Skoči na vsebino
Financni trgi in investicije preko borze
Napisano

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/borzni-komentar/dogecoin-sala-vredna-dve-milijardi-dolarjev/442571

Ko je parodija na Bitcoin, DOGECOIN  :lol: vredna 2 milijardi, pol ve?, da zadeve nikamor ne peljejo.

Eno resno vpra?anje za tiste, ki trgujete z delnicami, bitcoini in podobnimi zadevami. A nasploh radi igrate na sre?o, ?pekulirate, stavite ali celo gamblate (igralnice, poker..), ali pa? menite, da gre tule za resne po?tene in trdne zaslu?ke, ker veste kaj delate? Ker ste dovolj izobra?eni o zadevi? ?isto psiholo?ki vidik me zanima, ker sam sem pa? navajen, da za zaslu?ek je dobro nekaj fizi?nega pokazati, pa upam, da ne bo kdo u?aljen. In ja razumem vas, ko napi?ete, da se vlo?i toliko kot lahko pogre?a?, kar se tudi meni zdi najbolj pametno.

Dogecoin je legit, par let nazaj so sponzorirali Nascar. Takrat sem mislil da je vse skupaj en crowd funded joke; zdej v 2018 pa...much doge, such wow. :D

https://jalopnik.com/such-nascar-much-motorsports-what-it-looks-like-when-1560738434

Anyone can give up, it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone else would understand if you fell apart, that's true strength.

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ni lepo biti privo??ljiv ampak.. Cekuto ?trafnila karma. Pa tako je bil zadovljen sam s sabo, ko so ga 24 ur intervjujali; kako v Bosni do?ivlja nov ustvarjalski preporod in da je prav da je ?el iz Slovenije. :3

Anyone can give up, it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone else would understand if you fell apart, that's true strength.

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ja, triggered, ko pride do RKC ne morem biti tiho, to je moj 'beli proti rde?im'; samo da bi na slednjo razprtijo lahko ?e po?asi pozabili, ?e ne bi bilo politikom v interesu obra?at ljudi ene proti drugim. Tito, povojni poboji, goli otok, zlate rezerve v Beogradu....to vse je bilo I pro?lo (vsaj kar se mene ti?e), Vatikan in njihov vpliv pa sta ?e vedno zelo prisotna.

Za razliko od muslimanov (oz pe??ice njih ki jih mediji tako radi vle?ejo po zobeh) Vatikan dela ?kodo dru?bi na bolj subtilne (no, ne blazno subtilne ampak bolj subtilne kot samomorilski napadi) na?ine. Recimo to, da pape?i po Afriki ?irijo informacije, da kondomi POVE?AJO mo?nost, da dobi? HIV, do tega da duhovnikom za posilstva otrok ne sodijo dr?avni organi ampak vse lepo zatu?kajo interno, da o teokraciji ne govorim; pa ?e bi lahko na?teval.

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ja, RKC res nima zgodovine ?irjenja (mislim da lahko re?emo vsiljevanja) svojih dogem ateistom in pripadnikom ostalih veroizpovedi.

Slab primer. :)

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Moski brivniki
Napisano

Sam uporabljam 15let starega Philips, sicer brivnik za frizuro, torej naredi "dnevno brado". Pa ?e to se brijem max 1x na teden, na sihtu so se pa tudi sprijaznili :)

Si ne predstavljam briti vsak dan...

Jest sem pred pol leta nabavil novega v Hoferju za 30-40? in je ?isto ok, prej sem imel fotrovega starega (15 let se ne sli?i nerealno) pa mi je zdrsnil z roke in padel v VC. Sedaj sicer spet dela (samo baterija je kot pri starem telefonu, ?e ho?e? da dela mora bit priklju?en v ?trom) tako da bo za backup. Nisem pa zelo pora??en tako da je britje 1x/teden dovolj.

Edit: Kliknil link, watafak 330 funtov za brivski aparat. Te za to ceno obrije med spanjem ne da bi te zbudil?

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Novinarske manipulacije
Napisano

Kako so te stvari sploh ?e legalne, zakaj se na take dejavnosti ne vsede nek...v?asih smo imeli urad za za??ito potro?nikov, cca 2010 je to pod svoje okrilje prevzelo mislim da ministrstvo za gospodarstvo. 

?eprav glede na to kako natan?ne so zadnje ?ase javno mnenjske ankete pred volitvami ipd; ni dvakrat za re?t da ne bi kak?na ?logarica bolj pravilno uganila rezultatov, pa ?e cenej?a bi bila.

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

To da je kdo v?asih preglasen v bloku se pa? zgodi. Ampak ko potrka? po steni ali v skrajnem primeru pride? pozvonit na vrata se zabava pa? neha. Pa to da pride? nekomu zvonit pomeni, da ga ima? res vrh glave. Klicat policijo je pa meni ?isto...holy shit kake sosede ima? to? O_o

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

In ?e bi ?li v korak s ?asom in lahko volili po internetu, bi bila udele?ba tudi ve?ja, stro?ki pa bistveno ni?ji.

Paralelam z Ameriko sem se namenoma izogibal ampak ?e smo ?e tu...kar se mene ti?e tistih dobrih 50% ljudi, ki so volili oblastem sporo?ajo, da so zadovoljni s tem, da izbirajo med Trumpom in Hilary. Ajde, par procentov jih je volilo za Gary Johnsona in Jill Stein, ki sta bila dale? od optimalnih kandidatov ampak ?e vedno milje bolj?a od H&T. Potem ima? ?e first-past-the-post sistem ki zagotavlja, da vsi ki ne volijo za glavna dva kandidata vplivajo na volitve toliko kot ljudje, ki ostanejo doma. Damo v ?orbo ?e super delegate in mahinacije, ki ljudi tipa Sanders vr?ejo iz dirke in so ameri imeli volitve, kaker?ne so bile. 

Z vsem spo?tovanjem, da v taki politi?ni klimi folk trdi, da so problem tisti ki ne volijo se mi zdi milo re?eno absurdno. :D

Kar pa se ti?e apatije...?e bi bili pri nas kandidati kot Vermin Supreme ali ne dolgo nazaj v Srbiji Beli, bi najbr? dobil kar nekaj glasov neodlo?enih volilcev, pa ?e kakega ki ne voli 'za' ampak 'proti' bi prepri?al. To je seveda dosti bolj?i na?in pasivnega upora in sporo?ilo vladajo?i eliti, da ne?esa ne dela prav. Do takrat pa bomo tiste pol ure namesto sprehoda do voli??a porabili za bolj produktivne stvari, recimo bunjenje po forumih in spremljanju ?portnih dogodkov. 

Sicer nisem njegov fan ampak kar se ti?e volitev dam ?isto prav

Pa ?e to, volilna pravica je to?no to, pravica; privilegij ki ga imamo in nikakor ne dol?nost. Dol?ni smo spo?tovat zakone, ne pa validirati (to kar vidimo kot) najmanj?e zlo na volitvah. 

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Saj je bilo v prvem krogu kar nekaj izbire,pa vseeno je bila udele?ba (pre)nizka.

Verjamem da imajo\mo poln k. politike,ampak ne glede na to, je in bo ?e naprej del ?ivljenja.

Ampak predvsem;na ?ivce mi gre folk,ki ne gre volitve,potem pa nerga cez izide..

Tudi v prvem krogu neke blazne izbire ni bilo, levica je porinila naprej ministrico ki smo si jo vsi zapomnili po tem, kako je stalno v pripravljenosti; o Angelci in Popovi?u raje ne bi... Eden od biv?ih kandidatov je trenutno zelo kreativen v Bosni; za to funkcijo se potegujejo res kredibilni in na?elni ljudje. Plebs volitev ne bojkotiramo samo iz apatije ampak ker nas nobeden od kandidatov ne prepri?a. Poleg tega da je funkcija predsednika bolj kot ne ceramonialna, sploh tako kot si jo razlaga Pahor.

Izjava dneva gre Erjavcu, ki je mlel kako je drugi krog volitev brezveze in da bi ta denar raje dali upokojencem. 

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

O?itno moj lunchbox ne bo optimalen za shranjevanje baterij, sploh glede na to da sem prvih par ?e v ?tartu zaje*al ker nisem vedel do koliko se jih sme praznit in polnit. 

Se komu doma valja kaka stara ?katla za municijo? :D 

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Extreme downhill trike racing
Napisano

Kon?ali vsi v enem kosu. Razen parih triciklov. 

Naslednje dirke mogo?e sploh ne bo, organizator je ?e tako jamral da...fora je da oni vsako leto najamejo tisto ko?o na vrhu za cel dan in si hkrati prilastijo ?e cesto, ki vodi do nje. Najem ko?e je legalen, vse ostalo...niti ne. In ?e bi se kdo resno po?kodoval, kar glede na ostre skale ob progi, drevesa in ne tako male hitrosti ni nemogo?e; imajo lahko kar lepo sranje.+ da vedno ve? nas outsiderjev ve za to in....ja. Upam da bo ?e no, ker je res super.

Dogaja se sicer vsako leto enkrat septembra, ?e vreme zdr?i. Sedaj ko imam kontakt od organizatorja bo za naslednje leto la?je zvedet kdaj bo; bom nalepil info tudi sem ?e bi ?el ?e kdo. :)

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Novinarske manipulacije
Napisano

Slivka ima prav, ?lanek je poln hecnih kontradikcij. Poleg tega da ne more? imeti premajhne varnostne razdalje do nekoga, ki vozi proti tebi pi?e tudi, da je osebni avtomobil ?elno tr?il v zadnji del tovornjaka. Ni ?elno tr?enje ko se dva frontalno tre??ita? ?el sem iskat po netu in omembe v ?lanku na slo wikipedii neke definicije ni, so pa slike dovolj zgovorne. Novinar si zaslu?i da ga nekdo od spredaj brcne v rit.

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Pri?li (lu?ne ceste), videli (mater imajo v tistih koncih lepo) in zmagali; pustili listek za dedka mra....zvon ?elja.

post-8965-0-17529300-1508050690_thumb.jpg

post-8965-0-79225100-1508050710_thumb.jpg

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

?e se ti zdi 100 sekund malo, potem toliko ?asa zadr?uj dih...

*vdih*

Ne delam se norca z re?evalnega pasu; ?eprav ne vem ali je bilo za to potrebno spisati zakon. Neumno se mi zdi na tak na?in izkrivljati statistiko, 10sec = 10% ve?ja ?ansa za pre?ivetje, kot da ostali faktorji ne vplivajo. Potemtakem je 100sec 100%?

Angelca me pa razpizdeva odkar sem jo prvi? sli?al odpreti usta. Zmes komunizma in rkc, ko od obeh vzame? najslab?e in zdru?i? v antipati?no upokojenko.

*izdih*

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Po 24 ur matematiki: ?e se bomo vsi pridno umikali in bodo re?evalci pri?li 100 sekund prej na kraj kot obi?ajno... 

Jest se pa ?e par dni spravljam na izlet h ga. Likovi?, jutri gremo pa res. Imam par ?elja, ki mi jih mogo?e njen zvon izpolni. Sej vem da smo navajeni veliko neumnosti ampak tole gre pa ?ez vse meje. Prfekten primer da se svoboda govora ne sme aplicirati na vse. =/

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ne tako dolgo nazaj sem delal s kataloncem in sem ga enkrat za hec zjutraj pri?akal s ?pansko himno. In je ?lovek ?isto pop*zdil, ker je to Frankova himna in prakti?no simbol fa?izma. Ker me je stvar zanimala sva veliko debatirala o tem (katalonska zastava je baje nastala tako, da je umirajo?i kralj potegnil krvavo roko po rumenem ??itu) in po njegovih besedah je gibanje za osamosvojitev ?e dolgo prisotno in veliko ljudi se ho?e odcepit, ker imajo svojo kulturo in so ekonomsko bolj mo?ni od velike ve?ine ostale ?panije, definitivno od povpre?ja. Na BBCju je bil par dni nazaj en prispevek ko so spra?evali ljudi kaj si mislijo o tem in sem se spomnil nanj, tudi on je na vpra?anje ''where are you from'' odgovoril, da je iz Barcelone, ne da je ?panec. Par ljudi v prispevku je reklo isto, ne da se jim kregat da so katalonci in ne ?panci, tako da so preprosto iz Barce. Katalon??ina je jezik ki se u?i v ?olah ipd..

Po eni strani jih podpiram, po drugi pa se mi na nek na?in zdi kot ?e mi recimo hoteli ustanoviti dr?avo Kranjsko. Tisti ?udaki na severozahodu imajo itak ?isto drugo kulturo in prakti?no svoj jezik (sploh prekmurci), industrijo tudi bolj bogo... rekrutira se ?e par zgodovinarjev da najdejo predpotopne zemljevide z mejami ki bi nam ustrezale, nekaj ?asa zganjamo negativno promocijo in sovra?tvo med regijami (nogomet je dober za?etek); potem pa samo ?e referendum in za?et gradit mejni prehod na Trojanah.

Nasilje nad civilisti je pa najbolj retardirana stvar v vsej zgodbi, tu ni ?lo za proteste in zamaskirane antifa in SJWs ki so za?igali avte in razbijali trgovine ampak normalen folk ki je ?el na voli??e, eni od njih da so glasovali proti!! Moja napoved je, da bo ?panija EU pla?ala kazen zaradi iz?ivljanja policije nad civilisti, ?panija bo ?e naprej trdila da so bile volitve nelegitimne (kar so bile) in ?ez en teden bomo razmi?ljali o drugih stvareh. Katalonci se mogo?e od ?kotov nau?ijo, da se da referendume 'izsiliti' na legitimen na?in, ki mogo?e kaj dose?e.

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.