Z ?e enim foruma?em sva si ubodla trackday gume. Yokohama Advan Neova AD08. Toyo R1R nedobavljive (celo v UK!), Federal 595 RS-R imajo pa baje premehak bok. Sicer so v "tej klasi" baje ?e Kumho KU36 (ne poznam dobro), Hankook RS2 ali RS3 ampak tele Yokohama so na doma?em (Japonskem) trgu zelo cenjene tako, da greva kar na ziher varianto.
Armaturka je pa meni tale od novej?e Impreze ?isto kul. Brez kakr?negakoli ki?a, samo tisto kar rabi?. Bi jo imel. ?eprav tale jo najbr? ?e nekaj ?asa prodaja (sneg?).
Slovenska homologacijska zakonodaja namre? za prikolice na trgu predpisuje namre? stro?je zahteve, kot jih ima enaka prikolica na NE trgu. Pri prikolici enakega tipa na SLO trgu moramo dodati npr. varovalno vrv, dodatne odsevnike in po novem tudi varovalo, ki prepre?uje podlet kolesarja oz. pe?ca (zahteva, ki smo ji, ?e smem mimogrede dodati, zadostili kot prvi na SLO trgu).
Primer - sem gledal plin v Italiji ampak pazi imamo samo slovenci v EU zakon, da ne more? homologirati plinske naprave, ?e je ne vgradi in da izjavo o tesnosti slovenski vgraditelj.
Arrrggghhh, kretenska dr?ava, smo bolj pape?ki od pape?a.
Ta vikend je bila sosedska pomo? kr aktivna vidim. Sosedu smo pa cel teden prekrivali streho. V bistvu je dal zra?ni most pa vse, kar prej ni imel, delali smo itak samo popoldne zato je trajalo dlje.
V tem v cenovnem razredu mora? sprejeti kompromise. ?e je mehanika dobra potem te zic ne sme preve? motiti. Da? pa ene "racing" prevleke iz ?para pa je problem re?en.
Kaj pomeni skupna elektronika, a da ma nisan sedaj slabo, a da ma renold dobro
Te?ave ima Renault, ki ne dobi delov iz Japonske. Torej ima najbr? Renold dobro elektroniko, made in Japan. ?e se Nissanovci nau?ijo za??ititi pleh od Renaulta ne bom imel isto ni? proti.
Ne hecno mi je ker pa? vem za nekaj primerov, ki so imeli kak?ne te?ave. Zdaj pa ali jih slu?ajno tak?ne poznam (pa nasploh je res dosti Renaultov) ali pa nekaj ne ?tima.
Sicer pa kar se elektronike ti?e si jo zdaj delijo z Nissanom, zato so tudi skenslali tretjo izmeno v Revozu. Pomanjkanje delov iz Japonske. Sklep: novi Renaulti so Japonci!?! Sicer pa realno, tudi jaz razen rednih servisov (?e- trkam na les) nisem imel kak?nih izrednih servisov. Avspuh, bremze, in podobne zadeve se ne ?teje. Poleg tega je en velik plus: verjamem, da ?e nekaj ?asa ne bo rjav. Rja se mi je zamerila pri prej?njih avtomobilih, ki so bili sicer vsi Japonci.
@Symon a NXa so kaki mulci, neotesanci kupil al kaka tetka, ki ga je ?e celga obutala?
En sanja?, ki je imel velike plane zdaj se mu ga pa niti na avto.net ne da dati. Najraje bi ga jaz dal pa njegove podatke al pa kr svojo cifro, da ga ne bi prodal ?e kak?nemu sanja?u.
To ti ?ist verjamem, ker sem sam tudi presene?en, kako dobro dr?ijo moje gume, ki imajo samo ?e 3mm profila in to tudi na mokrem, sam na kak?en aquaplaning je treba bit bolj pozoren.
Je bil pa pred leti primerjalni test zimskih gum, ko so nove in ko imajo samo ?e cca pol profila. Kljub temu, da je bila v skoraj vseh testih obrabljena guma bistveno slab?a se je v testu na suhem asfaltu izkazala za cca 15% bolje kot nova.
Sem razmi?ljal, da ?e ni ulaufana (ne vem, ?e imam 400 km za seboj) plus to, da imam preve? profila. Prej, ko ga je bilo samo ene 3 mm je bila ful odzivna, zdaj tole je pa ?alost. Dr?ijo se, niso pa top-shit. Zaenkrat.
Michelin Pilot Exalto PE2 > Michelin Pilot Sport 3 (prevod: PE2 so veliko bolj?e kot Pilot Sport 3).
Na Time Attack sem z novimi gumami vozil sekundo slab?e kot s starimi zlizanimi gumami. Zdaj bom pa rabil za na Raceland ?e ene 15ke in bolj?e gume, da bom sploh konkuren?en. Pa ni? ne re?em, so OK gume ampak niso pa knkuren?ne na dirkali??u.
Na Cliotu zamenjal sve?ke, na hitrco spucal tam okoli kjer se doliva olje in je bilo svinjsko, na koncu sem ga pa ?e s ?laufom splaknil, da je manj svetnega prahu. Zdaj pa ?akam na de?, ki bo baje do konca tedna. Kar v bistvu ne bo slabo ker je ?e kar lep ?as su?a.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Z ?e enim foruma?em sva si ubodla trackday gume. Yokohama Advan Neova AD08. Toyo R1R nedobavljive (celo v UK!), Federal 595 RS-R imajo pa baje premehak bok. Sicer so v "tej klasi" baje ?e Kumho KU36 (ne poznam dobro), Hankook RS2 ali RS3 ampak tele Yokohama so na doma?em (Japonskem) trgu zelo cenjene tako, da greva kar na ziher varianto.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani