?e se ne motim, ta uredba, poleg vseh pozitivnih zadev, prina?a tudi eno negativno. RLAH pomeni, da bom odslej tudi ko bom v tujini za klice v tujino (ne Slovenijo) pla?eval enako tarifo kot sedaj, ?e kli?em iz Slovenije v tujino. Prej sem pla?eval samo gostovanje - ali pa se mi tako samo zdi?
Telemach ima gostovanje za klice in SMS-je po EU brezpla?ne (= vklju?ene v naro?nino) ?e od 1.5.2017
Ja klici in smsi so ze nekaj casa. Skrivajo pa GBje v EU zaenkrat.
Amoak zdaj je jasno da direktiva tocno doloca min kol podatkov ki jih morajo dodeliti za eu.
Tako da bo tisti moj link drzal.
Zanimivo da bo imel mulc doma 600MB v EU pa 1.3GB
Vseeno je smesno da se deli doma/eu ce je tudi doma EU....gre seveda za omejevanje stroskov
Komplicirano? V bistvu je moto te uredbe "Roaming like at home" oz. po domace "gostovanje kot doma"... Ce ves, kako se obracunavajo klici doma, potem je enostavno... Pri penosu podatkov pa so razlike, ki so odvisne od operaterja in izbranega paketa
Ce je tole spodaj komplicirano, potem pa nevem, kaj bi moralo biti, da bi bilo bolj enostavno ... Vse je lepo napisano... In ja... pri tem paketu lahko vseh 20GB pokuris kjerkoli v obmocju EU tarife ...
Drz?ave obmoc?ja EU-tarife so Avstrija, Belgija, Bolgarija, Ciper (storitev ne velja za Turs?ko republiko Severni Ciper), C?es?ka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Francoska Gvajana, Gibraltar, Grc?ija, Guadeloupe, Hrvas?ka, Irska, Islandija, Italija, Kanarski otoki, Latvija, Liechtenstein, Litva, Luksemburg, Madz?arska, Malta, Martinique (francoski del), Monako, Nemc?ija, Nizozemska, Norves?ka, Poljska, Portugalska, Reunion, Romunija, Slovas?ka, S?panija, S?vedska, Velika Britanija.
Kolikor vem, lahko pri Telekomovem paketu "EU vkljuceni" vseh 20GB pokuris kjerkoli po EU ...
?e en fenomenalen vikend. Je pa bilo nenormalno toplo (vro?e) 24-26 na 2000m, 30 v dolini....to ni normalno, cel maj v Dolomitih je na prelazih normalno 12-15...
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Sam ?tafete mladosti pa ni bilo oziroma tistih prireditev na ?tadionu, k so ble tako lepe, da so se ti kar u?ke orosile, tudi ne. Baje tudi v Lepeni letos ne bo ni?... vsi so me izneverili.
ma? jutri v etno selu v Kumrovecu
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Kaj more?, ljudje danes hodijo po ?pecerijo na ?rpalke, in kar potro?niki zahtevajo to tam tudi prodajajo.
?asi se spreminjajo. Npr. v centru Dom?al se je neko? v 4ih razli?nih ?tacunah dalo kupit ?vasaparat - jaz sem ga v veleblagovnici. Danes ga ne more? nikjer.
Pa bo tone Co2ja in pleha manj v zraku in na cesti.
Jaz sem na rit padel, ko sem iskal avtobus ali vlak do Pule, Rovinja, Pore?a, what ever. cena in ?as na poti je kot da gre? v Azerbaj?an. enkrat sem celo ?el, in to je bilo zadnji?...mini kombi s tem da ?ofer kofetka povsod...
V Slo ?e nisi v samem centru mesta in nima? LPP potrebuje? 2 avta.....mi2 15km iz Lj sva bosa s samo enim. Tudi slu?be niso ve? od 06:00 - 14:00 na enem mestu, pa ?e to v oddaljenem kraju.
Ideja NI slaba, ampak slovenska zakonodaja je vse prej kot pripravljena na to:
- osebna obdav?itev, vse kar je dobrobit nekoga gre cesarju
- zavarovalni?ka kritja, to kar je Tadej rekel in ?e samo to da je problem ?e se mladoletnik vsede v avto, vsako malenkost bodo izrabili da ne pla?ajo
- osebna odgovornost posameznika za volanom / lastnika ob manj?ih in hudih nesre?ah
- sistem kaznovanja je prelahko zaobiti ?e avto ni tvoj (predvsem naknadno poslane kazni, napa?no parkiranje). Bo vse traparije pla?al lastnik avta, v bistvu spet osebna odgovornost?
- alkohol v krvi voznika v posoji....zavarovanje lastnika vozila....
pa smo po?asi pri tem da bo to morala biti gladko malo rent-a-car firma....oziroma da bo tisti ki avto da in tisti ki avto najame moral imeti gomilo papirjev in zavarovanj da bo ja vse po jusu
Nih?e ne zna povedati zakaj so me iz dejanskih obra?unov, ki so bazirali na mojih od?itkih sedaj dali kar na nek pav?al, ki naj bi bil narejen na podlagi popisa ?tevca...in ta ki naj bi popisal ?tevec (?e ga je) je nekje za april na?el 600kWh ve? kot jaz in je seveda pav?al temu primeren
Kak?en popis ?tevca ?e sam sporo?am redno, in sem ?ele 2 meseca tam, tudi ?e bi bil bi moral biti +/- 0,5%?
Seveda je pri?lo do tega da je na koncu rekel, mi samo prodajamo elektriko obrnite se na distributerja elektrike.....Gen-i je bil tudi prodajalec z istim distijem (elektro Gorenjska) pa nikoli ni imel takega nastopa.
KAtastrofa res.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Amoak zdaj je jasno da direktiva tocno doloca min kol podatkov ki jih morajo dodeliti za eu.
Tako da bo tisti moj link drzal.
Zanimivo da bo imel mulc doma 600MB v EU pa 1.3GB
Vseeno je smesno da se deli doma/eu ce je tudi doma EU....gre seveda za omejevanje stroskov
A ni reklama po tv 10gb...no ja 20 je se boljeLive your dreams, don't dream your life!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani