Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

22 dni ti ni dost, da bi prišel do Grčije?

Mi smo z manjšimi otroci prišli do Gallipollija, pa je bilo 14 nočitev, torej 15 dni.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

Sem že pri VW koncernu podobne zadeve videl. Gre se za to, da skozi stranke odpirajo vrata, kuferam,... in se akumulator pač sprazni.

Zdaj pa zakaj sem prišel v to temo. Vikend dopust okoli Bohinjskega je bil top.

Potem pa se ustaviš na Bledu in ostane grenki priokus.

Za Bohinj smo vzeli kartico. Gratis parking, popusti,.... na poti se spomnimo, kaj če bi šli na grad.

S kartico piše 10% popusta.

Pol pa dajmo. Mojster veselo pove, družinska in popust ne gre. WTF. Samo kartico ko kupiš je 1 odrasli in otrok dobi kartico zastojn.

Potem pa še parking. Ajde 3€ ura pri gradu. Pa ok, bom na EasyPark, da prej končam.... zavrtim 2 uri in piše, da mi cene ne pokažejo, dokler ne dam start. Ok naj bo. Vsepovsod drugje vidiš ceno takoj.

Pridemo nazaj, 1.05 pa dam stop. In EasyPark ne odreže časa. Torej vsa prednost EasyParka je šla v nič.

100% pravila Bleda, dajmo jih vdrapnit po žepu.

Nekaj časa me Bled več ne vidi.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Ko sem jaz kupoval dalnjega 2010/11 red-a še ni bilo.

Black je imel edini 5 let garancije. Tudi v strežnikih so se ful uporabljali. Smo jih in smo jih firmam prodajali. Dejansko so to vsi to imeli kot alternativo dražjim skazi diskom (malo počasnejši, pol cenejši).

Sem pa gledal (tolko me je ta tema prisila), da je po testih trenutno Ironwoolf boljši kot WD red.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
dne 20. 7. 2024 ob 9:06 je godlike napisal:

Po vseh letih dopustov v Italiji, je že bil čas, da kaj fašem.

Parkiral sem vse povsod, a na najbolj mirnem, hotelskem parkingu, je se en biser naslonil na avto. Hotel kamer nima, tako da je šlo na parking.

20240717_152523.jpg

20240717_152042.jpg

Končno popravljeno 😎

20240905_115359.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali se to res dogaja v tej kokoški?
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Težka je ta. EU je v namen "zelenega prehoda" ustvarila mehanizem CO2 emisijskih kuponov, katerih količina se z leti zmanjšuje in se lahko preprodajajo na trgu. S tem je želela na lep način zapreti velike onesnaževalce (da shirajo). Cena kuponov je v zadnjih letih ponorela, tako da bodo samo kuponi TEŠ 6 kmalu stali toliko kot premog.

To držija ja.

Morali bi Teš elektriko nemcem prodajat. To delajo Poljaki.

Nemci pa kupone njim in je zadeva rentabilna.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali se to res dogaja v tej kokoški?
Napisano (urejeno)

Poljska in Kitajska sta polni termo elektrarn. Kitajska jih še gradi.

Samo naša dela minus. Seveda, če v Velenju odkope zmanšujemo. Samo 1 odkopno polje namesto treh. Potem pa se čudimo z minusom, ko kupujemo uvožen premog.

Jaz pravim, da bi še mogli rjavega pustit, ne pa rudnike zasipat. Je bil bolj čist.....in ker bi šli s kolesi in avti na elektriko je ni nikoli dovolj.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Black je bolan stroj 2TB 2x staletela leta v kišti Raid 0, zdaj sta v NAS-u. Skupaj delata že 13 let.

Sta pa glasna....

Poglej kak Ironwoolf, če še nisi in naresi primerjavo. Priznam, da je še nisem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 44 minutami je samSimon napisal:

Kakšen plexi... to dajejo sam še na cheap ohišja za 40€. Tale Antec ma 4mm kaljeno steklo, medtem, ko večina proizvajalcev že tko daje 3mm

To je meni vse isto sranje 😉

Saj se razumem kaj sem mislil s pleksijem.

V glavnem ohišje s prozorno ploščo ne glede na material plošče.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Sem totalno kontra.

RGB na plati in zvočni sem vgasnil.

Iskal sem kišto brez plexija. Plexi je "lep" in glasn. Raje črno kovinsko stranico z znotraj 5mm zvočne izolacije.

Odkar sem dobil kišto z zračnimi filtri, mi je to ful dobra zadeva. Dosti manj praha noter.

Drugače pa pošast 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 13 minutami je Boss napisal:

avtobusa/vlaka (kot da imam časa na pretek)

V vseh velemestih med dopustom uporabljam javni prevoz (bus, vlak, metro, tramvaj, trolejbus).

Vlak je v tujini bolje poštiman.

Poglej si kaj italijanske FrecciaRossa. 300km/h letijo in so ugodni.

U-/S-Bahn klapa v Berlinu, Minhnu, Valenciji,....

Lokalno in dnevno pa res svoja prevozna sredstva.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Meni je pomembno da je tiho. Če je za to 5-10°C bolj toplo, se mi žvižga. Še nič se mi ni od vročine pokvarlo. Tudi ATi grafična, ki je delala na idle 85°C, full load 95°C.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:

Razen, da si v prvo predrag in kupec kupi cenej varjanto od tvoje, tak kupec je odšel in ga ni nazaj, ko ceno spustiš🥴Malo moraš bit realn.... :nevem:

Te oglede za trojko je naredila hčera, jaz in še kak cenilec, ki določa vrednost za razbito trojko... 

IMG_20240821_144606.jpg

Pri Hočah. Hah

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano (urejeno)

Samo potem je tvoj rabljen BMW manj vreden. Ker vsa ta naročnina poteče in mi je ne moreš v ceno vračunat 😉

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
pred 13 urami je samSimon napisal:

Expert očitno ni preveril QVL liste ramov, za model svoje matične plošče 🤭

Leta šraufam, včasih bolj, zadnja leta manj. Do zadnje kište tega nikoli nisem delal in je bilo vse ok. Se mi zdi, da postaja manj, ne bolj kompatibilno.

pred 13 urami je sportman333 napisal:

ampak ravno tega se ne želim iti....želim kupiti "škatlo" ki je dobra, zanseljiva, vem da bom preplačal nekaj 100€ več.....in sploh ker ne kupujem zase, da bi se s tem potem tdui ukvarjal..... :).....

Ko je 13 leti kolega kupoval spodnji rang škatlo, sem mu svetoval sestavljeno. Ker bojo komponente dražje. Takrat je bil aktualen PcPlus.

Ko sem po koncu garancije kišto odprl sem videl da pasivni AMD drgne po ohišju. Toliko o dobro sestavljenih kištah.

Hočem povedati, da na obeh koncih se lahko zajebeš.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
pred 5 urami je Tilen5 napisal:

p.s: o kolegu pa ne bi... :) to se je dogajalo aprila 2023. Kaj je čakal eno leto?

Eni pač ne živijo za elektroniko in redno spremljajo novice.

To je kot avto, če ne dobiš pošte domov, da je recall, ne veš. Redko kdo vsaki mesec preveri ali je kaj glede na šasijo.

Običn narod ga pač nasrka.

Drugač pa ja, super da AMD konkurira, za potrošnike je to odlično, ker se ne more cene pribijat v višave.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
dne 5. 8. 2024 ob 16:26 je dvorjan napisal:

Jaz zadnja leta, no, kar desetletje, skoraj izključno AMD-jeve procesorje kupujem. Intel se najde le še v kakem prenosniku.

dne 5. 8. 2024 ob 16:17 je Tilen5 napisal:

Intel leti ja :D

WWW.TOMSHARDWARE.COM

These non-Z series motherboards don't push 13th and 14th Gen chips nearly as hard, so what's happening?

Me zanima kdo bo refundu use te pokvarjene čipe, ki degradirajo ker je intel višu voltaže, da je sploh lahko pariral AMDju 🚀

Ravno je kolegu Ryzena skurlo.

Ni bil pozoren na novice in ni Biosa posodobil pravi čas.

Samo za info, ko se je tak po Intelu pljuvalo.

https://www.theverge.com/2023/4/27/23700688/amd-ryzen-7000-x3d-cpus-burnt-out-am5-motherboard-fix

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Delamo transferzalo po oddajnikih RTV Slovenija.

Pridem na Kum, nikjer skrinjice na ograji. Na drugi je nekje pri zapečatenem vhodu skozi ograjo.

Vprašam v koči. Sledi odogovor da je pri njih.

Pol te sledi začudenje, nekdo je žig odlepil iz štampiljke in ga sunil. 🤬

Saj bomo šli še 1x. Je blo lepo. Samo kako naj vem, kdaj bo žig spet tam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.