Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

Jp,folk je izgubil kompas. Si ga vprašal ce ima korono? Vec kot očitno je hotel tebe zaščititi pred aparatom. 

Jaz sem danes dobil nove sosede. Smo se prvič srečali; avtomatično sem dal roko in se predstavil..."joj,sj ne vem,ce lahko si damo roko..."

Ah ja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 2 minutama je Z M A J napisal:

Je mar čudno, da v tem primeru pride do NEZGODE?

e5e86e1f95_62383080.jpg?v=d41d
WWW.24UR.COM

Dolenjska avtocesta je zaprta zaradi prometne nesreče, do katere je prišlo, ker je 70-letni  voznik   vozil  po  levem  prometnem  pasu  v  nasprotni...

Raje ne napišem kaj bi jaz takim delal..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 minutami je Alex napisal:

Res je. In Slavnik je v koprski občini tako, da so hodili ljudje gor tudi ko je bil prepoved prehoda med občinami. 

Moja sodelavka gre na Slavnik iz Podgorja čisto vsak dan ne glede na vreme. Res dobra izletniška točka. 

Kaj pa na Sviščakih in Mašunu si že bil? Je zelo lepa tura iz Ilirske Bistrice, enih 19 km vzpona. Ko si gor greš lahko še do Snežnika, ki je tudi super za obiskat. 

Ja, moja prva tura v sklopu STKP je bila , ko sem štartal iz Knezaka na Mašun, Sviscaki in Velika Milanja ter potem spust v kenzak. 8.2. na dan Prešerna sem začel zbirati štemple :) je bil še sneg po poti. Sviscaki so mi bili zelo vsec. Sem spoznal nekega kolesarja iz Reke ,ki hodi gor s kolesom na štrudl vsak teden :)

Snežnik sem pa obdelal , ko sem šel iz Sodražice na Travno goro, kočo pri Kamnem gricu, hrib- Loški potok, ter do grada Snežnik in potem nazaj čez Bloško polico v Sodražico. Tako da ubistvu ne poznam te povezave med Masunom in Snežnikom.

Slavnik iz Podgorja; tam sem se spustil dol;. Za vzpon s kolesom je primernejša pot iz Kozine :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
pred 8 urami je SpEkTr napisal:

Ja lahko je rečt, da naj rešujemo turizem, ne bi pa noben nič naredil za to. Še vedno je moj denar in jaz bom odločal kam bomo šli. No, če je želja po morju smo hitro zaključili s Slovenijo..

Sicer se pa nekaj govori o nekih bonih za dopust :) Mi gremo ponavadi vsako leto vsaj ene 2x za par dni v Slo na dopust, in je vedno super. Ni pa to morje, ampak ponavadi bolj aktivni dopust oz oddih.

Se strinjam. Mene morje itak ne privlači,slovensko sploh ne. Razen za kakšno popoldansko izlezavanje septembra,ko ni gneče,ampak takrat nisem ravno dober potrošnik.

Hodim pa tudi jaz vsaj 2x na leto na kakšen podaljšan vikend v Sloveniji in je vedno Super   ampak to je bolj mtb varianta in kamp ali pa apartma Bogu izza nogu... 

Od mene gostinci ne bodo ravno obogateli..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Vettel je res sam sebi največji sovražnik... Od Hockenheima naprej mu gre vse narobe. 

Pa tisto namerno zaletavanje v Lewisa v Bakuju, prestavljanje tabel v Kanadi, pošiljanje direktorja dirke nekam (v mexicu)...  In popoln fiasko lani v Monzi . 

Po svoje mi ga je žal...

Je pa baje Alonso podpisal predpogodbo z Renaultom za l.21

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 7 minutami je Bini napisal:

Uf,tudi Menina je super,srečno pri vsponu.:bravo:

Ja,saj zato sem si rekel,da ne bom rinil isti dan in na Čemšeniško in na Menino,ker verjamem, da si Menina zasluži dan,ko ni treba gledati na uro. 

Se vidi,da sploh nisem pohodnik in da sem bolj na specialki; na Menini planini nisem bil še nikoli. Tudi na Veliki planini ne,pa je tako blizu. 

Koliko enih stvari za obiskati :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 6 minutami je Bini napisal:

Sam vprašam,sej do vrha je naprej od koče peš še samo 15 min.tako,da se ti ne splača še posebej it na turo pa še vidi se ne nikamor zaradi dreves in še tam praktično ni nič razen ŽIG!:prstgor:

Mah,sem imel iti še na Menino planino, zato sem malo hitel. potem sem pa  bil nekje 5km pred Golicami,ko je začelo mocno pihati.... In sem se raje obrnil in šel do Trojan k avtu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je NevLado napisal:

A celo tega imaš, si imel obe opcije ja. Na aurisu še celo 1.4. Ampak ta 1.33 je bil za moje pojme čist premal. Pri meni bi pil še več kot 1.6, ker bi ga glede na mojo vožnjo mogu bol tiščat. Za nek daily A-B je pa se strinjam da super.

Smo imeli doma Yarisa s 1.3 (eno generacijo pred to corollo). Tudi če rabiš malo več pospeška je bil to direkt motor za v to velikost avta. Super motorček res, olje pa po 10k isto kot ko si ga nalil noter, niti mal se ni obarval ali pa da bi ga kaj spilo - škoda, da je začelo vse ostalo na avtu razpadat (elektrika, plastika, ...). Motor pa ziher dober za do miljona. Edini večji poseg je bil menjava mikrojermena in vodne črpake (na 200kkm), drugače pa samo tankaj in vozi. Res, ne morem prehvalit. In tko kot praviš, si mogu res bit mal trčen, da si imel več kot 6.5 porabe. V povprečju preko 6 ni šlo.

Imajo pa vse jote problem s temi nastavitvami volana ja. Mene je tut včasih po daljši vožnji z Aurisem tako motilo, da sem skos neki spreminjou. Ampak nikjer ni vse perfect. 😬

Nope, 1,6 ni bilo več na voljo,vsaj Mislim da ne. Takrat je bil v corroli na voljo 1,33 atmosferec, v aurisu pa poleg 1,33 še 1,2 turbobencinar. Ampak je ze prodajalec rekel,a so v aurisu prodali zgolj enega 1,33 in da je še ta po hitrem postopku prišel nazaj. Zgleda je bil res nepremičnina.  

Dizli so pa bili 1,6 ali pa 1,4 (pozabil)? 

Ampak res Kul avto,meni je zelo všeč.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Corolla ; ima 1,33 motor... Če nebi probal nebi verjel. Zadeva je čisto znosna, mešana vožnja nanese porabo 6,3-6,7litra.... 

Meni je super avto, edino kar me moti je pač to,da ni karavan in je problem dati bajk notri in pa po globini premalo nastavljiv volan (to grajajo tudi po testih in forumih)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Sej je res... Škoda Rapid je mogoče za odtenek boljša od Škode Favorit.  Taki modeli samo še dodatno zbijajo renome znamki.

Favorit za tiste čase niti ni bil slab... Doma jo imeli. Za nekoga,ki je hotel imeti prostoren nov avto,je bila edina izbira za ta denar... Poleg samare,tavrie in precej manjše kie pride... Pony je bil že dražji.

pred 26 minutami je NevLado napisal:

Jaz pa pravim, da 1.0 TSI kljub znanim problemom ni slab motor ampak v primeru če kupuješ avto v rangu do 15,16,17 jurjev. Ne pa da mi v na primer v T-Crossu za 23 tisoč prodajate tri cilindre s turbino. :lol:

Ja, ampak....  Midva sva gledala avte v tem cenovnem in velikostnem rangu... Astra ,megane sta bila za isti denar... I30 in ceed le malo več... Na koncu je za 15500 domov prišla corolla (govora je o 4vratni prejšnji generaciji). Pa so vsi vsaj pol koraka pred rapidom. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 11 minutami je Slivka napisal:

Po sili razmer naredil 29 km s Škodo Rapid 1,0 TSI.

Grem zdaj na televiziji kakšno grozljivko poiskat, da se malo pomirim...

Jp,moja boljsa polovica je 4leta nazaj kupovala avto, rapid je bil favorit. Dokler se nisva usedla vanj...

Katastrofa. Raje dacio za 3jurje manj , je isti smorn...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 11 minutami je NevLado napisal:

Jah pol pa pumpa trpi. :unsure:

Res je. Tako sem jo jaz zjebal, ker sem se nonstop vozil na rezervi... Mi je pa to eden večjih minusov ,odkar imam avto na lpg;Max 420km naredim s tankim plina. Te razumem, da je zoprno biti skos na pumpah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
Pravkar je Boss napisal:

Oprosti, ampak sam sem vedno žugal lastnikom avtoprevozniških firm. Tiste gume se niso zlizale do konca na trenutni furi in dejansko bi moral ustrezno izpravno delovno sredstvo zagotoviti delodajalec. V večini primerov je pa zadeva taka - boš vozil? Ker če ne bo vozil nekdo drug.

No,jaz sem dobil občutek ,da bolj zugas samemu vozniku... In,ja, orodje mora zagotoviti delodajalec, na delavcu pa je ,ali bo prevzel to orodje (v tem primeru kamion)... In ko se vame zakanta šleper oziroma že če Me samo izsili,mi je v tistem trenutku čisto vseeno,kako ga je delavec prisilil. Jaz bom popizdil nad voznikom. 

In če vame kašlja recimo prodajalka v Mercatorju, mi je cisto vseeno kakšnega šefa ima. Vame kašlja prodajalka in me ne briga zakaj je temu tako.

Kaj hočem povedati; polnoletni smo. Vemo kaj je prav (vsaj upam ) in na siht priti bolan pač ni prav.

Jeee,kak smo fajn zašli s teme..:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ampak če gre delavec bolan v službo,je sam kriv. Noben mu ne da pištolo na glavo. 

Ko se tovornjakar vozi z zlizanimi gumami, tudi nismo na tisti strani,da bi na vse pretege ščitili voznika in žugali šefu,ne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 4 minutami je Alex napisal:

Takole je s to bolniško. Kdor bo šel enkrat na leto za teden ali dva na upravičeno bolniško, mu ne bo nihče ničesar očital. Če bo kdo pritiskal nanj, naj takoj zamenja firmo, ker ni vredna, da bi bil tam. Drugi modeli so tej, ki mislijo, da če gredo na bolniško, se bo delo brez njih takoj zaustavilo, zato pridejo tudi bolni v službo (deloholiki, služba jim je vse) Nato imamo še simulante, ki so na bolniški non stop, s tem, da to svojo bolniško podaljšujejo in podaljšujejo in na koncu več niti ne ve nihče, da še sploh delajo. Vidiš jih le takrat, ko pridejo po plačilno listo. Tem ni pomoči in slej kot prej nasrkajo. 

Točno take izkušnje imam tudi sam. Dokler sem svoje alergije na cvetni prah in ostanke blage astme iz otroštva imel pod slabšo kontrolo kot zdaj (trkam po lesu), sem bil vsako leto 1xpo en teden in parkrat po dan ali dva . Nikoli,ampak res nikoli nobenih težav z nadrejenimi. Pač fair Play; povedal sem takoj,ko sem zbolel, takoj ko sem bil bolje sem se javil po telefonu in ko sem bil 1dan popolnoma ok,sem se javil za delo. Tačas pa doma delal na tem,da čimprej ozdravim. Ce bi me videli hoditi po kaficih , bi me lahko upravičeno zajebavali.

Pa saj šefi točno vedo kdo simulira in kdo ne.

Da bi Me pa za teh par dni na leto šef zajebaval, bi pa verjetno še kaj drugega ne štimalo in bi gledal v smeri menjave službe.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 14 minutami je Boss napisal:

Čaki mal, a ti misliš, da gredo ljudje raje trpet na delovno mesto, kot pa da bi bil doma na bolniški? Problem so tiste manjše zadeve kot recimo prehlad (to je ena od vrst korona virusa), nekoliko slabše počutje, rahla utrujenost. Ko delodajalcu rečeš, veš danes pa do konc tedna sem pa mal prehlajen in me ne bo v službo - kaj misliš kako reagira na to? Verjetno je beseda delomrznež še zelo blaga.

Kje je torejj zdaj ta meja? Absolutno z gripo upam, da ni idiota, ki bi rinil v službo, ampak s prehladom si pa upam trditi, da jih je 90% lepo na delovnem mestu.

In še enkrat, ker vidim, da si spregledal - večina firm po zadnji finančni krizi ima več ali manj zaposlene minimalne ekipe, kjer se pozna, če samo en ali dva manjkata tako, da je včasih še dopuste skoraj nemogoče urediti čez poletne mesece. Torej je v tem delu najbolj odgovoren delodajalec, da ima dovolj zaposlenega kadra, da ko pride sezona grip in prehladov, da bo delo potekalo dokaj normalno. Ker če se bo zgodilo tako kot letos v januarji in februarji v šolah, ko je bilo prisotno tudi samo tretjina učencev in to prenesemo na podjetja bo bil šele kaos. In zato razlagam, da je to več ali manj problem delodajalcev, zaposlenih pa le v toliko, da bodo tudi lažje bolani ostajali doma in da jih ne bo skrbelo za kolega ali jim bo ob podhranjenosti kadra uspelo izvršiti zadane naloge.

Hm,zakaj bi pa nekdo sploh povedal zakaj gre na bolniško? Bolniško ti odobri zdravnik in ne delodajalec. In zaradi mene mi lahko reče kar hoče, če se jaz ne počutim dobro, se ne počutim dobro.

In ja, na žalost poznam veliko ljudi,ki gredo raje trpeti na delo (in vmes sodelavcem malo potožijo kako so bogi in upajo da bodo oni postorili kaj namesto njih),kot pa da bi rekli "grem na bolniško,javim ko bom ok" in šli domov počivat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.