Skoči na vsebino
Mobilna telefonija
Napisano

?koda ker notri ni ?e ?vicarjev.

?e se ne motim, ta uredba, poleg vseh pozitivnih zadev, prina?a tudi eno negativno. RLAH pomeni, da bom odslej tudi ko bom v tujini za klice v tujino (ne Slovenijo) pla?eval enako tarifo kot sedaj, ?e kli?em iz Slovenije v tujino. Prej sem pla?eval samo gostovanje - ali pa se mi tako samo zdi?

Telemach ima gostovanje za klice in SMS-je po EU brezpla?ne (= vklju?ene v naro?nino) ?e od 1.5.2017

Ja klici in smsi so ze nekaj casa. Skrivajo pa GBje v EU zaenkrat.

Amoak zdaj je jasno da direktiva tocno doloca min kol podatkov ki jih morajo dodeliti za eu.

Tako da bo tisti moj link drzal.

Zanimivo da bo imel mulc doma 600MB v EU pa 1.3GB :)

Vseeno je smesno da se deli doma/eu ce je tudi doma EU....gre seveda za omejevanje stroskov

Komplicirano? V bistvu je moto te uredbe "Roaming like at home" oz. po domace "gostovanje kot doma"... Ce ves, kako se obracunavajo klici doma, potem je enostavno... Pri penosu podatkov pa so razlike, ki so odvisne od operaterja in izbranega paketa

Ce je tole spodaj komplicirano, potem pa nevem, kaj bi moralo biti, da bi bilo bolj enostavno :) ... Vse je lepo napisano... In ja... pri tem paketu lahko vseh 20GB pokuris kjerkoli v obmocju EU tarife ...

Drz?ave obmoc?ja EU-tarife so Avstrija, Belgija, Bolgarija, Ciper (storitev ne velja za Turs?ko republiko Severni Ciper), C?es?ka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Francoska Gvajana, Gibraltar, Grc?ija, Guadeloupe, Hrvas?ka, Irska, Islandija, Italija, Kanarski otoki, Latvija, Liechtenstein, Litva, Luksemburg, Madz?arska, Malta, Martinique (francoski del), Monako, Nemc?ija, Nizozemska, Norves?ka, Poljska, Portugalska, Reunion, Romunija, Slovas?ka, S?panija, S?vedska, Velika Britanija.

skitched-20170602-085206.jpg

Kolikor vem, lahko pri Telekomovem paketu "EU vkljuceni" vseh 20GB pokuris kjerkoli po EU ...

http://www.telekom.si/PodporaObrazci/Prodajna-ponudba-paket-EU-vkljuceni.pdf

skitched-20170602-090303.jpg

V paketu EU brezskrbni pa v vkljucenih 20GB podatkov v domacem omrezju, od tega bos lahko dobrih 6 GB koristil v EU ... Vsaj tako je navedeno tukaj >> http://www.telekom.si/Documents/Seznam_paketov_14052017.pdf

A ni reklama po tv 10gb...no ja 20 je se bolje

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano

Ni komplicirano. Izi je samo fajn je vedeti koliko mas.

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano

Ni cisto tako. Eu vkljuceni telekom je 10gb kjerkoli. Se pravi ce porabis 9 v eu mas za slo se 1gb ali obratno.

Ostali paketi pa imajo del domace tarife dodeljene za eu, na primer telemach od zene ima 15gb od teg 3gb v eu. Ali drugace 12gb v slo 3 gb v eu.

Moj sluzbeni telekom eu brezskrbni bo imel 20 gb od tega 6 v eu torej 14/6

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano

http://www.blog.uporabnastran.si/2017/05/24/koliko-podatkov-bo-ponujal-telemach-v-eu-gostovanju-po-15-6-2017-v-paketih-vec-se-vec-najvec/

Upam, da to dr?i. Jest ma? ti kaj ve? info mogo?e (za Telemach)?

Nisem sel takoj v oceno. Ampak po enem mesecu ob enaki uporabi kot prej jabuk je baterija na S S7 ob osmih zvecer nad 40%. Trenutno na 56.

Sluzi namenu

Lahko potrdim, da ?e ni bilo dneva ko bi je zmanjkalo. Slike iz Dolomitov pa so tudi odli?ne. Ocena - uporaben.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO KOTIČEK
Napisano

?e en fenomenalen vikend. Je pa bilo nenormalno toplo (vro?e) 24-26 na 2000m, 30 v dolini....to ni normalno, cel maj v Dolomitih je na prelazih normalno 12-15...

post-2637-0-77792800-1496036783_thumb.jpg

post-2637-0-10449500-1496036810_thumb.jpg

post-2637-0-90709000-1496036831_thumb.jpg

post-2637-0-37939700-1496036859_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO KOTIČEK
Napisano

Motor opran in spakiran za Dolomite  :vesel:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Sam ?tafete mladosti pa ni bilo oziroma tistih prireditev na ?tadionu, k so ble tako lepe, da so se ti kar u?ke orosile, tudi ne. Baje tudi v Lepeni letos ne bo ni?... vsi so me izneverili.

ma? jutri v etno selu v Kumrovecu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Extreme downhill trike racing
Napisano

Najbolj zabavno je k se zaletavajo v drevesa....

in to v gozdu....:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Kaj more?, ljudje danes hodijo po ?pecerijo na ?rpalke, in kar potro?niki zahtevajo to tam tudi prodajajo.

?asi se spreminjajo. Npr. v centru Dom?al se je neko? v 4ih razli?nih ?tacunah dalo kupit ?vasaparat - jaz sem ga v veleblagovnici. Danes ga ne more? nikjer. 

https://www.hofer.si/sl/infostoritve/storitve/servisni-portal/detail/sis/si/8819769049089/

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Tole v drugi minuti tudi smrdi na podkupljivost malage..

https://youtu.be/QjAcAEhdrUg

Branilec najprej pogleda kje je Ronaldo potem mu pa vec kot ocitno prepusti zogo...

Isti branilec je 'odpovedal' pri drugem golu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

sicer ne vem kaj ma velebit s tem... a si videl posnetek in lokacijo ceste, kjer je nabasal konja. Cesta je popolnoma pregledna.

Enako na velebitu. Konji pa svobodno naokoli. Prileti kar na enkrat

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bi oddali avto svojemu sosedu?
Napisano

Popolnoma enako. Oddajas posteljo pa je glavni problem kako pobrati davek in ne kako spodbuditi turizem

http://m.24ur.com/novice/gospodarstvo/slovenci-bodo-prek-airbnb-letos-gostili-vec-kot-150-tisoc-gostov.html

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ampak, da ne vidi? ?rede konj na popolnoma preglednem odseku ceste in ne zmanj?a? hitrosti?

Te bom enkrat peljal na velebit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Drugi pa konja. Ne pomaga mu niti gips.

Kolega jo je lani (medvoski frizer plazar) letos je sele 100 posto rehabitaliziran (res da ni vec mlad)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jebela cesta pa treba snemat tole. V videu se lepo vidi kako snemalec ovira promet ze na tako zgoscenem delu....

http://m.24ur.com/novice/crna-kronika/foto-in-video-huda-prometna-nesreca-v-ljubljani-tovorno-vozilo-visi-z-nadvoza-na-dolgem-mostu.html

Drugace smo se ravno izognili danes tegale k sreci. So pa do Kopra kar 4je avti stali na odstavnem, 3je lulali na odstavnem, mercedesa A pa nalagal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A zato imas pol tri avtomobile pa se motor :ne vem:  :harhar:  :ph34r:  ... 

Jest shajam samo z enim ... Imam pa to sreco, da zena dela blizu doma ... in gre lahko tudi pe? ... vecinoma se pelje z mano spotoma ... 

ja vidi?...to je emergency logistic backup

Moja tudi hodi na vlak iz Medvod, pa ?e bi delala samo to bi jo poslal pe? vsak dan. Ker pa mene veliko ni, otroc...... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

J A V N I   P R E V O Z !

Pa bo tone Co2ja in pleha manj v zraku in na cesti.

Jaz sem na rit padel, ko sem iskal avtobus ali vlak do Pule, Rovinja, Pore?a, what ever. cena in ?as na poti je kot da gre? v Azerbaj?an. enkrat sem celo ?el, in to je bilo zadnji?...mini kombi s tem da ?ofer kofetka povsod...

V Slo ?e nisi v samem centru mesta in nima? LPP potrebuje? 2 avta.....mi2 15km iz Lj sva bosa s samo enim. Tudi slu?be niso ve? od 06:00 - 14:00 na enem mestu, pa ?e to v oddaljenem kraju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ideja NI slaba, ampak slovenska zakonodaja je vse prej kot pripravljena na to:

- osebna obdav?itev, vse kar je dobrobit nekoga gre cesarju

- zavarovalni?ka kritja, to kar je Tadej rekel in ?e samo to da je problem ?e se mladoletnik vsede v avto, vsako malenkost bodo izrabili da ne pla?ajo

- osebna odgovornost posameznika za volanom / lastnika ob manj?ih in hudih nesre?ah

- sistem kaznovanja je prelahko zaobiti ?e avto ni tvoj (predvsem naknadno poslane kazni, napa?no parkiranje). Bo vse traparije pla?al lastnik avta, v bistvu spet osebna odgovornost?

- alkohol v krvi voznika v posoji....zavarovanje lastnika vozila....

pa smo po?asi pri tem da bo to morala biti gladko malo rent-a-car firma....oziroma da bo tisti ki avto da in tisti ki avto najame moral imeti gomilo papirjev in zavarovanj da bo ja vse po jusu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ma Gen-i je zakon.Nikoli nobenih problemov,poceni,fer.

Ne vem,zakaj si pre?altal na slab?e.

Ma ker sem koncno hotu pike onucat

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Popizdu bom na petrol!

Nih?e ne zna povedati zakaj so me iz dejanskih obra?unov, ki so bazirali na mojih od?itkih sedaj dali kar na nek pav?al, ki naj bi bil narejen na podlagi popisa ?tevca...in ta ki naj bi popisal ?tevec (?e ga je) je nekje za april na?el 600kWh ve? kot jaz in je seveda pav?al temu primeren

Kak?en popis ?tevca ?e sam sporo?am redno, in sem ?ele 2 meseca tam, tudi ?e bi bil bi moral biti +/- 0,5%?

Seveda je pri?lo do tega da je na koncu rekel, mi samo prodajamo elektriko obrnite se na distributerja elektrike.....Gen-i je bil tudi prodajalec z istim distijem (elektro Gorenjska) pa nikoli ni imel takega nastopa.

KAtastrofa res.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Novinarske manipulacije
Napisano

Julija gremo grcija makedonija albanija z mopedi. Se bom samo po senci vozil in uzival veliko 'lokalnih tekocin'

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

?e dopla?uje? ob obra?unu, potem oni kreditirajo tebe...

Ja v primeru manjsega obroka. V glavnem odcitavanje ma svojo vlogo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.