre?ek za avto je tvoj ali od soseda?

Moj, moj :rulam: imam zunaj ?e 267m2 parcele :rispekt:

P.S. na gorenjskem je lepo ija ija ooooooooooooooo :zvizga:

Sishi bravo, meni zelo v?e?ni konec, tam sem sam gledal stanovanja, ?e bil na ogledu v tistemu novemu naselju v Komendi, samo drago drago, ampak kvalitetno, stanovanje okoli 170k+, ajde ko se ?isto zresnim ok, zdej pa raje bli?je oz. v LJ...

Ja saj mene je tud fasciniral :rozico: ...v vasi ful hudih bajt, 2 ?rpalki (?al brez LPG <_< ), ?ola, vrtec, plin, kabelska, ni da ni...SLO verzija Beverly Hills-a... :danzoman:

P.S. ne mi zamerit, ?e mal pretiravam k sem ?ist navdu?en :ljubezen:

aja hvala vsem za ?estitke sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

?estitke, kam se pol seli? nazadnje?

Moste pri Komendi :danzoman: idili?na vas pod Krvavcem malo pred Komendo :notworth: 5 min od AC Vodice :ouje: poleg dobim ?e 267m2 parcele :rispekt: hi?a je v 5g.f...?e cca 40-50k? pa bo u nulo :rulam: ...obrnjena je na jug...sonce cel dan B)

kon?no lahko re?em: raj za bajto kot za auto :harhar:

Me veseli, da bova skoraj soseda

Nisem vzel tiste v Dob-u ampak v Mostah...bom bli?e Jures-u...do Dom?al je cca 8km kar je tud blizu...

P.S. se zahvaljujem modelu, ki je prodal stanovanje na Ig-u drugemu kupcu :vskalo:

Evo slikce :rozico:

post-245-1292648147_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Podpisal pogodbo nakupu hi?e :danzoman::bravo::rulam::ouje:

Dobil ?t. zavarovalne police ''voznice, ki je povzro?ila prometno nesre?o, zaradi nepravilnega menjavanju pasu'' :policaj::punk::danzoman::ouje::rispekt::lol:

P.S. popoln peteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Kwa pa litka ? ?zmeden?

Zvita... :angry:

Zdj ti pa tankat nou treba ;)

Sej grem sam enkrat na 2. mesca... :harhar: Do konc januarja bo zdr?al :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Tkole to zgleda po bli?njem sre?anju z betonsko ograjo na AC :(

Gleda na mo? udarca presenetljivo malo...stara ?ola a ne klopko :hudicek:

post-245-1292583910_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

a z mixico??

kaj so oa ?kifi te?ili ?!

en moj kolega je iz ceste letu ko mu je en prletu po njegovem pasu pa je zarad tega kazn dobu... ker si policaji niso dal re?t da ga je en izsilu ampak se je "prehiter vozu ker ima itak 180hp in je to edina mo?nost")

Ja z mixico :( res mi policaji rekli, da je celo mo?no, da dobim kazen zaradi neprilagojene hitrosti WTF ?zmeden? Vozil sem 100km/h na voznem pasu, baba z desne pa direkt 1m pred mene zapelje (verjetno sem ji bil v mrtvem kotu). Avtomatsko zavijem v levo, zaviram, spodnese mi rit in se z zadnjim bokom zabijem v betonsko ograjo (z voznega na prehitevalni pas). Sre?a v nesre?i, da ni bilo nobenega na prehitevalnem pasu. Seveda sem si zapomnil njeno tablico PO NR-010 (pazite se je)...

Mare mi pove, da imajo na vseh razcepih kamere...?ez pol ure me pokli?e policaj, da se na kameri slabo vidi kaj se je dogajalo <_< ?ez pol ure pa pokli?e ?e enkrat, da naj jutri ob 16.00 pridem na policijsko postajo Ljubljana po njeno ?t. zavarovalne police :danzoman: pravi, da je bila baba ?i?t pretresena in ne ve kaj se je dogajalo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ena baba me je izsilila pred razcepom Zadobrova v smeri MB in sem pri cca 100 km/h bo?no tr?il v betonsko ograjo :(

Hvalo bogu meni ni? huj?ega...mal udrtega pleha, razbiti lu?, kriva feltna...

P.S. Moram pohvalit Mare-ta, ki je ?el z mano na policijsko postajo...tam so ble tud burleske :hudicek:

Ampak se nismo dal motit, smo pol vseeno zamenjali olje in eno varovalko :bravo: ?e klopko je pomagu :jupiii: je pa ?e zdrav, k mu gre sam kurbarija po glav...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

ah ok. vem kako so priponkani ker sem svoje sam slekel pa nazaj priponkal :P (neki blo treba popravt)

zato sm mislu da lahko tapetnik samo po original prevlekah za?ije ?e jih nese?.

Aja..?e si sam sposoben sle?t pa nazaj oble?t/priponkat pol lahko tudi samo prevleke odnese?...cena bi bila pol cca 200? :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

mislim ja, sej to mislim :) pa?, sle?e? original "prevleko" pa jo nese? tja, pa si brez zicev neki ?asa (oz da? druge gor)

Ne more? kr sneti original prevleko...dr?ijo jo posebne sponke in ?ice, ki jih mora? 'odcvikati'. Tapetnik potrebuje sede?, da ga po meri skroji in nazaj 'prisponka' - rabi? posebno orodje zato. Zice mora? tam pustit - ni druge!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

superca. te kontaktiram ?e, jaz bi jih tudi sam slekel pa smao prevleke nesel :) in to to?no v taki kombinaciji kot si jih ti dal sem htel :bravo:

Ej niso to prevleke..to je na novo po meri skrojen sede? - mora? jih pri avtotapetniku pustit!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

oj kje si dobu novo prevleko? koliko te je prislo? jaz bi tudi, zdaj mam 2color :D spredaj drugacen vzorec kot zadaj (spredaj mx3 zadaj 323f hehE)

Sede?a (sprednja) sem nesel k avtotapetniku. Sede?e je slekel in ponovno se?il kombinacijo usnje-blago kot sem si zamislil - po naro?ilu. Cena 'sitnica' 300? :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.