Pa sej iz logičnega vidika gledano se ne bi smelo poznat, samo pač ceu kup enih pizdarij je in totalno nepregledno. Mogoče mam mal OCD haha. Sej kokr zastopm, naj bi bli pri Intelu Efficent cori namenjeni stvarem v ozadju in ti na Performance corih potemtakem ne bi smel razlike vidt, ne? Pri 32Gb rama pa tut ne more bit to problem.
Mam Asus plato, ampak to lah nardim v biosu, se poskušam ognit čimveč raznim ekstra programom. Tej Asusovi suiti in armory in podobne zadeve navlečejo tok enih background procesov, da hočm čim manj tega. Ne vem a majo dejansko kak vpliv na sam sistem, ampak mam rad stvari popucane.
Sej to je vse super, mam 4 pinske, so tut PST in se med sabo lahko povežejo brez huba, ker bi se rad ognil temu in prav tako raznim programom in risanjem krivulj. Zato pa sem mislu zadnjega dat na CPU OPT, da bi mogoče vseen mel že po defaultu bolj na temperaturo procesorja vezan zadnji izpuh, ostalih pa sploh ne bi uravnaval, samo pustu na 30%.
Oh yeah, začel sm sestavlat novo kišto. Slikce bojo! Rabm pa mnenje... Razmišljam, da bi zadnji exhaust ventilator priklopu na CPU OPT 4-pin, da bi mu vrtljaje uravnavalo glede na temperaturo procesorja. Nekak skladno s tistim primarnim na hladilniku.
Torej bolj kot se proc greje, bolj tut izpuh meče ven. A je kdo to že probu? A v idle načinu potem laufa na višjih obratih? Verjetno ni bistveno glasnej? To je tut edini 120mm, večji zadi ne gre, ostali fani so 140mm in so praktično neslišni. Dal bi jih v biosu na stalno delovanje na 30%. 2x 140 spredi not, 1x 140 nad hladilnikom zgori ven. Hladilnik ma pa še svoj fan. Zadi bi pa potem meu 120mm na CPU OPT ven, da ne bi biu omejen na 30%. Je to ok zamišljeno? Hvala vsem entuzijastom za odgovor ☺️
Jst sm tut ravno naroču vse na novo, drug teden me čaka sestavljanje. Ja... pride 2300-2500€, potem pa če maš dobro vezo dobiš 20-25% popusta na komponente, drugače pa naročiš z Nemčije.
Od nobene stvari ni fino bit odvisen, je treba met pač zdravo mero pri vsaki stvari. Enim to čist fajn ratuje, pa najsi bo to alkohol, igre... eni pač zapadejo.
Če ma kdo dovolj samodiscipline mu prodam kodo za Diablo 4 😄 Je ne bom igral, pa je gratis pri grafični.
Tut jst igram parkrat letno kak špil, ki me zanima. Je pač en čar v hudi grafiki in zajebavanjem s frendi online. Ponavad to traja par dni in se itak naveličamo in noben ne gre na odvajanje.
Pa s kom se ti to pogovarjaš potem, Alex? Kdo so tej borci in od kje naprej šteješ ''staro gardo''?
Kar jst vidim je to, da si v večini primerov ti jedro spora in zasmetiš večino topicov, z načinom komunikacije, ki je slabša od večine ''nove garde'', če želiš tko rečt.
Na konc je vedno tvoj izgovor, da se ti pač mal hecaš in tebe revčka noben ne razume. Eno je sarkazem in malo zbadanja, drugo pa je cinizem in žaljenje in mislm, da moraš ti še dojet razliko.
Ko sem jermen dol vzel in zavrtel rolco, so pošteno ležaji peli. Tudi lufta je mel krepko, ko si ga levo desno požokal.
Hvala, zdej vem na kaj bit pozoren 👍
Menju bom v lastni režiji, ja. Nisem pa še tega počel in ne vem kako naj bi zgledal, če je potreben menjave, ali pa še ok 😅 In če ga imam na rezervi je verjetno bolš, kot pri podrtem avtu ugotovit ''o fak zdej bom pa še šponer rabu'', zato bom pomoje kr oboje zamenju. Pa magar šponer kar preventivno, sej škodi lahko samo denarnici. Pomoje bi tudi @scania podprl tako razmišljanje 😄
Heh, sem šel dol pogledat in mam napokan mikro jermen. 😄 V ponedeljek grem očitno po novega. Sem na 104.000 km, ampak sem mislu avtomatsko vzet še šponer, a ni to nekak stalna praksa?
haha sva kar tam tam. Jaz pa na i5-4690k in GTX970 in 16Gb rama. Sestavu sm ga 2015, če se prav spomnim in do nedavnega nisem rabil praktično ničesar menjat. Pred par meseci sem moral napajalnik. Bom pa letos definitivno sestavlju nov sistem.
Ko imaš denar za avto, nimaš pa talenta za bočno parkirat...
Sem nekak podobno že sam parkiru enkrat, sam mal bolj pošrek vseeno. Ampak to samo zato ker je mojster pred mano biu z ritjo čist mal v mojmu parkingu, un zadi pa konkretno v moji polovici.
Najhuj pa je, ko se potem tedva odpeljeta in druge dva parkirata normalno. In potem maš tak prizor, ko prideš nazaj in izpadeš še večji idiot 😄
V teh zadnjih serijah Intel sploh ne daje svojih hladilnikov zraven. Vsaj tako izgleda, ker kjerkoli sem gledal je bil sam proc brez hladilnika v kompletu. Tako, da pač moraš posebej kupit. Rama je 32GB (2x16). sem spregledal, da je 2x, woopsie
Pri grafi je pa tako, da ko si enkrat tam na 600-700€ je čist isti drek, če daš še par stotakov zraven pa si na zadnji generaciji. 4070Ti je res komaj dobro izšla 😋 Za primerjavo s prejšnimi RTX 3000 je pa tko; med 3060TI in 3090 je bilo v Adobe Premiere razlike nekih 10%. Cena 3090 pa je bil x4 cene 3060Ti. 🙄
Kar se tiče rama je bolj kot hitrost pomembna količina. Če imaš premalo tistega ''cache-ja'', ti začne uporabljat cache od diska in to že upočasni zadevo. Vprašanje kolk to zares opazimo povprečni uporabniki. Je pa pri procesorju bolj pomebna hitrost, kot število jeder. Za Premier je ''sweet spot'' 16 core.
Sem tak, da načeloma kupujem stvari, za dlje časa tko, da zdajle je PC res overkill, ampak čez 5-6 let pa ne bo več.
Pa če je človek priden in naredi še kaj dodatno se pa lahko mal poboža s kakšno nagrado.
Če ma človek d'nar in se lahko tkole mal poboža je res super. Sploh, če si dobil res dobro ceno za tole vse skup si zmagal. Karkol boš že delu s tem kompom vedi, da lahko to delaš v 4K 60FPS 😁👍 Se pa načeeeeloma ne splača dans več sestavljat ''future proof'' računalnikov. Tud sam nisem kište rabil odpirat od 2015, ko sem jo sestavu, zdej pa je kr že počas treba. Ampak samo iz vidika iger. Ne igram sicer prav veliko, ampak tiste parkrat, ko me zanima kak špil, mam pa rad grafiko na ful.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pa sej iz logičnega vidika gledano se ne bi smelo poznat, samo pač ceu kup enih pizdarij je in totalno nepregledno. Mogoče mam mal OCD haha. Sej kokr zastopm, naj bi bli pri Intelu Efficent cori namenjeni stvarem v ozadju in ti na Performance corih potemtakem ne bi smel razlike vidt, ne? Pri 32Gb rama pa tut ne more bit to problem.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani